Page 1 of 1

[Παλιό] 19-21/5 14ο Παγκόσμιο Συνέδριο Πληροφορικής(WCIT)

Posted: Sat Apr 24, 2004 8:34 pm
by Einherjar
Η Ελλάδα πρόκειται να φιλοξενήσει μόλις λίγους μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, μία μείζονος σημασίας διεθνή εκδήλωση, το 14ο Παγκόσμιο Συνέδριο Πληροφορικής (WCIT2004).

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί από τις 19 ως τις 21 Μαΐου 2004, στο νέο συνεδριακό κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση στο χώρο της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Περισσότερες πληροφορίες

Posted: Wed May 05, 2004 10:53 pm
by Badfish
Όντως, το συνέδριο πρέπει να είναι πολύ ενδιαφέρον με μια μικρή μόνο λεπτομέρεια. Κόστος συμμετοχής για φοιτητές: 750 ευρώπουλα!!! Έτσι για να γουσταρουμε...

Posted: Thu May 06, 2004 1:11 am
by TaRaNTuLa
Badfish wrote: Κόστος συμμετοχής για φοιτητές: 750 ευρώπουλα
Xωνόμαστε όλοι εννοείτε!!!! :smt043

Posted: Thu May 06, 2004 10:58 am
by silegav
Μην κολλάτε ρε!!!
Να μαζευτούμε όλοι, να βάλουμε λεφτά για να πάει ένας και κάθε μέρα να μας φέρνει video από το συνέδριο που θα έχει τραβήξει.... ;)

Posted: Thu May 06, 2004 12:13 pm
by Einherjar
Όσοι και να μαζευτούμε... ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ!!!

Απλά έκανα μια ενημέρωση. Μη τσιμπάτε :-D

Posted: Thu May 06, 2004 12:16 pm
by Ethel
:smt038 :smt041 :smt023 :smt026 :smt006 :smt039

Μπράβο μπράβο...Ωραία τα λες....

Posted: Sat May 15, 2004 4:25 am
by theo_
επειδή απότι κατάλαβα δεν θα πάμε :roll: too bad :twisted:

για όσους ενδιαφέρει κ η άσχημη όψη :mad:
στο http://www.in.gr/tech/wcit1.asp παρουσιάζεται ένα
άρθρο με θέμα To 14o Παγκόσμιο Συνέδριο Πληροφορικής Καταλύτης για την Κοινωνία της Πληροφορίας

Personal Comment: τόσα πολλά(λόγια) μα τόσο λίγα(..) :cry:

Posted: Mon May 17, 2004 12:34 pm
by sudtuwup
Το οτι μας κοβουν "εισοδο" τοσο φτηνη, σχεδον μας παρακαλουν να παμε. Ποιος ο λογος να μας το λενε; Με τετοια εισοδο τι ποτο παιρνεις μετά; ολοκληρη καβα;

Posted: Wed May 19, 2004 2:16 pm
by Ethel
Επειδή κανείς μας δεν θα πάει ας μάθουμε τι γίνεται εκεί....

(από δελτίο τύπου)
Τις δραματικές αλλαγές που φέρνει η κυριαρχία των ευρυζωνικών υπηρεσιών στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, αλλά και τα νέα ''όπλα'' των εταιρειών στην μάχη της ασφάλειας των ηλεκτρονικών συναλλαγών, παρουσίασαν κορυφαίες προσωπικότητες της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών στην διάρκεια των προσυνεδριακών forums του Παγκόσμιου Συνεδρίου Πληροφορικής της Αθήνας.
Το WCIT 2004, το οποίο άνοιξε το βράδυ της Τρίτης και επίσημα τις πύλες του με την τελετή έναρξης, μετατρέπει ως το τέλος της εβδομάδας την Αθήνα σε ''καρδιά'' της παγκόσμιας κοινότητας των νέων τεχνολογιών. Επιβεβαιώνοντας την φήμη του ως το κορυφαίο γεγονός στον χώρο της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών, το 14ο WCIT συγκέντρωσε κορυφαίες προσωπικότητες, αλλά και εκπροσώπους των μεγαλύτερων εταιρειών του κόσμου. Τέσσερα προσυνεδριακά forums συγκεντρώσαν την προσοχή και το ενδιαφέρον των συνέδρων ενώ σε οργανωτικό επίπεδο όλα εξελίχθηκαν άψογα.

Broadband & Wi-Fi Forum
Η ταχύτατη εξάπλωση των ευρυζωνικών υπηρεσιών σε ολόκληρο τον κόσμο και οι σημαντικές αλλαγές που αυτές φέρνουν στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, αναλύθηκαν στην διάρκεια του Broadband & Wi-Fi Forum. Τα ευρυζωνικά δίκτυα χρειάστηκαν μόλις 3,5 χρόνια για να φτάσουν τα 100 εκατομμύρια συνδρομητές, όταν η κινητή τηλεφωνία χρειάστηκε 5,5 χρόνια για να φτάσει τον ίδιο αριθμό. Σήμερα η Δυτική Ευρώπη μετράει περισσότερους από 20 εκατομμύρια χρήστες ενώ η Ανατολική υστερεί μεν, αλλά αναπτύσσει ευρυζωνικά δίκτυα με ταχύτατους ρυθμούς.

Μπροστά στην νέα αυτή πραγματικότητα η Ελλάδα έχει να παρουσιάσει πολύ χαμηλούς αριθμούς διείσδυσης, αλλά και σοβαρά προβλήματα στις υποδομές. Ο ρυθμός διείσδυσης των ευρυζωνικών υπηρεσιών δεν ξεπερνά το 2%, ο ρυθμός αύξησης των συνδρομητών όμως αγγίζει το 2% τον μήνα. Ως το τέλος του χρόνου υπολογίζεται ότι οι Έλληνες συνδρομητές του broadband θα φτάσουν τους 65.000.

IT Security & Cybercrime Forum
Τέλειο σύστημα προστασίας από ηλεκτρονικές επιθέσεις δεν θα υπάρξει ποτέ. ( :-D )
Καλύτερη άμυνα για τις επιχειρήσεις είναι οι συνεχείς επενδύσεις σε ασφάλεια, αλλά και η διαρκής εκπαίδευση των στελεχών.
Όπως τονίσθηκε στην διάρκεια του forum, κάθε χρόνο χάνονται τεράστια ποσά από ηλεκτρονικές επιθέσεις κάθε είδους, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν επενδυθεί σε έρευνα για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών.

E-Business W@tch
Mελέτες για την επίδραση του ηλεκτρονικού επιχειρείν σε 15 τομείς της οικονομίας και του εμπορίου παρουσιάσθηκαν στην διάρκεια του e-Business W@tch. Oι έρευνες έδειξαν την καταλυτική επίδραση που μπορεί να έχει το e-business στον τουρισμό, τομέα που ενδιαφέρει εξαιρετικά την Ελλάδα. ''Το ηλεκτρονικό επιχειρείν μπορεί να αλλάξει τελείως τον τουρισμό όπως τον γνωρίζουμε σήμερα'' τονίσθηκε χαρακτηριστικά. Οι ομιλητές συμφώνησαν ότι το e-business είναι μια τεράστια ευκαιρία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίοι μέσω του κυβερνοχώρου μπορούν να επεκταθούν σε κάθε αγορά, ξεπερνώντας την ανάγκη για σημαντικές επενδύσεις.

Scientific Forum of Grid Services
Τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία και τα δίκτυα για την συνεργασία έρευνας και βιομηχανίας, αλλά και το μέλλον του e-science παρουσίασαν εκπρόσωποι κορυφαίων οργανισμών και εταιρειών στην διάρκεια του Grid Forum. Στόχος του φόρουμ είναι η προώθηση της συνεργασίας και την ανταλλαγής πληροφοριών ανάμεσα στις κοινότητες της Βιομηχανίας και της Έρευνας, αλλά και η μελέτη των κοινών ενδιαφερόντων σχετικά με πρότυπα και υπηρεσίες.

Posted: Tue May 25, 2004 3:17 pm
by Ethel
Η τρίτη ημέρα ξεκίνησε με συνεδρία αφιερωμένη στην σχέση Τεχνολογίας-Πολιτείας και τις εφαρμογές που μπορούν να έχουν οι τεχνολογικές καινοτομίες στη βελτίωση της λειτουργίας της κρατικής μηχανής.
Στην ανάγκη της συμμετοχής του πολίτη στη διαδικασία λήψης αποφάσεων αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης κ. Απόστολος Ανδεουλάκος. «Η ηλεκτρονική Δημοκρατία μπορεί να λειτουργήσει ως μια σύγχρονη Εκκλησία του Δήμου, με την ισότιμη συμμετοχή όλων των πολιτών. Η προώθηση της διαφάνειας, η απλοποίηση της γραφειοκρατικών διαδικασιών και η διευκόλυνση των συναλλαγών του πολίτη με το κράτος αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για εμάς» δήλωσε.

Διεθνή συνεργασία ώστε να δημιουργηθούν κοινοί κανόνες και διαδικασίες στη χρήση των εφαρμογών Πληροφορικής διεθνώς, ώστε να επιτευχθούν υψηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης του εμπορίου και της βιομηχανίας ζήτησε ο Dr. Carlos Alberto Primo Braga, Ανώτατος Σύμβουλος του τμήματος Διεθνούς Εμπορίου της Παγκόσμιας Τράπεζας. «Στη διεθνή αυτή συνεννόηση είναι απαραίτητη η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα με ιδέες και πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν στην καλύτερη λειτουργία της οικονομίας της αγοράς».


Την πρωτοβουλία «ηλεκτρονική Ευρώπη» (e-Europe) της Ε.Ε. παρουσίασε η Dr. Rosalie Zobel, διευθύντρια της Διεύθυνσης για την Κοινωνία της Πληροφορίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Η Ευρώπη σήμερα γνωρίζει μια τρομακτική ανάπτυξη στη διείσδυση του Ίντερνετ, των ευρυζωνικών υπηρεσιών και της ηλεκτρονικής Δημοκρατίας. Το πρόβλημα που πρέπει να λύσουμε είναι αυτό των σημαντικών ανισοτήτων στην τεχνολογική ανάπτυξη και διείσδυση» ανέφερε η κ. Zobel και πρόσθεσε «στόχος μας είναι να αυξήσουμε τα κονδύλια που διατίθενται για Έρευνα και Τεχνολογία στο 3% του Ευρωπαϊκού Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος».

Η τρίτη και τελευταία ημέρα του Παγκόσμιου Συνεδρίου Πληροφορικής της Αθήνας ολοκληρώθηκε με την απονομή των Dertouzos Awards σε νέους ερευνητές και φοιτητές, οι οποίοι διαγωνίσθηκαν με εργασίες που είχαν ως θέμα «Πληροφορική με Ανθρώπινο Πρόσωπο».

(Δελτίο Τύπου)