ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
«ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ»
ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 7ΟΥ ΚΑΙ 8ΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΠΑ
Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 16:30-18:30 θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Δεριγνύ ενημερωτική συνάντηση για το Πρόγραμμα.
Καλούνται οι προπτυχιακοί φοιτητές τουλάχιστον 7ου και 8ου εξαμήνου των οκτώ Τμημάτων του ΟΠΑ που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα σπουδών στις επιστήμες της αγωγής (Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια), να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στη Γραμματεία του Τμήματός τους για το χειμερινό εξάμηνο αποκλειστικά από 3 Οκτωβρίου 2011 έως και 11 Οκτωβρίου 2011.
Κατόπιν της προθεσμίας αυτής οι φοιτητές δεν θα μπορούν πλέον να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα για το χειμερινό εξάμηνο 2011-2012.
(Όσοι φοιτητές/τριες έχουν ήδη καταθέσει την αίτηση με τα δικαιολογητικά τους στη Γραμματεία τους δεν χρειάζεται να καταθέσουν νέα αίτηση).
Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από φάκελο με τα εξής δικαιολογητικά:
1. Επικυρωμένο αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας και
2. Δυο φωτογραφίες αστυνομικής ταυτότητας με αναγραφή στην πίσω πλευρά: του ονόματος,
επωνύμου, Τμήματος και αριθμού μητρώου.
Παιδαγωγική Επάρκεια
- mxsar.opa
- Mbyte level
- Academic status: N>4
Re: Παιδαγωγική Επάρκεια
Laugh as much as you breathe and love as long as you live.
Μου έχει δημιουργηθεί μια απορία. Όσοι έχουν περάσει μαθήματα που θα μετράνε για την παιδαγωγική επάρκεια(βλ. Διδακτική) με ποιον τρόπο θα είναι περασμένος στην e-grammateia ο βαθμός τους, αφού από το εξάμηνο αυτό και μετα θα είναι 2 μαθήματα το συγκεκριμένο.. 

- mxsar.opa
- Mbyte level
Λογικά θα μας τα πουν αυτά στη συνάντηση της Πέμπτης. Και αν δε μας τα πουν από μόνοι τους, μπορούμε να ρωτήσουμε.melen wrote:Μου έχει δημιουργηθεί μια απορία. Όσοι έχουν περάσει μαθήματα που θα μετράνε για την παιδαγωγική επάρκεια(βλ. Διδακτική) με ποιον τρόπο θα είναι περασμένος στην e-grammateia ο βαθμός τους, αφού από το εξάμηνο αυτό και μετα θα είναι 2 μαθήματα το συγκεκριμένο..
Εγώ θα πάω σίγουρα. Οπότε, αν θέλετε, να μαζέψουμε απορίες για το πρόγραμμα των Παιδαγωγικών, να ρωτήσω και να σας γράψω τι μου απάντησαν οι υπεύθυνοι καθηγητές.

- georgiamos
- byte level
Να ρωτήσω κατι που μπορεί να είναι και βλακεία.. φωτογραφίες αστυνομικής ταυτότητας οταν λέει, το εννοεί?? Δηλαδη δυο ασπρόμαυρες φωτογραφίες?? ΄Η τύπου αστυνομικης ταυτότητας, δηλ και έγχρωμες???
- mxsar.opa
- Mbyte level
Ρώτησα την κ.Μπρίνια. Εννοεί μόνο το μέγεθος να είναι αστυνομικής, δηλαδή σαν αυτές που έχουμε στη φοιτητική μας ταυτότητα. Έγχρωμες, ασπρόμαυρες δεν υπάρχει πρόβλημα.georgiamos wrote:Να ρωτήσω κατι που μπορεί να είναι και ***.. φωτογραφίες αστυνομικής ταυτότητας οταν λέει, το εννοεί?? Δηλαδη δυο ασπρόμαυρες φωτογραφίες?? ΄Η τύπου αστυνομικης ταυτότητας, δηλ και έγχρωμες???
- georgiamos
- byte level
thx!!
Επειδη δε θα μπορεσω να ειμαι στη συναντηση τη Πεμπτη αν μπορεσεις να μας μεταφερεις οσα συζητησετε θα ηταν μεγαλη βοηθεια!!!!mxsar.opa wrote:Λογικά θα μας τα πουν αυτά στη συνάντηση της Πέμπτης. Και αν δε μας τα πουν από μόνοι τους, μπορούμε να ρωτήσουμε.melen wrote:Μου έχει δημιουργηθεί μια απορία. Όσοι έχουν περάσει μαθήματα που θα μετράνε για την παιδαγωγική επάρκεια(βλ. Διδακτική) με ποιον τρόπο θα είναι περασμένος στην e-grammateia ο βαθμός τους, αφού από το εξάμηνο αυτό και μετα θα είναι 2 μαθήματα το συγκεκριμένο..
Εγώ θα πάω σίγουρα. Οπότε, αν θέλετε, να μαζέψουμε απορίες για το πρόγραμμα των Παιδαγωγικών, να ρωτήσω και να σας γράψω τι μου απάντησαν οι υπεύθυνοι καθηγητές.
Εγω θα ηθελα να ρωτησω το εξης:
αν καποιος εχει περασει διδακτικη και παιδαγωγικη σαν μαθηματα ελευθερης επιλογης,μετα θα ισχυουν για την αποκτηση του πτυχειου ή θα πρεπει να δωσουμε αλλα δυο?
Ευχαριστω,αν μου ερθει κατι αλλο θα ξαναρωτησω....

- vasilaros69
- Gbyte level
crazybone wrote:Επειδη δε θα μπορεσω να ειμαι στη συναντηση τη Πεμπτη αν μπορεσεις να μας μεταφερεις οσα συζητησετε θα ηταν μεγαλη βοηθεια!!!!mxsar.opa wrote:Λογικά θα μας τα πουν αυτά στη συνάντηση της Πέμπτης. Και αν δε μας τα πουν από μόνοι τους, μπορούμε να ρωτήσουμε.melen wrote:Μου έχει δημιουργηθεί μια απορία. Όσοι έχουν περάσει μαθήματα που θα μετράνε για την παιδαγωγική επάρκεια(βλ. Διδακτική) με ποιον τρόπο θα είναι περασμένος στην e-grammateia ο βαθμός τους, αφού από το εξάμηνο αυτό και μετα θα είναι 2 μαθήματα το συγκεκριμένο..
Εγω θα ηθελα να ρωτησω το εξης:
αν καποιος εχει περασει διδακτικη και παιδαγωγικη σαν μαθηματα ελευθερης επιλογης,μετα θα ισχυουν για την αποκτηση του πτυχειου ή θα πρεπει να δωσουμε αλλα δυο?
Ευχαριστω,αν μου ερθει κατι αλλο θα ξαναρωτησω....
Παλιοτερα που την ειχαμε ρωτησει ειχε πει πως θα προσπαθουσε να γινοταν ετσι ωστε να μπορεις να τα συμπεριλαβεις στην αποκτηση του πτυχιου σου.
Τωρα επειδη πλεον το καθε ενα απο τα δυο που αναφερεις (Διδακτικη,Παιδαγωγικη) ειναι διπλο μαθημα νομιζω πως ξεμπερδευεις με τα 4 επιλογης για το πτυχιο αλλα σαυτο δεν ειμαι και τελειως σιγουρος...
Για να κανουμε την αιτηση για τις Επιστημες της Εισαγωγης (επειδη δεν θυμαμαι την παλιοτερη ανακοινωση) στη γραμματεια δεν παμε??Και κυριως στις ωρες που ειναι ανοιχτη η γραμματεια??Ξερει κανεις αν αυτη τη βδομαδα που ειναι και εξεταστικη μηπως εχει περισσοτερες ωρες που ειναι ανοιχτη για τους φοιτητες 'η μονο τις στανταρ??
"Sometimes questions are more powerful than answers,..."
- DrNio
- Mbyte level
Βασικά , ποιες ώρες/μέρες είναι ανοιχτή η γραμματεία ?
Ή θα είναι ανοιχτή περισσότερες ώρες/μέρες για καλύτερη εξυπηρέτηση σχετικά με την Παιδαγωγική Επ. ?

Ή θα είναι ανοιχτή περισσότερες ώρες/μέρες για καλύτερη εξυπηρέτηση σχετικά με την Παιδαγωγική Επ. ?

Everything that has a beginning has an end
- vasilaros69
- Gbyte level
Κανονικα ειναι ανοιχτη δευτερα και τεταρτη 12:00-14:00 και παρασκευη 11:00-13:00....DrNio wrote:Βασικά , ποιες ώρες/μέρες είναι ανοιχτή η γραμματεία ?
Ή θα είναι ανοιχτή περισσότερες ώρες/μέρες για καλύτερη εξυπηρέτηση σχετικά με την Παιδαγωγική Επ. ?![]()
Μακαρι παντως να ηταν ανοιχτη κι αλλες μερες κι ωρες γτ η προθεσμια μαλλον ειναι μεχρι την αλλη δευτερα και να κοψεις διαβασμα στη μεση για να κανεις αιτηση δεν βολευει...
"Sometimes questions are more powerful than answers,..."
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη

- mxsar.opa
- Mbyte level
http://www.aueb.gr/pages/news/attachments/1165_a.pdf
Παιδιά διαβάστε αυτό για την Παιδαγωγική Επάρκεια. Είχα πάει σήμερα στην ενημέρωση και κάναμε αρκετές ερωτήσεις. Γράψτε απορίες, αν ξέρουμε όσοι είμαστε εκεί, να απαντήσουμε. Αλλά διαβάστε πρώτα την ανακοίνωση της κ.Μπρίνια.
Παιδιά διαβάστε αυτό για την Παιδαγωγική Επάρκεια. Είχα πάει σήμερα στην ενημέρωση και κάναμε αρκετές ερωτήσεις. Γράψτε απορίες, αν ξέρουμε όσοι είμαστε εκεί, να απαντήσουμε. Αλλά διαβάστε πρώτα την ανακοίνωση της κ.Μπρίνια.
- DrNio
- Mbyte level
Aν δηλώσεις και δεν ασχοληθείς τελικά?
Ή περάσεις τα μισά ?
Αυτά τα μαθήματα μετράνε μόνο στην Παιδ.Επ. ή τα παίρνεις και σαν ελεύθερης επιλογής όπως το μάθημα "Παιδαγωγική κλπ.κλπ."
Τελικά , αν έχεις περάσει Παιδαγωγική/Διδακτική είναι σαν να έχεις 2/8 ?
Ή περάσεις τα μισά ?
Αυτά τα μαθήματα μετράνε μόνο στην Παιδ.Επ. ή τα παίρνεις και σαν ελεύθερης επιλογής όπως το μάθημα "Παιδαγωγική κλπ.κλπ."
Everything that has a beginning has an end
- photisd
- Mbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Ερώτηση 1: Ό,τι θες κάνεις και δε σου λέει κανένας τίποτα. Είναι θέμα δικό σου. Προφανώς όμως για να πάρεις το πιστοποιητικό της επάρκειας πρέπει να τα περάσεις όλα αν θες.DrNio wrote:Aν δηλώσεις και δεν ασχοληθείς τελικά?
Ή περάσεις τα μισά ?
Ερώτηση 2: Σε αυτή την ερώτηση δεν κατάλαβα πολύ καλά να σου απαντήσω για σίγουρα. Αλλά επειδή μέχρι τέλος έτους δε θα ξέρουμε τι θα γίνεται σε αυτά τα μαθήματα και αν θα μπαίνουν βαθμοί, καλύτερα πάρε άλλα μαθήματα.
Ερώτηση 3: Αν τώρα τα έχεις περάσει, είναι σα να έχεις περάσει 3. Η Διδακτική καλύπτει τα Εισαγωγή στη Διδακτική-Μεθοδολογία και Εκαπαιδευτική Αξιολόγηση, ενώ η Παιδαγωγική το Ποιότητα στην Εκπαίδευση και στη Διδασκαλία (κάπως έτσι). Οπότε πας για τα άλλα 5.
Αν έχεις περάσει αυτά τώρα κα ιδε ενδιαφέρει η επάρκεια, νομίζω οι βαθμοί πλέον μπαίνουν στο πτυχίο σαν 3, αλλά θα σε γελάσω, δεν παίρνω και όρκο.
Γενικότερα, το story της σημερινής ενημέρωσης...
Προβλέπεται μεγάλος jose, με 2 εργασίες σε κάθε μάθημα υποχρεωτικές και με διδασκαλίες σε σχολεία και στο πανεπιστήμιο που όλες μαζί νομίζω θα είναι 14 αν μέτρησα καλά...
Σίγουρα παίρνεις το πιστοποιητικό (που προφανώς ενδιαφέρει πολύ κόσμο), αλλά μοχθείς πολύ και οι βαθμοί δεν ξέρουν ακόμα αν θα μετράνε στο πτυχίο...
Τέλος, αυτό το πρόγραμμα σε εμάς δίνει τη δυνατότητα να διδάξουμε μόνο μαθήματα Πληροφορικής. Το ΔΕΤ θα μπορεί και οικονομικά κλπ και πληροφορικής, ενώ τα άλλα 6 τμήματα μόνο τα υπόλοιπα μαθήματα οικονομικού περιεχομένου.
...Τα μεγαλύτερα όνειρα δεν βγαίνουν ποτέ έξω απ' το κουτί. Χρειάζεται μεγάλο θάρρος για να τα βγάλεις στο φως, να τα κρατήσεις ψηλά και να δεις τον πραγματικό σου εαυτό να αντικατοπτρίζεται μέσα τους...
- argi_p
- Kilobyte level
πάντως είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε αν πρέπει να πάρουμε και άλλα μαθήματα ελεύθερης επιλογής για την κάλυψη του πτυχίου...Για εμένα ας πούμε αυτή η πληροφορία κρίνει και την απόφασή μου για επιλογή η μή, του προγράμματος παιδαγωγικής επάρκειας.Και δεν μπορώ να περιμένω μεχρι το τέλος του έτους, ούτε να πάρω άλλα μαθήματα επιλογής γιατί τελειώνω τη σχολή...
με τα βιβλία τι θα γίνει γιατί νομίζω δεν έλεγε κάτι σχετικό η ανακοίνωση.όσοι έχουν υπερβεί το όριο των συγγραμάτων που μπορούν να δηλώσουν θα μπορούν να πάρουν τα βιβλία?
Σε email που είχα στείλει στη Μπρίνια πριν λίγες μέρες μου είχε πει ότι θα μετράνε και σαν επιλογης. Σήμερα δεν αναφέρθηκε κάτι σχετικό; Δεν ρώτησε κάποιος;

- photisd
- Mbyte level
Όσον αφορά τα βιβλία είπε ότι δε θα πάρουμε πουθενά, αλλά θα βγαίνουν σημειώσεις στο eclass για όλα και αναλυτικά.
Από εκεί και πέρα για τα επιλογής κλείνει αυτή πως θα μτράνε οι βαθμοί για τα όσα χρειαζόμαστε αλλά δεν είναι σίγουρη. Το θέμα αν είναι αν θες το πρόγραμμα το παίρνεις αν δε θες όχι... Δεν το παίρνεις για να συμπληρώσεις μαθήματα γιατί προφανώς θα κοπιάσεις πολύ και δεν αξίζει. Αν είναι παίρνεις άλλα.
Από εκεί και πέρα για τα επιλογής κλείνει αυτή πως θα μτράνε οι βαθμοί για τα όσα χρειαζόμαστε αλλά δεν είναι σίγουρη. Το θέμα αν είναι αν θες το πρόγραμμα το παίρνεις αν δε θες όχι... Δεν το παίρνεις για να συμπληρώσεις μαθήματα γιατί προφανώς θα κοπιάσεις πολύ και δεν αξίζει. Αν είναι παίρνεις άλλα.
...Τα μεγαλύτερα όνειρα δεν βγαίνουν ποτέ έξω απ' το κουτί. Χρειάζεται μεγάλο θάρρος για να τα βγάλεις στο φως, να τα κρατήσεις ψηλά και να δεις τον πραγματικό σου εαυτό να αντικατοπτρίζεται μέσα τους...
- georgiamos
- byte level
Σε ερώτηση σχετικά με τα βιβλία η απάντηση ήταν η εξης " τα παιδια του λυκείου δεν θα δουν βιβλία ουτε μέχρι τα Χριστούγεννα...εεε οπότε όχι, βιβλία δεν θα δοθούν. Θα δοθουν ομως σημειώσεις"
όσο για τα επιλογής,
Αν κατάλαβα καλα, μετράνε σαν επιλογής ανεξάρτητα αν τα παρει κανεις και για την παιδαγωγική επάρκεια.
Αν δηλαδή τα πάρει κάποιος για επιλογής και τα πάρει και για επάρκεια, μετράνε και για επιλογής και για επάρκεια. ΑΝ κατάλαβα καλά, ας επιβεβαιώσει/ διαψεύσει κάποιος.
Ωστόσο αν θες να τα πάρεις μόνο για επιλογής, μάλλον δεν σε συμφέρει πια ΑΝ ΔΕΝ υφίσταται η διδακτικη και η παιδαγωγική όπως τα ξέραμε παλια μονο σαν θεωρητικά, γιατί τώρα θα χουν και εργασίες και "εργαστήριο"=διδασκαλία σε σχολεία.
όσο για τα επιλογής,
Αν κατάλαβα καλα, μετράνε σαν επιλογής ανεξάρτητα αν τα παρει κανεις και για την παιδαγωγική επάρκεια.
Αν δηλαδή τα πάρει κάποιος για επιλογής και τα πάρει και για επάρκεια, μετράνε και για επιλογής και για επάρκεια. ΑΝ κατάλαβα καλά, ας επιβεβαιώσει/ διαψεύσει κάποιος.
Ωστόσο αν θες να τα πάρεις μόνο για επιλογής, μάλλον δεν σε συμφέρει πια ΑΝ ΔΕΝ υφίσταται η διδακτικη και η παιδαγωγική όπως τα ξέραμε παλια μονο σαν θεωρητικά, γιατί τώρα θα χουν και εργασίες και "εργαστήριο"=διδασκαλία σε σχολεία.
Πολύ αγχωτικό πάντως!! Διδασκαλίες απο δω διδασκαλίες από κει.. Νομίζω θα είναι αρκετά απαιτητικό!!

- photisd
- Mbyte level
να μην μπω καλύτερα σε λεπτομέρειες γιατί θα αγχωθείς πολύmelen wrote:Πολύ αγχωτικό πάντως!! Διδασκαλίες απο δω διδασκαλίες από κει.. Νομίζω θα είναι αρκετά απαιτητικό!!

Το αρνητικο ειναι οτι τα 8 αυτα μαθηματα (6 για οσους εχουν περασει τα παλαια διδακτικη & παιδαγωγικη ) ειναι ολοκληρα μαθηματα 6ects με 4 ωρες διδασκαλιας το καθενα .
Μαλιστα ειπε οτι θα εχει και εργασιες .Επισης και η πρακτικη ειναι αρκετα απαιτητικη καθως θα πρεπει να πας οχι σε ενα αλλα 6 σχολεια...
Ουσιαστικα ειναι σαν να κανεις ενα μεταπτυχιακο στην εκπαιδευση παραλληρα με το πτυχιο καθως ολα μαζι ειναι 60ects.
Μαλιστα ειπε οτι θα εχει και εργασιες .Επισης και η πρακτικη ειναι αρκετα απαιτητικη καθως θα πρεπει να πας οχι σε ενα αλλα 6 σχολεια...
Ουσιαστικα ειναι σαν να κανεις ενα μεταπτυχιακο στην εκπαιδευση παραλληρα με το πτυχιο καθως ολα μαζι ειναι 60ects.