Μπείτε στο Venus Folding Team

Ανακοινώσεις σχετικά με την λειτουργία του forum.
Post Reply
User avatar
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 3751
Joined: Tue Jan 27, 2004 4:42 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Washington DC, USA
Contact:

Μπείτε στο Venus Folding Team

Post by Einherjar » Sat Jan 21, 2006 8:01 pm

Έχουμε ιδρύσει εδώ και λίγο καιρό μια ομάδα που συμμετέχει στο Folding@Home project του Standford University. Αυτό το project χρησιμοποιεί την ανεκμετάλλευτη επεξεργαστική ισχύ του υπολογιστή σας για να συμβάλλει στην έρευνα που διεξάγεται από το πανεπιστήμιο για τη δημιουργία θεραπίας κατά του καρκίνου και άλλων ασθενιών.
Όταν γράφετε ένα doc ή βλέπετε μια ταινία στον υπολογιστή σας, η CPU σας απλά "κάθεται". Δε θα ήταν ωραίο τη στιγμή αυτή να κάνατε μια καλή πράξη (χωρίς καν να το καταλαβαίνετε).

Η εγγραφή στην ομάδα είναι πολύ εύκολη. Πηγαίνετε απλά στη σελίδα του Folding@Home και κατεβάζετε την έκδοση του προγράμματος που είναι καταλληλότερη για το σύστημά σας.

Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, απλά βάζετε το username σας (μπορεί να είναι οτιδήποτε, αλλά καλό θα ήταν να βάλετε αυτό που χρησιμοποιείτε στο forum) και για αριθμό ομάδας βάζετε 47665. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο username και αριθμό ομάδας σε όσα PCs θέλετε. Δεν υπάρχει όριο. Όσα περισσότερα, τόσο περισσότερα WorkUnits ολοκληρώνετε και ανεβαίνετε στην κατάταξη της ομάδας.

Η εφαρμογή που θα εγκαταστήσετε κατεβάζει αυτόματα ένα work unit και ξεκινά την επεξεργασία. Αυτό να πάρει από 3-4 ώρες έως βδομάδες ανάλογα με το μηχάνημα και το μέγεθος του work unit.

_________________________________________

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μερικά χρήσιμα links:

(Σημείωση: Τα στατιστικά ενημερώνονται κάθε λίγες ώρες, οπότε αφού ολοκληρώσετε ένα WU περιμένετε λίγο μέχρι να δείτε την ενημέρωση)

Συζήτηση στο forum: Βοηθείστε λίγο την κοινωνία..με λίγη ιατρική
Venus Folding Team Page: http://vspx27.stanford.edu/cg...num=47665
Standford's Folding Home Page: http://www.stanford.edu/group/pandegroup/folding/
Program Downloads Page: http://www.stanford.edu/group/pande...g/download.html
User avatar
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 3751
Joined: Tue Jan 27, 2004 4:42 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Washington DC, USA
Contact:

Post by Einherjar » Thu Feb 02, 2006 4:10 pm

Περισσότερες πληροφορίες για το project που μάλλον βαρέθηκα ( :roll: ) να γράψω στο πρώτο post:

To Folding@Home είναι ένα distributed computing πρόγραμμα που επεξεργάζεται τον τρόπο που «διπλώνουν» οι πρωτεΐνες. Το πώς διπλώνουν οι πρωτεΐνες είναι πολύ σημαντικό γιατί αρκετές ασθένειες όπως το Πάρκινσον και το Αλτσχάιμερ πιστεύεται ότι προκαλούνται από το λάθος δίπλωμα μιας πρωτεΐνης. Αν και το δίπλωμα μιας πρωτεΐνης γίνεται μέσα σε ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου ο ταχύτερος υπολογιστής μπορεί να επεξεργαστεί ένα νανοδευτερόλεπτο της διαδικασίας αυτής (ένα δισεκατομμυριοστό του δευτερολέπτου) σε μια μέρα.

Έτσι η επεξεργασία μόνο μιας πρωτεΐνης θα έπαιρνε 30 χρόνια Τι θα γινόταν όμως αν η δουλειά μοιραζόταν σε 10.000 υπολογιστές?

Έτσι σε κάθε χρήστη δίνεται μια μονάδα εργασίας (work unit) που αποτελεί ένα κομμάτι του διπλώματος μιας πρωτεΐνης. Οι χρήστες συμμετέχουν σε ομάδες για να βοηθούν ο ένας τον άλλο αλλά και για την ύπαρξη ενός υγιούς ανταγωνισμού ανάμεσα στις ομάδες.
Είναι πανεύκολο!

Βοηθήστε και εσείς την επιστήμη χαρίζοντας τον ελεύθερο χρόνο του επεξεργαστή σας (CPU)!
Post Reply

Return to “Ανακοινώσεις”