ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Εδώ μπορείτε να ενημερώνετε ή να ενημερώνεστε για τη διοργάνωση διαφόρων συνεδρίων και σεμιναρίων.
Post Reply
e.ennovation
Buffer underflow exception
Buffer underflow exception
Posts: 2
Joined: Wed Apr 06, 2011 4:36 pm

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Post by e.ennovation » Wed Apr 06, 2011 4:40 pm

Καλησπέρα,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και να σας προσκαλέσουμε στον 4ο Διαγωνισμό ennovation 2011.
Το e-nnovation είναι Πανελλήνιος διαγωνισμός ψηφιακής επιχειρηματικότητας-καινοτομίας για φοιτητές. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά από το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) του Tμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στόχος του διαγωνισμού είναι να αναδειχθεί η νεανική καινοτομία στην επιχειρηματικότητα στους ψηφιακούς χώρους του διαδικτύου, του κινητού κλπ και να προωθηθούν νέες επιχειρηματικές ιδέες για το ηλεκτρονικό επιχειρείν και νέα ψηφιακά προϊόντα
Πως διεξάγεται
Στον προκριματικό γύρο ζητείται από τις συμμετέχουσες ομάδες να καταθέσουν την ιδέα (3-5 σελίδες) για μία νέα επιχειρηματική δραστηριότητα που προσφέρει υπηρεσίες / προϊόντα μέσω ψηφιακών μέσων ή ένα νέο ψηφιακό προϊόν (πχ. λογισμικό).

Από την Επιστημονική Επιτροπή προκρίνονται στον ημιτελικό γύρο 30-35 ομάδες με τις πιο καινοτόμες ιδέες / προϊόντα. Σε αυτό τον γύρο ζητείται από τις ομάδες να προετοιμάσουν ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό πλάνο για την καινοτόμο ψηφιακή υπηρεσία / προϊόν (που μπορεί να έχει επαναπροσδιορισθεί). Η Επιστημονική Επιτροπή επιλέγει τις καλύτερες 12 ομάδες (με βάση το επιχειρηματικό πλάνο και την πρωτότυπη εφαρμογή εάν υπάρχει).

Στον τελικό γύρο, οι 12 καλύτερες ομάδες καλούνται να παρουσιάσουν το ολοκληρωμένο επιχειρηματικό πλάνο σε μία επιτροπή από ειδικούς σε θέματα καινοτομίας, επιχειρηματικότητας, ηλεκτρονικού επιχειρείν, venture capital και πληροφορικής. Η επιτροπή αυτή επιλέγει τις 3 νικήτριες ομάδες.

Σε όλες τις ομάδες του τελικού το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft θα παρέχει το πρόγραμμα Bizpark μέσω του οποίου αποκτούν εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στις άδειες χρήσης προγραμμάτων ώστε να υλοποιήσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες. Οι καλύτερες ομάδες προχωρούν αυτόματα στον ημι-τελικό του διαγωνισμού του Open Fund που χρηματοδοτεί την δημιουργία καινοτόμων start-ups.

Συμμετοχή και Υποστήριξη
Η συμμετοχή στο διαγωνισμό e-nnovation είναι ανοικτή και δωρεάν και μπορούν να συμμετάσχουν Φοιτητές Πανεπιστημίων (προπτυχιακοί ή μεταπτυχιακοί, από όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας και όλους τους κλάδους σπουδών) σε ομάδες από 2 έως 5 άτομα.

Οι ομάδες του ημιτελικού θα πρέπει να καταθέσουν ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό πλάνο που θα περιλαμβάνει: τις υπηρεσίες που θα προσφέρονται, τα καινοτομικά στοιχεία, τον ανταγωνισμό, την αγορά και το προφίλ των πελατών, πηγές εσόδων / τιμολογιακή πολιτική, προώθηση και διανομή, κόστος και έσοδα, αναγκαίες υποδομές και μελλοντικές επεκτάσεις. Μαζί με το επιχειρηματικό πλάνο οι ομάδες του τελικού θα πρέπει να καταθέσουν και μια πρωτότυπη εφαρμογή (Prototype).

Οι ομάδες του ημιτελικού θα εκπαιδευθούν και υποστηριχθούν από την επιστημονική επιτροπή και τα μέλη του ΚΕΜΕΛ στην συγγραφή του επιχειρηματικού πλάνου. Οι ομάδες του τελικού θα βοηθηθούν από οργανωτικής και τεχνικής πλευράς στην υλοποίηση των καινοτόμων ιδεών τους και επιχειρηματικών πλάνων.

Χρονοδιάγραμμα

· Μέχρι 15 Μαϊου 2011: Κατάθεση επιχειρηματικής ιδέας (Προκριματικός)

· Μέχρι 15 Ιουλίου 2011: Κατάθεση επιχειρηματικού σχεδίου (Ημι-Τελικός)

· 20-30 Σεπτεμβρίου 2011: Τελικός γύρος


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: eltrun@aueb.gr, http://www.ennovation.gr/
e.ennovation
Buffer underflow exception
Buffer underflow exception
Posts: 2
Joined: Wed Apr 06, 2011 4:36 pm

Re: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Post by e.ennovation » Wed May 11, 2011 5:39 pm

Workshop για “Νέα Επιχειρηματικότητα” στις 12 Μαΐου
στα πλαίσια του Φοιτητικού Διαγωνισμού E-nnovation 2011

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνει στις 12 Μαΐου ειδικό workshop για την “Νέα Επιχειρηματικότητα” στα πλαίσια του 4ου Φοιτητικού Διαγωνισμού Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας για το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν (E-nnovation 2011). Στόχος του διαγωνισμού είναι να αναδειχθεί η νεανική καινοτομία και επιχειρηματικότητα στους ψηφιακούς χώρους του διαδικτύου, του κινητού κλπ. και να προωθηθούν νέες επιχειρηματικές ιδέες για το ηλεκτρονικό επιχειρείν και νέα ψηφιακά προϊόντα/ υπηρεσίες.

Για την υποστήριξη των συμμετεχόντων, διεξάγονται τον Απρίλιο / Μάιο ειδικά workshops (ημερίδες προετοιμασίας) σε όλη την Ελλάδα μέσω των οποίων εξειδικευμένοι ακαδημαϊκοί και τα μέλη του ΚΕΜΕΛ (Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος) θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους από την πολύχρονη σταδιοδρομία τους σε επιχειρήσεις και θα παρέχουν στους υποψηφίους τις απαραίτητες κατευθυντήριες γραμμές και την τεχνογνωσία για την ανάπτυξη ενός επιχειρηματικού πλάνου καθώς και την υλοποίηση της. Το workshop για τους φοιτητές των πανεπιστημίων της Αττικής θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου 2011, 11:30-15:30, στο χώρο της ΕΕΔΕ (Λεωφ. Ιωνίας 200 και Ιακωβάτων 60).
Ομιλητές
• Ιωάννης Μεθόδιος: Αντιπρόεδρος ΚΕΜΕΛ, π. Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος Accenture Ελλάδος
• Ιωάννης Κώτης: π. Πρόεδρος Algida, Σύμβουλος επιχειρήσεων
• Αντώνης Ματσιτέλης: π. Γενικός Διευθυντής Johnson & Johnson Hellas

Το ειδικό workshop τρέχει στα πλαίσια του φοιτητικού συνεδρίου “Επιχειρηματικότητα, εξωστρέφεια και νέες τεχνολογίες” (http://fsdet.dmst.aueb.gr) όπου μεταξύ των άλλων θα διεξαχθούν και δύο εξειδικευμένα πάνελ. Το πρώτο αναφέρεται στις “Νέες ευκαιρίες επιχειρηματικότητας” και ειδικοί θα αναφερθούν σε δομές / πρωτοβουλίες που βοηθούν νέους επιχειρηματίες. Στο δεύτερο συμμετέχουν νέοι επιχειρηματίες στο ηλεκτρονικό επιχειρείν που θα μοιρασθούν τις εμπειρίες τους.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή στο ειδικό workshop και τον διαγωνισμό: http://www.ennovation.gr, http://www.eltrun.gr ή στο facebook Ennovation-Διαγωνισμός Ψηφιακής Καινοτομίας.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε ομάδες φοιτητών Ελληνικών ΑΕΙ/ ΤΕΙ και η συμμετοχή είναι ανοικτή και δωρεάν. Διεξάγεται δε, με τη χρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς – Ινστιτούτο Νεολαίας, μέσω του προγράμματος «Νέα Γενιά σε Δράση», με τη συνεργασία φορέων και πανεπιστημιακών εργαστηρίων: ΚΕΜΕΛ (Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος), Πανεπιστήμιο Πειραιά, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πολυτεχνείο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Κρήτης, ΤΕΙ Αθηνών, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, Microsoft Innovation Center, OpenFund, ΣΕΠΕ κλπ. Χορηγός των βραβείων είναι η Eurobank.
---------------------------
Η ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΠΗΡΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ: ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ 30 ΜΑΙΟΥ
User avatar
DrNio
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 750
Joined: Sun May 30, 2010 6:04 pm
Academic status: N>4
Gender:
Location: Zion / Closer to 2199

Re: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Post by DrNio » Wed May 11, 2011 10:56 pm

Το πρωί μπορούμε να κάνουμε την εγγραφή μας για να παρακολουθήσουμε το συνέδριο??Αυτό κατάλαβα απο το πρόγραμμα αλλά θέλω να το επιβεβαιώσω 100%.
Everything that has a beginning has an end
Post Reply

Return to “Συνέδρια - Σεμινάρια”