Προβλημα ασυρματου με windows 7

Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν το networking και ευρυζωνικές συνδέσεις, providers, τηλεφωνικά δίκτυα, δίκτυα κινητής κτλ.
User avatar
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 5316
Joined: Tue Sep 08, 2009 1:04 am
Gender:

Προβλημα ασυρματου με windows 7

Postby chriskin » Sun Jan 15, 2012 9:09 pm

Λοιπον, εχουμε το παρακατω δικτυο : modem και router (ξεχωριστα, συνδεδεμενα μεσω "εκεινου του κολπου που χρησιμοποιεις τις μπριζες της δεη αλλα εχω ξεχασει πως το λενε").
στο δικτυο αυτο συνδεονται κανονικα στο ασυρματο (wpa ειναι, με την ευκαιρια) δυο κινητα (android), δυο tablet (android + iOS) και ενα laptop (ubuntu) αλλα δεν δεχεται με τιποτα να συνδεθει το αλλο laptop που εχει windows 7.
συγκεκριμενα "συνδεεται"* στο δικτυο, αλλα ουτε internet παιρνει, ουτε εχει προσβαση σε αλλες συσκευες του δικτυου (ουτε καν στο router)
*και αμα βαλω λαθος κωδικο καταλαβαινει οτι ειναι λαθος

οταν συνδεω αυτον τον υπολογιστη στο modem με ethernet το ιντερνετ λειτουργει κανονικα

σε θεμα hardware δεν υπαρχει κανενα προβλημα γιατι σε αλλα δικτυα ο συγκεκριμενος υπολογιστης συνδεεται κανονικα
User avatar
cypher
Venus Former Team Member
Posts: 6207
Joined: Mon Sep 29, 2008 9:12 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Re: Προβλημα ασυρματου με windows 7

Postby cypher » Sun Jan 15, 2012 10:52 pm

ip παίρνει το laptop με win; Του έχεις ορισμένο στις ρυθμίσεις του wireless adaptor να παίρνει με dhcp ip ετσι;
ImageImageImageImageImageImageImage
User avatar
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 5316
Joined: Tue Sep 08, 2009 1:04 am
Gender:

Re: Προβλημα ασυρματου με windows 7

Postby chriskin » Sun Jan 15, 2012 11:10 pm

cypher wrote:ip παίρνει το laptop με win; Του έχεις ορισμένο στις ρυθμίσεις του wireless adaptor να παίρνει με dhcp ip ετσι;



δεν το εμφανιζει στη λιστα του router με τις διαφορες συσκευες, αμα αυτο λεει κατι

νομιζω πως ναι, λες να του βαλω καμια manually?

*ο υπολογιστης δεν βρισκεται στο δικτυο μου οποτε οποιαδηποτε αλλαγη θα γινει αναγκαστικα απο αυριο
User avatar
MpoMp
Venus Former Team Member
Posts: 6615
Joined: Mon Oct 04, 2010 9:31 pm
Gender:
Contact:

Re: Προβλημα ασυρματου με windows 7

Postby MpoMp » Wed Jan 02, 2013 12:32 pm

Το ξεθάβω γιατί τυχαίνει γενικότερα σε πολλούς με λάπτοπ που έχουν πάνω Windows 7/Vista. Συνήθως η λύση είναι μια επανεκκίνηση στο router και μία στο λάπτοπ.

Ωστόσο εμένα μου προέκυψε κι άλλο θέμα. Αν συνδεθεί ένα pc ασύρματα και μετά συνδεθεί κι άλλο (ή περισσότερα) τότε τουλάχιστον ένα από αυτά τα pc θα έχει αυτό το "Limited connectivity" και δε θα έχει πρόσβαση στο internet. Και αυτό συνήθως συμβαίνει όταν το λάπτοπ πιάνει μέτριο σήμα. Αν το φέρω δίπλα στο router, συνήθως φτιάχνει. Ένα από αυτά όμως θα έχει κανονικά πρόσβαση. Στο router είναι συνδεδεμένο κι ένα desktop μέσω καλωδίου μόνιμα.
Παίζει κάτι με congestion ή με διευθυνσιοδότηση? Ή είναι θέμα του σήματος? Υπάρχει κάτι που μπορώ να ρυθμίσω στο router ώστε να συνδέονται χωρίς θέματα περισσότερα από ένα pc ασύρματα?
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.


MpoMp @ Discord
User avatar
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2141
Joined: Sun Nov 18, 2007 5:32 am
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

Re: Προβλημα ασυρματου με windows 7

Postby necrofear_13 » Wed Jan 02, 2013 5:29 pm

MpoMp wrote:Το ξεθάβω γιατί τυχαίνει γενικότερα σε πολλούς με λάπτοπ που έχουν πάνω Windows 7/Vista. Συνήθως η λύση είναι μια επανεκκίνηση στο router και μία στο λάπτοπ.

Ωστόσο εμένα μου προέκυψε κι άλλο θέμα. Αν συνδεθεί ένα pc ασύρματα και μετά συνδεθεί κι άλλο (ή περισσότερα) τότε τουλάχιστον ένα από αυτά τα pc θα έχει αυτό το "Limited connectivity" και δε θα έχει πρόσβαση στο internet. Και αυτό συνήθως συμβαίνει όταν το λάπτοπ πιάνει μέτριο σήμα. Αν το φέρω δίπλα στο router, συνήθως φτιάχνει. Ένα από αυτά όμως θα έχει κανονικά πρόσβαση. Στο router είναι συνδεδεμένο κι ένα desktop μέσω καλωδίου μόνιμα.
Παίζει κάτι με congestion ή με διευθυνσιοδότηση? Ή είναι θέμα του σήματος? Υπάρχει κάτι που μπορώ να ρυθμίσω στο router ώστε να συνδέονται χωρίς θέματα περισσότερα από ένα pc ασύρματα?

Mpomp αυτό το θέμα το έχω και εγώ κατά περιόδους σπίτι. Το μόνο που έχω βρει σαν λύση είναι να συνδέω το pc με ethernet για 5-6 sec και φτιάχνει το θέμα. Αν βρεις κάτι άλλο και εσύ ρίχτω γιατί είναι αρκετά σπαστικό το θέμα.
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
User avatar
MpoMp
Venus Former Team Member
Posts: 6615
Joined: Mon Oct 04, 2010 9:31 pm
Gender:
Contact:

Re: Προβλημα ασυρματου με windows 7

Postby MpoMp » Wed Jan 02, 2013 8:09 pm

necrofear_13 wrote:Mpomp αυτό το θέμα το έχω και εγώ κατά περιόδους σπίτι. Το μόνο που έχω βρει σαν λύση είναι να συνδέω το pc με ethernet για 5-6 sec και φτιάχνει το θέμα. Αν βρεις κάτι άλλο και εσύ ρίχτω γιατί είναι αρκετά σπαστικό το θέμα.

Αυτό έκανα, θα ενημερώσω αν βρω τίποτα.
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.


MpoMp @ Discord

Return to “Δίκτυα υπολογιστών - Internet”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests