Προς κάθε ενδιαφερόμενο - Status Of Venus

Ανακοινώσεις σχετικά με την λειτουργία του forum.
Post Reply
User avatar
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 3751
Joined: Tue Jan 27, 2004 4:42 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Washington DC, USA
Contact:

Προς κάθε ενδιαφερόμενο - Status Of Venus

Post by Einherjar » Thu Jun 29, 2006 11:12 pm

Με την ανακοίνωση αυτή θέλουμε να ενημερώσουμε για διάφορα θέματα που έχουν ανακύψει αυτές τις μέρες. Το θέμα δε θα μπορούσε να είναι κάτι πιο συγκεκριμένο.

Η ομάδα συντονισμού και διαχείρισης του Venus, δε πρόσκειται σε καμία παράταξη. Είμαστε μια ανεξάρτητη ομάδα από φοιτητές, που έχουμε αναλάβει ένα καθήκον απέναντι στους συμφοιτητές τους. Το καθήκον της διαχείρισης του server και του συντονισμού των συζητήσεων που πάνω σε αυτόν, ώστε να μπορούν οι φοιτητές να συζητούν θέματα που τους απασχολούν. Η πρωτοβουλία προέκυψε από ανάγκη, όχι απο συμφέρον.

Το γεγονός ότι δεν είμαστε κομματικοποιημένοι δεν αναιρεί το γεγονός ότι είμαστε πολιτικοποιημένοι. Ως εκ τούτου έχουμε κάθε δικαίωμα να παίρνουμε θέση σε θέματα που αφορούν το Πανεπιστήμιο και όχι μόνο. Οι θέσεις μας δεν εκφράζουν κανέναν άλλο παρά την ομάδα μας. Για το λόγο αυτό δεν εκφράζουν υποστήριξη ή καταδίκη απέναντι σε παρατάξεις. Σχολιάζουμε μόνο τα γεγονότα, σύμφωνα και με το κοινό αίσθημα που αποτυπώνεται μέσα από τις συζητήσεις στο Venus.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους απανταχού ενδιαφερομένους, ότι δε διεκδικούμε κανένα θεσμικό ρόλο στο Πανεπιστήμιο, ούτε από την αρχή ούτε τώρα.

Η πρόταση για Κινητοποίηση του Venus είναι μια στάση αντίδρασης στα τεκτενόμενα. Χωρίς να θέλω να μπω σε ιδιαίτερες λεπτομέρειες, η στάση αυτή έπεσε πάνω σε αντιδράσεις, όχι μέσα στο forum μας. Για να διασφαλίσουμε και να αποδείξουμε την ανεξαρτησία μας, προχωρούμε στη ακύρωση της πρότασής μας για κινητοποίηση, δεδομένου ότι η πρόταση αυτή εκφράστηκε από μέλος της ομάδας μας (με δεδομένη πάντα τη συμφωνία όλων μας).
Ο καθένας μπορεί να πράξει ότι επιθυμεί. Παρόλο που εννοείται, το αναφέρω καθώς δεν είναι για όλους δεδομένο. Οι πρωτοβουλίες, εξάλλου, όπως αυτή για τη συγκέντρωση υπογραφών για επιστολή συμπαράστασης προς τον κ. Βασσάλο αποδεικνύουν ότι οι πρωτοβουλίες στο Venus δεν είναι αποκλειστικό δικαίωμα της ομάδας μας.
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
Post Reply

Return to “Ανακοινώσεις”