win32k.sys

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με software.
User avatar
ThOdOr1s
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 961
Joined: Thu Oct 25, 2012 5:17 pm
Academic status: 4th year
Gender:
Location: 36.86588,25.51602
Contact:

win32k.sys

Postby ThOdOr1s » Tue Feb 12, 2013 11:50 pm

Blue screen of death! O.o (edit: ειχα να δω τετοιο απο τα vista, χαχαχαχαχα!)

Να πως εχει η φαση: πηρα το παλιο desktop της κοπελας του κολητου μου, να της το φτιαξω, ειχε προβλημα με τα windows (xp), και απο ενα σημειο και μετα με τον επεξεργαστη (σκονη και overheat), και εδω και ενα χρονο δεν το χρησιμοποιουσε... Tο καθαρισα, περασα αρχεια και εκανα format τον σκληρο στο δικο μου dektop, του εβαλα και ram (extra), και του εβαλα και τα windows 7 home prenium x 64 (αυθεντικοτατο copy :smt016 ) (δεν εχω τα x32). Και ολα καλα. Το προβλημα ειναι, οτι σε καποιο σημειο (2-10 λεπτα μετα το boot) παντα μου πεταει blue screen of death, και απο οτι εχω καταλαβει εχει να κανει με το win32k.sys, το οποιο απο οτι κοιταξα ειναι universal driver file των windows, η κατι τετοιο, αλλα δεν εχω ιδεα τι παιζει περα απο αυτο, και δεν εχω φακελο με drivers, ουτε και ξερω (εκτος απο τη μνημη και τον σκληρο) τι ειναι τα υπολοιπα components (και την μητρικη που την googlαρα δεν εβγαλα ακρη...). Καμια ιδεα για το πως μπορω να της το επιστρεψω και να δουλευει χωρις αυτο το προβλημα (γιατι εχει εξεταστικη, της εχει χαλασει ο αλλος της και τον χρειαζεται?) Ευχαριστω...

Θα κανω ενα lucky guess, μηπως φταιει το γεγονος οτι ειναι συστημα του 2005 κατα βαση, και του εχω βαλει 64bit OS? Δεν θα επρεπε να μου το ειχε πεταξει σε μηνυμα αμα δεν ηταν συμβατο απο το installation sreen?

Α, και πριν μου την πει κανενας παλι, ναι το googlαρα, (το google ειναι φιλος μας :-D ) απλα τιποτα απο τα suggestions δεν δουλεψε, και τελικα μπερδευτικα ακομα περισσοτερο... :-(
Last edited by ThOdOr1s on Tue Feb 12, 2013 11:59 pm, edited 1 time in total.
User avatar
moody
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1082
Joined: Sun Oct 16, 2011 11:38 am
Gender:
Contact:

Re: win32k.sys

Postby moody » Wed Feb 13, 2013 12:03 am

τι ram έβαλες ; είναι ίδιας συχνότητας με την υπάρχουσα ;
modie is balanced ¯\_(ツ)_/¯
User avatar
ThOdOr1s
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 961
Joined: Thu Oct 25, 2012 5:17 pm
Academic status: 4th year
Gender:
Location: 36.86588,25.51602
Contact:

Re: win32k.sys

Postby ThOdOr1s » Wed Feb 13, 2013 12:09 am

moody wrote:τι ram έβαλες ; είναι ίδιας συχνότητας με την υπάρχουσα ;

Οχι απλα ιδιο frequency, ολοιδια ram (οχι μονο εμφανησιακα, ολοιδα ram, 600mhz DDR2, μου τις βγαζει σαν ενα στο bios 2048mb ram)... Εψαξα πολυ, αλλα τη βρηκα... Δεν πρεπει να φταιει αυτο...
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Φωτογραφία0041.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
Ktulu
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 246
Joined: Fri Apr 03, 2009 12:39 am
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Φορολογιστάν

Re: win32k.sys

Postby Ktulu » Wed Feb 13, 2013 12:49 pm

Ειχα παθει και γω ενα τετοιο προβλημα στο παλιο μου desktop, οταν εβαλα νεα καρτα γραφικων. Το τελικα προβλημα ηταν οτι το τροφοδοτικο δεν μπορουσε να σηκωσει την νεα καρτα γιατι ηταν προορισμενο για χαμηλοτερα watt. Παθαινε οτι ακριβως αναφερεις, bootαρε το bios κανονικα αλλα μετα το χαος. Οποτε αλλαξα την καρτα με αλλη.

Σου προτεινω να αρχισεις να αφαιρεις πραμματα απο το pc -ξεκινώντας απο αυτα που εβαλες τελευταία- και να δοκιμαζεις αμα ανοιγει κανονικα. Αν το προβλημα δεν επιλυθει τοτε μαλλον τα windows που περασες να μην μπορει να τα σηκωσει ο συγκεκριμενος επεξεργαστης.

ΥΓ: Ο pentium 4 αναβαθμιστικε σε 64bit Instruction set το 2004, οποτε αμα ειναι παλαιοτερος υπολογιστης, τοτε σιγουρα φταινε τα 64bit windows.
Δοκιμάστε το Unagi, project που έγινε σε συνεργασία με συνάδελφο από το τμήμα μας και είναι αυτήν την στιγμή ανεβασμένο σε Windows Phone Store και Nokia Store.
User avatar
ThOdOr1s
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 961
Joined: Thu Oct 25, 2012 5:17 pm
Academic status: 4th year
Gender:
Location: 36.86588,25.51602
Contact:

Re: win32k.sys

Postby ThOdOr1s » Wed Feb 13, 2013 4:10 pm

Ktulu wrote:Το τελικα προβλημα ηταν οτι το τροφοδοτικο δεν μπορουσε να σηκωσει την νεα καρτα γιατι ηταν προορισμενο για χαμηλοτερα watt.

Αυτο που λες εχει βαση, γιατι επειδη το τροφοδοτικο που ειχε η κοπελα μεσα εκανε πολυ θορυβο και μου εσπασε τα νευρα το αλλαξα με ενα παλιαοτερο (πολυ παλιο ομως, του 90). Υποθετω οτι θα jackαρω αυτο που μου ειχε μεσα και θα το καθαρισω η/και θα του αλλαξω το ανεμιστηρακι, thnx :-D , αμα ξαναγινει θα ξαναpostαρω...

Return to “Software”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests