Page 1 of 1

Πρόβλημα με setup.exe

Posted: Tue Dec 31, 2013 10:33 pm
by ariadni
Γεια σε όλους και χρόνια πολλά!!!
Έχω ένα πρόβλημα με την εντολή setup.exe που προσπαθώ να εκτελέσω στο cmd.
Για κάποιο λόγο δεν την αναγνωρίζει το σύστημα και ενώ έχω ακολουθήσει διάφορες προτάσεις στο ιντερνετ τίποτα!
Έχει αντιμετωπίσει κανείς κάτι ανάλογο;

Re: Πρόβλημα με setup.exe

Posted: Tue Dec 31, 2013 10:44 pm
by Eldebryn
ariadni wrote:Γεια σε όλους και χρόνια πολλά!!!
Έχω ένα πρόβλημα με την εντολή setup.exe που προσπαθώ να εκτελέσω στο cmd.
Για κάποιο λόγο δεν την αναγνωρίζει το σύστημα και ενώ έχω ακολουθήσει διάφορες προτάσεις στο ιντερνετ τίποτα!
Έχει αντιμετωπίσει κανείς κάτι ανάλογο;


Αυτό δεν είναι εντολή άλλα όνομα αρχείου...
Δεν έχω τρελή εμπειρία με console αλλά όταν γράφεις το όνομα ενός file το σύστημα προσπαθεί να το ανοίξει/εκτελέσει, *εφόσον το βρεί στο τρέχων directory*.

Συνήθως όταν ανοίγεις το cmd βρίσκεται στο directory C:/Users/ariadni ή όποιο είναι το username σου οπότε μάλλον δεν είναι εκεί το αρχείο που προσπαθείς να τρέξεις. Επίσης όλο αυτό είναι ισοδύναμο με το να κάνεις απλά διπλό κλικ στο συγκεκριμένο setup.exe ...

Μπορείς να αλλάξεις directory στο cmd με την εντολή

Code: Select all

cd C:/MyDir/MySubDir/

Re: Πρόβλημα με setup.exe

Posted: Wed Jan 01, 2014 7:00 am
by ariadni
Όχι όντως είναι εντολή βασικά θέλω να τρέξω ένα πρόγραμμα που απαιτεί στην εντολή του να του δώσω το path του jdk οπότε δυστυχώς δε μπορώ να το τρέξω με τον κλασικό τρόπο.

Re: Πρόβλημα με setup.exe

Posted: Wed Jan 01, 2014 4:57 pm
by Eldebryn
ariadni wrote:Όχι όντως είναι εντολή βασικά θέλω να τρέξω ένα πρόγραμμα που απαιτεί στην εντολή του να του δώσω το path του jdk οπότε δυστυχώς δε μπορώ να το τρέξω με τον κλασικό τρόπο.


Λογικά αυτό το setup.exe θα απαιτεί το path του jdk σαν παράμετρο για την εκτέλεση του.

1) Άνοιξε cmd και πήγαινε στο folder όπου βρίσκεται το setup.exe αυτό με την εντολή cd όπως έδειξα.
2) Μάθε ποιό είναι το path του JDK σου, σε εμένα π.χ. είναι C:\Program Files\Java\jdk1.7.0_10
3) Δώσε στο cmd

Code: Select all

setup.exe -C:\Program Files\Java\jdk1.7.0_10

ή όποιο είναι το δικό σου path.

Re: Πρόβλημα με setup.exe

Posted: Wed Jan 01, 2014 5:38 pm
by ariadni
Ναι αυτό κάνω, για την ακρίβεια η εντολή που χρειάζομαι είναι η setup.exe -jreLoc και το ακριβές path του jdk. Δεν εχω πρόβλημα με αυτό, το θέμα είναι ότι για κάποιο λόγο το cmd δεν αναγνωρίζει την εντολή setup.exe. Με ένα γρήγορο ψάξιμο στο ιντερνετ είδα ότι έχει τύχει και σε άλλους απλά δε βρήκα λύση.
Ευχαριστώ πάντως

Re: Πρόβλημα με setup.exe

Posted: Wed Jan 01, 2014 5:43 pm
by cypher
Πρέπει να το τρέξεις απο cmd; Ξεκίνα powershell ανταύτου και τρέξτο απο εκεί μήπως και το βρεί.

Re: Πρόβλημα με setup.exe

Posted: Wed Jan 01, 2014 5:52 pm
by Loner
ariadni wrote:Όχι όντως είναι εντολή βασικά θέλω να τρέξω ένα πρόγραμμα που απαιτεί στην εντολή του να του δώσω το path του jdk οπότε δυστυχώς δε μπορώ να το τρέξω με τον κλασικό τρόπο.

Αυτό το πρόγραμμα κάπου υπάρχει. Μήπως πρέπει να εκτελέσεις την εντολή αφού έχεις μπει σε συγκεκριμένο φάκελο?

Re: Πρόβλημα με setup.exe

Posted: Wed Jan 01, 2014 11:37 pm
by Spongebobu
Δοκίμασε να φτιάξεις συντόμευση του προγράμματος και μετα στις ιδιότητες της συντόμευσης - στο target - βάλε δίπλα και τις παραμέτρους.

Re: Πρόβλημα με setup.exe

Posted: Thu Jan 02, 2014 9:19 pm
by netharis
Or Shift+Right click στο αρχείο, copy as path, paste στο cmd, και πέρνα param το path του JDK.

Re: Πρόβλημα με setup.exe

Posted: Fri Jan 03, 2014 12:09 am
by ariadni
thanks!!
Τελικά είχε πρόβλημα το πρόγραμμα που πήγαινα να εκτελέσω και γι'αυτό πέταγε σφάλμα!!

Ευχαριστώ για τη βοήθεια!! :smt023