Ζητούνται δότες αιμοπεταλίων

Ανακοινώσεις σχετικά με την λειτουργία του forum.
Post Reply
The Punisher
Venus Former Team Member
Posts: 7561
Joined: Thu Oct 27, 2005 1:43 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Boston, MA

Ζητούνται δότες αιμοπεταλίων

Post by The Punisher » Sat Nov 14, 2009 9:16 pm

Στο νοσοκομείο παίδων «Αγία Σοφία» στο Γουδί νοσηλεύεται ένα κοριτσάκι 11 χρονών που πάσχει από λευχαιμία. Η κατάστασή της είναι σοβαρή και τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω επιπλοκών από την χημειοθεραπεία, υποβάλλεται κάθε μέρα σε μετάγγιση αιμοπεταλίων. Τα αιμοπετάλια προέρχονται από δότες αιμοπεταλίων καθώς το δικό της αίμα δεν εχει αιμοπετάλια πια.

Δότες αιμοπεταλίων μπορούν να γίνουν άτομα τα οποία έχουν υγιέστατο αίμα (δεν έχουν στίγμα ή έντονες αλλεργίες, δεν έχουν ασθενήσει πρόσφατα, δεν παίρνουν φάρμακα κτλ).Ο υποψήφιος δότης υποβάλλεται σε μία απλή εξέταση αίματος ώστε να κρίνει ο γιατρός αν όντως είναι σε θέση να δώσει αιμοπετάλια. Αυτή η εξέταση γίνεται σε πολλά νοσοκομεία, διαρκεί λίγα λεπτά και δεν χρειάζεται καν ραντεβού.
Εφόσον τα αποτελέσματά της είναι θετικά, τότε ακολουθεί η διαδικασία απόσπασης αιμοπεταλίων από το αίμα του δότη. Αυτή θα πρέπει να γίνει στο νοσοκομείο παίδων «Αγία Σοφία» κατόπιν ραντεβού. Κρατάει περίπου μισή ώρα κατά τη διάρκεια της οποίας και τα δύο χέρια είναι τρυπημένα (από τη μία παίρνουν το αίμα και από την άλλη το επιστρέφουν αφού έχουν αποσπασθεί τα αιμοπετάλια) και άρα χρειάζεται ψυχραιμία. Όσοι είναι αιμοδότες, κατά πάσα πιθανότητα μπορούν να γίνουν και δότες αιμοπεταλίων.

Αν υπάρχει κάποιος που πληροί αυτές τις προϋποθέσεις και πιστεύει ότι μπορεί να αφιερώσει λίγο από το χρόνο του για να βοηθήσει έναν συνάνθρωπο, παρακαλώ, ας επικοινωνήσει στη διεύθυνση xtzane παπάκι hotmail com για να του δωθούν τα στοιχεία της κοπέλας που είναι απαραίτητα. Επίσης, για οποιεσδήποτε απορίες σχετικά με τη διαδικασία, το τηλεφωνικό κέντρο του«Αγία Σοφία» είναι 2132013000. Ζητείστε να σας συνδέσουν με το τμήμα αιμοδοσίας.

Η προσφορά αυτή είναι πολύτιμη γιατί το αίμα μας, για μερικούς ανθρώπους είναι ανεκτίμητο αγαθό και για τους υπόλοιπους δεδομένο...
Όποιος μπορεί ας βοηθήσει
Post Reply

Return to “Ανακοινώσεις”