Συζήτηση περί Καταλήψεων, Νόμου Πλαισίου και Συνελεύσεων

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
enum21
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Re: Συζήτηση περί Καταλήψεων, Νόμου Πλαισίου και Συνελεύσεων

Post by enum21 » Wed Sep 14, 2011 2:11 pm

WoLfeN Ilic wrote:
nks wrote: Ο απο πανω σου γραφει με το ονομα του.

Εχεις αποκαλεσει τσιρακι καταμουτρα εναν καθηγητη(κ.Τουμπή).γιατι δε γραφεις και συ το ονομα σου?
και γω πισω απο την οθονη το παιζω superman.
Οχι και ουτε προκειται γιατι ελπιζω να τελειωσω τη σχολη καποια στιγμη. Εκτος και αν τρεφεις αυταπατες οτι καθηγητες και φοιτητες ειναι ισοι και μπορεις να μιλησεις στα ισα με εναν καθηγητη που κραταει στα χερια του ενα κομματι απο το μελλον σου (το πτυχιο).
Στην παρούσα φάση το κομμάτι από το μέλλον μου (aka πτυχίο as you said) το κρατάνε αυτοί που έκλεισαν παράνομα τη σχολή. Γιατί σε αντίθεση με σένα που θες να τελειώσεις τη σχολή κάααααποια στιγμή εγώ θέλω να την τελειώσω όσο πιο γρήγορα μπορώ.
nks
Mbyte level
Mbyte level

Post by nks » Wed Sep 14, 2011 2:13 pm

Οχι δεν τρεφω καμια αυταπατη.

Φυσικα και υπαρχουν καθηγητες που εχουν διαφορα χρωμματα,εξου και κατι περιεργοι βαθμοι απο παιδια παραταξεων που βλεπεις οτι δεν πατανε ποτε στο μαθημα.
Ωστοσο εσυ λες τσιρακια αυτους που υπογραφουν την ανακοινωση.Δεν θα στο κανω εγω,πηγαινε εσυ και τσεκαρε ποια ειναι τα μελη ΔΕΠ ενα ενα.Τσεκαρε λοιπον τα τσιρακια.

Εαν αυτο δεν ειναι τους βαζω ολους σε ενα σακι τοτε τι ειναι?Εκτος και αν καταλαβαινω λαθος οποτε και θα πρεπει να γυρισω στην Α Δημοτικου για κατανοηση προτασεων....NOT.
nachos
Gbyte level
Gbyte level

Post by nachos » Wed Sep 14, 2011 2:15 pm

WoLfeN Ilic wrote:
nachos wrote:
WoLfeN Ilic wrote:Οχι και ουτε προκειται γιατι ελπιζω να τελειωσω τη σχολη καποια στιγμη
Ο αγώνας απαιτεί θυσίες
Και το χιουμορ απο οτι εχω παρατηρησει στην περιπτωση σου..
εκτος και αν βελτιωνεται οταν ανοιγει η σχολη
Φαντάζομαι πως την έννοια της αγωνιστικής θυσίας δεν την εκλαμβάνεις ούτε ως αστείο, γι αυτό.

Εμπνευσμένος από το ιδεώδες σου, προτείνω νέο moto για τις καταλήψεις: "HARDCORE, αλλά μη σπάσουμε και κανά νύχι!"
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
?:=2b|~2b
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: Professor

Post by ?:=2b|~2b » Wed Sep 14, 2011 2:17 pm

Παιδιά ψυχραιμία, αν είναι να πέρνουμε σοβαρά ό,τι αναφέρεται εμμέσως ή όχι σε εμάς, προσωπικά θα είχα πεθάνει από τη στεναχώρια μου πολλές φορές.

Μια διευκρίνιση: η ανακοίνωση είναι από το Διοικητικό Συμβούλιο των μελών ΔΕΠ, και όχι από τον σύλλογο. Με δεδομένο ότι η σχολή είναι υπό κατάληψη, είναι δύσκολο να γίνει συνεδρίαση. Διόρθωσα το αρχικό post, και λυπάμαι για την αρχική ασάφεια. Προφανώς το ΔΣ δικαιούται να εκφράζει την γνώμη του δημοσίως ως εκπρόσωπός μας, ειδικά όταν τους έχουμε ψηφίσει με βάση ότι οι ιδέες τους συμφωνούν με τις δικές μας.

Όπως σας είπα πάντως, η εκτίμησή μου είναι ότι η μεγάλη μάζα των καθηγητών συμφωνεί. Και για να μην δημιουργήσω λογικό κενό σχετικά με το αν θα πρέπει να θεωρούμαι τσιράκι, να διευκρινίσω ότι συμφωνώ με την ανακοίνωση.

Σταύρος Τουμπής
nks wrote:
WoLfeN Ilic wrote:Μια ζωη τσιρακια
μιλανε για πολιτικες σκοπιμοτητες αυτοι που κοιτανε πως θα αναβαθμισουν την καρεκλα τους απο ροδακια σε ξυλο καρυδιας
αλλα προφανως στους ελιγμους (ποτε με τα κομματα ποτε με τους φοιτητες) εχουν μαθει να παιζουν καλα μπαλα
Ο απο πανω σου γραφει με το ονομα του.

Εχεις αποκαλεσει τσιρακι καταμουτρα εναν καθηγητη(κ.Τουμπή).γιατι δε γραφεις και συ το ονομα σου?
και γω πισω απο την οθονη το παιζω superman.

Δεν ειναι ολοι το ιδιο προφανως,μας εχουν φαει οι γενικοτητες σαν λαο.Ελληναρα.
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Wed Sep 14, 2011 2:21 pm

Ντροπή και αίσχος! αν έχεις αποδείξεις για συγκεκριμένα άτομα κατήγγειλέ τις! Δεν μπορείς να στολίζεις γενικά κόσμο δίχως να είσαι συγκεκριμένος και με αποδεικτικά στοιχεία...Σαφώς και θα υπάρχουν και στο τμήμα/πανεπιστήμιό μας καθηγητές που δεν έχουν και το πιο καθαρό παρελθόν αλλά έτσι ακούγεται! - δεν έχω δει κάτι στα χέρια μου..
Οπότε δεν θα βγω στο Venus και στο κάθε Venus για να μοιράζω κατηγορίες...
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: N>4

Post by ja_the_invincible » Wed Sep 14, 2011 2:29 pm

enum21 wrote: Στην παρούσα φάση το κομμάτι από το μέλλον μου (aka πτυχίο as you said) το κρατάνε αυτοί που έκλεισαν παράνομα τη σχολή.
Την σχολή κρατάνε κλειστή αυτοί που δεν κατεβαίνουν να ψηφίσουν και κανείς άλλος.Την επόμενη τρίτη ελάτε όλοι να την ανοίξουμε και σταματήστε την γκρίνια...
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Wed Sep 14, 2011 2:35 pm

ja_the_invincible wrote:
enum21 wrote: Στην παρούσα φάση το κομμάτι από το μέλλον μου (aka πτυχίο as you said) το κρατάνε αυτοί που έκλεισαν παράνομα τη σχολή.
Την σχολή κρατάνε κλειστή αυτοί που δεν κατεβαίνουν να ψηφίσουν και κανείς άλλος.Την επόμενη τρίτη ελάτε όλοι να την ανοίξουμε και σταματήστε την γκρίνια...
Δεν ισχύει αυτό που λες ja.. Πρώτα απ' όλα άλλοι είναι με άδειες στο στρατό και θέλουν να δώσουν όποτε ανοίξει η σχολή / άλλοι δεν είναι από Αθήνα κτλ... Επίσης χωρίς να κατέβηκα στην συγκεκριμένη Γ.Σ από 5-6 που έχω παραβρεθεί στο παρελθόν μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι ένα 15-20% των ατόμων της Γ.Σ που μαζεύονταν σε κάποιες κρίσιμες περιόδους ήταν εκτός σχολής και ούτε καν φοιτητές.. Σίγουρα αυτό αποτελεί νοθεία είτε είναι αρκετή για να επηρεάζει το αποτέλεσμα είτε όχι...Το κάθε γομάρι στην πόρτα δεν μπορεί να αναγνωρίζει 8000+ άτομα στο κεφάλι του για να διακρίνει δήθεν τους φοιτητές και τους εξωπανεπιστημιακούς - άντε βία βία να ξεχωρίζει παραταξιακά κεφάλια και χρυσαυγίτες...
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Wed Sep 14, 2011 2:46 pm

Ρε συ ζιφ με τις φοιτητικές ταυτότητες ψηφίσαμε..Καμία νοθεία δεν υπήρξε.Αδιαφορία υπήρξε και τίποτα άλλο.Και δεν νομίζω 2ετείς και 3ετείς φοιτητές να έχουνε στρατό έτσι?Μάλλον για καφέ είχανε πάει αν θες την γνώμη μου ή ακόμα χειρότερα το σκεφτήκανε ως εξής "'Αμα είναι να ανοίξει η σχολή να κάτσω να διαβάσω μην χάσω την μέρα μου".Εμείς δηλαδή που πήγαμε και φάγαμε όλη την μέρα μας είμασταν οι μ.... της υπόθεσης.
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Wed Sep 14, 2011 2:47 pm

ja_the_invincible wrote:Ρε συ ζιφ με τις φοιτητικές ταυτότητες ψηφίσαμε..Καμία νοθεία δεν υπήρξε.Αδιαφορία υπήρξε και τίποτα άλλο.Και δεν νομίζω 2ετείς και 3ετείς φοιτητές να έχουνε στρατό έτσι?Μάλλον για καφέ είχανε πάει αν θες την γνώμη μου ή ακόμα χειρότερα το σκεφτήκανε ως εξής "'Αμα είναι να ανοίξει η σχολή να κάτσω να διαβάσω μην χάσω την μέρα μου".Εμείς δηλαδή που πήγαμε και φάγαμε όλη την μέρα μας είμασταν οι μ.... της υπόθεσης.
Σε ποιο αμφιθέατρο ήσουν?
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Wed Sep 14, 2011 2:47 pm

Zifnab wrote:
ja_the_invincible wrote:Ρε συ ζιφ με τις φοιτητικές ταυτότητες ψηφίσαμε..Καμία νοθεία δεν υπήρξε.Αδιαφορία υπήρξε και τίποτα άλλο.Και δεν νομίζω 2ετείς και 3ετείς φοιτητές να έχουνε στρατό έτσι?Μάλλον για καφέ είχανε πάει αν θες την γνώμη μου ή ακόμα χειρότερα το σκεφτήκανε ως εξής "'Αμα είναι να ανοίξει η σχολή να κάτσω να διαβάσω μην χάσω την μέρα μου".Εμείς δηλαδή που πήγαμε και φάγαμε όλη την μέρα μας είμασταν οι μ.... της υπόθεσης.
Σε ποιο αμφιθέατρο ήσουν?
Χ
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Wed Sep 14, 2011 2:49 pm

Και είχαν όλοι στο Χ (και αλλού) ταυτότητες φοιτητικές (όχι πάσο)??!?!?! - διαψεύστε με αλλά πολλοί από πάνω είπαν ότι με χέρια ψήφιζαν αρκετοί έως πολλοί...
lkm9
byte level
byte level
Academic status: 4th year

Post by lkm9 » Wed Sep 14, 2011 2:50 pm

εγω που ήμουν στο Γ πάντως είδα την πλειοψηφία των όρθιων μπροστά να ψηφίζει με χέρι.
statakos
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by statakos » Wed Sep 14, 2011 2:52 pm

Ακριβώς. Εγώ προσωπικά από 'δω και στο εξής και κυρίως με αυτά που συνέβησαν χθες στο Β μπροστά στα μάτια μου, τους γυρίζω την πλάτη. Ναι, το γνωρίζω πως βοηθώ τους χρωματιστούς σε αυτό που θέλουν να επιδιώξουν. Θα τους γυρίσει μπουμερανκ αυτή η στάση τους. Μόνοι τους βγάζουν τα μάτια τους και θα το δείτε. Διαφωνώ ωστόσο ότι δεν έμπαινε ο κάθε άκυρος να ψηφίζει, το είπαν και παιδιά που ήταν στο Χ.
"Always program as if the person who will be maintaining your program is a violent psychopath that knows where you live."
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Wed Sep 14, 2011 2:54 pm

Zifnab wrote:Και είχαν όλοι στο Χ ταυτότητες φοιτητικές (όχι πάσο)??!?!?! - διαψεύστε με αλλά πολλοί από πάνω είπαν ότι με χέρια ψήφιζαν αρκετοί έως πολλοί...
Φοιτητικές αρκετοί άλλοι είχανε πάσο.Με τα χέρια δεν νομίζω να ψήφισε κανένας αφού και στο μέτρημα ήταν και ένα παιδι από τους ανεξάρτητους λογικά θα έκανε ένσταση αν γινόταν κάτι τέτοιο. :-p
Αλλά ακόμα και να πεις ότι ήρθανε και άσχετοι να ψηφίσουνε υπερ της κατάληψης η συμμετοχή των ανεξάρτητων ήταν απαράδεκτα ελάχιστη κατά την γνώμη μου..
statakos wrote: Διαφωνώ ωστόσο ότι δεν έμπαινε ο κάθε άκυρος να ψηφίζει, το είπαν και παιδιά που ήταν στο Χ.
Ίσως και να μην έπεσε στην αντίληψή μου , αλλά αφού έγινε κάτι τέτοιο γιατί δεν μίλησε κανένας εκείνη την ώρα??
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Wed Sep 14, 2011 3:01 pm

ja_the_invincible wrote:
Zifnab wrote:Και είχαν όλοι στο Χ ταυτότητες φοιτητικές (όχι πάσο)??!?!?! - διαψεύστε με αλλά πολλοί από πάνω είπαν ότι με χέρια ψήφιζαν αρκετοί έως πολλοί...
Φοιτητικές αρκετοί άλλοι είχανε πάσο.Με τα χέρια δεν νομίζω να ψήφισε κανένας αφού και στο μέτρημα ήταν και ένα παιδι από τους ανεξάρτητους λογικά θα έκανε ένσταση αν γινόταν κάτι τέτοιο. :-p
Αλλά ακόμα και να πεις ότι ήρθανε και άσχετοι να ψηφίσουνε υπερ της κατάληψης η συμμετοχή των ανεξάρτητων ήταν απαράδεκτα ελάχιστη κατά την γνώμη μου..
statakos wrote: Διαφωνώ ωστόσο ότι δεν έμπαινε ο κάθε άκυρος να ψηφίζει, το είπαν και παιδιά που ήταν στο Χ.
Ίσως και να μην έπεσε στην αντίληψή μου , αλλά αφού έγινε κάτι τέτοιο γιατί δεν μίλησε κανένας εκείνη την ώρα??
Πάσο είναι ίδιο για όλους - οπότε το ότι είχαν πασο δεν μου λέει κάτι - και εγώ έχω (μέχρι τις 30 χαχα)
Πόσα αμφιθέατρα έχουμε?? Α,Β,Γ,Χ,Δεριγνύ σωστά?? To Αντωνιάδου δεν είναι για αυτές τις δουλείες...
η προσέλευση: 461,304,281,399,242 - γιατί δεν ανοίξανε και 5-6 αίθουσες και έπρεπε να υπάρχουν και όρθιοι... Να κάτσουν όλοι και να κλείσουν οι πόρτες..
statakos
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by statakos » Wed Sep 14, 2011 3:06 pm

Zifnab wrote:Πάσο είναι ίδιο για όλους - οπότε το ότι είχαν πασο δεν μου λέει κάτι - και εγώ έχω (μέχρι τις 30 χαχα)
Πόσα αμφιθέατρα έχουμε?? Α,Β,Γ,Χ,Δεριγνύ σωστά?? To Αντωνιάδου δεν είναι για αυτές τις δουλείες...
η προσέλευση: 461,304,281,399,242 - γιατί δεν ανοίξανε και 5-6 αίθουσες και έπρεπε να υπάρχουν και όρθιοι... Να κάτσουν όλοι και να κλείσουν οι πόρτες..
Παιδιά, τι συζητάμε ακριβώς; Η διαδικασία αυτή καθ' αυτή, δεν είναι δημοκρατική εξ' αρχης. Η ψηφοφορία πρέπει να είναι μυστική και μέρος σε αυτήν πρέπει να παίρνει αποκλειστικά και μόνο αυτός που το δικαιούται. Εκτός αυτού, η ειρωνία είναι ότι δεν μπορείς να ψηφίζεις για το αν θες κατάληψη ή όχι. Η κατάληψη είναι από την φύση της κάτι το παράνομο. Αυτά τα ολίγα από μένα. :smt006
"Always program as if the person who will be maintaining your program is a violent psychopath that knows where you live."
GeorgeB
byte level
byte level
Academic status: 3rd year

Post by GeorgeB » Wed Sep 14, 2011 3:17 pm

:smt021

ΚΑΝΕΙΣ δεν έλεγχε τις ταυτότητες και λίγοι έδειχναν πασο/φοιτητική ταυτότητα όταν ψηφιζε και ενοείται ψηφιζαμε με τα χερια
Στο Δ ολόκληρος λόγχος ανάμεσα στους οποίους και άτομα 50+ χρονών ψήφισαν κατάληψη υψώνοντας ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ταυτότητες. Και μόλις κάρφώθηκε ένας άκυρος απο την άλλη μεριά μετά την ψηφοφορία περι κατάληψης αποχώρησαν όλοι μαζι. Αυτα τα λίγα για να μήν κοροιδευόμαστε. Γιατι άμα αρχίσουμε με τις λαδιές που γινανε χθές δεν θα τελιώσουμε.
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Wed Sep 14, 2011 3:29 pm

Ποιος λέει ότι τα πάσο είναι έγκυρα? Όλες οι σχολές, μέχρι και τα ΤΕΙ, πάσο έχουν.
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Θα φέρω 10 φίλους μου στην επόμενη Γ.Σ. να ψηφίσουνε κατά της κατάληψης με τα πάσο τους. Κάντε κι εσείς τηλέφωνα, να κερδίσουμε δίκαια την ψηφοφορία!
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
terminator
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by terminator » Wed Sep 14, 2011 3:30 pm

μονο και μονο που ειναι λενεν αυτοι κατα τις καταληψης εγω θα πω υπερ ...εαν και δεν υποστηριζω ουτε τι ενα ουτε το αλλο.... απλα δραση αντιδραση :-D αλλα βεβαια οι βολεμενοι τι προβλημα να εχουν με τον νομο;
- Hiroshima 45
- Chernobyl 86
- Windows 95
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by necrofear_13 » Wed Sep 14, 2011 3:52 pm

ja_the_invincible wrote:
Τέσπα ο ja έχει δίκιο. Ακόμα και αν κάνουν "ανακατέματα" το τελευταίο μέσο που έχει μείνει σε όσους θέλουμε να ανοίξει η σχολή είναι να κατέβουμε να ψηφίσουμε. Όπως λένει κάποιοι ότι το μόνο μέσο αντίδρασης σε όλο αυτό είναι η κατάληψη, το μόνο μέσο για εμάς είναι να κατέβουμε να ψηφίσουμε.
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
Zifnab
Venus Former Team Member

Post by Zifnab » Wed Sep 14, 2011 3:57 pm

Κάτι ενδιαφέρον που θα ήθελα να ξέρω είναι τις ώρες που γίνεται η ψηφοφορία (ακριβώς) στις σχολές για μια συγκεκριμένη μέρα..

Κάτι μου λέει ότι είναι μοιρασμένες και τραβιέται η Γ.Σ αναλόγως ώστε να κινούνται αυτές οι ομάδες κατά το δοκούν από σχολή σε σχολή - δεν έχω στοιχεία απλά υποθέτω.. Θα ήθελα όμως το στατιστικό για την περασμένη Τρίτη πχ...
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Wed Sep 14, 2011 4:07 pm

Ισοβίτης wrote:
chriskin wrote:Για κάτι παιδιά σαν εσένα απο την επαρχία που δεν θα έχουν να πληρώσουν το νοίκι γίνεται το όλο θέμα .
Βρε chriskin, γενικώς εκφράζεις τεκμηριωμένες απόψεις, ασχέτως εάν διαφωνώ κάθετα με αυτές. Εδώ όμως έχεις λάθος: Τα κομματόσκυλα που βγάζουν τα πλαίσια κατάληψης χέστηκαν για το νοίκι και τα οικονομικά του καθενός. Να βουτήξουν καμιά θεσούλα θέλουν τώρα που βουλιάζει το καράβι.

Δεν είναι όλοι ιδεαλιστές όπως εσύ, ούτε έχουν by default αγαθές προθέσεις. Διασφαλίζουν ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ συμφέροντα. Ο λόγος τους είναι σάπιος, οι θέσεις τους είναι από προφανείς μέχρι γελοίες (δεν θα κάτσω να τις απαριθμήσω, καθώς θα υποτιμούσα τη νοημοσύνη και των δύο μας).

Και, φυσικά, δεν έχουν καμία σχέση με τη "δημοκρατία" που αναμασάνε συνεχώς.

Παρατηρώ ότι και ο ίδιος απογοητεύεσαι από τις διαδικασίες. Απλώς απαξίωσέ τους, μαύρισέ τους και σκέψου λογικά: Η κατάληψη πιέζει μόνο τους ασθενείς.

δεν μπορω να δεχτω αυτο που λες γιατι γνωριζω αρκετα 'κομματοσκυλα'
το μονο σιγουρο ειναι πως σε ποια παραταξη ειναι καποιος αλλαζει αρκετα το αμα ειναι οπως λες η αμα ειναι οπως λεω

οσο για τις διαδικασιες : ποτε δεν θεωρησα οτι οι συνελευσεις γινονται οπως θα ηθελα. απλα αυτη τη στιγμη δεν εχουμε καμια καλυτερη επιλογη
για παραδειγμα εγω θα ηθελα ψηφοφοριες μονο σε πλαισια με φοιτητικες ταυτοτητες η πασο ελεγμενα οτι λενε πανω οτι ειναι απο την ασοεε και , κυριως, κρυφες.
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”