Page 1 of 1

netMod

Posted: Fri Dec 17, 2004 1:23 pm
by alexo
Σήμερα ήρθαν από τον ΟΤΕ και μου περάσανε ISDN ...
Έρχεται ο κλασσικός γραφικός μ@λ@κάκος και μoυ λέει :
"Πωωω πακέτο η εγκατάσταση ....Δεν είμαι υποχρεωμένος να κάνω τπτ αλλά μπορώ εκτός ωραρίου ΟΤΕ...."
Αντιλήφθηκα εγώ .... λέω κάτσε να γελάσουμε ...
"Πόσο θα στοιχήσει ;;" ,ρώτησα με απορία ....
"100 € αλλά θα στα κάνω τζιτζί..." Image
Τελικά τα έφτιαξα μόνος μου ... ;)
Μπαίνω στο θέμα ...Το netmod είναι καλύτερα να το συνδέσω usb ή σειριακά ;;
(έχω Χp pro)



ΕDIT:Μήπως έπρεπε να το βάλω στα Γενικά θέματα hardware

Posted: Fri Dec 17, 2004 1:34 pm
by lumenintervalum
@lexo εγώ το είχα στον παλιό μου υπολογιστή σειριακά..έχει θύρα usb σε πιο καινούργια μοντέλα??
100€ για να σου κάνει τι??για να ενεργοποιήσει τη γραμμή ή νσ σου κάνει την παν-δύσκολη (!) εγκατάσταση στον υπολογιστή??

Posted: Fri Dec 17, 2004 1:38 pm
by HdkiLLeR
Μιά χαρούλα σε έκοψα...Έπρεπε να τους πείς χάρη σου κάνω κατεστραμένε που ασχολούμαι και μαζί σου, όχι να σε πληρώσω κιόλας :) :).

Anyway...όσον αφορά το θέμα με την σειριακή ή usb σύνδεση καλύτερα θα ήταν usb μιας και πλέον τα προβλήματα έχουν λυθεί όλα, άρα δεν έχει νόημα να περιοριστείς σε serial(εκτός εάν δεν έχεις άλλη usb θύρα ελέυθερη).

Posted: Fri Dec 17, 2004 1:39 pm
by alexo
lumenintervalum wrote:@lexo εγώ το είχα στον παλιό μου υπολογιστή σειριακά..έχει θύρα usb σε πιο καινούργια μοντέλα??
100€ για να σου κάνει τι??για να ενεργοποιήσει τη γραμμή ή νσ σου κάνει την παν-δύσκολη (!) εγκατάσταση στον υπολογιστή??

Ναι, τα τελευταία έχουν usb ....
100€ για να έχουν να φτιάξει να έχουν όλες οι μπρίζες του σπιτιού ISDN ..
Απλά γραφικός ... :lol:

Posted: Fri Dec 17, 2004 1:48 pm
by lumenintervalum
έλα ρε συ...δεν είναι υποχρεωμένος να το κάνει έτσι κι αλλιώς αυτό αν του το ζητήσει κάποιος??

Posted: Fri Dec 17, 2004 1:52 pm
by Ethel
Προφανώς όχι....

Posted: Fri Dec 17, 2004 1:53 pm
by lumenintervalum
πωπω, ντροπή!!!!!έπρεπε να του πεις "πάρε 10 και τα υπόλοιπα στα χρωστάω"

Posted: Fri Dec 17, 2004 1:58 pm
by Ethel
Όταν είχε έρθει σε μένα ΟΤΕτζης για τον ίδιο λόγο καταρχήν μου κανε εντύπωση που ήρθε κι ήταν η μέρα Κυριακή. Έπειτα ήταν ο γραφικός ΟΤΕτζης που όλοι έχουμε στο μυαλό μας έτοιμος να σου πει "έχουμε και δουλειές" με το στυλ το εντελώς όμως "βαριέμαι που ζω"! Είχαμε κάποιο πρόβλημα με μια μπρίζα, πού θα μπαινε το Netmod και κάτι τέτοια και παρατάει το Netmod με ένα cd και Λούης ο κύριος! Πολύ γέλιο....
(Κι εγώ σε usb το'χω κι είναι κομπλέ)

Posted: Fri Dec 17, 2004 2:06 pm
by rapadder
Εμένα ήταν γνωστός (γείτονας) και μου τα συνέδεσε κανονικά. Άμα σου ζήτησε 100 Ευρώ απλά ήταν αλήτης, γιατί πληρώνεις ήδη την επίσκεψη του (και εγκατάσταση), δεν είναι delivery να φύγει. Κάτι τέτοιους καραγκιόζηδες έχει ο ΟΤΕ και γι' αυτό είχε χρέη φέτος. Άντε να διώξουν ορισμένους καρεκλοκένταυρους...

Posted: Fri Dec 17, 2004 2:32 pm
by ailouros
Ο δικός μου πάλι μου είπε ότι πρέπει να έρθει ηλεκτρολόγος αμα θέλω να έχω γραμμή σε όλα τα δωμάτια(περίμενα να μου βγάλει καρτούλα με έναν δικό του που κάνει καταπληκτικές δουλειές σε τιμές ευκαιρία),αλλά πήρα ένα ασύρματο και ησύχασα.
Όσες φορές έχω δοκιμάσει την USB το αποτέλεσμα ήταν να ξαναγυρίσω σε σειριακή μετά από δεκα λεπτά.Στην USB μετά από κάποια ώρα σερφαρίσματος "ψοφάει" η σύνδεση.Έχω κατεβάσει όλους τους drivers ,firmware αλλά η λύση είναι να το πάω στον Σωκράτη και να του το φέρω καπέλο!

Posted: Fri Dec 17, 2004 5:50 pm
by Sreak
Πράγματι τα παλιά netmod όπως και το δικό μου έχουν κάποιο πρόβλημα με το usb αλλά στα καινούργια από ότι έχω ακούσει έχει λυθεί.

Posted: Fri Dec 17, 2004 8:34 pm
by Einherjar
Το έλυσες εσύ το πρόβλημα που είχες με τη usb σύνδεση στο MacOS?

Posted: Sat Dec 18, 2004 11:23 am
by HdkiLLeR
Sreak wrote:Πράγματι τα παλιά netmod όπως και το δικό μου έχουν κάποιο πρόβλημα με το usb αλλά στα καινούργια από ότι έχω ακούσει έχει λυθεί.


Καλά εσύ κάνε κανένα update στο firmware πρώτα και θα δείς πως θα λυθούνε όλα. Έχει λιώσει το καημένο...

Posted: Sat Dec 18, 2004 6:14 pm
by vagalati
@lexo wrote:100� για να έχουν να φτιάξει να έχουν όλες οι μπρίζες του σπιτιού ISDN ..


ailouros wrote:Ο δικός μου πάλι μου είπε ότι πρέπει να έρθει ηλεκτρολόγος αμα θέλω να έχω γραμμή σε όλα τα δωμάτια


Αυτό με τις ISDN πρίζες παντού τι είναι; Οταν είχε έρθει ο οτετζής σπίτι μου έλειπα αλλά ήταν οι γονείς μου εκεί. Όλες οι πρίζες του σπιτιού μου έγιναν ψηφιακές απο μόνες τους μόλις ενεργοποιήθηκε η γραμμή. Έπρεπε να κάνει ο οτετζής κάτι; Νόμιζα ότι απλά άφησε το netmod...

Posted: Sat Dec 18, 2004 6:59 pm
by alexo
vagalati wrote:
@lexo wrote:100� για να έχουν να φτιάξει να έχουν όλες οι μπρίζες του σπιτιού ISDN ..


ailouros wrote:Ο δικός μου πάλι μου είπε ότι πρέπει να έρθει ηλεκτρολόγος αμα θέλω να έχω γραμμή σε όλα τα δωμάτια


Αυτό με τις ISDN πρίζες παντού τι είναι; Οταν είχε έρθει ο οτετζής σπίτι μου έλειπα αλλά ήταν οι γονείς μου εκεί. Όλες οι πρίζες του σπιτιού μου έγιναν ψηφιακές απο μόνες τους μόλις ενεργοποιήθηκε η γραμμή. Έπρεπε να κάνει ο οτετζής κάτι; Νόμιζα ότι απλά άφησε το netmod...


Απ' ότι έχω καταλάβει, με το netMod παίζουν τα εξής :
1) Κάθε συσκευή συνδέεται στο netmod (μέχρι 2 συσκευές ) και κάθε συσκευή έχει δικιά της γραμμη .....(με αυτόν τον τρόπο οι τηλεφωνικές πρίζες του σπιτιού δεν δουλεύουν καθολου βλ. σπίτι του theo_ )

ή

2) Κάτι πιό δύσκολο αλλά πιο πρακτικό : Συνδέεις την εξωτερική γραμμη του σπιτιού με το Netmod και μετά τον Netmod με μία πρίζα .Στη συνέχεια ανοίγεις όλες τις πρίζες και συνδέεις 2 καλωδιάκια μέσα που είναι ελέυθερα και το isdn "μεταβιβάζεται" από την μία πρίζα στη άλλη.Έτσι συνδέεις τις συσκευές κανονικά στις πρίζες και όχι στο Netmod .

Posted: Sat Dec 18, 2004 8:27 pm
by vagalati
Για το 1ο έτσι ήταν και το σπίτι μου μέχρι πρόσφατα (έχω 3+ χρόνια ISDN).

Το 2ο υποτίθεται ότι θα το έκανε ο οτετζής;
Ουσιαστικά αυτό που κάνεις είναι να ενεργοποιείς την 2η εφεδρική γραμμή σε κάθε πρίζα του τηλεφώνου και την είσοδο του netmod να τη δίνεις μέσω της κύριας γραμμής ενώ μια έξοδο του netmod να τη δίνεις σε μια πρίζα με ενεργοποημένη την 2η γραμμή. Έτσι χάνεις την 2η εφεδρική γραμμή (σιγά τι χάνεις δηλαδή).

Αυτό περίπου έχω κάνει και εγώ αλλά δεν χάνω την 2η γραμμή (π.χ. σε περίπτωση που βάλω full LLU απο άλλο παροχέα τηλεφωνίας/adsl μπορώ να κρατήσω την παλιά γραμμή του OTE και να χρησιμοποιώ την εφεδρική για τον νέο παροχέα).


Ερώτηση: Ξέρει κανείς πως μπορώ να κάνω "εσωτερική κλίση" μέσω του netmod. Εννοώ να καλεί η μια γραμμή την άλλη χωρίς χρέωση. Επίσης, πιο σημαντικό, πως μπορώ να μεταφέρω μια συνομιλία απο την μια γραμμή στην άλλη;

Posted: Sat Dec 18, 2004 8:28 pm
by ailouros
Μήπως μένεις σε μονοκατοικία βαγκαλατι γιαυτό δεν υπήρξε πρόβλημα;


Για εσωτερική κλήση κλπ το είχα βρει αλλά δεν το θυμάμαι γιατί δεν τον χρειάστηκα ακριβώς κάτι με αστεράκι παίζει και στο τέλος δίεση ,άμα μουρθει θα το πω!

Posted: Sat Dec 18, 2004 8:33 pm
by vagalati
Μένω σε μονοκατοικία και αυτό που έχω κάνει είναι να πάρω και τις δύο γραμμές απο το καλώδιο που έρχεται απο το κουτί του οτε, τις φέρνω στο δωμάτιο μου :-D και την μια έξοδο του netmod την περνάω στο υπόλοιπο κύκλωμα του σπιτιού (εκεί που πήγαινε παλιά το καλώδιο του οτε). Την άλλη την κρατάω για προσωπική χρήση ;).

Posted: Sat Dec 18, 2004 9:15 pm
by Einherjar
για να μεταφέρεις γραμμές ανάμεσα στα αναλογικά κανάλια, στο ενεργό κανάλι πατάς FLASH*19# (κλείνει η γραμμή) και μετά πας στο άλλο τηλέφωνο και πατάς #19#

Posted: Sun Dec 19, 2004 1:11 am
by alexo
Τελικά η usb σύνδεση, μου εμφάνισε κάτι ψιλοκολλήματα και το σύνδεσα σειριακά και είναι όλα οΚ ... :smile: