Page 1 of 1

European Union Science Olympiad 2014

Posted: Thu Jan 16, 2014 4:58 pm
by ThOdOr1s
Image
H Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστήμων (ΑΚΑ EUSO) είναι ένας θεσμός που μετράει 11 διοργανώσεις μέχρι και σήμερα. Είναι κάτι αντίστοιχο της μαθηματικής ολυμπιάδας, αλλά οι διαγωνιζόμενοι αγωνίζονται όχι μονάχα στα μαθηματικά, αλλά και σε πειράματα φυσικής, και χημείας. Η Ελλάδα και συγκεκριμένα η Αθήνα επιλέχθηκε για να φιλοξενήσει το event φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού.

Και αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές που θα κερδίσουν τους τοπικούς διαγωνισμούς για κάθε χώρα, θα έχουν την δυνατότητα να ταξιδέψουν εδώ για να διαγωνιστούν, αλλά και να αποκομίσουν μια γενικότερη εμπειρία από την χώρα μας.

Τη διοργάνωση των πειραμάτων και το διαγωνιστικό κομμάτι την έχει αναλάβει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Ένα μεγάλο μέρος των αναγκών της διοργάνωσης πρέπει να καλυφθεί από εθελοντές. Ο κύριος ρόλος του εθελοντή είναι αυτός του συνοδού. Κάθε μια από τις 27 χώρες που συμμετέχουν επίσημα στον διαγωνισμό στέλνει 2 ομάδες, και συνήθως, έναν συνοδό καθηγητή ή ακαδημαϊκό. Οι συνοδοί αναλαμβάνουν μια από αυτές τις ομάδες, συνοδεύοντας την στις διάφορες δραστηριότητες (οι οποίες περιλαμβάνουν ένα ταξίδι στην αρχαία Ολυμπία, το παιχνίδι των Ιχνηλατών στην αρχαία αγορά διάφορες ξεναγήσεις σε μουσεία, στην ακρόπολη, κλπ, διάφορα parties και nerdy δραστηριότητες όπως: (to be decided) RPG meetings, Θεατρικό όπου τα παιδιά θα υποδύονται χημικά στοιχειά, ομάδα φωτογραφίας, ομάδα ηλεκτρονικών κατασκευών και άλλες δραστηριότητες όπως: Εργαστήρι ελληνικής κουζίνας, Μπάντα, Παραδοσιακοί χοροί, και ίσως Ιστιοπλοΐα και Παγκράτιο.)

Για την μια εβδομάδα που θα κρατήσει ο διαγωνισμός (30/3-6/4) οι guides θα πρέπει να είναι κοντά στα παιδιά, και να ξοδέψουν πολλή από την ενέργεια τους πολλές ώρες από την μέρα τους, αν όχι όλες, σε αυτόν το σκοπό.

Ακόμα και αν δεν είστε σε θέση να κάνετε το παραπάνω λόγω υποχρεώσεων, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να βοηθήσετε, και κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη.

Αυτό το thread είναι μια πρόσκληση να μπείτε στην παρέα των εθελοντών του EUSO. Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε την Ελλάδα, να φέρουμε εις πέρας τον διαγωνιστικό κομμάτι και τελικά να είμαστε εμείς που θα κάνουμε την καλύτερη διοργάνωση στην ιστορία του θεσμού.

Το thread αυτό θα υπάρχει εδώ επίσης για να σας ενημερώνει για τις συναντήσεις των εθελοντών πριν από το euso. Αν έχετε κάποια απορία σχετικά με την διοργάνωση, η με τον ρόλο του εθελοντή, ρωτήστε ελεύθερα.

Links:

http://www.euso.dcu.ie/

http://www.euso2014.eu/

https://www.facebook.com/euso2014

Re: European Union Science Olympiad 2014

Posted: Sat Jan 18, 2014 6:17 pm
by ThOdOr1s
Καλησπέρα! Έχουμε και λέμε...

Το πρώτο μας meeting με τους εθελοντές του EUSO για την νέα χρονιά, είναι τo Σάββατο 25/1 και ώρα 17:00, στο Πρώτο Ενιαίο και Εσπερινό Λύκειο Αγίου Δημητρίου (ΑΚΑ Στρογγυλό).

Θα γίνει κλασσικά ενημέρωση για το event και δήλωση συμμετοχών για τους καινούριους (αν το θέλουν φυσικά), και στη συνέχεια θα συζητηθούν ζητήματα όπως το τι χώρα θα πάρει ο καθένας από τους guides, και για το τι αρμοδιότητες προκύπτουν πέρα από αυτή του guide. Σας περιμένουμε για να σας γνωρίσουμε ~!

Που είναι το Στρογγυλό?

shrinked image
//Ξέχασα να μπω από incognito... Ξεχάστε ότι το "7 λεπτά οδήγηση" είναι εκεί...

Πως είναι το Στρογγυλό? / Γιατί το λένε Στρογγυλό?

shrinked image

Εμείς θα έχουμε ανοίξει λογικά και τις 2 εισόδους. Θα είμαστε στο κεντρικό αμφιθέατρο το οποίο είναι στο ισόγειο.

Σας περιμένουμε!

Re: European Union Science Olympiad 2014

Posted: Sun Jan 19, 2014 3:22 pm
by XaviannNJ
Αν κάποιος δεν μπορει να παρευρεθεί το Σάββατο θα μπορέσει να γίνει δεκτός σαν εθελοντής; :)

Re: European Union Science Olympiad 2014

Posted: Sun Jan 19, 2014 3:33 pm
by ThOdOr1s
XaviannNJ wrote:Αν κάποιος δεν μπορει να παρευρεθεί το Σάββατο θα μπορέσει να γίνει δεκτός σαν εθελοντής; :)
Ναι. θα γίνουν και άλλες συναντήσεις μετά από αυτήν.

Επίσης μπορεί κάποιος να μιλήσει στην κυρία Παπαγεωργάκη (την υπεύθυνη των εθελοντών) μεσώ internet, η να πάει να την βρει μια random μέρα στο Στρογγυλό και να γραφτεί με αυτόν τον τρόπο.

Αλλά γενικά κάλο θα ήταν, επειδή οι εθελοντές θα είμαστε μια μεγάλη ομάδα, να ερχόσαστε στις συναντήσεις όταν μπορείτε, και για να ενημερωθείτε, και για να σας γνωρίσουμε, και για να εκφράσετε τη δίκη σας γνώμη η να αναλάβετε κάποιο ρόλο... :-D

Re: European Union Science Olympiad 2014

Posted: Sat Jan 25, 2014 3:42 am
by ThOdOr1s
Υπενθύμιση!

Σήμερα στις 5 η ώρα είναι η πρώτη συνάντηση εθελοντών! :βλέπε παραπάνω:

Η συνάντηση έχει σκοπό ενημερωτικό μιας και έχουμε αποκομίσει αρκετά καινούρια μέλη της τελευταίες βδομάδες~!

See ya there!

Trivia:
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Μέχρι στιγμής οι χώρες που έχουν δηλώσει συμμετοχή επίσημα είναι οι εξής: [shrinkimg=80]http://s15.postimg.org/u73wb1vff/gaaaaauh.png[/shrinkimg] Νομίζουμε ότι κάπου εκεί θα τελειώσουν και οι συμμετοχές, μιας και η Πολωνία δεν μπορεί να συμμετάσχει με ομάδα λόγω της απουσίας της τα τελευταία χρόνια... Η Μάλτα από την άλλη μπορεί, αλλά δεν έχει δηλώσει συμμετοχή! Ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο σύμφωνα με τους κανονισμούς λόγω της απουσίας του πρέπει να συμμετάσχει μόνο με παρατηρητή... Αλλά δήλωσε συμμετοχή anyway... Με 2 ομάδες... Οπότε ειλικρινά δεν ξέρουμε τι θα αποφασίσει η επιτροπή σε αυτή την περίπτωση... Πρώτη φορά παίζει να γίνεται αυτό! :smt005 EUSO be like: But, it's against the rules! UK be like: I makez the rulez!