Page 1 of 2

Κατοικίδια etc

Posted: Tue Oct 30, 2012 11:52 pm
by photisd
Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν έχετε κατοικίδια, ποια είναι αυτά, πώς τα πάτε κλπ κλπ... Σκύλο ήθελα πάντα, αλλά δε θα ήθελα να τον κλείσω μέσα σε ένα διαμέρισμα στην Αθήνα, οπότε για δώστε τα φώτα σας ;)

Re: Κατοικίδια etc

Posted: Wed Oct 31, 2012 12:48 am
by Aitoulas
Παλιότερα είχα χάμστερ, χρυσόψαρο, πάπια και χελώνα.

Πάντα όμως ήθελα μία γάτα. Έχουν άλλη χάρη από τους σκύλους. *grabs popcorn*

Re: Κατοικίδια etc

Posted: Wed Oct 31, 2012 12:54 am
by asoee4ever
Εγώ έχω ένα ημίαιμο σκυλάκι τσιουάουα με πομεράνιαν (αν κ μοιάζει πιο πολύ με γατούλα,σκιουράκι,ποντικάκι,κουνάβι) :-D .Είναι ράτσες σπιτιού οπότε δεν αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα.Ούτε απαιτήσεις με το χώρο έχει ούτε με τις βόλτες.Ένα κρεβατάκι θέλει για να κοιμάται όοοοοολη την ώρα. :-p Αν σκέφτεσαι να πάρεις ράτσα μεγαλόσωμου σκύλου δεν είναι κ ό,τι καλύτερο για διαμέρισμα αλλά ξέρω πολλούς που έχουν αλλά τα βγάζουν καθημερινά βόλτα για ώρες κ για τρέξιμο όχι μόνο περπάτημα.Πάντως σου προτείνω ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ να πάρεις ένα σκυλάκι,είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου κ σου δείχνει την αγάπη του συνέχεια.Είναι τα πιο καλά πλάσματα. :smt006

Re: Κατοικίδια etc

Posted: Wed Oct 31, 2012 1:01 am
by photisd
asoee4ever wrote:Εγώ έχω ένα ημίαιμο σκυλάκι τσιουάουα με πομεράνιαν (αν κ μοιάζει πιο πολύ με γατούλα,σκιουράκι,ποντικάκι,κουνάβι) :-D .Είναι ράτσες σπιτιού οπότε δεν αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα.Ούτε απαιτήσεις με το χώρο έχει ούτε με τις βόλτες.Ένα κρεβατάκι θέλει για να κοιμάται όοοοοολη την ώρα. :-p Αν σκέφτεσαι να πάρεις ράτσα μεγαλόσωμου σκύλου δεν είναι κ ό,τι καλύτερο για διαμέρισμα αλλά ξέρω πολλούς που έχουν αλλά τα βγάζουν καθημερινά βόλτα για ώρες κ για τρέξιμο όχι μόνο περπάτημα.Πάντως σου προτείνω ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ να πάρεις ένα σκυλάκι,είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου κ σου δείχνει την αγάπη του συνέχεια.Είναι τα πιο καλά πλάσματα. :smt006
Από μεσαίο και πάνω ήθελα πάντα σκύλο, αλλά όχι για μέσα στο σπίτι. Δεν μπορώ να είμαι στην τσίτα μη συμβεί τίποτα, επίσης οι δικοί μου θα πάθαιναν εγκεφαλικό και το πιο σημαντικό είναι ότι λυπάμαι ένα ζώο κλεισμένο σε 4 τοίχους... Οπότε για την ώρα δύσκολο γμτ! :smt017

Πιο πολύ θέλω να ακούσω 1) τι σκυλιά έχετε κι αν είστε ικανοποιημένοι, πώς είναι και τι απαιτήσεις έχουν κλπ για μελλοντικούς σκοπούς, αλλά και 2) αν έχει κανένας -όπως το παιδί πιο πάνω- σκίουρο, χάμστερ, παπαγάλο κλπ για να το σκεφτώ για τώρα :-D

Re: Κατοικίδια etc

Posted: Wed Oct 31, 2012 1:02 am
by enum21
@asoee4ever

Να τον χαίρεσαι!! Και φυσικά συμφωνώ με όσα λες!! :)
Αν θες και μπορείς πόσταρε καμιά photo του/της μικρού/ής να το δούμε κι εμείς! :)

Re: Κατοικίδια etc

Posted: Wed Oct 31, 2012 1:14 am
by asoee4ever
Αυτό θέλω αλλά δεν ξέρω πως να ποστάρω!Με βοηθάς λίγο?

Re: Κατοικίδια etc

Posted: Wed Oct 31, 2012 1:31 am
by enum21
asoee4ever wrote:Αυτό θέλω αλλά δεν ξέρω πως να ποστάρω!Με βοηθάς λίγο?
Ναι! Κάτω από το πλήκτρο υποβολή κλπ. έχει ένα που λέει προσθήκη συνημμένου. Το πατάς, επιλέγεις το αρχείο από το pc σου, προσθήκη αρχείου και μετά προβολή στη δημοσίευση ;)

Re: Κατοικίδια etc

Posted: Wed Oct 31, 2012 1:35 am
by moody
Σκίουρο ; Είχα στην 5η δημοτικού . Χωρίς λουκέτο απλά έφευγε από το κλουβί του (Ακόμα και το σύρμα μπορούσε να "σπάσει"),πολλές ζημιές σε έπιπλα(είχε κάνει τρύπα και είχε χωθεί μέσα σε μια ντουλάπα που χε πετσέτες,ζημιές και στις πετσέτες για να φτιάξει την φωλιά του),δεν τον μαζεύεις καθόλου εύκολα (πολλές πληγές όταν νοιώσει παγιδευμένος),και τρέχει απίστευτα γρήγορα ..

Re: Κατοικίδια etc

Posted: Wed Oct 31, 2012 1:48 am
by asoee4ever
Thanks enum !
Οπότε σας την παρουσιάζω!
Αυτό είναι το ζηνάκι μου !!!!
z (2).jpg
zoi.jpg
DSC00037.JPG

Re: Κατοικίδια etc

Posted: Wed Oct 31, 2012 1:57 am
by chriskin
Βαλτε φωτογραφιες απο γατες!

Re: Κατοικίδια etc

Posted: Wed Oct 31, 2012 2:00 am
by enum21
Κούκλα η μικρή!! :)

Re: Κατοικίδια etc

Posted: Wed Oct 31, 2012 2:02 am
by asoee4ever
enum21 wrote:Κούκλα η μικρή!! :)
Ευχαριστώ πολυ! :) :) :)

Re: Κατοικίδια etc

Posted: Wed Oct 31, 2012 3:21 am
by Stayrakas
Επειδη δεν ακουστηκε καθολου..
Ειχα κουνελι πριν καποια χρονια εξαιτιας της αδερφης μου..
Ολη μερα φαι , ξαπλα και χ*σιμο..
Συμπερασμα : Δεν ξαναθελω κατοικιδιο , ευχαριστω.

Re: Κατοικίδια etc

Posted: Wed Oct 31, 2012 3:31 am
by ja_the_invincible
Εγώ έχω ένα πασόκο στο υπόγειο.

Re: Κατοικίδια etc

Posted: Wed Oct 31, 2012 3:32 am
by Zifnab
technically (μιας και δεν μένω Ελλάδα πλέον) έχω 2 μαλτέζ (αρσενικά), έναν κόπρο πίντσερ-τσιουάουα (αρσενικό). Είχα ένα γιορκσάιρ τεριέ θηλυκό που δεν ζει πια και πέρασαν από μένα αρκετά lovebirds, budgerigar parakeets (τα κοινά παπαγαλάκια).

Γενικά τα μαλτεζ είναι πιο χαζά από τα γιορκσάιρ και μάλλον τα αρσενικά λερώνουν περισσότερο - οπότε αν δεν γίνει μια πολύ σωστή εκπαίδευση θα σου βγάλουν την πίστη. Τα πιο μεγάλα αρσενικά σκυλιά είναι πιο καθαρά από τα μικρά. Τα μαλτέζ δεν εκπαιδεύονται πολύ εύκολα αλλά είναι πιο κατάλληλα για μικρά παιδιά από ότι τα γιορκσάιρ τα οποία αν τα πειράζει κάποιο μικρό παιδί μπορούν να γυρίσουν να δαγκώσουν - φυσικά παίζει ρόλο και ο χαρακτήρας του κάθε σκυλιού.. Πάντως τα μικρά διαμερίσματος δεν θέλουν πολλά πολλά και θα είναι υπερευτυχισμένα με έστω και μία βόλτα την ημέρα - τα δικά μου τα βγάζαμε κάθε δύο, αν και θεωρώ πως είναι καλύτερα πιο μικρές και πολλές βόλτες και να μάθει να μην κάνει τίποτα μέσα στο σπίτι. Είναι μετά τα θέματα υγείας, τα θηλυκά είναι πιο υγιή με μία στείρωση, ενώ τα αρσενικά μπορούν να έχουν κάποιες επιπλοκές σε μεγαλύτερη ηλικία και να χρειαστούν επίσης στείρωση. Για το διαμέρισμα έχω ακούσει καλά λόγια για τα Havanese. Κλασσικές ράτσες είναι Μαλτέζ, Γιορκσάιρ, Havanese, Shih Tzu, Κανις κτλ.. Να τονίσω επίσης μακριά από τα petshop διότι τα σκυλιά αυτά συνήθως έχουν αντικοινωνικό ή περίεργο χαρακτήρα λόγω της αιχμαλωσίας και της κακομεταχείρισης. Υπάρχουν εκτροφείς για κάθε ράτσα.

Re: Κατοικίδια etc

Posted: Wed Oct 31, 2012 3:39 am
by ja_the_invincible
Η δικιά μου λέγεται μπουμπου :-p .Είναι μπασταρδάκι , από τι γονείς δεν ξέρω σε ένα δάσος την είχα βρει τυχαία που την είχανε εγκαταλήψει μικρή.Επίσης για κάποιο λόγο μοιάζει άπειρα με της asoee4ever :-p

Re: Κατοικίδια etc

Posted: Wed Oct 31, 2012 9:28 am
by dexter
εγώ έχω 1 ιγκουάνα πάνω από 4 χρόνια, από μωρό τον έχω.. :smt008
παλιά είχα και άλλο 1 αλλά πέθανε δεν άντεξε.. :smt010
επίσης παλιά είχα παπαγαλάκια 4-5 σε ένα κλουβί..
και τώρα εδώ και 2 χρόνια φροντίζω και 2 αδέσποτα σκυλιά μαζί με τους γείτονες, αν και δεν επιτρέπεται τα βάζω και κοιμούνται στην πιλοτή της πολυκατοικίας.. :-D

γενικά για μέσα στο σπίτι το ιγκουάνα είναι ότι καλύτερο, πολύ ήσυχος σχεδόν καθόλου ζημιές και τον αφήνουμε και κοιμάται και έξω από το κλουβί όποτε έχει ζέστη..
το μόνο άσχημο είναι ότι τον χάνουμε συνέχεια γιατί κρύβεται κάτω από τα έπιπλα ή σκαρφαλώνει στις κουρτίνες και κοιμάται..
σκυλί για το σπίτι μόνο μικρόσωμο αλλιώς θέλει 3 φορές την ημέρα βόλτα για να μην διαλύσει όλο το σπίτι από την βαρεμάρα του..

Re: Κατοικίδια etc

Posted: Wed Oct 31, 2012 10:26 am
by MpoMp
I don't like this thread.
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[img]http://25.media.tumblr.com/tumblr_mcphbj3pdZ1ri87b4o1_500.jpg[/img]

Re: Κατοικίδια etc

Posted: Wed Oct 31, 2012 10:27 am
by campbell's
εγώ έχω μια τρελιάρα γάτα. είναι αρκετά ήσυχη, δεν κάνει ζημιές, δεν φωνάζει (παρά μόνο το βράδυ έρχεται κ με ξυπνάει αν πεινάει κ αυτό επειδή την έχω κακομάθει).
είναι οικονομική: μια κονσέρβα την ημέρα, ξηρά τροφή ένα κουτί το μήνα κ άμμο. κ εμβόλια μία φορά το χρόνο.
θέλει χτένισμα γιατί πραγματικά μαδάει! δεν έχει τη χάρη του σκύλου στο παιχνίδι αλλά όταν θέλει να παίξουμε, τρελαίνεται κ τρέχουμε αρκετά μέσα στο σπίτι!
μένουμε σε μονοκατοικία οπότε πάει όπου θέλει(ταράτσα, μπαλκόνια, γκαράζ), φυσικά υπό το άγρυπνο βλέμμα μου. είναι ο αρχηγός του σπιτιού, δεν σηκώνει άλλο ζώο στο σπίτι. μια φορά είχε έρθει κάποιος με σκύλο στο γκαράζ κ ήταν στην τσίτα.
τώρα για τα ιγκουάνα που λέτε, είναι αλήθεια πολύ ήσυχα κ μπορούν να δεθούν με τον ιδιοκτήτη. δεν έχω προσωπική εμπειρία αλλά έχω ακούσει από έναν φίλο.
τα δε παπαγαλάκια είναι όλα τα λεφτά!ένας φίλος μου έχει δυο κοκατίλ, το ένα μεγαλωμένο στο χέρι. έχουν πολύ πλάκα όταν αρχίζουν να περπατάνε πάνω σου κ να σου τσιμπάνε τα μαλλιά!αλλά μπορεί να σου σπάσουν κ τα νεύρα άνετα όταν κελαηδάνε(ειδικά αν είναι 2).
ααα αυτό που είναι μεγαλωμένο στο χέρι είναι πολύ φιλικό, χαϊδεύεται κ δεν τσιμπάει τόσο πολύ όσο το άλλο.

Re: Κατοικίδια etc

Posted: Wed Oct 31, 2012 12:44 pm
by zweistein
I used to have a bunny..

Re: Κατοικίδια etc

Posted: Wed Oct 31, 2012 2:37 pm
by Funk

Re: Κατοικίδια etc

Posted: Wed Oct 31, 2012 3:08 pm
by moody
ja_the_invincible wrote:Εγώ έχω ένα πασόκο στο υπόγειο.
:lol: :lol: