[Παλιό] -Έναρξη λειτουργίας στην Ελλάδα των CREATIVE COMMONS

Εδώ μπορείτε να ενημερώνετε ή να ενημερώνεστε για τη διοργάνωση διαφόρων συνεδρίων και σεμιναρίων.
Post Reply
User avatar
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 3751
Joined: Tue Jan 27, 2004 4:42 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Washington DC, USA
Contact:

[Παλιό] -Έναρξη λειτουργίας στην Ελλάδα των CREATIVE COMMONS

Post by Einherjar » Mon Oct 08, 2007 4:35 pm

Ο ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΕΔΕΤ α.ε., URL: http://www.edet.gr) σας προσκαλεί στην εκδήλωση έναρξης λειτουργίας στην Ελλάδα των αδειών προστασίας πνευματικής ιδιοκτησίας CREATIVE COMMONS που διεξάγει το Σάββατο, 13 Οκτωβρίου. Η εκδήλωση αυτή θα γίνει στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30, Αθήνα 10679) και αρχίζει στις 13:00. Η εγγραφή συνέδρων και προσκεκλημένων αρχίζει στις 12:15. Το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης θα είναι διαθέσιμο στο διαδικτυακό τόπο του E-BUSINESS FORUM (URL: http://www.ebusinessforum.gr).

Στην εκδήλωση αυτή είναι προσκεκλημένος ομιλητής ο Lawrence Lessig (URL: http://www.lessig.org), Καθηγητής Νομικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Stanford, Νομική Σχολή, των Η.Π.Α. Επιπλέον, προσκεκλημένοι ομιλητές είναι, ο Παναγιώτης Τσανάκας, Πρόεδρος ΕΔΕΤ α.ε., Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και Καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, η Διονυσία Καλλινίκου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νομικής Επιστήμης, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νομική Σχολή, ο Θεόδωρος Καρούνος, Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, και ο Μαρίνος Παπαδόπουλος, δικηγόρος Αθηνών. Επίσης, εισηγήσεις θα κάνουν γνωστοί Έλληνες δημιουργοί έργων πολιτιστικού περιεχομένου.

Οι άδειες CREATIVE COMMONS επιτρέπουν την ελεύθερη χρήση ενός έργου πέρα από τα όρια του «fair use». Προτείνουν κυρίως τη μη αποκλειστική εκμετάλλευση του έργου, την τήρηση διατυπώσεων για την απονομή των σχετικών αδειών και το μαρκάρισμα των έργων προκειμένου να είναι δυνατός ο εύκολος εντοπισμός τους με τη χρήση μηχανών αναζήτησης περιεχομένου στο Διαδίκτυο. Σκοπός του συστήματος των αδειών CREATIVE COMMONS δεν είναι η ανατροπή ή κατάργηση της πνευματικής ιδιοκτησίας, αλλά ο επαναπροσδιορισμός των κανόνων της και η δημιουργία νέας ισορροπίας δημιουργών, χρηστών και έργων πνευματικής ιδιοκτησίας με βάση τις αρχές του Διαδικτύου.

Περισσότερες πληροφορίες:
http://www.ebusinessforum.gr
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
User avatar
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 3246
Joined: Tue Mar 16, 2004 2:47 pm
Academic status: PhD
Gender:
Location: mm.aueb.gr
Contact:

Post by tsilochr » Tue Oct 09, 2007 5:29 pm

σημερινή ανακοίνωση
Σας ενημερώνουμε ότι ο τόπος της εκδήλωσης για τις αδειών προστασίας
πνευματικής ιδιοκτησίας Creative Commons άλλαξε. Η εκδήλωση θα
πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα και ώρα (Σάββατο, 13 Οκτωβρίου, 13:00),
στην αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου 30.
Η εγγραφή συνέδρων και προσκεκλημένων αρχίζει στις 12:15.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη διεύθυνση:

http://www.ebusinessforum.gr/news/event ... =el&ctn=71
Post Reply

Return to “Συνέδρια - Σεμινάρια”