Page 1 of 1

Σύντομη Ιστορία της Δημιουργίας του Project

Posted: Thu Apr 22, 2004 2:32 am
by PaP
Όπως όλοι θα ενθυμείστε (!!) μετά αποστροφής και βδελιγμίας πριν από ένα χρόνακι ήτανε να γράψουμε μια πρόοδο στο μάθημα των (δυσ)Λειτουργικών Συστήματων και προφανώς όλοι θυμάστε τι είχε γίνει στη λίστα του μαθήματος (προσωπικές αντιπαραθέσεις, ίντριγκες, σεξ και βία (αυτό είναι από αλλού)).

Ήτανε μια βροχερή μέρα του Απρίλη και ενώ εγώ κοιτόμουν στο κρεβάτι του πόνου, μέτα από πτώση στις πλαγιές του Παρνασσού, εξασκούμενος στο αστικό σπορ της χιονοδρομίας όταν με είχαν επισκεφθεί οι εκλεκτοί συνάδελφοι Einjerjar & silegav όπου και έπεσε η πρόταση για δημιουργία κάποιου εργαλείου για άμεση επικοινωνία των φοιτητών (αίωνιων και μη)
Αρχικά θελήσαμε να φτιάξουμε μία λιστα γενικού περιεχόμενου αλλά η πρόταση έπεσε όοτα μη ακοόντα.

Το χίονι στον Παρνασσό έλιωσε, το μικρό μου Πόνι γύρισε, μπήκε και το καλοκαίρι, ο Αύγουστος έφερε τον κολλιό, ήρθε και ο Σεπτέμβρης.
Η πρόταση ήταν τόσο επίκαιρη όσο και η δίαιτα τη Δευτέρα, μόνο που πλεόν βρεθήκαμε μια πλειάδα ατόμων διατεθειμένοι να το κάνουμε.
Πρώτο meeting έγινε στο σπίτι του HdkiLLeR, μετά απο ξενάγηση στην ταράτσα του και θαυμάσμο για τον κόμβο του στο AWMN(Αχ - Node: http://www.awmn.gr/forum/viewtopic.php?t=4410 ). Η συζήτηση ήταν γόνιμη και τότε βγήκε ο πρώτος διαχωρισμός τον ενοτήτων.

Μετά από γραφειοκρατικές διαδασίες και έντονους διαπληκτισμούς μεταξύ μας βρεθήκαμε πολλές φορές στο γραφείο του Πολύζου για να συζητήσουμε τη διαδικασία.

Και ως δια μαγείας φτάνει η μαγική κυριακή κάπου το Νοέμβρη όταν έφερα το παλιο pc του πατέρα μου που μάζευε σκόνη και γίνεται το πρώτο tech-meeting σπίτι μου (το άντρο των οργίων) και αφού άργησα να πάω και σπίτι (ραντεβού με αλλοδάπη καλλονή υπερβόρειας χώρας γαρ η αιτία ;-) ) μαζευόμαστε όλοι οι κανίβαλλοι τελικά στο ρετιρέ και αρχίζει... το τσιμπούσι ! Μέσω πιτόγυρων, σουβλακίων, κρασιών και άλλων γαργαλιστικών δια τον ουρανίσκο εδεσμάτων κάποια στιγμή άνοιξε και το ρημαδί και έπρεπε να τρίψουμε να φύγει η κόρατσα (σκόνη σε μορφή καθιζίματος που καταδυνάστευαι τον ενδότερο κόσμο του pciou).
Αφού γίναν και αυτά μπήκε και το ένδοξο Debian.
Κατά τις 5 το ξημέρωμα εγώ, ο καταπονημένος HdkiLLeR και ο περιβόητος Κανίβαλος ή και Κάφρος (αν και όχι στην ΑΣΟΕΕ) κατευθυνόμαστε προς Πετρούπολη (από Γηροκομείο !) για γλυκιά ανάπαυση με κρέπες!
Καταπονήμενα και ευχαριστήμενα τα παλικάρια (η δουλειά κάνει τους άντρες) πήγαν για ύπνο στις 6 !

Το ίδιο σκηνικό την άλλη Κυριακή αλλά σε μικρότερο κύκλο για την τοποθέτηση των services. Αν και ο Βασίλης (HdkiLLeR) ήταν προκατειλημένος και εντελώς quagga και ο Νεκτάριος "παλικαράκι" και "στα @@ του όλα" το θεάρεστο έργο βγήκε εις πέρας. Apache, FTP, SSL και σχετικά. Το τραγικό ήταν ότι στις 11 δεχτήκαμε την ευεργετική και λιπώδη μάζα της "Πίτας του Παπού" και στις 3 βρώμικο από το "Γιάννη"(Ηράκλειο Rulezz). Κοπιώδες άθλημα το linuxάρισμα.

Κάποια στιγμή ο server μας ξενιτεύτηκε και πήγε να μείνει στο σπίτι του Βασίλη(HdkiLLeR) όπου και ρυθμίστηκε περαίτερω, ωρίμασε και ανδρώθηκε !
Οταν οι περιστάσεις ήσαν ευνοΪκές ένα κρύο πρωινό του Ιανουαρίου και πριν φύγς για τα ξένα ανέβηκα μέχρι το Ηράκλειο για να πάρω το κουτί και να το πάμε στο cslab γιατί κάποιος είχε lubago και δεν μπορούσε να κουβαλήσει τπτ !!!

Ο καιρός πέρασε και μετά απο γενικές, αμψιμαχίες με το NOC, κανιβαλισμούς και άλλα ευτράπελα και ξεκατινιασμούς άνοιξε η ρημαδιασμένη κερκόπορτα και estamos aqui!

Happy posting!