Πρόβλημα στην εγκατάσταση του Apache

Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν το networking και ευρυζωνικές συνδέσεις, providers, τηλεφωνικά δίκτυα, δίκτυα κινητής κτλ.
User avatar
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 2098
Joined: Tue Mar 09, 2004 4:03 pm
Academic status: Alumnus/a
Location: The Center of the World -> Piraeus
Contact:

Πρόβλημα στην εγκατάσταση του Apache

Postby silegav » Mon May 03, 2004 3:12 pm

Παιδιά να ρωτήσω κάτι, αν και νοιώθω πολύ ταπεινός και πολύ άσχετος που ρωτάω τέτοια βασικά πράγματα παρά το προχωρημένο της ηλικίας και της φοίτησης μου....

Προσπαθώ να βάλω τον apache στα πολυαγαπημένα σας ΧΡ και επειδή έιχα την φαεινή ιδέα να το εγκαταστήσω παλιά μαζί με php και mysql με το appserv, τώρα πάω να κάνω install και μου λέει ότι ο apache έχει ήδη εγκατασταθεί. Όταν πάω να τον ξεκινήσω(τον apache) ψάχνει το σβησμένο folder του appserv για να τον βρεί....χωρίς επιτυχία βέβαια....

Προφανώς έχει περάσει κάπου στο registry ότι έχω εγκατεστημένο Apache και μάλιστα το exe του είναι στο c:/appserv/....

Ξέρει κανείς πως να το διορθώσω....;

Thanx!!!!
User avatar
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 4356
Joined: Tue Jan 27, 2004 4:41 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: New York, NY
Contact:

Postby HdkiLLeR » Mon May 03, 2004 3:31 pm

Βάλε ξανά το appserv στο ίδιο path κλπ κλπ και κάντο στην συνέχεια κανονικά uninstall. Με το να τα βγάλεις απο την registry με το χέρι δεν το κόβω ιδιαίτερα εύκολο.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
User avatar
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 2098
Joined: Tue Mar 09, 2004 4:03 pm
Academic status: Alumnus/a
Location: The Center of the World -> Piraeus
Contact:

Postby silegav » Mon May 03, 2004 3:33 pm

Κανονικά το έχω κάνει uninstall και τώρα δεν παίζει...με κόβω για format λόγω μ@@...ιας
Last edited by silegav on Mon May 03, 2004 3:35 pm, edited 1 time in total.
User avatar
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 3751
Joined: Tue Jan 27, 2004 4:42 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Washington DC, USA
Contact:

Postby Einherjar » Mon May 03, 2004 3:34 pm

Κλασικά πρέπει να κάνεις format. Βάλε linux (δεν θα σου πω συγκεκριμένη distro γιατι όπως έχεις δεί υπάρχουν διαμάχες σχετικά με το θέμα) και ησύχασε

Υ.Γ.
Βάλε Mandrake αν θες απλά να κάνεις τη δουλειά σου εύκολα και γρήγορα :lol:
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
User avatar
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 4356
Joined: Tue Jan 27, 2004 4:41 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: New York, NY
Contact:

Postby HdkiLLeR » Mon May 03, 2004 3:42 pm

Κάτι έχεις αφήσει μέσα δεν υπάρχει περίπτωση. Δές στα services μήπως σηκώνεται τπτ τελικά.

ΥΓ 1:Βάλε mandrake και πήγαινε απο ψιλοσοβαρα windows(windows XP) σε πιο παιχνιδιάρικα.

ΥΓ 2:Εάν είναι να βάλεις mandrake,βάλε windows 2003 πιο καλά θα είναι.. :-D - Σοβαρό είναι αυτό δεν κάνω πλάκα.

ΥΓ 3: Νεκτάριε..apt-get install apache2 ...http://localhost και παίζω...Όταν το καταφέρεις ποτέ αυτό έλα και πές μου πώς κάνεις την δουλειά σου απλά και γρήγορα :) :)
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
User avatar
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 3751
Joined: Tue Jan 27, 2004 4:42 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Washington DC, USA
Contact:

Postby Einherjar » Mon May 03, 2004 3:52 pm

Αν έχεις dsl σύνδεση σίγουρα είναι πιο εύκολο αυτό που λες. Δεν μπορώ όμως εγώ να μπαίνω κάθε τόσο και να κατεβάζω 2,3,10,30 Mb. Αλλά ας μην το ξαναρχίσουμε εδώ ε? ;)
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
User avatar
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 2098
Joined: Tue Mar 09, 2004 4:03 pm
Academic status: Alumnus/a
Location: The Center of the World -> Piraeus
Contact:

Postby silegav » Mon May 03, 2004 3:53 pm

Ας μην ξεκινήσουμε ΠΑΛΙ την γνωστή κουβέντα!!!!!
Μπορεί στο partition Που έχω φτιάξει για το Linux (θυμάσαι HdKiLLer) να βάλω τπτ σαν windows 2003 ή κάτι παρόμοιο και να πετάξω εκεί τον Apache....πάντως θα δοκιμάσω και αυτό που λες μπας και φταίει αυτό....
Πάντως αν σου ερθει κάποια άλλη ιδέα, ενημέρωσε και τον άσχετο... :oops:
User avatar
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 4356
Joined: Tue Jan 27, 2004 4:41 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: New York, NY
Contact:

Postby HdkiLLeR » Mon May 03, 2004 4:02 pm

silegav: Ναί γίνεται μπορείς να τα βάλεις εκεί και να δουλεύεις με δύο διαφορετικές windows ver σαν να είναι ξεχωριστά OSes.

ΥΓ: Average package size του APT είναι 500kb ~ 700kb...Οπότε και με 14400 modem την κάνεις την δουλειά σου. :!:
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
User avatar
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 2722
Joined: Mon Mar 22, 2004 4:12 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: !! El Paso !!

Postby P3 » Tue May 04, 2004 11:56 am

Υπάρχει περίπτωση να μπορείς να κάνεις κάτι πιο εύκολα(δηλ. χωρίς format)για να διορθώσεις το πρόβλημα;
(Βαγγέλη σε σημερίζομαι!!! :-( :-( )
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
User avatar
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 3751
Joined: Tue Jan 27, 2004 4:42 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Washington DC, USA
Contact:

Postby Einherjar » Tue May 04, 2004 2:19 pm

Στα windows όταν κάνεις εγκατάσταση, πειράζονται διάφορα μέρη του συστήματος και κυρίως registry. Τώρα αν θές να την καθαρίσεις από τις εγγραφές που έχει κάνει η εγκατάσταση, χαρά στο κουράγιο σου :lol: Οπότε δεν βλέπω κάποια άλλη λύση εκτός από το format. δοκίμασε πάντως πρώτα να την καθαρίσεις με το Norton WinDoctor μπας και κάνει τπτ
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
User avatar
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 956
Joined: Fri Apr 02, 2004 9:56 am
Academic status: PhD
Location: eltrun.gr

Postby Sreak » Tue May 04, 2004 3:49 pm

Θα σου έλεγα το εξής. Εγκατέστησε ξανά το πρόγραμμα που θέλεις να σβήσεις και προσπάθησε μετά να το κάνεις πάλι unistall και να το βγάλεις απο το Add/remove programs.
Αν πάλι δεν γίνει τίποτα τότε κοίταξε αν στο Add/remove programs υπάρχει ακόμα το εικονίδιο αλλά είναι ανενεργό. Αν υπάρχει σβήστο και πήγαινε να πηράξεις registry.

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Unistall

Αν ανοίξεις το unistall θα δεις όλα τα προγράμματα που έχουν ξεμείνει στον υπολογιστή σου. Βρες αυτό που θέλεις και delete.
Μετά δεν πιστεύω να έχεις πρόβλημα
User avatar
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 2098
Joined: Tue Mar 09, 2004 4:03 pm
Academic status: Alumnus/a
Location: The Center of the World -> Piraeus
Contact:

Postby silegav » Tue May 04, 2004 4:28 pm

Einherjar wrote:δοκίμασε πάντως πρώτα να την καθαρίσεις με το Norton WinDoctor μπας και κάνει τπτ


To winDoctor έχει τρέξει αρκετές φορές από τότε που έβγαλα το appserv, αν ήταν να κάνει δουλειά θα την είχε κάνει.
Αν προσπαθήσω να το εγκαταστήσω και μετά να το βγάλω με το εργαλείο που έχει το system Works λέτε να παίξει;;;
User avatar
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 4356
Joined: Tue Jan 27, 2004 4:41 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: New York, NY
Contact:

Postby HdkiLLeR » Tue May 04, 2004 4:52 pm

Sreak wrote:HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Unistall

Αν ανοίξεις το unistall θα δεις όλα τα προγράμματα που έχουν ξεμείνει στον υπολογιστή σου. Βρες αυτό που θέλεις και delete.
Μετά δεν πιστεύω να έχεις πρόβλημα


Εάν κάνεις το παραπάνω δεν κάνεις uninstall το application απλά μέσα στο Add remove programs δεν θα εμφανίζεται το όνομα της εφαρμογής που έσβήσες. Είναι απλά και μόνο για την εμφάνιση ή όχι και όχι για πλήρη απεγκατάσταση.

silegav:Δοκίμασε το δεν έχεις να χάσεις τπτ.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
User avatar
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 2098
Joined: Tue Mar 09, 2004 4:03 pm
Academic status: Alumnus/a
Location: The Center of the World -> Piraeus
Contact:

Postby silegav » Wed May 05, 2004 1:02 am

Παιδιά το έφτιαξα!!!!! :smt023
Τώρα έχω ένα προβληματάκι με την Perl που επιλύεται...ελπίζω πριν την πέμπτη....

Για να λυθεί η περιέργει στο πως το έλυσα, χρησιμοποίησα το συνδυαστικό μαυλό μου κι έκανα μια ανάμειξη όλων των προτάσεων που μου έγιναν εδώ....
1) Ξαναεγκατέστησα το appserv όπως πρότεινε ο HdkiLLer
2) Χρησιμοποίησα το System Works όπως πρότεινε ο Einherjar και συγκεκριμένα το uninstall wizard για να το απεγκαταστήσω
3)Πρόσεξα την ώρα της απεγκατάστασης ότι πειραζόταν το registry όπως είχε συμβουλέυσει ο Sreak και τελικά έπαιξε...είδα την λυτρωτική οθόνη καλωσορίσματος!!!!! :smt024 :smt040 :smt041 :smt033

Ευχαριστώ για την βοήθεια!!!!
User avatar
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2377
Joined: Thu May 06, 2004 7:06 pm
Location: somewhere far beyond..
Contact:

Postby lumenintervalum » Sun May 09, 2004 6:40 pm

ξέρει κάποιος να μου πει αν τα δύο διαφορετικά accounts που έχω στον υπολογιστή μου επηρεάζουν τη λειτουργία του apache? (Α!! μιλάμε για Win XP, παράλειψη!! :oops: )
ακολούθησα τις οδηγίες που είχε στο site η Καστανιά, όσον αφορά τα αρχεία κ που αυτά θα πρέπει να μπουν, δεν πείραξα καθόλου το conf\httpd.conf (δεν ήξερα αν και τι αλλαγές ήθελε, αν και κάπου διάβασα ότι πρέπει ν' αλλάξει το ServerName και το ServerAdmin) και εκτέλεσα τις Apache.exe -n Apache -k install και Apache.exe -n Apache -k start...(btw τα μηνύματα που είχε στο αρχειο της ότι πρέπει να βγάζει το cmd τα έβγαλε κανονικά)!!
Μετά απο αυτά τι πρέπει να βλέπω που δεν το βλέπω; Any ideas, anyone, pls?? :cry:
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
_______________________
scraps& photo gallery στο deviantart- last update 25/08/06
User avatar
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 2098
Joined: Tue Mar 09, 2004 4:03 pm
Academic status: Alumnus/a
Location: The Center of the World -> Piraeus
Contact:

Postby silegav » Mon May 10, 2004 12:51 am

lumenintervalum wrote:btw τα μηνύματα που είχε στο αρχειο της ότι πρέπει να βγάζει το cmd τα έβγαλε κανονικά)!!
Μετά απο αυτά τι πρέπει να βλέπω που δεν το βλέπω;


Αν εννοείς πως διαπιστώνεις αν έχει εγκατασταθεί ο Apache και τρέχει κανονικά, άνοιξε σε τον browser που χρησιμοποιείς και βάλε στο πεδίο της διεύθυνσης localhost.
Αν δουλεύει ο Apache θα έχει μια σελίδα καλωσορίσματος στην οποια θα φάινεται και το φτερό (logo) του Apache.

Για το αν τρέχει και η perl σωστά δεν είμαι ο αρμόδιος να σου το πώ γιατί ακόμα δεν το έχω καταφέρει.
User avatar
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2377
Joined: Thu May 06, 2004 7:06 pm
Location: somewhere far beyond..
Contact:

Postby lumenintervalum » Mon May 10, 2004 11:57 am

Τη σελίδα με το φτερό μου την έβγαλε κανονικά, δεν ξέρω γιατί δεν την έβγαζε προηγουμένως (με πήγαινε σε μία σελίδα της Microsoft-άκυρο εντελώς), αλλά δεν πείραξα τπτ παραπάνω!!(είναι εντελώς παράλογο αυτό)

Ούτε κι εγώ έχω καταφέρει να τρέξω Perl, ούτε καν ένα απλό HelloWorld!!!Έβαλα το αρχείο μέσα στο cgi-bin, πάω να το ανοίξω από το localhost, αλλά με βγάζει σε μια σελίδα που λέει "500 Internal Server Error"...
έψαξα στο internet, αλλά δεν βρήκα τρόπο να το διορθώσω :-( :cry:
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
_______________________
scraps& photo gallery στο deviantart- last update 25/08/06
User avatar
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 2098
Joined: Tue Mar 09, 2004 4:03 pm
Academic status: Alumnus/a
Location: The Center of the World -> Piraeus
Contact:

Postby silegav » Mon May 10, 2004 3:40 pm

ΟΚ καλά είσαι....join the club....κι εγώ εκεί είμαι και τώρα θα βάλω Linux... :-D
User avatar
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 3751
Joined: Tue Jan 27, 2004 4:42 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Washington DC, USA
Contact:

Postby Einherjar » Mon May 10, 2004 5:00 pm

... άντε να βρεις την υγεια σου επιτέλους. Και επιτέλους θα μπορεί κόσμος να σε βοηθήσει... γιατί ποιος πολυπαιδεύεται με Window$ [-X
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]

Return to “Δίκτυα υπολογιστών - Internet”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest