Έφτασε το νέο φοιτητικό πάσο

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
michalis
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a
Re: Έφτασε το νέο φοιτητικό πάσο

Post by michalis » Tue Sep 25, 2012 1:56 pm

@Eldebryn η dias email διεύθυνση έχει κι αυτή το p μπροστά απ'το μητρώο, όπως το login του λογαριασμού. Βγαίνει, επίσης κι ένα alias αν θέλετε να χρησιμοποιείτε το λογαριασμό αυτό, χωρίς να αποκαλύπτετε το μητρώο σας, του τύπου g
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
(τελιτσα) papadopoulos (παπί) dias.aueb.gr
για φοιτητή Γιώργο Παπαδόπουλο. Απλά επειδή αν απαντήσετε, το SMTP θα στείλει την κανονική διεύθυνση, πρέπει να κάνετε κι ένα SMTP με τη διεύθυνση του alias και τα ίδια στοιχεία σύνδεσης. Παπατζιλίκια για όποιον τυχόν ενδιαφέρεται αυτά. :)

Btw, να θίξω ότι τόσο το δελτίο εισιτηρίου όσο και η ταυτότητα (είναι το ίδιο έγγραφο) έχουν καθολική διάρκεια, όπως ειπώθηκε στην αρχή του topic. Κοινώς, βγαίνει μία φορά αυτό φέτος και ισχύει μέχρι το τέλος του 6ου έκτους. Απλά επειδή δεν είδα να αναφέρεται κάπου. Α, κι επίσης το design της κάρτας είναι απαίσιο. :-D
pappous12
Buffer underflow exception
Buffer underflow exception
Academic status: N>4

Post by pappous12 » Tue Sep 25, 2012 2:37 pm

Γεια σας παιδιά. Επειδή δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη, ξέρει κάποιος να μου πει μέχρι ποιο έτος σπουδών δικαιούμαστε πάσο? Σε σχολή με 4 έτη, είναι μέχρι το 6ο? Για να δω άμα δικαιούμαι ακόμα :D
michalis
Gbyte level
Gbyte level

Post by michalis » Tue Sep 25, 2012 2:45 pm

Ναι, 6 χρόνια. Δηλαδή αν μπήκες το 2007 ή αργότερα δικαιούσαι να βγάλεις. Την κάρτα, βασικά, μπορείς να τη βγάλεις όπως και να χει, απλώς δεν θα έχει ισχύ πάσου για εισιτήρια, αν τυχόν έχεις μπει πριν το 2007.
aueb2012
bit level
bit level
Academic status: 1st year

Post by aueb2012 » Tue Sep 25, 2012 10:24 pm

[quote="Eldebryn"][quote="aueb2012"]Απλά έκανα μια πατάτα και όταν ενεργοποιούσα το λογαριασμό μου στο mail ξέχασα να βάλω την κατάληξη @dias.aueb.gr και τώρα δε μπορώ να συνδεθω και δε ξέρω τι να κάνω :([/quote] Μπορεί και να κάνω λάθος αλλα έχω την αίσθηση οτι το email δεν θέλει ενεργοποίηση... Ίσως το eclass, αλλα το email δεν νομίζω οτι χρειάζεται κάτι απο εσένα. Γενικά σαν πρωτοετής έχεις: 1) Κωδικός μητρώου = 3120ΧΧΧ, όπου ΧΧΧ τριψήφιος αριθμός μοναδικός για κάθε έτος εισακτέων που βγάινει αλφαβητικά 2) Email λογαριασμός "[color=#FF0000]p[/color]3120ΧΧΧ@aueb.gr" [i]//edit: thanks to michalis[/i] Credentials: Login "[color=#FF0000]p[/color]3120XXX" Password (αυτό που σου δώσανε, ισχύει και για eclass) Web Access: [url]http://195.251.248.2/cgi-bin/webmail.cgi[/url] Οδηγίες για access απο mail client Outlook/Thunderbird/Eudora etc: [url]http://www.aueb.gr/help/mailserver/[/url] 3) Eclass URL: [url]http://eclass.aueb.gr/[/url] Credentials Login "[color=#FF0000]p[/color]3120XXX@aueb" Password (αυτό που σου δώσανε, ισχύει και για email) 4) e-grammateia URL: [url]http://e-grammateia.aueb.gr/unistudent/[/url] Εδώ θα πρέπει να κάνεις ενεργοποίηση και απο default θα έχεις ένα username τύπου [τοπρώτογράμματουμικρούονόματοςσουμελατινικόχαραχτήρα].[τοεπώνυμόσουμελατινικούςχαραχτήρες] ^ όλο lowercase Password θα σου σταλεί στο email με το οποίο γράφεσαι στην e-grammateia (πχ το dias.aueb email σου, αλλα μπορείς να δώσεις και ένα δικό σου), το οποίο μπορείς να αλλάξεις αργότερα. Τα παραπάνω χρησιμοποιούνται για την υπηρεσία Eudoxus και άλλα συστήματα του υπουργείου όπως αυτό για την αίτηση πάσου/ταυτότητας, θα το καταλάβεις απο το κλασσικό μπλε form. 5) Take this, you'll need it ;) [url]http://venus.cslab.aueb.gr/homepage/[/url] Ελπίζω αυτό να βοηθάει κάπως με τα τόσα πράματα που σας πετάνε χωρίς επαρκείς εξηγήσεις. [size=85][i]Moderators, διορθώστε ελεύθερα αν έχω κάπου λάθος ή αν πρέπει να μετακινηθεί σε πιο κατάλληλο topic.[/i][/size][/quote]
ok απλά για ενημέρωση μου είπαν οτι οι λογαριασμοί των πρωτοετών θα ενεργοποιηθούν απο την επόμενη εβδομάδα..
edit:ακυρο
Last edited by aueb2012 on Thu Sep 27, 2012 12:25 pm, edited 1 time in total.
Αξίζει φίλε να υπάρχεις για ένα όνειρο και ας είναι η φωτιά του να σε κάψει...
http://www.youtube.com/watch?v=62XB9IbMnxQ
vasilaros69
Gbyte level
Gbyte level

Post by vasilaros69 » Tue Sep 25, 2012 11:28 pm

Σαν μηνα πρωτης εγγραφης στο τμημα τι βαλατε?? Εγω εβαλα Σεπτεμβριος (9ος) και η ισχυ του πασο ισχυει μεχρι μηνα Αυγουστο.Εκανα βλακεια?
"Sometimes questions are more powerful than answers,..."
Gewitter
Venus Former Team Member
Academic status: PhD

Post by Gewitter » Tue Sep 25, 2012 11:36 pm

vasilaros69 wrote:Σαν μηνα πρωτης εγγραφης στο τμημα τι βαλατε?? Εγω εβαλα Σεπτεμβριος (9ος) και η ισχυ του πασο ισχυει μεχρι μηνα Αυγουστο.Εκανα βλακεια?
Σεπτέμβρη βάζεις..ελέγχεται από τη γραμματεία.
Λέει Αύγουστος γιατί 31/8 τελειώνει το ακαδημαϊκό έτος επίσημα!
[i][b][color=#004080]No,no...Listen...He said that if they dug his father's body up, it would be gone. They planted a seed over his grave. The seed became a tree. Moses said his father became a part of that tree. He grew into the wood, into the bloom. And when a sparrow ate the tree's fruit, his father flew with the birds. He said... death was his father's road to awe!.[/color][/i][/b]
spirto82
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by spirto82 » Wed Sep 26, 2012 10:29 am

Έχει κάνει κανένας αίτητση και του να του έχει έρθει η έγκριση από τη γραμματεία;
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Wed Sep 26, 2012 11:12 am

εγω εκανα αμεσως μολις λειτουργησε το site αλλα προφανως ακομα δεν εχει ερθει τιποτα. που ειναι και λογικο κιολας, ειναι υπερβολικα νωρις ακομα
Gewitter
Venus Former Team Member

Post by Gewitter » Wed Sep 26, 2012 11:35 am

chriskin wrote:εγω εκανα αμεσως μολις λειτουργησε το site αλλα προφανως ακομα δεν εχει ερθει τιποτα. που ειναι και λογικο κιολας, ειναι υπερβολικα νωρις ακομα
κεγώ τότε την έκανα την αίτηση..το θέμα είναι μέχρι πότε θα έχει ισχύ το παλιό πάσο..γτ είναι να έχει ισχύ μόνο μέχρι τέλη του μήνα τότε μάλλον δεν είναι και πολύ νωρίς..
[i][b][color=#004080]No,no...Listen...He said that if they dug his father's body up, it would be gone. They planted a seed over his grave. The seed became a tree. Moses said his father became a part of that tree. He grew into the wood, into the bloom. And when a sparrow ate the tree's fruit, his father flew with the birds. He said... death was his father's road to awe!.[/color][/i][/b]
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Wed Sep 26, 2012 1:36 pm

Gewitter wrote:
chriskin wrote:εγω εκανα αμεσως μολις λειτουργησε το site αλλα προφανως ακομα δεν εχει ερθει τιποτα. που ειναι και λογικο κιολας, ειναι υπερβολικα νωρις ακομα
κεγώ τότε την έκανα την αίτηση..το θέμα είναι μέχρι πότε θα έχει ισχύ το παλιό πάσο..γτ είναι να έχει ισχύ μόνο μέχρι τέλη του μήνα τότε μάλλον δεν είναι και πολύ νωρίς..

ε ενταξει, τα ιδια με αλλες φορες θα ισχυουν λογικα. θα κρατησει το πασο για ολο τον οκτωβρη και μεχρι τοτε θα εχουμε παρει τα νεα στο χερι μας - κλασικα με λιγες μερες στην αρχη του οκτωβρη που θα μας γκρινιαζουν οτι δεν ισχυει
photisd
Mbyte level
Mbyte level

Post by photisd » Wed Sep 26, 2012 1:48 pm

MpoMp wrote:
photisd wrote:να υποθέσω δεν είναι υποχρεωτικό, έτσι?
Όχι, το αρχικό ποστ λέει "καθαρά προαιρετικό" και γι' αυτό δε ξέρω γιατί γίνεται τόσος ντόρος εδώ και 2 σελίδες.
Ρε παιδιά σίγουρα?? Γιατί κάπου πήρε το μάτι μου σε μια ομάδα της σχολής στο fb ότι τα παλιά θα ισχύουν μόνο για Σεπτέμβρη!!
‎...Τα μεγαλύτερα όνειρα δεν βγαίνουν ποτέ έξω απ' το κουτί. Χρειάζεται μεγάλο θάρρος για να τα βγάλεις στο φως, να τα κρατήσεις ψηλά και να δεις τον πραγματικό σου εαυτό να αντικατοπτρίζεται μέσα τους...
Gewitter
Venus Former Team Member

Post by Gewitter » Wed Sep 26, 2012 2:09 pm

photisd wrote:
MpoMp wrote:
photisd wrote:να υποθέσω δεν είναι υποχρεωτικό, έτσι?
Όχι, το αρχικό ποστ λέει "καθαρά προαιρετικό" και γι' αυτό δε ξέρω γιατί γίνεται τόσος ντόρος εδώ και 2 σελίδες.
Ρε παιδιά σίγουρα?? Γιατί κάπου πήρε το μάτι μου σε μια ομάδα της σχολής στο fb ότι τα παλιά θα ισχύουν μόνο για Σεπτέμβρη!!

Αν ήθελαν να ισχύουν μόνο για Σεπτέμβρη τότε να έβαζαν
α)τις αιτήσεις νωρίτερα ή
β)να γινόταν η έγκριση και η τύπωση σε 2 μέρες..

οπότε πιστεύω θα δώσουν παράταση όπως κάθε χρόνο.
Stayrakas
Mbyte level
Mbyte level

Post by Stayrakas » Wed Sep 26, 2012 2:12 pm

H αληθεια ειναι οτι γραφει ημερομηνια ληξης 9/2012
Three Rings for the Elven-kings under the sky,Seven for the Dwarf-lords in their halls of stone,Nine for Mortal Men doomed to die,
One for the Dark Lord on his dark throne,In the Land of Mordor where the Shadows lie.
One Ring to rule them all, One Ring to find them,One Ring to bring them all and in the darkness bind them
In the Land of Mordor where the Shadows lie.
photisd
Mbyte level
Mbyte level

Post by photisd » Wed Sep 26, 2012 2:14 pm

Εν τω μεταξύ τόσες μέρες βλέπω θέμα του topic φοιτητικό πάσο και δεν έδινα και πολλή σημασία και τελικά μιλάμε για τη φοιτητική ταυτότητα!
‎...Τα μεγαλύτερα όνειρα δεν βγαίνουν ποτέ έξω απ' το κουτί. Χρειάζεται μεγάλο θάρρος για να τα βγάλεις στο φως, να τα κρατήσεις ψηλά και να δεις τον πραγματικό σου εαυτό να αντικατοπτρίζεται μέσα τους...
spirto82
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by spirto82 » Wed Sep 26, 2012 2:21 pm

Επειδή το έθιξα ..... μου ήρθε ενημερωτικό mail για διορθώσεις που έπερεπε να κάνω. Ξεκίνησαν δηλαδή να ελέγχουν τις αιτήσεις....... :smt023
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Wed Sep 26, 2012 5:00 pm

Μέχρι τέλος του μήνα ισχύουν τα παλιά πάσο. Ελπίζω να βγει παράταση όπως πέρυσι...
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Wed Sep 26, 2012 5:51 pm

Παράταση ισχύος του φοιτητικού πάσο 2011-2012

Παρατείνεται έως την 31η Οκτωβρίου η ισχύς των Δελτίων Ειδικού Εισιτηρίου (φοιτητικών πάσο) του έτους 2011-2012, όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΑΣΑ.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... d=63715657
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
michalis
Gbyte level
Gbyte level

Post by michalis » Thu Sep 27, 2012 1:16 pm

Εμένα μου το ενέκριναν μέσα σε 2 μέρες πάντως οπότε αν κάνετε τώρα αίτηση, το πολύ 5 του μήνα θα το έχετε.
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Thu Sep 27, 2012 1:56 pm

εμενα ειναι ετοιμη για να την παρω κιολας - πολυ πιο γρηγορα απ'οτι περιμενα :smt023
michalis
Gbyte level
Gbyte level

Post by michalis » Thu Sep 27, 2012 2:15 pm

Απ'ότι κατάλαβα εμένα σήμερα την ενέκριναν οπότε...από βδομάδα μάλλον. Εκτός κι αν έχουν εξοπλισμό και τις φτιάχνουν on site στα καταστήματα οπότε λογικά αύριο-μεθαύριο θα λάβω το sms. :-D
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Thu Sep 27, 2012 3:04 pm

την πηρα :D

δινουν μαζι και δωρο αριθμο με πολλα λεπτα ομιλιας και mb δωρεαν. οχι κι ασχημα
michalis
Gbyte level
Gbyte level

Post by michalis » Thu Sep 27, 2012 3:18 pm

Ελπίζω τουλάχιστον την παράμετρο αυτή, του ψαρέματος πελατών, να την είχε σκεφτεί το υπουργείο πριν καταλήξει στην αξιολόγηση προσφορών του έργου κατά την ανάθεση. Γιατί όπως το περιγράφεις, δεν είναι ακριβώς αγγαρεία για τη Vodafone η εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου. :)
Με λίγα λόγια αν επιτρέπεται απ'τις συμβάσεις αυτό που γίνεται, κανονικά έπρεπε να το κάνουν τσάμπα.
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”