Προγραμματισμός από το 0 - Διάλεξη 2η

Εδώ μπορείτε να ενημερώνετε ή να ενημερώνεστε για τη διοργάνωση διαφόρων σεμιναρίων από φοιτητές.
User avatar
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2414
Joined: Tue Dec 01, 2009 12:33 am
Academic status: N>4
Gender:
Location: Κάπου στο matrix...

Προγραμματισμός από το 0 - Διάλεξη 2η

Postby ja_the_invincible » Tue Oct 16, 2012 5:06 pm

Την Δευτέρα που έρχεται δηλαδή στις 22/10 (7-9 a24) θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη διάλεξη η οποία θα έχει ως αντικείμενο την οργάνωση του κωδικα με λογικές συνθήκες και επαναλήψεις ( if-else , for , while , case κλπ ).

Το thread είναι ανοιχτό και για απορίες που μπορεί να μην καλύψατε από την 1η εισαγωγική διάλεξη.
Last edited by ja_the_invincible on Tue Oct 16, 2012 6:29 pm, edited 1 time in total.
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
User avatar
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 5372
Joined: Tue Aug 26, 2008 4:08 pm
Academic status: High school
Gender:

Re: Προγραμματισμός από το 0 - Διάλεξη 2η

Postby stoupeace » Tue Oct 16, 2012 5:57 pm

Τι έγινε στην 1η? Εχουμε slides/βίντεο?
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
User avatar
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2414
Joined: Tue Dec 01, 2009 12:33 am
Academic status: N>4
Gender:
Location: Κάπου στο matrix...

Re: Προγραμματισμός από το 0 - Διάλεξη 2η

Postby ja_the_invincible » Tue Oct 16, 2012 6:31 pm

Η πρωτη ήταν καθαρά εισαγωγική ,για αυτό δεν έχει ετοιμαστεί κάποια διαφάνεια , ειπωθηκαν κάποια πράγματα πάνω σε βασικές μεταβλητές και Strings και επιλύθηκαν ορισμένες απορίες σχετικά με το jdk , την μεταβλητή path κλπ.
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
User avatar
nachos
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1252
Joined: Mon Aug 21, 2006 4:28 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Brachamee City

Re: Προγραμματισμός από το 0 - Διάλεξη 2η

Postby nachos » Tue Oct 16, 2012 7:00 pm

Επίσης, μπορούμε να "παίξουμε" και λίγο περισσότερο με πράξεις (αριθμητικές, λογικές κλπ) όπως επίσης και με castings. Και φυσικά πρωτίστως περιμένουμε τις απορίες σας!
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
User avatar
photisd
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 875
Joined: Tue Nov 20, 2007 9:13 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Contact:

Re: Προγραμματισμός από το 0 - Διάλεξη 2η

Postby photisd » Tue Oct 16, 2012 9:12 pm

Έτσι, πάμε γερά και πολλά μπράβο στα παιδιά ;)
‎...Τα μεγαλύτερα όνειρα δεν βγαίνουν ποτέ έξω απ' το κουτί. Χρειάζεται μεγάλο θάρρος για να τα βγάλεις στο φως, να τα κρατήσεις ψηλά και να δεις τον πραγματικό σου εαυτό να αντικατοπτρίζεται μέσα τους...
User avatar
Zifnab
Venus Former Team Member
Posts: 7582
Joined: Tue Nov 15, 2005 2:42 am
Academic status: MSc
Gender:
Location: Connecticut
Contact:

Re: Προγραμματισμός από το 0 - Διάλεξη 2η

Postby Zifnab » Wed Oct 17, 2012 7:32 pm

Μπράβο παιδιά καλή αρχή στην προσπάθεια σας - φροντίστε και το κομμάτι των διαφανειών ώστε ο κόσμος να έχει μια αναφορά μετά από τα σεμινάρια ;)
User avatar
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2414
Joined: Tue Dec 01, 2009 12:33 am
Academic status: N>4
Gender:
Location: Κάπου στο matrix...

Re: Προγραμματισμός από το 0 - Διάλεξη 2η

Postby ja_the_invincible » Wed Oct 17, 2012 8:12 pm

Από την επόμενη διάλεξη θα το φροντίσουμε και αυτό no worries ;)
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
User avatar
Zifnab
Venus Former Team Member
Posts: 7582
Joined: Tue Nov 15, 2005 2:42 am
Academic status: MSc
Gender:
Location: Connecticut
Contact:

Re: Προγραμματισμός από το 0 - Διάλεξη 2η

Postby Zifnab » Wed Oct 17, 2012 8:36 pm

Κάποιες προτάσεις/ιδεες για το μέλλον- αν κάνετε java:
1) τί γίνεται στην μνήμη γενικά heap/stack όχι σε βάθος
2) επίσης τί συμβαίνει όταν γίνεται μια νέα μεταβλητή και πως αποθηκεύεται
3) γιατί για παράδειγμα String a = "test"; και String b = new String("test") είναι διαφορετικά οπότε a!=b
όμως αν το a ήταν String a = new String("test") τότε είναι ίδια διότι το Object.hashcode() γίνεται override από την String.hashcode() - και λόγω αυτής της επικινδυνότητας χρησιμοποιούμε την String.equals()
-------------
4)Άλλη ιδέα είναι να κάνετε κάποια στιγμή όταν θα προχωρήσει το πράγμα κάποια παραδείγματα στην Java.Reflect και πώς κάνεις invoke κάποια arbitrary method με ένα string και κάποιες παραμέτρους
5)Java Generics
6)Κάντε το Strategy pattern ακριβώς με τα βήματα παρμένα από το βιβλίο Head FIrst Design Patterns - αμέσως ο κόσμος θα καταλάβει ότι το subclassing δεν είναι πανάκεια - και πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε interfaces με έναν διαφορετικό τρόπο (http://books.google.com/books?id=GGpXN9 ... &q&f=false) - μόνο το 1ο κεφάλαιο δλδ το Strategy Pattern σου ανοίγει τα μάτια - και μπορεί να γίνει αναφορά σε σχέση με τα πακέτα της java για το Decorator Pattern (που χρησιμοποιείται στα classes των αρχείων), Singleton Pattern πχ για τις συνδέσεις με κάποια βάση, Factory Pattern όπως πχ στο Box.createVertical() και τον γνωστό μας Iterator.
User avatar
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2414
Joined: Tue Dec 01, 2009 12:33 am
Academic status: N>4
Gender:
Location: Κάπου στο matrix...

Re: Προγραμματισμός από το 0 - Διάλεξη 2η

Postby ja_the_invincible » Wed Oct 17, 2012 9:24 pm

ΑΠΟ ΤΟ 0 ΛΕΕΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ THREAD.Άμα πω κάτι από τα παραπάνω θα σηκωθούν να φύγουν όλοι και θα έχουν και δίκιο.Για πιο προχωρημένα concepts θα υπάρξουν άλλες διαλέξεις αυτός ο κύκλος διαλέξεων έχει ως στόχο την κατανόηση κάποιων βασικων πραγμάτων.
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
User avatar
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 5372
Joined: Tue Aug 26, 2008 4:08 pm
Academic status: High school
Gender:

Re: Προγραμματισμός από το 0 - Διάλεξη 2η

Postby stoupeace » Wed Oct 17, 2012 9:33 pm

ja_the_invincible wrote:ΑΠΟ ΤΟ 0 ΛΕΕΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ THREAD.Άμα πω κάτι από τα παραπάνω θα σηκωθούν να φύγουν όλοι και θα έχουν και δίκιο.Για πιο προχωρημένα concepts θα υπάρξουν άλλες διαλέξεις αυτός ο κύκλος διαλέξεων έχει ως στόχο την κατανόηση κάποιων βασικων πραγμάτων.

++++

Απλά χρειάζεται προσοχή σε κάποια λεπτά σημεία, αυτό κρατάω από το post του Zifnab.
Ορισμένα από αυτά τα τονίζει και ο Γιακουμάκης ήδη από τη Java1 πάντως (casting και χρήση της new), οπότε θα μπορούσες να πεις ότι είναι στο field των διαλέξεων αυτών.

Πλάκα πλάκα το χρειάζομαι κι εγώ ένα ξεσκόνισμα. ΝΑ ΕΡΘΩΩΩΩ?
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
User avatar
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2414
Joined: Tue Dec 01, 2009 12:33 am
Academic status: N>4
Gender:
Location: Κάπου στο matrix...

Re: Προγραμματισμός από το 0 - Διάλεξη 2η

Postby ja_the_invincible » Wed Oct 17, 2012 9:45 pm

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η θέση μας είναι ιδιαίτερα λεπτή στο πως θα πούμε αρκετά πράγματα ειδικά από την στιγμή που η πλειονότητα των παιδιων δεν έχει κάποιο προγραμματιστικό υπόβαθρο.Κάποια πράγματα παραλείπονται επίτηδες , γιατί το να εξηγήσουμε τι ακριβως κάνει μια κλήση τύπου System.out ή να πούμε πράγματα σχετικά με την Object την στιγμή που ακόμα δεν έχουμε δει πιο βασικά πράγματα θα μπερδέψει και θα απογοητεύσει τον κόσμο.Οπότε δουλεύουμε βήμα-βήμα και προσεχτικά πάντα , θα εκτιμούσα κάποιες προτάσεις που γίνονται να στέλνονται σε pm σε μένα ή σε κάποιο μέλος της ομάδας ( Nachos , necrofear , bstrds , moody , mosquitto ) για να μην μπερδεύεται ο κόσμος.Thanks και sorry αν ξέφυγα στο ύφος μου.
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
User avatar
Zifnab
Venus Former Team Member
Posts: 7582
Joined: Tue Nov 15, 2005 2:42 am
Academic status: MSc
Gender:
Location: Connecticut
Contact:

Re: Προγραμματισμός από το 0 - Διάλεξη 2η

Postby Zifnab » Wed Oct 17, 2012 10:25 pm

ja_the_invincible wrote:ΑΠΟ ΤΟ 0 ΛΕΕΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ THREAD.Άμα πω κάτι από τα παραπάνω θα σηκωθούν να φύγουν όλοι και θα έχουν και δίκιο.Για πιο προχωρημένα concepts θα υπάρξουν άλλες διαλέξεις αυτός ο κύκλος διαλέξεων έχει ως στόχο την κατανόηση κάποιων βασικων πραγμάτων.


Ναι το διάβασα αυτό αλλά νομίζω ότι μετά από 10-15 διαλέξεις όταν θα έχεις πει πλέον interfaces κτλ καλό θα είναι να πεις και δυο τρία πράγματα που δεν μάθαμε ποτέ σε μάθημα στην Java - και το σημαντικό είναι πως μπορείς να παρουσιάσεις κάτι advanced με πολύ απλοϊκό τρόπο ;) Πχ εγώ δεν έμαθα ποτέ Java Generics και τα είδα απλά σε εφαρμογή στις δομές δεδομένων... Java Reflect το είδα μόνο σε κώδικα για κάποιο Sigmod paper του κ.Βασσάλου. Έννοιες σημαντικές παρ' όλα αυτά που έπρεπε να τις μαθαίνει κανείς τουλάχιστον στην Java II .. Γιατί από Gui και άγιος ο θεός..
User avatar
moody
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1082
Joined: Sun Oct 16, 2011 11:38 am
Gender:
Contact:

Re: Προγραμματισμός από το 0 - Διάλεξη 2η

Postby moody » Thu Oct 18, 2012 12:38 am

Και assembly σε quad ...Αν φτάσουμε τις 15+ διαλέξεις,ναι θα δείξουμε αρκετά,και προφανώς τα περισσότερα θα καθοριστούν από τους πρωτοετείς,παρά από εμάς,τσπ,ξεκινάω καινούριο thread,στο οποίο καλό θα ήταν όλοι οι v>=2 να βοηθούσαν στην επίλυση αποριών των πρωτοετών.(και θα προτιμούσα αν δεν ρωτούσαν κάτι τρελό,να περίμενε ο καθένας μας 1-2 ώρες προκειμένου να απαντηθεί από πρωτοετή,και αν δεν,τότε να απαντηθεί από κάποιον μεγαλύτερο)
modie is balanced ¯\_(ツ)_/¯
User avatar
Spartakos
bit level
bit level
Posts: 11
Joined: Mon Oct 22, 2012 7:46 pm
Academic status: 1st year
Gender:
Location: Athens

Re: Προγραμματισμός από το 0 - Διάλεξη 2η

Postby Spartakos » Tue Oct 23, 2012 12:35 am

Οι διαφάνειες από τη δεύτερη διάλεξη πότε και που θα ανέβουν ;
Nothing is true .
Everything is permited .
User avatar
nachos
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1252
Joined: Mon Aug 21, 2006 4:28 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Brachamee City

Re: Προγραμματισμός από το 0 - Διάλεξη 2η

Postby nachos » Tue Oct 23, 2012 12:55 am

Λογικά θα τις ανεβάσει ο ja από αύριο
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
User avatar
Spartakos
bit level
bit level
Posts: 11
Joined: Mon Oct 22, 2012 7:46 pm
Academic status: 1st year
Gender:
Location: Athens

Re: Προγραμματισμός από το 0 - Διάλεξη 2η

Postby Spartakos » Tue Oct 23, 2012 1:05 am

nachos wrote:Λογικά θα τις ανεβάσει ο ja από αύριο



Ok ευχαριστώ !! :)

Μια ερώτηση μόνο . Έγραψα αυτό :
public class mine1
{
public static void main(String [] args)
{
int x,y,z;
x = System.in.readInt("dwse akereo 1 ");
y = System.in.readInt("dwse akereo 2 ");
z = System.in.readInt("dwse akereo 3 ");
double mo;
mo = ((x+z+y)/3.0);
System.out.println("o mesos oros einai : "+mo);
}
}

και το cmd δεν μου το κάνει compile . Τι έχω κάνει λάθος ;
( Με τις σημειώσεις που μου βγάζει ως error το cmd δεν βγάζω άκρη )
Nothing is true .
Everything is permited .
User avatar
rexes
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 397
Joined: Wed Sep 21, 2011 8:22 pm
Academic status: 3rd year
Gender:
Location: SomeWhere

Re: Προγραμματισμός από το 0 - Διάλεξη 2η

Postby rexes » Tue Oct 23, 2012 1:27 am

Διαβάζεις με λάθος τρόπο από το System.in! Καλυτερα θα ήταν να φτιάξεις ένα Scanner αντικείμενο -> "Scanner sc = new Scanner(System.in);" και μετά να διαβάσεις από αυτό ως εξής: int x = Integer.parseInt(sc.readLine());
Εφαρμογή για το Πρόγραμμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Image
Δείτε περισσότερα για την εφαρμογή και πείτε την άποψή σας!
User avatar
Spartakos
bit level
bit level
Posts: 11
Joined: Mon Oct 22, 2012 7:46 pm
Academic status: 1st year
Gender:
Location: Athens

Re: Προγραμματισμός από το 0 - Διάλεξη 2η

Postby Spartakos » Tue Oct 23, 2012 1:35 am

Ααα ωραία ευχαριστώ αλλά το κυρίως πρόβλημά μου είναι να καταλάβω για πιο λόγο είναι λάθος το System.in ;

Για να είμαι ειλικρινείς δεν το έχουμε μάθει ακόμα αλλά το κοίταξα λίγο στο Internet και το είδα σαν εντολή το " ... System.in.readInt();
Nothing is true .
Everything is permited .
User avatar
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2414
Joined: Tue Dec 01, 2009 12:33 am
Academic status: N>4
Gender:
Location: Κάπου στο matrix...

Re: Προγραμματισμός από το 0 - Διάλεξη 2η

Postby ja_the_invincible » Tue Oct 23, 2012 1:41 am

Θα ανεβάσω αύριο τα παραδείγματα και θα δεις την υλοποίηση της readInt().Γενικά δεν είναι τόσο απλό να διαβάσεις από την κονσόλα χρειάζεται και κάποια γνωση πάνω σε try-catch ( θα τα δούμε πιο μετά αυτά ) οπότε για αρχή πάρε την συνάρτηση έτοιμη και πιο μετά θα την εξηγήσουμε βήμα-βήμα ;)
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
User avatar
rexes
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 397
Joined: Wed Sep 21, 2011 8:22 pm
Academic status: 3rd year
Gender:
Location: SomeWhere

Re: Προγραμματισμός από το 0 - Διάλεξη 2η

Postby rexes » Tue Oct 23, 2012 1:42 am

Spartakos wrote:Ααα ωραία ευχαριστώ αλλά το κυρίως πρόβλημά μου είναι να καταλάβω για πιο λόγο είναι λάθος το System.in ;

Για να είμαι ειλικρινείς δεν το έχουμε μάθει ακόμα αλλά το κοίταξα λίγο στο Internet και το είδα σαν εντολή το " ... System.in.readInt();


Ως System.in.readInt() δεν νομίζω να το είδες. Μάλλον θα το είδες ως System.in.read(); και εκχωρούσε την τιμή του σε ένα int!
Εφαρμογή για το Πρόγραμμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Image
Δείτε περισσότερα για την εφαρμογή και πείτε την άποψή σας!
User avatar
Spartakos
bit level
bit level
Posts: 11
Joined: Mon Oct 22, 2012 7:46 pm
Academic status: 1st year
Gender:
Location: Athens

Re: Προγραμματισμός από το 0 - Διάλεξη 2η

Postby Spartakos » Tue Oct 23, 2012 1:46 am

Ναι μάλλον ... Όπως και να χει θα περιμένω μέχρι αύριο να δω και τις διαλέξεις και θα βρω κάποια άκρη!!

Ευχαριστώ πολύ και καλό βράδυ :)
Nothing is true .
Everything is permited .
User avatar
mosquito110
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 551
Joined: Tue Oct 25, 2011 9:32 pm
Academic status: N>4
Gender:

Re: Προγραμματισμός από το 0 - Διάλεξη 2η

Postby mosquito110 » Tue Oct 23, 2012 2:03 am

Επειδή το scanner που ανέφερε ο rexes πιο πάνω είναι σε ανώτερο επίπεδο-σε σχέση με το που είμαστε τώρα-και άμα αρχίσεις να ψάχνεις τώρα τέτοια πράγματα θα φρικάρεις, χρησιμοποιήσε το readInt που μαθαίνετε στο μάθημα.
Δηλαδή μην βιαστείς να φύγεις απο το acm.jar που χρησιμοποιείτε στο μάθημα(+ όλα τα παρεμφερή που περιλαμβάνει) για να μην μπερδευτείς...
Για αρχή καλό είναι να μην ξεφεύγεις από αυτά που κάνετε με το κ.Δημάκη.
Αργότερα θα δούμε κ τα πιο προχωρημένα!
Αυτό που λένε ουτοπία εμείς το λέμε απλά ζωή

Return to “Διαλέξεις φοιτητών”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest