ÓõíäÝóåéò óôï Internet

Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν το networking και ευρυζωνικές συνδέσεις, providers, τηλεφωνικά δίκτυα, δίκτυα κινητής κτλ.
User avatar
vagalati
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 579
Joined: Tue Mar 16, 2004 2:46 pm
Location: 7000 miles away from aueb

Συνδέσεις στο Internet

Postby vagalati » Mon May 03, 2004 10:41 am

Λέω να αγοράσω μια σύδεση απο κάποιον provider (όχι ενός χρόνου+) γιατί της σχολής δεν με καλύπτει. Αν περάσει 12 η ώρα (το μεσημέρι) δεν μπαίνω μέσα με τίποτα (κάτι πρέπει να γίνει εδώ δεν συμφωνείτε;; ) και αναγκάζομαι να μπαίνω με το "free" της Tellas που σε χρεώνει αστικά!

Ξέρει κανείς ποιος είναι ο πιο φθηνός;
Ni!! Ni!! Ni!!
User avatar
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1598
Joined: Fri Apr 30, 2004 4:54 pm
Academic status: PhD
Gender:
Location: MMLab

Postby TaRaNTuLa » Mon May 03, 2004 10:47 am

Μιλάς για PSTN υποθέτω και όχι για ISDN/ADSL....Για PSTN όπου και να πας(σχεδόν) την ίδια τιμή θα βρεις.Εκεί γύρω στα 55 ευρώπουλα θα βρεις ένα σωρό...Για αυτό να προτιμήσεις κάποιον ISP από τους πιο φερέγγυους... ;-)
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
User avatar
vagalati
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 579
Joined: Tue Mar 16, 2004 2:46 pm
Location: 7000 miles away from aueb

Postby vagalati » Mon May 03, 2004 11:32 am

Έχεις δίκιο, ξέχασα να αναφέρω το είδος της σύνδεσης.
Μιλάω για ISDN/64.
Ni!! Ni!! Ni!!
8anashs

Postby 8anashs » Mon May 03, 2004 12:10 pm

Κοιτα μηπως σε συμφερει να κανεις συνδεση σε κινητο ΒΟΝΤΑΦΟΝ, και να εχεις απο εκει συνδρομη για ιντερνετ, αφου δινει ΤΖΑΜΠΕ, με λογαριασμους πανω απο 20 ευρω το μηνα! Ρωτα και σε ενα καταστημα για σιγουρα, γιατι δεν τα ξερω καλα...
User avatar
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 3751
Joined: Tue Jan 27, 2004 4:42 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Washington DC, USA
Contact:

Postby Einherjar » Mon May 03, 2004 1:08 pm

Η Vodafon δεν δίνει ISDN συνδέσεις, μόνο PSTN. Το λέω με σιγουριά γιατί πήγα να ζητήσω την δωρεάν σύνδεση που πάει μαζί με τη σύνδεση τηλεφώνου από την Vodafon, και επειδή έχω ISDN ρώτησα αν μπορώ να την μετατρέψω την σύνδεση που δίνουν σε ISDN. Ε λοιπον μου είπαν ότι δεν έχουν ISDN συνδέσεις. Btw ξέρει κανείς γιατί όταν παω να συνδεθώ με τη σύνδεση της σχολής βγαίνει συνήθως ένα πρόβλημα με κωδικό 733?
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
User avatar
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 4356
Joined: Tue Jan 27, 2004 4:41 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: New York, NY
Contact:

Postby HdkiLLeR » Mon May 03, 2004 2:41 pm

Einherjar wrote:...ξέρει κανείς γιατί όταν παω να συνδεθώ με τη σύνδεση της σχολής βγαίνει συνήθως ένα πρόβλημα με κωδικό 733?


Είναι κάτι που μπορεί να οφέιλεται σε πολλούς λόγους(server side πάντα) :).

Το βασικό θέμα είναι ότι:

:!: κάνεις κανονικά dial -> άρα απο την μεριά σου είσαι οκ.
:!: πέρνεις απάντηση -> άρα τα modems δεν έχουν πρόβλημα/δεν υπάρχει πρόβλημα με αναμονή.
:!: κάνεις το login -> το getty απο τον server πιάνει την αίτηση σύνδεσης,ξεκινάει το login και είναι και επιτυχές.
:evil: Απο εδώ και πέρα ξεκινάει το ppp. Για να πάρεις αυτό το λάθος ο o ppp daemon δεν σηκώνεται καθόλου
:evil: ή μετά το ppp δεν σου γίνεται assign κάποια ip απο τον dhcp server.

Όπως και να το κάνεις δεν πέρνεις κάποια ip οπότε το νεο process του ppp που σε εξυπηρετεί πεθαίνει. Τώρα γιατί και πώς ακριβώς δεν ξέρω...

Εάν με αφήνανε πάντος να δώ λίγο τα logs θα σου έλεγα ακριβώς γιατί.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
User avatar
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 3751
Joined: Tue Jan 27, 2004 4:42 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Washington DC, USA
Contact:

Postby Einherjar » Mon May 03, 2004 3:06 pm

HdkiLLeR wrote:Εάν με αφήνανε πάντος να δώ λίγο τα logs θα σου έλεγα ακριβώς γιατί.


Να το πούμε στον Γιώργο να το πεί στον Αλέξανδρο του NOC :lol: που ξέρεις... μπορεί να σου φέξει
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
User avatar
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 4356
Joined: Tue Jan 27, 2004 4:41 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: New York, NY
Contact:

Postby HdkiLLeR » Mon May 03, 2004 3:18 pm

:evil: :evil: :evil:
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
alexo
Venus Former Team Member
Posts: 1305
Joined: Wed Apr 21, 2004 7:00 pm

Postby alexo » Mon May 03, 2004 3:55 pm

vagalati wrote:αναγκάζομαι να μπαίνω με το "free" της Tellas που σε χρεώνει αστικά!
Ξέρει κανείς ποιος είναι ο πιο φθηνός;

Αν μπαίνεις πολλές ώρες internet δεν συμφέρει καθόλου το free της Tellas.
Αυτό,κατά τη γνώμη μου, είναι μόνο για έκτακτες στιγμές.
Εγώ χρησιμοποιώ 3-μηνες συνδέσεις ΤΕLEDOME και έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος.Όσο για την τιμή :
3 MHNΕΣ ISDN 64K € 46.60 (χωρίς Φ.Π.Α)
User avatar
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 3751
Joined: Tue Jan 27, 2004 4:42 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Washington DC, USA
Contact:

Postby Einherjar » Mon May 03, 2004 4:02 pm

πες μας και με το ΦΠΑ να μην κάνουμε και πράξεις :-D
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
User avatar
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 2722
Joined: Mon Mar 22, 2004 4:12 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: !! El Paso !!

Postby P3 » Tue May 04, 2004 11:53 am

Κοίταξε και τις τιμές της Q.Έχει πολύ καλές συνδέσεις.Μιλάω εκ πείρας.
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
alexo
Venus Former Team Member
Posts: 1305
Joined: Wed Apr 21, 2004 7:00 pm

Postby alexo » Wed Dec 15, 2004 5:23 pm

Άκουσα ότι με τη σύνδεση του Aueb μπαίνεις και με isdn (64) από το σπίτι ...
Ισχύει αυτό ;;
User avatar
ailouros
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1041
Joined: Fri Apr 30, 2004 4:36 pm
Academic status: Alumnus/a
Contact:

Postby ailouros » Wed Dec 15, 2004 5:46 pm

Ναι ισχύει!Απλά βάλε redial attempts 300 και κάθε 3 δευτερόλεπτα ,άφησέ το να προσπαθεί και κάποια στιγμή θα μπει.
Έκανα πρόσφατα έρευνα αγοράς και η πιο φθηνή και με διαφορά είναι της ACN.
Επίσης το HOL ANYWHERE της HOL έχει χριστουγεννιάτικη προσφορά.Οι 12 μήνες γίνονται 20(το ADSL over ISDN δηλαδή με 55 περίπου ευρώ το δίμηνο έχεις 256κβπς)
User avatar
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 3751
Joined: Tue Jan 27, 2004 4:42 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Washington DC, USA
Contact:

Postby Einherjar » Wed Dec 15, 2004 7:37 pm

εγώ μπαίνω σχετικά εύκολα εκτός hot ωρών. Αν θες μπαίνεις και με 128 ISDN
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
User avatar
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2377
Joined: Thu May 06, 2004 7:06 pm
Location: somewhere far beyond..
Contact:

Postby lumenintervalum » Wed Dec 15, 2004 10:04 pm

ότι μπαίνεις με isdn γενικά μπαίνεις, αλλά όποτε έχει όρεξη σε βάζει..

και πάλι άσχετο..εγώ που έχω dsl μπορώ να κάνω κάτι για να μπορούν άλλοι υπολογιστές που δεν είναι στο lan να μπαίνουν στο ιντερνετ κάπως σε φάση dial-up?
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
_______________________
scraps& photo gallery στο deviantart- last update 25/08/06
User avatar
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1598
Joined: Fri Apr 30, 2004 4:54 pm
Academic status: PhD
Gender:
Location: MMLab

Postby TaRaNTuLa » Wed Dec 15, 2004 10:53 pm

lumenintervalum wrote:και πάλι άσχετο..εγώ που έχω dsl μπορώ να κάνω κάτι για να μπορούν άλλοι υπολογιστές που δεν είναι στο lan να μπαίνουν στο ιντερνετ κάπως σε φάση dial-up?


Δε σε πιάνω η αλήθεια... :roll:

Υπάρχουν κάποια Wireless APs που προορίζονται για DSL καταστάσεις,αλλά όλα τα PCs πρέπει να είναι εντός εμβέλειας(όπως φυσικά θα το ξέρεις αυτό).Βέβαια μπορείς να φτιάξεις και ένα PCάκι με όχι τίποτα ιδιαίτερο σαν hardware να λειτουργεί ως router με Linux(και με Win 2003 Server γίνεται) και θα αναλαμβάνει να βγάζει όλα τα PCs στο inet,είτε ανήκουν στο lan είτε όχι...Τραβάς UTP σε όλα και ξεμπέρδεψες...
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
User avatar
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2377
Joined: Thu May 06, 2004 7:06 pm
Location: somewhere far beyond..
Contact:

Postby lumenintervalum » Wed Dec 15, 2004 11:12 pm

ανρωτιόμουν μήπως από τη στιγμή που δεν έχω οπτική επαφή με το ένα Pc για να κάνω κάτι wireless, μήπως υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος, εναλλακτικά για να μη χρειάζεται να πληρώνω επιπλεόν dial-up..αν κατάλαβα καλά εσύ μιλάς για lan-με πάσα επιφύλαξη- εγώ λέω μήπως μπορω αντί να κάνω dial-up σε isp να κάνω με κάποιο "μαγικό" τρόπο στο router (μπορεί πάλι να λέω και μλκς)

don't worry που δε με πιάνεις, I get that a lot...(συνήθως είμαι στον κόσμο μου)
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
_______________________
scraps& photo gallery στο deviantart- last update 25/08/06
User avatar
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1598
Joined: Fri Apr 30, 2004 4:54 pm
Academic status: PhD
Gender:
Location: MMLab

Postby TaRaNTuLa » Wed Dec 15, 2004 11:20 pm

Θα βάλεις στο router μια Ethernet και από με ένα καλωδιάκι UTP θα πηγαίνεις το σήμα σε ένα switch εκεί που είναι τα PCs που δεν έχουν οπτική επαφή...
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
User avatar
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2377
Joined: Thu May 06, 2004 7:06 pm
Location: somewhere far beyond..
Contact:

Postby lumenintervalum » Wed Dec 15, 2004 11:24 pm

χμ,δε θα παίξει..δε μιλάω για το ίδιο σπίτι..μιλάω για τρία τετράγωνα μακριά..σόρρυ που δεν το διευκρίνησα από την αρχή..
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
_______________________
scraps& photo gallery στο deviantart- last update 25/08/06
User avatar
Tomahawk
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 536
Joined: Tue May 18, 2004 1:50 pm

Re: Συνδέσεις στο Internet

Postby Tomahawk » Thu Dec 16, 2004 12:05 am

vagalati wrote:αναγκάζομαι να μπαίνω με το "free" της Tellas που σε χρεώνει αστικά!



ΜΑΚΡΙΑ ΜΑΚΡΙΑ ΜΑΚΡΙΑ...Βγαλτη απο το μυαλο σου!!!!
Εδω παθων,εδω παθων (σε στυλ "εδω πολυτεχνειο" hehe :) )

Πληρωσα τα κερατα μου και ακομα χρωσταω στη μανα μου 200 (πολλα παραπανω πληρωσα) που με ξεμπλεξε.Ο κολλητος μου στη πατρα χρεωθηκε 1500 ευρο loooooooooooool.(μιλαμε για 15ωρα ομως αλλα και παλι)

Μια λυση ειναι καποια καρτουλα (ναι και ομως προτεινω καρτα!!! ναι και ομως το counter-strike με ειχε αναγκασει να γυρισω σε λυση καρτας!!) για internet.Νομιζω θα βρεις αμα γυρισεις καμποσα περιπτερα καλες λυσεις και εννοω με λιγα λεφτα χρονο για ολο το μηνα.
User avatar
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2377
Joined: Thu May 06, 2004 7:06 pm
Location: somewhere far beyond..
Contact:

Postby lumenintervalum » Thu Dec 16, 2004 12:14 am

tomahawk το κόβω ν ανήκουμε και οι δύο στην κατηγορία των inet-maniacs..
για πες το λίγο πιο αναλυτικά πως δουλεύει η Τελλάς..
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
_______________________
scraps& photo gallery στο deviantart- last update 25/08/06
User avatar
ttoppouzokypraios
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 304
Joined: Thu May 06, 2004 4:07 pm
Location: back to my fields :-)
Contact:

Re: Συνδέσεις στο Internet

Postby ttoppouzokypraios » Thu Dec 16, 2004 12:55 am

-==| Tomahawk |==- wrote:Μια λυση ειναι καποια καρτουλα (ναι και ομως προτεινω καρτα!!! ναι και ομως το counter-strike με ειχε αναγκασει να γυρισω σε λυση καρτας!!) για internet.Νομιζω θα βρεις αμα γυρισεις καμποσα περιπτερα καλες λυσεις και εννοω με λιγα λεφτα χρονο για ολο το μηνα.
Με τα λευτά που θα δώσεις για να πάρεις 1-2 καρτούλες πληρώνεις για μια μηνιαία σύνδεση pstn σε οποιονδήποτε isp.
Άσε που θα σε κρατήσει - με ελεγχόμενη χρήση - το πολύ 2-3 μέρες...
"I'm not smart enough to debate you
point to point but I have the feeling
that 60% of what you say is crap"
David Letterman

Return to “Δίκτυα υπολογιστών - Internet”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest