5ο Φεστιβάλ Athens Video Art

Εδώ μπορείτε να ενημερώνετε ή να ενημερώνεστε για τη διοργάνωση διαφόρων συνεδρίων και σεμιναρίων.
Post Reply
User avatar
enum21
Venus Former Team Member
Posts: 5436
Joined: Mon Feb 16, 2009 9:06 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Underworld

5ο Φεστιβάλ Athens Video Art

Post by enum21 » Thu May 14, 2009 4:35 pm

Έως τις 17 Μαΐου
Ανοίγει τις πύλες του στην Τεχνόπολη το 5ο Φεστιβάλ Athens Video Art
Το έργο του σημαντικού εκπροσώπου της video art Ναμ Γιουν Πάικ θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το ελληνικό κοινό στο φετινό, 5ο Φεστιβάλ Athens Video Art, που ξεκινά σήμερα, Πέμπτη, και θα διαρκέσει έως τις 17 Μαΐου στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

Δύο νέες κατηγορίες (animation και digital image) έρχονται να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες video art, installations, web art και performance, που υποστηρίζονται κάθε χρόνο από χιλιάδες καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο.

Το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει πρωτοποριακά αφιερώματα με κορυφαίο αυτό στον σημαντικότερο εκπρόσωπο της video art Ναμ Γιουν Πάικ, περιλαμβάνοντας προβολή 31 έργων του, καθώς και ομιλία για την ζωή και το έργο του από τον επιμελητή της τελευταίας μεγάλης αναδρομικής έκθεσης του Κορεάτη καλλιτέχνη, στο Μουσείο Guggenheim της Νέας Υόρκης, Τζον Χάνχαρντ.

Θα παρουσιαστούν ακόμη animation από το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Μιλάνου και το Pratt Institute της Νέας Υόρκης, video art από την Transmediale και το Ινστιτούτο Γκαίτε και δύο ταινίες που προβάλλονται για πρώτη φορά στην Αθήνα: «Kurt Cobain: About a Son», και «Introspective» σε συνεργασία με το In - Edit Beefeater Musical Documental Festival de Barcelona.

Τέλος, θα γίνει για πρώτη φορά στην Αθήνα η παρουσίαση της Robotic Arts Performance με τίτλο «Grace State Machines» από τον Μπιλ Φορν, καθηγητή Electronic Arts στο Πανεπιστήμιο Concordia του Καναδά.

Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ καθημερινά μετά το πέρας των προβολών, θα πραγματοποιούνται συναυλίες συγκροτημάτων και καλλιτεχνών.

Η φετινή διοργάνωση που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και του Δήμου Αθηναίων.

Ώρα έναρξης προβολών: 15:00, ώρα έναρξης συναυλιών: 21:00.

Γενική είσοδος: 9 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: http://www.athensvideoartfestival.gr.
πηγη
Post Reply

Return to “Συνέδρια - Σεμινάρια”