Η Oracle αλλάζει σε Linux

Συζητήσεις για θέματα που σχετίζονται με software.
Post Reply
User avatar
jimmyD
Venus Former Team Member
Posts: 946
Joined: Wed Apr 21, 2004 6:33 pm
Academic status: MSc
Location: στην κοσμάρα μου

Η Oracle αλλάζει σε Linux

Post by jimmyD » Thu May 27, 2004 1:06 pm

Η Oracle, ίσως η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής software για βάσεις δεδομένων, έχει ξεκινήσει τη μαζική μετατροπή της πλατφόρμας που χρησιμοποιούν οι προγραμματιστές της σε Linux.

Μέχρι στιγμής, η μετάβαση αφορούσε το προσωπικό που ανέπτυσσε Οracle Applications, το οποίο αντιστοιχεί σε περίπου 5.000 συστήματα ανάπτυξης, ενώ αυτές τις ημέρες η μετάβαση αφορά το προσωπικό που εργάζεται στο σχετικό λογισμικό για τα γνωστά προϊόντα βάσεων δεδομένων της Oracle.

Η συνολική μετάβαση περιλαμβάνει 9.000 υπολογιστικά συστήματα, τα οποία κατά το μεγαλύτερο ποσοστό ήταν βασισμένα σε λογισμικό της Sun Microsystems. Τελικός στόχος είναι η πλήρης υιοθέτηση Linux ως της κύριας πλατφόρμας ανάπτυξης.

Ο βασικός λόγος είναι το χαμηλό κόστος του Linux και των σχετικών εργαλείων Open Source, αλλά και η αλματώδης αύξηση του ποσοστού πωλήσεων λύσεων βασισμένων σε Oracle για συστήματα που χρησιμοποιούν Linux.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Oracle δεν συνηθίζει να αλλάζει τα εργαλεία της. Η τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν στις αρχές των 90's, όταν η εταιρεία μετέβη από το VMS της Digital Equipments στο Solaris της Sun Microsystems.

πηγή Pcmag
Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...
Image
Post Reply

Return to “Software”