Περί καταλήψεων/μη διανομή βιβλίων στα σχολεία
Περί καταλήψεων/μη διανομή βιβλίων στα σχολεία
Μιας που έχουμε θέμα με την αγαπημένη μας υπουργό, το ξέρετε ότι τα σχολεία δεν έχουν βιβλία έτσι? Η μάνα μου είναι δασκάλα και μου λέει πως θα ξεκινήσουν τα μαθήματα με φωτοτυπίες από cds που θα τους μοιράσουν με τα βιβλία μέσα σε pdf...
Μας κάναν τριτοκοσμική χώρα.
Μας κάναν τριτοκοσμική χώρα.
- rapadder
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Re:Περί καταλήψεων/μη διανομή βιβλίων στα σχολεία
Ναι βέβαια... Όταν Γυμνάσια - Λύκεια κάνουν κατάληψη 30 - 40 ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και είναι τα σχολεία κλειστά, εκεί δεν σας ενοχλεί καθόλου.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
- Zifnab
- Venus Former Team Member
- Academic status: MSc
Ναι αυτό όντως μεγάλο fail.. ebook readers for the win 

Ναι έχεις δίκιο αυτό φταίει που δεν έχουν να μοιράσουν βιβλία τώρα.rapadder wrote:Ναι βέβαια... Όταν Γυμνάσια - Λύκεια κάνουν κατάληψη 30 - 40 ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και είναι τα σχολεία κλειστά, εκεί δεν σας ενοχλεί καθόλου.
- tsilochr
- Wow! Terabyte level
- Academic status: PhD
Όχι δεν φταίει αυτό, αλλά είναι υποκριτικό να γκρινιάζουμε για τα βιβλία (που πολύ καλά κάνουμε και γκρινιάζουμε) ενώ όταν κομματικά καθοδηγούμενοι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων (από9 όλα τα χρώματα) παροτρύνουν 14χρονα γυμνασιόπαιδα να κάνουν κατάληψη. Που ήταν η εκπαιδευτική ευαισθησία τότε;barbarosa wrote:Ναι έχεις δίκιο αυτό φταίει που δεν έχουν να μοιράσουν βιβλία τώρα.rapadder wrote:Ναι βέβαια... Όταν Γυμνάσια - Λύκεια κάνουν κατάληψη 30 - 40 ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και είναι τα σχολεία κλειστά, εκεί δεν σας ενοχλεί καθόλου.
Στο τόπικ για τις μεταρυθμίσεις διαμαντοπούλου θα κάνω συζήτηση για τις καταλήψεις για τα σχολία? Κάπως off-topic αλλά οκ αφού το θέλεις. Εξαρχής πάντως τα θέματα καταλήψεις και διανομή συγγραμάτων είναι εντελώς άσχετα μεταξύ του και δεν θα έπρεπε να μπλέκονται.
Λοίπον καταρχάς ποτέ δεν έγιναν 30-40 μέρες όσο ήμουν εγώ μαθητής. Συνήθως διαρκούσαν από μία έως δύο βδομάδες. Και πάλι είναι πρόβλημα δεν το συζητώ. Επίσης δεν ήταν ποτέ καθοδηγούμενες. Κανένα κόμμα δεν βάζει τους μαθητές να κάνουν κατάληψη και η εμφάνισή τους στα σχολεία είναι απο μηδαμινή έως ελάχιστη. Απο που προέρχονται όμως τότε οι καταλήψεις? Προέρχονται από την έλλειψη επιθυμίας των παιδιών ηλικίας 13-18 ετών για μάθημα. Αυτό και μόνο καθαρά. Η έλλειψη επιθυμίας για μάθηση των παιδιών δείχνει αποτυχία του εκπαιδευτικού συστήματος διότι ένα μικρό παιδάκι πολύ απλά αν υποχρεωθεί να κάτι κάτι που δεν του αρέσει θα αντιδράσει με περίεργο τρόπο. Σκοπός της κοινωνίας είναι όχι να του επιβάλει να κάνει μάθημα αλλά να του δώσει να καταλάβει ότι το μάθημα είναι προς όφελός του. Γι αυτό το σκοπό είναι και πάλι οι υπουργοί παιδείας οι οποίοι πρέπει να κατηγορηθούν ως υπαίτιοι γιατί το εκπαιδευτικό σύστημα που οργάνωσαν είναι αποκρουστικό στους μαθητές. Πείτε μου εσάς αν σας αρέσαν τα μαθήματα που γίνονταν και κυρίως ο τρόπος που διδάσκονταν πολλές φορές. Μπορούμε όλοι πολύ εύκολα πιστεύω να θυμηθούμε αρκετά άχρηστα μαθήματα και πολλά που διδάσκονταν με λάθος τρόπο.
Αλλά έστω ότι είναι όλα καλά κι όλα ωραία στο σύστημά μας και υπάρχουν 10 κωλόπαιδα και αλήτες που απλά κλείνουν το σχολείο. Γιατί δεν τιμωρούνται? Δεν τους ξέρουν? φυσικά και τους ξέρουν στο δικό μου το σχολείο οι 10 γνωστοί μάγκες έκαναν πάντα την κατάληψη. Βολεύονται κι οι καθηγητές όμως διότι τη σκαπουλάρουν και πληρώνονται χωρίς να δουλεύουν. Οι καταλήψεις είναι σαν εργατικές αργίες για τους καθηγητές λυκείων πλέον και δεν λαμβάνουν κανέναν μέτρο προστασίας του σχολείου ή τιμωρίας των καταληψιών.
Γενικά όταν ανήλικοι προβαίνουν σε λανθασμένες κινήσεις κάποιος άλλος φταίει. Παιδιά είναι δεν καταλαβαίνουν καλά καλά τι κάνουν. Το κάνουν για μαγκιά, το κάνουν για να εντυπωσιάσουν κανα γκομενάκι, μπορεί απλά να το κάνουν γιατί έχουν τσακωθεί με τους γονείς τους την προηγούμενη μέρα. Πρέπει να τους δείξεις το σωστό δρόμο για να μάθουν. Και στην περίπτωσή μας το εκπαιδευτικό σύστημα δεν το κάνει αυτό.
Λοίπον καταρχάς ποτέ δεν έγιναν 30-40 μέρες όσο ήμουν εγώ μαθητής. Συνήθως διαρκούσαν από μία έως δύο βδομάδες. Και πάλι είναι πρόβλημα δεν το συζητώ. Επίσης δεν ήταν ποτέ καθοδηγούμενες. Κανένα κόμμα δεν βάζει τους μαθητές να κάνουν κατάληψη και η εμφάνισή τους στα σχολεία είναι απο μηδαμινή έως ελάχιστη. Απο που προέρχονται όμως τότε οι καταλήψεις? Προέρχονται από την έλλειψη επιθυμίας των παιδιών ηλικίας 13-18 ετών για μάθημα. Αυτό και μόνο καθαρά. Η έλλειψη επιθυμίας για μάθηση των παιδιών δείχνει αποτυχία του εκπαιδευτικού συστήματος διότι ένα μικρό παιδάκι πολύ απλά αν υποχρεωθεί να κάτι κάτι που δεν του αρέσει θα αντιδράσει με περίεργο τρόπο. Σκοπός της κοινωνίας είναι όχι να του επιβάλει να κάνει μάθημα αλλά να του δώσει να καταλάβει ότι το μάθημα είναι προς όφελός του. Γι αυτό το σκοπό είναι και πάλι οι υπουργοί παιδείας οι οποίοι πρέπει να κατηγορηθούν ως υπαίτιοι γιατί το εκπαιδευτικό σύστημα που οργάνωσαν είναι αποκρουστικό στους μαθητές. Πείτε μου εσάς αν σας αρέσαν τα μαθήματα που γίνονταν και κυρίως ο τρόπος που διδάσκονταν πολλές φορές. Μπορούμε όλοι πολύ εύκολα πιστεύω να θυμηθούμε αρκετά άχρηστα μαθήματα και πολλά που διδάσκονταν με λάθος τρόπο.
Αλλά έστω ότι είναι όλα καλά κι όλα ωραία στο σύστημά μας και υπάρχουν 10 κωλόπαιδα και αλήτες που απλά κλείνουν το σχολείο. Γιατί δεν τιμωρούνται? Δεν τους ξέρουν? φυσικά και τους ξέρουν στο δικό μου το σχολείο οι 10 γνωστοί μάγκες έκαναν πάντα την κατάληψη. Βολεύονται κι οι καθηγητές όμως διότι τη σκαπουλάρουν και πληρώνονται χωρίς να δουλεύουν. Οι καταλήψεις είναι σαν εργατικές αργίες για τους καθηγητές λυκείων πλέον και δεν λαμβάνουν κανέναν μέτρο προστασίας του σχολείου ή τιμωρίας των καταληψιών.
Γενικά όταν ανήλικοι προβαίνουν σε λανθασμένες κινήσεις κάποιος άλλος φταίει. Παιδιά είναι δεν καταλαβαίνουν καλά καλά τι κάνουν. Το κάνουν για μαγκιά, το κάνουν για να εντυπωσιάσουν κανα γκομενάκι, μπορεί απλά να το κάνουν γιατί έχουν τσακωθεί με τους γονείς τους την προηγούμενη μέρα. Πρέπει να τους δείξεις το σωστό δρόμο για να μάθουν. Και στην περίπτωσή μας το εκπαιδευτικό σύστημα δεν το κάνει αυτό.
- nachos
- Gbyte level
Για λίγο offtopic μιας που έθιξες 1-2 ζητήματα:
Το να εφοδιάσεις τον εαυτό σου με γνώση, το να δουλέψεις για να την αποκτήσεις, είναι μια επίπονη διαδικασία. Σχεδόν κανείς στον πλανήτη δεν θα καθόταν να μπει σε αυτήν, αν δε το είχε ανάγκη. Και την ανάγκη αυτή προφανώς δεν μπορείς να την αντιληφθείς στα 15 σου, εκτός αν π.χ. από τα 12 σου δούλευες 14 ώρες τη μέρα στα χωράφια και καταλάβαινες ότι πρέπει να μορφωθείς για να αποκτήσεις μια ευκαιρία να ξεφύγεις απ' τα σκατ*. Σε αυτή τη φάση ήταν οι γενιές των πατεράδων μας (για όσους έχουν πατήσει τα ηρωικά 70 that is
), η οποία έβγαλε νυχτερινά σχολεία, πανεπιστήμια κλπ, δουλεύοντας παράλληλα σε χαμαλοδουλειές για το μεροκάματο, χωρίς να κλαψουρίζει για το δικαίωμα στην αιώνια φοίτηση, ή ότι ο δάσκαλος στην αίθουσα δεν "πήγαινε" τους μαθητές του, ωσάν άλλος χριστόδουλος.
Απλά η ποιοτική διαφορά είναι πως, είτε μας αρέσει είτε όχι, είμαστε οι γενιές των καλομαθημένων μπούληδων. Nothing more, nothing less.
KKE, το κόμμα σου λαε + ex-Συνασπισμός - νυν Σύριζα or whatever. Διακριτική, αλλά και διαχρονική παρουσία στα λύκεια. Μη σε ξεγελά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν εντός των σχολείων τα αντίστοιχα τραπεζάκια, καθώς τα λύκεια είναι εδώ και πολλά χρόνια τα καλύτερα φυτώρια για άμεση απορόφηση στελεχών μετά τις πανελλήνιες.barbarosa wrote:Επίσης δεν ήταν ποτέ καθοδηγούμενες. Κανένα κόμμα δεν βάζει τους μαθητές να κάνουν κατάληψη και η εμφάνισή τους στα σχολεία είναι απο μηδαμινή έως ελάχιστη. Απο που προέρχονται όμως τότε οι καταλήψεις?
Μην πέφτεις στην παγίδα της κοινωνικής-ανθρωπολογικής αντίληψης τύπου "Αντώνη Κανάκη". Αν μη τι άλλο, δεν έχεις και ανάγκη να γλύψεις αυτές τις ηλικιακές ομάδες για να κάνεις κανά νούμερο στην AGB. Το εκπαιδευτικό σύστημα έχει 1000 μύρια στραβά. Συμφωνώ και επαυξάνω. Τίποτε από αυτά δεν είναι που αποθαρύνει τα παιδιά από το διάβασμα και την ενασχόληση. Όσοι έχουν την απαραίτητη καθοδήγηση μέσα απ' τα σπίτια τους ασχολούνται, οι υπόλοιποι κάνουν αυτό που η ελληνική νόρμα επιτάσσει: "τα γράφουμε όλα και εκεί που δεν πιάνει μελάνι και ζούμε τη ζωάρα μας όσο μας παίρνει".barbarosa wrote:Η έλλειψη επιθυμίας για μάθηση των παιδιών δείχνει αποτυχία του εκπαιδευτικού συστήματος ... Γενικά όταν ανήλικοι προβαίνουν σε λανθασμένες κινήσεις κάποιος άλλος φταίει
Το να εφοδιάσεις τον εαυτό σου με γνώση, το να δουλέψεις για να την αποκτήσεις, είναι μια επίπονη διαδικασία. Σχεδόν κανείς στον πλανήτη δεν θα καθόταν να μπει σε αυτήν, αν δε το είχε ανάγκη. Και την ανάγκη αυτή προφανώς δεν μπορείς να την αντιληφθείς στα 15 σου, εκτός αν π.χ. από τα 12 σου δούλευες 14 ώρες τη μέρα στα χωράφια και καταλάβαινες ότι πρέπει να μορφωθείς για να αποκτήσεις μια ευκαιρία να ξεφύγεις απ' τα σκατ*. Σε αυτή τη φάση ήταν οι γενιές των πατεράδων μας (για όσους έχουν πατήσει τα ηρωικά 70 that is

Απλά η ποιοτική διαφορά είναι πως, είτε μας αρέσει είτε όχι, είμαστε οι γενιές των καλομαθημένων μπούληδων. Nothing more, nothing less.
Last edited by nachos on Wed Sep 07, 2011 9:58 am, edited 2 times in total.
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
Re: Περί καταλήψεων/μη διανομή βιβλίων στα σχολεία
Εγώ από τα 3 λύκεια/γυμνάσια που έχω αλλάξει, και από όλους τους φίλους και γνωστούς μου όταν ήταν στα χρόνια γυμνασίου-λυκείου, ποτέ δεν είδα να παίζουν κομματικά συμφέροντα και "πάρε-δώσε" για την κατάληψη σχολείου. 5-10 βλάκες τα έκλειναν, από τους οποίους 1-2 την έχουν δει επαναστάτες (και ίσως αργότερα εντάχθηκαν στην ΚΝΕ ή παρόμοια παράταξη σε σχολές) ή οι "γκόμενοι", οι πρόεδροι του 15μελους, που είναι και πολύ ουάου και είναι "αγωνιστές". Και σχεδόν πάντα ερχόντουσαν σε σύγκρουση με τους διευθυντές για την κατάληψη και για τις συνέπειες που θα είχε αυτή (ακύρωση εκδρομών, περισσότερες ώρες μάθημα, η ίδια ύλη στις εξετάσεις παρά τις χαμένες ώρες).
“Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.”
MpoMp @ Discord
- nachos
- Gbyte level
Τίποτα δεν είναι τυχαίοMpoMp wrote:και ίσως αργότερα εντάχθηκαν στην ΚΝΕ ή παρόμοια παράταξη σε σχολές

- Ισοβίτης
Πάντως, στο δικό μου ταπεινό δημόσιο λύκειο στο Αιγάλεω υπήρχαν συνδικαλιστές καθηγητές που μοίραζαν κομματικά φυλλάδια την ώρα της προσευχής.
Επίσης, οι καταλήψεις των σχολείων γίνονταν ΠΑΝΤΑ συντονισμένα!!! Προφανώς, έπεφτε γραμμή, δεν αποφάσιζαν όλοι οι πρόεδροι των 15μελών ότι θα κάνουν κατάληψη για να φαίνονται πιο cool στις γκόμενες.
Ακόμη και η εισαγωγή 5μελούς συμβουλίου στις τάξεις του δημοτικού είναι επίδραση της κομματοκρατίας στο δημόσιο σχολείο. Εκτός αν πιστεύει κανείς ότι ένα 9χρονο παιδί μπορεί να κρίνει ποιος θα τον εκπροσωπήσει "κάπου" (αλήθεια, πού;).
Επίσης, οι καταλήψεις των σχολείων γίνονταν ΠΑΝΤΑ συντονισμένα!!! Προφανώς, έπεφτε γραμμή, δεν αποφάσιζαν όλοι οι πρόεδροι των 15μελών ότι θα κάνουν κατάληψη για να φαίνονται πιο cool στις γκόμενες.
Ακόμη και η εισαγωγή 5μελούς συμβουλίου στις τάξεις του δημοτικού είναι επίδραση της κομματοκρατίας στο δημόσιο σχολείο. Εκτός αν πιστεύει κανείς ότι ένα 9χρονο παιδί μπορεί να κρίνει ποιος θα τον εκπροσωπήσει "κάπου" (αλήθεια, πού;).
- Gewitter
Αιγάλεω..Δικός μας!!!:-P :-PΙσοβίτης wrote:Πάντως, στο δικό μου ταπεινό δημόσιο λύκειο στο Αιγάλεω υπήρχαν συνδικαλιστές καθηγητές που μοίραζαν κομματικά φυλλάδια την ώρα της προσευχής.
εμένα στο σχολείο μου (λύκειο έτος 2007) έκλεισαν την πρώτη βδομάδα(από τις 4) για τις τότε μεταρρυθμίσεις(που δεν είχαν ιδέα ποιες ήταν) και τις υπόλοιπες τρεις για διακοπες ξεκάθαρα..
Σημείωση: ήμουν 3η λυκείου και με πόσα άλλα παιδια λέγαμε στις 2 μικρότερες τάξεις να μην ψηφίζουν κατάληψη γιατί θα μας κάψουν -εφόσον ΔΕΝ υπήρχε λόγος-και η απάντηση που πήραμε ήταν επακριβώς "Τι μας νοιάζει?Δεν δίνουμε εμείς παννελήνιες.."

Τουλάχιστον ήταν ειλικρινής να μου πεις..

Ήρθαν και κάτι παραταξιακοί -από αριστερά κόμματα- αλλά έχω την εντύπωση ότι τους έδιωξαν γιατί τα παιδιά "ήθελαν απλά διακοπές"..
Μετά από 2 χρόνια στο πρώτο έτος συζητούσα με μία κοπέλα(από αριστερή παράταξη) για αυτό το θέμα και πάνω στη συζήτηση είπα ότι τα πιο πολλά παιδιά κάτω των 18 ΔΕΝ έχουν προσανατολιστεί πολιτικά κτλ και δεν μπορούν να αποφασίσουν κάποια πράγματα με λογικά κριτήρια!
και επέμενε πως κάνω 100% λάθος... αυτό που σκέφτηκα ήταν πως απλά θέλουν "εύπλαστα" άτομα να τα κάνουν όπως θέλουν...:/
για το τέλος: Θυμάστε μία προεκλογική διαφήμιση που ζητούσε να ψηφίζουν και τα άτομα ηλικία 16+...Καήκαμε απλά!!!
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
- nachos
- Gbyte level
El classico.Ισοβίτης wrote:υπήρχαν συνδικαλιστές καθηγητές που μοίραζαν κομματικά φυλλάδια την ώρα της προσευχής
Πω πω τώρα άνοιξες τους ασκούς του αιόλου. Ετοιμάσου για σεντόνια από "γνωστούς-αγνώστους" για το δικαίωμα ψήφου από το προνηπιακό στάδιο.Gewitter wrote:Θυμάστε μία προεκλογική διαφήμιση που ζητούσε να ψηφίζουν και τα άτομα ηλικία 16+...Καήκαμε απλά!!!
- Gewitter
@nachos
Τα έχω ακούσει ήδη...
Αυτή είναι η άποψη μου και νομίζω ότι οι λόγοι για τους οποίους την εκφράζω είναι οφθαλμοφανείς..
Το 80%(μη σου πω και παραπάνω) αυτών των ηλικιών δεν είναι 100% ικανό να αποφασίσει με λογικά κριτήρια για να καταλήξει υπεύθυνα στο τι θα υποστηρίξει πολιτικά/ιδεολογικά...
Τα έχω ακούσει ήδη...
Αυτή είναι η άποψη μου και νομίζω ότι οι λόγοι για τους οποίους την εκφράζω είναι οφθαλμοφανείς..
Το 80%(μη σου πω και παραπάνω) αυτών των ηλικιών δεν είναι 100% ικανό να αποφασίσει με λογικά κριτήρια για να καταλήξει υπεύθυνα στο τι θα υποστηρίξει πολιτικά/ιδεολογικά...
τι μου θυμησες τωρα Γ λυκειου να βαριουντε ολοι να ανοιξουν βιβλιο .Πραγματικα οποιος διαβαζει και ασχολητε σοβαρα στο λυκειο-σχολειο ειναι ο μονοφθαλμος αναμεσα στους τυφλους.Η τρομερη τοτε καταληψη ηταν βεβαια ευκαιρια να κατσω σπιτι μου να διαβασω ..
Παντως το θεμα της μη-διανομης βιβλιων ειναι το μονο που θα μπορουσε να ειναι σοβαρος λογος για καταληψη ,οχι πως θα ηταν και η ιδανικη αντιδραση των μαθητων και των οικογενειων τους
Παντως το θεμα της μη-διανομης βιβλιων ειναι το μονο που θα μπορουσε να ειναι σοβαρος λογος για καταληψη ,οχι πως θα ηταν και η ιδανικη αντιδραση των μαθητων και των οικογενειων τους
- StRanastassis
- Kilobyte level
- Academic status: N>4
Re: Re:Περί καταλήψεων/μη διανομή βιβλίων στα σχολεία
Επειδή μάλλον θαυμάζεις αυτήν την γενιά υπάρχει και άλλη πλευρά του νομίσματος η μειοψηφία των ατόμων για να ξεφύγει από τα σκατ* πήγαινε στα πανεπιστήμια οι περισσότεροι έφευγαν μετανάστες στο εξωτερικό,σε μεγαλουπόλεις ή στα καράβια.Άμα ήταν γυναίκα παντρεύονταν. Αν από τα 12 σου δούλευες 14 ώρες χάνεις τα παιδικά-εφηβικά χρόνια σου(τα καλύτερα χρόνια της ζωής σου κατά πολλούς).Για να μην πω για τις περισσότερες ευκαιρίες στην παιδεία που είχαν τα παιδιά ευκατάστατων οικογενειών(σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από σήμερα).Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα:έχω 2 θείες όπου η παιδεία τους σταμάτησε στην έκτη δημοτικού και δεν αποτελούν κάποιο μεμονωμένο περιστατικό άλλα την γενική εικόνα του χωριού(το χωριό είχε μόνο δημοτικό και γυμνάσιο) και για να μην πω για τους αντιπαιδαγωγικούς μεθόδους των δασκάλων...Φυσικά αυτοί που κατάφεραν να σπουδάσουν παρ όλες τις αντιξοότητες είναι άξιοι σεβασμού.Στα 15 σου δεν μπορείς να καταλάβεις την ανάγκη για μόρφωση θα έπρεπε να σε κάνει το εκπαιδευτικό σύστημα να το καταλάβειςΤο να εφοδιάσεις τον εαυτό σου με γνώση, το να δουλέψεις για να την αποκτήσεις, είναι μια επίπονη διαδικασία. Σχεδόν κανείς στον πλανήτη δεν θα καθόταν να μπει σε αυτήν, αν δε το είχε ανάγκη. Και την ανάγκη αυτή προφανώς δεν μπορείς να την αντιληφθείς στα 15 σου, εκτός αν π.χ. από τα 12 σου δούλευες 14 ώρες τη μέρα στα χωράφια και καταλάβαινες ότι πρέπει να μορφωθείς για να αποκτήσεις μια ευκαιρία να ξεφύγεις απ' τα σκατ*. Σε αυτή τη φάση ήταν οι γενιές των πατεράδων μας (για όσους έχουν πατήσει τα ηρωικά 70 that is), η οποία έβγαλε νυχτερινά σχολεία, πανεπιστήμια κλπ, δουλεύοντας παράλληλα σε χαμαλοδουλειές για το μεροκάματο, χωρίς να κλαψουρίζει για το δικαίωμα στην αιώνια φοίτηση, ή ότι ο δάσκαλος στην αίθουσα δεν "πήγαινε" τους μαθητές του, ωσάν άλλος χριστόδουλος.
Ναι, είδαμε και χρόνια τώρα που ψηφίζουν οι "ώριμες" ηλικίες 18 έως 199 πόσο ορθά πράττουν... Just saying...Gewitter wrote:Το 80%(μη σου πω και παραπάνω) αυτών των ηλικιών δεν είναι 100% ικανό να αποφασίσει με λογικά κριτήρια για να καταλήξει υπεύθυνα στο τι θα υποστηρίξει πολιτικά/ιδεολογικά...
“Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.”
MpoMp @ Discord
- nachos
- Gbyte level
Θαυμάζω αυτές τις γενιές γιατί αν μη τι άλλο είχαν κάκαλα, κάτι στο οποίο προφανώς οι παρούσες υστερούν. Και ναι, το να φύγεις μετανάστης στο εξωτερικό ή να πας ναυτικός στα καράβια είναι ΜΑΓΚΙΑ, σε αντίθεση με το να είσαι 20-χρονος μπουμπούκος φοιτητής, που ο μεγαλύτερος καημός του είναι πως το περασμένο Σάββατο έχασε το greek night στο Ακρωτήρι Boutique. Πες με συντηρητίκλα, αλλά δείχνω εμφανή προτίμηση στο πρώτο.StRanastassis wrote:Επειδή μάλλον θαυμάζεις αυτήν την γενιά υπάρχει και άλλη πλευρά του νομίσματος η μειοψηφία των ατόμων για να ξεφύγει από τα σκατ* πήγαινε στα πανεπιστήμια οι περισσότεροι έφευγαν μετανάστες στο εξωτερικό,σε μεγαλουπόλεις ή στα καράβια.Άμα ήταν γυναίκα παντρεύονταν.
Sockin'. Θα πάω να πω στον πατέρα μου και την μάνα μου που το έκαναν αυτό από τα 8 τους, πως ήταν μλκία επειδή έχασαν τα καλύτερα χρόνια τους. Είμαι σίγουρος πως το ψωμί θα έβγαινε με κάποιον άλλο μαγικό τρόπο. Ίσως αν οι παπούδες μου πλήρωναν με τα λεφτά που ΔΕΝ είχαν, τους αλλοδαπούς που τότε ΔΕΝ υπήρχαν στα πέριξ, για να βγάλουν τη σοδειά από τα τεράστια αγροτερμάχια που ΔΕΝ διέθεταν, ώστε καταληκτικά να χέζονταν στο τάληρο.StRanastassis wrote:Αν από τα 12 σου δούλευες 14 ώρες χάνεις τα παιδικά-εφηβικά χρόνια σου(τα καλύτερα χρόνια της ζωής σου κατά πολλούς)
Και ακριβώς αυτό θα έπρεπε να είναι το παράδειγμα που να μας εμπνέει.StRanastassis wrote:Φυσικά αυτοί που κατάφεραν να σπουδάσουν παρ όλες τις αντιξοότητες είναι άξιοι σεβασμού
Δημιουργία καφετεριών, clubs κλπ. "εκπαιδευτικών βοηθημάτων" άμεσα σε κάθε σχολείο, για την προσέλκυση των φωστήρων που δε μπόρεσαν να πιάσουν ούτε καν τη βάση στην νεοελληνική γλώσσα. Αν δεν πιάσει αυτό, ενίσχυση του απουσιολόγου κάθε τμήματος με μια διμοιρία πεζικού, ώστε να μην το σκάνε τα λουλούδια μας για καφεδάκι και μπιλιάρδο στο πλησιέστερο στέκι.StRanastassis wrote:Στα 15 σου δεν μπορείς να καταλάβεις την ανάγκη για μόρφωση θα έπρεπε να σε κάνει το εκπαιδευτικό σύστημα να το καταλάβεις
Πέρα όμως από τις παραπάνω μλκιες, συλλογίσου την εξής ατάκα που είχε πετάξει ένας φυσικός μου στη Β΄Λυκείου:
Αλήθεια, γιατί; Μάλλον και το ελληνικό φροντηστήριο ως θεσμός δεν κάνει το μαθητή να καταλάβει την ανάγκη για μόρφωση. Σωστά;Και καλά, αυτό το μάθημα εδώ μέσα είναι τσάμπα, οπότε μαγκιά σας, με γράφετε στα πα**ρια σας. Αυτό που πληρώνουν έξω στα φροντηστήρια οι γονείς σας, γιατί δε το σέβεστε ρε πού**η μου;
- Gewitter
MpoMp wrote:Ναι, είδαμε και χρόνια τώρα που ψηφίζουν οι "ώριμες" ηλικίες 18 έως 199 πόσο ορθά πράττουν... Just saying...Gewitter wrote:Το 80%(μη σου πω και παραπάνω) αυτών των ηλικιών δεν είναι 100% ικανό να αποφασίσει με λογικά κριτήρια για να καταλήξει υπεύθυνα στο τι θα υποστηρίξει πολιτικά/ιδεολογικά...
Προφανώς...συμφωνώ!Αλλά το ποσοστό και πάλι μειώνεται...τεσ πα...