Γιατί να μην διοργανώσουμε AUEB Hackathons;

Εδώ μπορείτε να ενημερώνετε ή να ενημερώνεστε για τη διοργάνωση διαφόρων συνεδρίων και σεμιναρίων.
Post Reply
User avatar
AnKo
Buffer underflow exception
Buffer underflow exception
Posts: 4
Joined: Sat Oct 11, 2014 2:53 pm
Academic status: 3rd year
Gender:

Γιατί να μην διοργανώσουμε AUEB Hackathons;

Post by AnKo » Wed Sep 28, 2016 5:05 pm

Από τη μια βλέπω τα Crowdhackathons που διοργανώνει η CrowdPolicy στην Τεχνόπολη, π.χ. https://www.facebook.com/events/1062469250503400/

Από την άλλη βλέπω το IEEExtreme που διοργανώνει η IEEE, π.χ. στον Πειραιά https://www.facebook.com/IEEEUnipiSB/ph ... permPage=1

Και αναρωτιέμαι, γιατί να μην διοργανώσουμε έναν προγραμματιστικό διαγωνισμό ή hackathon στο ΟΠΑ ως Venus; Αν θέλουμε κάποιο δώρο για τους νικητές, μπορούμε να δοκιμάσουμε και χορηγίες.

Τι λέτε;
Three passions, simple but overwhelmingly strong, have governed my life: the longing for love, the search for knowledge, and unbearable pity for the suffering of mankind.
~Bertrand Russell
User avatar
Funk
Venus Former Team Member
Posts: 1833
Joined: Wed Oct 06, 2010 10:29 pm
Gender:
Location: Korriban

Re: Γιατί να μην διοργανώσουμε AUEB Hackathons;

Post by Funk » Thu Sep 29, 2016 1:00 am

Δεν έχω τσεκάρει ποτέ τι γίνεται σε τέτοια events, αλλά δε νομίζω ότι είναι κάτι εύκολο στην προετοιμασία, εκτός αν μιλάμε για κάτι πιο κλειστό/μικρό.

Γενικά, όταν δεν πηγαίνει κόσμος ούτε στις διαλέξεις java που κάναν τα παιδιά μέχρι πέρσι/πρόπερσι, ούτε στο foss, ούτε ασχολείται με το venus και προτιμάει να μπαίνει facebook, να πηγαίνει για καφέ και να περνάει με σκονάκια (ανόμοιες συγκρίσεις - είναι περισσότερο σύγκριση δύο ιδεολογιών), δύσκολα βρίσκει κανείς κουράγιο να συνεχίσει τα όσα ήδη κάνει, πόσο μάλλον να τρέξει και κάτι εντελώς νέο.
Από κει και πέρα, θα μπορούσε να γίνει κάποιο Venus Contest προγραμματισμού. Υπολογίζουμε σύντομα να ξεκινήσουν να τρέχουν πάλι συνολικά τα contests, οπότε αν υπάρχουν συμμετοχές στα πιο αστεία θα δοκιμάσουμε κ κάτι πιο σοβαρό. Κάθε feedback δεκτό, άνθρωποι είμαστε και δη φοιτητές.
Educate yourself. In time· share what you have learned.
shrinked imageshrinked image
Post Reply

Return to “Συνέδρια - Σεμινάρια”