Κατανεμημένα Συστήματα

Τα υποχρεωτικά μαθήματα του 3ου έτους
User avatar
leecher
Administrator
Posts: 128
Joined: Fri Jan 23, 2015 9:47 pm
Academic status: N>4
Gender:

Κατανεμημένα Συστήματα

Postby leecher » Sat Apr 20, 2019 2:39 pm

Το παρόν thread προορίζεται για το μάθημα "Κατανεμημένα Συστήματα". Εδώ μπορείτε να συζητάτε για ό,τι σχετίζεται με το συγκεκριμένο μάθημα. Υπενθυμίζουμε ότι με βάση τους κανονισμούς λειτουργίας του forum απαγορεύονται τα greeklish, double posts και τα κεφαλαία. Για προηγούμενες συζητήσεις μπορείτε να ανατρέξετε εδώ.

Καλή αρχή! :D
User avatar
parasleivadaros
Moderator
Posts: 35
Joined: Wed Oct 21, 2015 3:10 pm
Academic status: 4th year
Gender:
Contact:

Re: Κατανεμημένα Συστήματα

Postby parasleivadaros » Mon Apr 22, 2019 9:43 pm

Το 1ο εργαστήριο στο Android Studio:

DS-Android-Studio-1st-Lab-master.7z

Tα δυο αρχεία MainActivity.java, Main2Activity.java που βρίσκονται στο DS-Android-Studio-1st-Lab-master\app\src\main\java\com\example\p3150090\myapplication τα φτιάξαμε εκείνη την στιγμή καθώς και το αρχείο strings.xml που βρίσκεται στο DS-Android-Studio-1st-Lab-master\app\src\main\res\values.

Το 2ο & το 3ο εργαστήριο (Async Tasks - Sockets & Google Maps):

DS-Android-Studio-2nd-Lab-master.zip

Στο path DS-Android-Studio-3rd-Lab-master\MyMaps\app\src\debug\res\values στο αρχείο google_maps_api.xml βάζεις το δικό σου API Key
DS-Android-Studio-3rd-Lab-master.zip

ΥΓ: Κάτι παίζει να μου έχει ξεφύγει γιατί δεν παίζουν καλά οι χάρτες.. τουλάχιστον στο δικό μου κινητό (θα ψάξω να βρω τι φταίει και θα τα ανεβάσω ξανά)

UPDATE: Έκανα αυτό το fix και δούλεψαν τελικά (δεν αρκεί να έχεις το σωστό API Key γιατί χρειάζεται και το αντίστοιχο SHA-1 certificate fingerprint)!

UPDATE 2: (Επεξήγηση του fix)
Όταν φτιάχνεις καινούργιο κλειδί, πρέπει πέρα από το να το βάλεις στο κατάλληλο xml να αλλάξεις και το SHA-1 certificate fingerprint του.

Ένας εύκολος τρόπος για να το κάνεις αυτό είναι να πας να κάνεις copy το fingerprint που σου βγάζει το error όταν πάει να κάνει εγκατάσταση την εφαρμογή στο κινητό.
Δηλαδή την ώρα που κάνει install το APK στο αντίστοιχο παραθυράκι του Android Studio θα σου βγάλει κάτι κόκκινα γράμματα που θα λέει πως το API key δεν μπορεί να γίνει verify γιατί το SHA-1 certificate fingerprint του είναι εσφαλμένο (πριν ανοίξει η εφαρμογή στο κινητό σου).

Οπότε θα πας στο https://console.cloud.google.com/apis/credentials/key και θα το κάνεις paste εδώ: (εννοείται μετά πατάς Done και Save και θα είσαι έτοιμος)
Capture.PNG
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
:smt024

Return to “3ο έτος”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest