Αντιδράσεις για την οικονομική κρίση

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
jimm
Kilobyte level
Kilobyte level

Re: Αντιδράσεις για την οικονομική κρίση

Post by jimm » Thu May 06, 2010 11:45 am

sandra wrote:Ρε Jimm διάβασε το ποστ του ανθρώπου, τι πας και λες; Σου εξηγεί πως αυτές τις γενικεύσεις τις κάνεις μόνο για το Indymedia και φαντάζεται πως αν διαβάσεις μια περίεργη άποψη στο venus δε θα πεις αμέσως πως την ενστερνίζεται ολόκληρο το forum και οι διαχειριστές του. :smt006
Ααα sorry, εχεις δικιο, παρανοησα! :-D :cool:
Το διορθωνω.

@Wolfen Ilic,
θα σε απογοητευσω αλλα το Indymedia γενικα εκφραζει τους περισσοτερους αναρχικους. Και η γραμμη που περναει στα κεντρικα του θεματα ειναι αυτη που βλεπεις συνηθως να υποστηριζεται και στα διαφορα φορουμς απο αναρχικους κλπ, οχι παντα, αλλα συνηθως.

Επισης,το Indymedia δηλαδη τη μια το βαζουμε σαν πηγη ειδησεων για το ταδε θεμα (αν μας συμφερει) και την αλλη λεμε οτι "δε μας εκφραζει αναγκαστικα ολους" αρα δεν το αποδεχομαστε;
Αυτο ξερεις τι σημαινει πρακτικα; Οτι η αξιοπιστια του σαν site "πληροφορησης" ειναι μηδαμινη.
WoLfeN Ilic wrote:Δεν διαβαζεις π.χ αποψεις του PASCAL και λες οτι το αποδεχεται ολο το venus και οτι το αποδεχεται ολοκληρο το φοιτητικο σωμα του πανεπιστημιου
Παντελως αστοχο, αμα το σκεφτεις λιγο μονος σου θα καταλαβεις το γιατι, στο venus γραφουν ατομα καθε αποχρωσης και προφανως κανεις δεν εκφραζει κανεναν αλλο, αντιθετα αυτοι που συμμετεχουν στο indymedia ειναι γενικα πολυ κοντινων αποχρωσεων συνεπως και πολυ πιθανοτερο να συμφωνουν στις κοινες συνισταμενες που περναει το site. ;)
Last edited by jimm on Thu May 06, 2010 12:07 pm, edited 1 time in total.
WoLfeN Ilic
Mbyte level
Mbyte level

Post by WoLfeN Ilic » Thu May 06, 2010 12:04 pm

jimm wrote: θα σε απογοητευσω αλλα το Indymedia γενικα εκφραζει τους περισσοτερους αναρχικους. Και η γραμμη που περναει στα κεντρικα του θεματα ειναι αυτη που βλεπεις συνηθως να υποστηριζεται και στα διαφορα φορουμς απο αναρχικους κλπ, οχι παντα, αλλα συνηθως.
Το indymedia ετσι γενικα οπως το λες ειναι ενα site το οποιο διαχειριζονται 5 - 10 ατομα και σε αυτο γραφουν εκαντοδες κοσμος. Οποτε το "βλεπεις συνηθως να υποστηριζεται" ειναι τελειως γενικο και αοριστο. Υποστηριζεται τι ακριβως? Η αποψη που βγαινει στην κεντρικη σελιδα? Η αποψη που βγαινει στις συζητησεις? Οι ειδησεις που δημοσιευονται?
jimm wrote: Επισης,το Indymedia δηλαδη τη μια το βαζουμε σαν πηγη ειδησεων για το ταδε θεμα (αν μας συμφερει) και την αλλη λεμε οτι "δε μας εκφραζει αναγκαστικα ολους" αρα δεν το αποδεχομαστε;
Αυτο ξερεις τι σημαινει πρακτικα; Οτι η αξιοπιστια του σαν site "πληροφορησης" ειναι μηδαμινη.
Τωρα.. πραγματικα is this the best you can do? Δηλαδη αν εγω μπω στο zougla.gr ή δω ant1 και ακουσω την αποψη ενος δημοσιογραφου και τη θεωρησω εμετικη, θα σημαινει οτι οι ειδησεις ειναι ψευτικες? Γιατι εσυ μου λες οτι επειδη καποιος θεωρει εγκυρες τις ειδησεις ενος μεσου θα πρεπει αυτοματως να συμφωνει και με τις αποψεις του εν λογω μεσου. Αποψη != ειδηση
jimm wrote: Τελος, το παραδειγμα με pascal και venus ειναι παντελως αστοχο, στο venus γραφουν ατομα καθε αποχρωσης, αντιθετα αυτοι που συμμετεχουν στο indymedia ειναι γενικα πολυ κοντινων αποχρωσεων. ;)
κοντινων οπως ειπες και εσυ, οχι ιδιων.
jimm
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by jimm » Thu May 06, 2010 12:09 pm

WoLfeN Ilic wrote: Γιατι εσυ μου λες οτι επειδη καποιος θεωρει εγκυρες τις ειδησεις ενος μεσου θα πρεπει αυτοματως να συμφωνει και με τις αποψεις του εν λογω μεσου. Αποψη != ειδηση
Στην περιπτωση του indymedia, οι ειδησεις ειναι παντα συνδυασμενες με αποψεις και οχι ανεξαρτητες, καθως εχουν παντα συγκεκριμενο χρωματισμο.

Αλλα αφου το πηγαμε εκει το θεμα λοιπον, ειμαι περιεργος να δω ποσοι απο τους "φιλους" του indymedia στο venus θα διαφωνησουν ή τουλαχιστον δε θα σιγονταρουν εμμεσως (με "ναι μεν,αλλα" τακτικη) το κεντρικο του Indymedia. ;)
WoLfeN Ilic
Mbyte level
Mbyte level

Post by WoLfeN Ilic » Thu May 06, 2010 12:15 pm

jimm wrote: Στην περιπτωση του indymedia, οι ειδησεις ειναι παντα συνδυασμενες με αποψεις και οχι ανεξαρτητες, καθως εχουν παντα συγκεκριμενο χρωματισμο.
δε νομιζω πως χρειαζεται να το σχολιασω. Το γεγονος οτι αμα πας στα τοπικα νεα εχει επιλογη να συνεισφερεις νεο αρθρο, νομιζω ειναι αρκετο σαν απαντηση.
jimm wrote: Αλλα αφου το πηγαμε εκει το θεμα λοιπον, ειμαι περιεργος να δω ποσοι απο τους "φιλους" του indymedia στο venus θα διαφωνησουν ή τουλαχιστον δε θα σιγονταρουν εμμεσως (με "ναι μεν,αλλα" τακτικη) το κεντρικο του Indymedia. ;)
για δωσε μας μια λιστα με ονοματα να ξερουμε ποιους περιμενεις να σου απαντησουν. Και επειδη φανταζομαι οτι ειμαι και εγω μεσα σε αυτη τη λιστα, απλα σε ενημερωνω οτι εχω ηδη απαντησει πριν καν το indymedia βγαλει αποψη
jimm
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by jimm » Thu May 06, 2010 12:32 pm

WoLfeN Ilic wrote:
jimm wrote: Στην περιπτωση του indymedia, οι ειδησεις ειναι παντα συνδυασμενες με αποψεις και οχι ανεξαρτητες, καθως εχουν παντα συγκεκριμενο χρωματισμο.
δε νομιζω πως χρειαζεται να το σχολιασω. Το γεγονος οτι αμα πας στα τοπικα νεα εχει επιλογη να συνεισφερεις νεο αρθρο, νομιζω ειναι αρκετο σαν απαντηση.
Ελα τωρα, οτι και να δημοσιευσεις στα τοπικα νεα, αμα δεν παρουσιαζει το γεγονος απο συγκεκριμενη οπτικη γωνια θα διαγραφει, μη λεμε τα αυτονοητα τωρα. :smt015
Αποδειξη οτι κι εγω εχω δημοσιευσει παλιοτερα 2-3 ψευτοειδησεις εκει περα για χαβαλε, που απλως επειδη τις παρουσιασα απο την πλευρα του "οργισμενου προλεταριου" τις πηραν by default για αληθινες και τις σχολιαζαν κανονικοτατα απο κατω, δεν αναρωτηθηκε κανεις οτι μπορει να ειναι αρλουμπες (που ηταν) :-D
WoLfeN Ilic wrote:
jimm wrote: Αλλα αφου το πηγαμε εκει το θεμα λοιπον, ειμαι περιεργος να δω ποσοι απο τους "φιλους" του indymedia στο venus θα διαφωνησουν ή τουλαχιστον δε θα σιγονταρουν εμμεσως (με "ναι μεν,αλλα" τακτικη) το κεντρικο του Indymedia. ;)
για δωσε μας μια λιστα με ονοματα να ξερουμε ποιους περιμενεις να σου απαντησουν. Και επειδη φανταζομαι οτι ειμαι και εγω μεσα σε αυτη τη λιστα, απλα σε ενημερωνω οτι εχω ηδη απαντησει πριν καν το indymedia βγαλει αποψη
Δε περιμενω κανεναν, σε λιγο θα πρεπει να ετοιμαστω εξαλλου γιατι θα ανοιξει η αγορα και πρεπει να προετοιμασω τις πρωινες κινησεις μου! :)
Arrivederci!
The Heart Collector
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by The Heart Collector » Thu May 06, 2010 12:51 pm

2 πράγματα να πω. θα συμφωνήσω με τον wolven σε αυτά που είπε για την τράπεζα και δεν έχω να πω τίποτα άλλο γι αυτό. Θλίψη και οργή.Το θέμα είναι ο κόσμος να μη σταματήσει τώρα.
Σχετικά με αυτά που γράφτηκαν στο φόρουμ για κουκουλοφόρους κλπ κλπ για 15 μπάχαλους που δε μπορεί να πιάσει ο χρυσοχοίδης.ΕΛΕΟΣ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΒΛΑΚΕΙΕΣ. Άμα κάποιος έχει πάει μία φορά σε πορεία ή τρεις, να πει ότι "την τάδε φορά είδα να γίνεται αυτό" ή "εγώ 3 φορές έχω πάει σε πορεία και είδα αυτό αυτό και αυτό". Να σταματήσουν οι γενικεύσεις που αποτελούν πηγή της παραπληροφόρησης και της λάσπης. ΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΧΤΕΣ ΕΙΔΕ. όποιος δεν ήταν μάλλον δεν τον νοιάζει τόοοσο πολύ η κλεψιά των πολιτικών και των αφεντικών. Γιατί τα 15 αυτά άτομα που λετε, ήταν μια γεμάτη πλατεία συντάγματος χτες. Ήταν όλος ο κόσμος μαζικά που συγκρούστηκε με την αστυνομία. Ήταν άτομα όλων των ηλικιών, άνθρωποι σαν τους γονείς μας που πήγαν μπροστά στη βουλή και απάντησαν στα χημικά και στο ξύλο. Όταν είναι 120000 άτομα μόνο με ξύλο και χημικά μπορούν να τους πουν που να πάνε και τι να κάνουν. Είναι αλήτες δηλαδή και 15χρονα οι 60χρονοι που ρίχναν σφαλιάρες στα κράνη των αστυνομικών της ομάδας Δ που πάλι πήγαιναν να πατήσουν κόσμο λέγοντάς τους "Εσύ πόσα παίρνεις ρε? 800 ευρώ δεν παίρνεις? έλα μαζί μας". Δεν είναι τυχαίο που σε κάθε κοινωνική αναταραχή οι διαδηλωτές συγκρούονται με την αστυνομία. Σε αυτές τις καταστάσεις οι μόνοι που διατηρούν την τάξη και είναι ενάντια στον κόσμο είναι τα σώματα ασφαλείας και οι πολιτικοί. Ο κόσμος λυσσάει για να φτάσει στους "βασιλιάδες του" (τους πολιτικούς) απλά πρώτα πρέπει να περάσει απ'την προσωπική τους φρουρά (τους μπάτσους). Ξεκολλάτε. Δεν πρόκειται για βεντέτα αναρχικών και αστυνομίας. Ούτε είναι κάτι που συμβαίνει λίγα χρόνια. Και για αυτά που λέγονται σχετικά με το ΚΚΕ , χτες κάποιοι ΚΚΕδες θέλαν να συγκρουστούν με την αστυνομία και επειδή αυτό δεν ήταν επιτρεπτό από την ηγεσία παρουσιάστηκε σαν άτομα που παρείσφρυσαν στην πορεία τους και άρπαξαν τις σημαίες του ΠΑΜΕ. (το σύνθημα είναι διαχρονικό : Όσα δε φτάνει το ΚΚΕ, τα κάνει προβοκάτσια).
Τέλος , όσοι μιλάνε για ειρηνικές πορείες ας διαβάσουν λίγο ιστορία, γιατί το αυτί των κρατούντων ποτέ δεν ίδρωσε με αυτές. Και ο νόμος 815 και οι απεργίες στα τέλη της δεκαετίας του 70 και η ΜΗ ανεθεώρηση του άρθρου 16 έγιναν με πολύ ΜΗ ειρηνικό τρόπο. Η χούντα ρε παιδιά ΠΩΣ έπεσε?? Με λουλούδια και ειρηνικές πορείες και καταλήψεις?Ε?? Γιατί πολλοί δοξάζουν το πολυτεχνείο έχοντάς το σαν το πιο ειρηνικό συμβάν. Στη χούντα είχαμε φυλακίσεις, βασανισμούς, νεκρούς και βόμβες παιδιά. Η αντίσταση δε γίνεται με λουλούδια και συνθήματα μόνο. Και λέω αντίσταση γιατί έχουμε ξεφύγει απτην απλή διαμαρτυρία. Όλοι ξέρουν ότι τα μέτρα είναι άδικα, το θέμα είναι ποιοι θα αντισταθούν σε αυτό και ποιοι θα διαλέξουν απλά το δρόμο της απλής διαμαρτυρίας.

ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ 5ΗΣ ΜΑΗ
Ρεπορτερ
bit level
bit level
Academic status: 4th year

Post by Ρεπορτερ » Thu May 06, 2010 3:11 pm

TO BHMA wrote: [...]
Σύμφωνα με πληροφορίες αυτοπτών μαρτύρων, η ένταση που οδήγησε στην τραγωδία ξεκίνησε την ώρα που μπλοκ διαδηλωτών από μέλη κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς περνούσε έξω από το κτίριο της οδού Σταδίου. Οταν οι διαδηλωτές αντιλήφθηκαν μέσα στην τράπεζα υπαλλήλους που εργάζονταν, στράφηκαν προς το μέρος τους αποκαλώντας τους απεργοσπάστες και φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα.

Αγνωστοι που είχαν παρεισφρήσει ανάμεσά τους έσπασαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα την πρόσοψη της τράπεζας και πέταξαν στο εσωτερικό βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα το ξέσπασμα πυρκαϊάς. Ορισμένοι εργαζόμενοι που πρόλαβαν να βγουν από το κατάστημα αντιμετώπισαν διαδηλωτές οι οποίοι τους «υποδέχθηκαν» με συνθήματα και χειρονομίες.
[...]
Τα πρώτα δύο οχήματα έφτασαν τελικά ύστερα από μερικά λεπτά, αλλά και αυτά διαδηλωτές τα «υποδέχθηκαν» με πέτρες.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2& ... z0n9MqPrcn
Περισσοτερα, στις ειδησεις των 8.
StormRider
Gbyte level
Gbyte level

Post by StormRider » Thu May 06, 2010 3:32 pm

Σήμερα υπάρχει κάλεσμα "πένθους και διαμαρτυρίας" από αδεδύ μέχρι κόμματα κτλ. στις 18.00 στη βουλή

shrinked image

(ολοκλήρωσα με νετσαγιεφικό τρόπο το ποστ :P)
Last edited by The Punisher on Thu May 06, 2010 3:52 pm, edited 1 time in total.
Reason: έφτιαξα την εικόνα
Image
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Thu May 06, 2010 3:36 pm

One death is a tragedy. A million deaths is just a statistic.
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
StormRider
Gbyte level
Gbyte level

Post by StormRider » Thu May 06, 2010 3:41 pm

[quote="AmmarkoV"]One death is a tragedy. A million deaths is just a statistic.[/quote] Μεγάλη αλήθεια, αλλά έλεγα να μην την πω:[url=http://antiauthor.wordpress.com/2009/10/31/%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CE%AE%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B8%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B8%CF%89%CF%84/]τρομοκρατία είναι η μισθωτή σκλαβιά.[/url] (~1300 νεκροί εργάτες/εργαζόμενοι την τελευταία δεκαετία)
τιμή στους νεκρούς της 5ης μάη.
Image
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Proxenos » Thu May 06, 2010 3:50 pm

StormRider wrote:
[quote="AmmarkoV"]One death is a tragedy. A million deaths is just a statistic.
Μεγάλη αλήθεια, αλλά έλεγα να μην την πω:τρομοκρατία είναι η μισθωτή σκλαβιά. (~1300 νεκροί εργάτες/εργαζόμενοι την τελευταία δεκαετία)[/spoiler]
τιμή στους νεκρούς της 5ης μάη.[/quote]

Άρα οι μόνοι που δεν τρομοκρατούνται σε αυτόν τον κόσμο είναι οι εισοδηματίες... Ε, τότε να γίνουμε όλοι εισοδηματίες, μέσα. Ή μήπως ξέρεις κανένα πολιτικό σύστημα στο οποίο δεν υπάρχουν μισθωτοί; Γιατί ωραίες θεωρίες έχω μάθει κι εγώ πολλές, αλλά δεν τις πιπιλίζω όλη την ώρα σαν κασσέτα. Αν θέλεις να τιμήσεις τους ανθρώπους που δολοφονήθηκαν, φτιάξε ένα περιβάλλον χωρίς βία και φόβο για να ζήσεις εσύ και εκείνοι που αγαπάς. Και όχι, μην το φτιάξεις χρησιμοποιώντας διαρκώς βία και φόβο. Αλλιώς δεν διαφέρεις σε τίποτα από εκείνους που ενίοτε βομβαρδίζουν αμάχους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν και τους οποίους απεχθάνεσαι.

Τελικά η μεγαλύτερη τρομοκρατία είναι να σε καίνε την ώρα που εργάζεσαι για να βγάλεις τα προς το ζην και να ανακηρύσσουν και ήρωα αυτόν που σε έκαψε...
Last edited by Proxenos on Thu May 06, 2010 3:56 pm, edited 1 time in total.
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Thu May 06, 2010 3:56 pm

Μου έκαν εντύπωση η Τσαπανίδου σήμερα, που κάποιος της έστειλε ότι παραασχολούνται με τους θανάτους, και της φάνηκε τραγικό σχόλιο. Πρόσθεσε κιόλας "τόσο πολύ έχουμε σκληρύνει σαν κοινωνία;" . Καλά δεν κοιτάει τον εαυτό της που κάτι χρόνια τώρα ανακοινώνει θανάτους και ατυχήματα κάθε μέρα, και στο τέλος μάλιστα συμπληρώνει "πάμε σε κάτι πιο ευχάριστο τώρα"; Της χαλάει και τη διάθεση βλέπεις και πάει βιαστικά στο επόμενο θέμα για τους παρδαλούς ιπποπόταμους στον ζωολογικό της Κεϋλάνης. :smt012
rapadder
Gbyte level
Gbyte level

Post by rapadder » Thu May 06, 2010 4:02 pm

Έχω να κάνω μερικές παρατηρήσεις.

1. Το να διαδηλώνεις με κουκούλα και κράνος μοτοσυκλέτας είναι θεμιτό.
2. Το να υπάρχει ένα μικρό μπλόκ διαδηλωτών, στο οποίο σχεδόν όλοι φορούν κράνος/ κουκούλα και κινούνται ανεξάρτητα από τους υπολοιπους κρατώντας διάφορα αντικείμενα, είναι επίσης θεμιτό.

Πώς είναι δυνατόν να εντοπιστούν οι δράστες όταν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους; Ας μας απαντήσουν ορισμένοι... υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των πολιτών. Η φλυαρία ορισμένων είναι ... δολοφονική!
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
lost_noni_dw
Mbyte level
Mbyte level

Post by lost_noni_dw » Thu May 06, 2010 4:22 pm

"Είμαι 18 χρονών, φοιτητής στην φιλολογία αλλά και με γονείς μετανάστες. Αυτά που διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες στην χώρα μας (συγχώρεσε με για την «οικειοποιήσει» αλλά έχω γεννηθεί στην Ελλάδα και είμαι υπερήφανος) είναι το λιγότερο αθλία. Η νεολαία κατηγορείτε διαρκώς για οκνηρία, δηλαδή τεμπελιά αλλά δεν είναι έτσι...
Απογοητεύομαι από την «απόσταση» της είδησης από την πραγματικότητα. Απογοητεύομαι από την κοινωνία της μισαλλοδοξίας, από την κοινωνία της διαφθοράς ,από την κοινωνία της αποξένωσης. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Πίστευα ότι εμείς, οι νέοι θα καταφέρναμε να αλλάξουμε αυτό τον τόπο. Διάβαζα στο λύκειο για τον Ε.Βενιζελο και μέσα μου πίστευα ότι θα μπορέσουμε να αλλάξουμε το πολιτικό σκηνικό όπως έκανε αυτός ο άνθρωπος. Τι αποθέματα έχουμε όμως; Τι θα μας βοηθήσει να αντισταθούμε; Όλοι λίγο πολύ θα βγούμε αλήτες. Έχουν το κουράγιο οι αλήτες της εποχής μας να αντισταθούν στα «τανκ» που καταπαυτούν την ζωή μας; Που ισοπεδώνουν τα ψυχικά μας αποθέματα;
Ποιοι είναι στα αλήθεια οι δολοφόνοι;
Τι ξεχωρίζει έναν δολοφόνο με έναν πολιτικό που καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα;
Γιατί επικρατεί σε μια τέτοια κατάσταση φόβος και έχθρα;
Γιατί τα κόμματα συνεχίζουν το ίδιο σκηνικό;
Φοβάμαι! ανυπομονώ να πάρω την ελληνική ιθαγένεια για να έχω την ελευθερία να μιλήσω για τον τόπο μου. Αγαπώ την Ελλάδα και θα την αγαπώ όσο και να με δολοφονούν, όσο και να με υποβαθμίζουν, όσο και να πονώ με αυτά που βλέπω. Δεν θα αφήσω κανέναν να μου απαγορεύσει να κάνω όνειρα. Δεν ονειρεύομαι μια δουλειά με πολλά χρήματα. Ονειρεύομαι μια ειρηνική διαβίωση και μια αλλαγή. Μια τιμωρία για τους ανθρώπους που μας έφτασαν εδώ. "
http://troktiko.blogspot.com/2010/05/bl ... _6300.html
Image
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Thu May 06, 2010 4:39 pm

Το να χρησιμοποιείς τον θάνατο 3 ανθρώπων για πολιτικούς σκοπούς είναι θεμιτό ?
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Thu May 06, 2010 4:40 pm

AmmarkoV wrote:Το να χρησιμοποιείς τον θάνατο 3 ανθρώπων για πολιτικούς σκοπούς είναι θεμιτό ?
εφοσον αυτο μπορει να μειωσει τους θανατους αργοτερα, δεν ειναι;
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Thu May 06, 2010 4:44 pm

Link
εφοσον αυτο μπορει να μειωσει τους θανατους αργοτερα, δεν ειναι;
Αν υποθέσουμε οτι ένας γιατρός έχει 6 άρρωστους ασθενείς σε μια κλινική οι οποίοι ο καθένας έχουν ανάγκη απο μια μεταμόσχευση για να ζήσει. Και ο γιατρός αυτός πιάσει έναν υγιή άνθρωπο που ήρθε για checkup , τον σκοτώσει , του πάρει τα όργανα και τα δώσει έτσι ώστε να θυσιαστεί ένας και να ζήσουν 6 , αυτο είναι ηθικό κατα την γνώμη σου ? :)
Image
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Thu May 06, 2010 4:56 pm

αν και αυτο καταλαβαινεις πολυ ευκολα πως Δεν ειναι το ιδιο θεμα (ειτε εβαλες επιτηδες την λαθος ερωτηση, ειτε κατα λαθος), η απαντηση θα ηταν "οχι αμα δεν το επιλεξει ο ζωντανος απο μονος του, χωρις να πιεστει μεσω εκβιασμου η αλλης μορφης πιεσης"

η σωστη ερωτηση , ομως, ειναι:
ειναι ηθικο να παρουν τα μερη ενος νεκρου για να σωσουν 6 ανθρωπους;
αμα σκοπευεις να απαντησεις "οχι" σε αυτο, θα ηθελα να μου εξηγησεις και το γιατι
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Thu May 06, 2010 5:00 pm

Εσυ είπες οτι εφόσον κάτι μπορεί να μειώσει κάποιους θανάτους αργότερα είναι θεμιτό , σου έδωσα ένα αντιπαράδειγμα που κάτι που μπορεί να μειώσει κάποιους θανάτους δεν είναι θεμιτό..

Link
Αυτό είναι λαϊκισμός , και είναι εμετικό και ανήθικο..
Image
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Thu May 06, 2010 5:23 pm

AmmarkoV wrote:Εσυ είπες οτι εφόσον κάτι μπορεί να μειώσει κάποιους θανάτους αργότερα είναι θεμιτό , σου έδωσα ένα αντιπαράδειγμα που κάτι που μπορεί να μειώσει κάποιους θανάτους δεν είναι θεμιτό..

Link
Αυτό είναι λαϊκισμός , και είναι εμετικό και ανήθικο..
Τι ακριβώς είναι εμετικό και ανήθικο;
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Thu May 06, 2010 5:28 pm

Η εισαγωγή της ομιλίας , η συναισθηματική σκηνοθεσία που προσπαθεί να "πουλήσει" και το λεξιλόγιο που χρησιμοποιεί , πραγματικά νομίζω είναι ενδιαφέρον να κάτσει κάποιος και να μετρήσει με ένα πρόγραμμα σε απομαγνητοφωνημένους λόγους πόσες φορές αναφέρεται σε λέξεις όπως δημοκρατία , ασφάλεια , άδικα , βια κτλ κτλ
Image
enum21
Venus Former Team Member

Post by enum21 » Thu May 06, 2010 5:33 pm

AmmarkoV wrote:Η εισαγωγή της ομιλίας , η συναισθηματική σκηνοθεσία που προσπαθεί να "πουλήσει" και το λεξιλόγιο που χρησιμοποιεί , πραγματικά νομίζω είναι ενδιαφέρον να κάτσει κάποιος και να μετρήσει με ένα πρόγραμμα σε απομαγνητοφωνημένους λόγους πόσες φορές αναφέρεται σε λέξεις όπως δημοκρατία , ασφάλεια , άδικα , βια κτλ κτλ

Code: Select all

error : overflow exception
Γιατί το να εκφράζεις τι νιώθεις για το γεγονός πρέπει να το διαβάζεις από έτοιμα χαρτιά? :roll:
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”