Δίκτυο ανάμεσα σε desktop και laptop

Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν το networking και ευρυζωνικές συνδέσεις, providers, τηλεφωνικά δίκτυα, δίκτυα κινητής κτλ.
User avatar
crash_override
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2908
Joined: Tue Oct 31, 2006 7:24 pm
Gender:
Location: Αθήνα

Δίκτυο ανάμεσα σε desktop και laptop

Postby crash_override » Thu Apr 26, 2007 10:02 pm

Λοιπόν, ακούστε πως έχει η κατάσταση:
Έχω ένα desktop και μόλις πήρα και ένα laptop και τα δύο με Windows XP Ελληνικά. Απλώς επειδή βαριέμαι να περνάω τα αρχεία με το flashάκι μου (γιατί είναι βαρετό και χρονοβόρο) θέλω να στήσω ένα δίκτυο ανάμεσα στα δύο μηχανήματα. Αν και έχω φοιτητικό ADSL δεν έχω router αλλά το κλασικό modem "Sagem 800".

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με οδηγίες για το αν και πώς μπορώ να στήσω το δίκτυο (γιατί στα δίκτυα δεν ξέρω και πολλά)?
What to say man...what to say....
User avatar
xrokos
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1072
Joined: Fri Nov 04, 2005 12:59 pm

Postby xrokos » Thu Apr 26, 2007 11:08 pm

Ενα καλώδιο UTP crossover και μετά να τρέξεις τον wizard των xp. Δε θυμάμαι τα home έχουν wizard για network;
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
User avatar
crash_override
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2908
Joined: Tue Oct 31, 2006 7:24 pm
Gender:
Location: Αθήνα

Postby crash_override » Thu Apr 26, 2007 11:17 pm

Ναι έχουν.
What to say man...what to say....
User avatar
Luke
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1388
Joined: Wed Aug 09, 2006 11:19 am
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Postby Luke » Fri Apr 27, 2007 12:17 am

Για κοίτα προσεκτικά κι εδώ. Έχω προτείνει κι έναν κατατοπιστικό οδηγό σε αυτό το thread.
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
User avatar
crash_override
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2908
Joined: Tue Oct 31, 2006 7:24 pm
Gender:
Location: Αθήνα

Postby crash_override » Thu Nov 22, 2007 8:44 pm

Ξαναποστάρω σε αυτό το θέμα γιατί δεν έχω φτιάξει ακόμα το δίκτυο και χρειάζομαι βοήθεια.

Έχω ένα desktop, ένα laptop και έναν router.

Το desktop είναι συνδεδεμένο με τον router με θύρα Ethernet και το laptop συνδεδεμένο ασύρματα με τον router για να μπορώ να μπω στο internet. Θέλω να μπορώ να στήσω ένα δίκτυο ανάμεσα στους δύο υπολογιστές (μάλλον) με την βοήθεια του router.

Το θέμα είναι πως μπορώ να το κάνω αυτό?

Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη!!!
What to say man...what to say....
User avatar
netharis
Venus Former Team Member
Posts: 1845
Joined: Sun Jul 15, 2007 2:37 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Seattle, Washington
Contact:

Postby netharis » Thu Nov 22, 2007 10:59 pm

Τρέξε τον wizard των windows με τις ίδιες ρυθμίσεις και στους 2 υπολογιστές. Απλά βάλε και στους 2 εσωτερικές ip με κοινό gateway την IP adress του ρούτερ. Αν ενεργοποιήσεις το file sharing θα βλέπεις τα shared files του άλλου υπολογιστή στο My Network Places
Image
Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
User avatar
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 3246
Joined: Tue Mar 16, 2004 2:47 pm
Academic status: PhD
Gender:
Location: mm.aueb.gr
Contact:

Postby tsilochr » Fri Nov 23, 2007 12:28 am

το router θα πρέπει να κάνει bridging μεταξύ του ενσύρματης και της ασύρματης διεπαφής. Συνήθως στα dsl modem/router είναι μια απλή επιλογή που ρυθμίζεται με ένα tick στο web interface(και συνήθως είναι ενεργοποιημένο από default). κοίτα το manual και πες μας τι σου λέει.

από κει και έπειτα θα πρέπει να έχεις ενεργοποιήσει το file and printer sharing στα windows.
User avatar
crash_override
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2908
Joined: Tue Oct 31, 2006 7:24 pm
Gender:
Location: Αθήνα

Postby crash_override » Fri Nov 23, 2007 11:07 am

Δεν υπάρχει manual μαζί με τον router. Απλώς ένα χαρτάκι για την σύνδεση του με τον υπολογιστή και τα φίλτρα στα τηλέφωνα...
What to say man...what to say....
User avatar
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 3246
Joined: Tue Mar 16, 2004 2:47 pm
Academic status: PhD
Gender:
Location: mm.aueb.gr
Contact:

Postby tsilochr » Fri Nov 23, 2007 11:47 am

crash_override wrote:Δεν υπάρχει manual μαζί με τον router. Απλώς ένα χαρτάκι για την σύνδεση του με τον υπολογιστή και τα φίλτρα στα τηλέφωνα...


έψαξες να βρεις manual στο web? ρύθμιση για bridge στο web interface του βλέπεις?
User avatar
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 956
Joined: Fri Apr 02, 2004 9:56 am
Academic status: PhD
Location: eltrun.gr

Postby Sreak » Fri Nov 23, 2007 1:57 pm

Μη το μπερδεύετε το παιδί :)
Φυσιολογικά η γεφύρωση θα γίνεται από μόνη της, τουλάχιστον έστι είναι σε όσα router έχω δει.
Είσαι σίγουρος πως και οι δύο υπολογιστές είναι συνδεδεμένοι με τον router(δηλαδή έχουν πάρει κάποια IP?)
Αν ναι τα πράγματα είναι απλά.

Έστω ο υπολογιστής Α και ο υπολογιστής Β. Θέλεις να μεταφέρεις κάτι από τον Α στον Β μέσω δικτύου σωστά?
Πήγαινε σε έναν φάκελο του Β (π.χ φτιάξε έναν εσύ) κάνε δεξί click πάνω του - properties - sharing - share this folder to the network θα πατάς μετά ότι καταλβαίνεις το ρίσκο που έχει αυτό κτλ κτλ δεν θα δισκολευτείς).
Μετά θα βρείς την IP που έχει ο Β.
Start -> run -> γραφεις cmd ->εκτελείς ipconfig

Μετά πας στον Α.
Start -> run -> γραφεις \\192.. or 10..(κοινώς την IP του Β).
Φυσιολογικά θα σου ανοίχει ένα παράθυρο με τον φάκελο που είχες κάνει share στον Β.
Αυτόν μετά τον χρησιμοποιείς σαν τοπικό φάκελο και όλες οι μεταφορές γίνονται μέσω δικτύου.
User avatar
crash_override
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2908
Joined: Tue Oct 31, 2006 7:24 pm
Gender:
Location: Αθήνα

Postby crash_override » Fri Nov 23, 2007 4:17 pm

Εντάξει, έγινε αυτό το "γεφύρωμα" με ανάμεσα στους δύο υπολογιστές με την βοήθεια του router. Αλλά τώρα δεν έχω internet στο laptop... :smt021 :smt021 :smt021

Δεν μπορώ να καταλάβω τί γίνεται...θα το ξαναπροσπαθήσω από την αρχή...

@Sreak: Λιγάκι πολύπλοκο μου ακούγεται το τελευταίο μέρος. Εγώ περίμενα ένα απλό drag-drop στο κοινόχρηστο φάκελο.
What to say man...what to say....
User avatar
Luke
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1388
Joined: Wed Aug 09, 2006 11:19 am
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Postby Luke » Fri Nov 23, 2007 7:28 pm

Αν κοιτάξεις στον οδηγό που προτείνω παραπάνω το 2ο μέρος του οδηγού αφορά το μοίρασμα internet. Αυτό είναι διαφορετική διαδικασία από το να μοιράζεις απλώς αρχεία μεταξύ των υπολογιστών. Επίσης πρέπει να θέσεις trusted τις ip των μηχανημάτων στα firewall. Αρχικά δοκίμασε με κατεβασμένα firewall για να σιουρευτείς ότι το έχεις σετάρει σωστά.
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
User avatar
crash_override
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2908
Joined: Tue Oct 31, 2006 7:24 pm
Gender:
Location: Αθήνα

Postby crash_override » Fri Nov 23, 2007 9:07 pm

OK thanks Luke.

Θα το προσπαθήσω.
What to say man...what to say....
User avatar
P@radox
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 486
Joined: Tue Nov 09, 2004 4:50 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Among The Few..
Contact:

Postby P@radox » Wed Dec 12, 2007 4:23 pm

..Καποτε το ειχα προσπαθήσει κι εγω.. αλλα χωρίς αποτέλεσμα..

Εφόσον εχεις router.. κανε ενα shared φάκελο απο το ένα pc.. και τον βλέπεις στον αλλον.. (αν και νομίζω οτι τελικα θα ανάγεται στις περιπτώσεις που θα βλαστημίσεις τις ρυθμίσεις workgroup και domain.. κλπ)

Η δικιά μου η λυση ερχεται ως εξής..

Κατέβασε το Quick n Easy FTP Server Lite.. είναι standalone , δωρεαν και τρεχει χωρίς εγκατάσταση..

Κάνε τις απαραίτητες .. (γελοίες).. ρυθμίσεις.. οπως να δηλώσεις ενα home φάκελο για να βλέπει ο server.. όρισε την θύρα.. (21 συνήθως..) βάλε ενα user και ενα password.. δώσε δικαιώματα.. και χτύπα τον ftp server σου απο το αλλο pc.. μέσω της IP (..που σου δίνει ο router.. την εσωτερική δηλαδη.. πχ.. 192.168.1.ΧΧ)..

Ολα άψογα!
Image
P@radox's Space - Ελληνικότατο..!
User avatar
crash_override
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2908
Joined: Tue Oct 31, 2006 7:24 pm
Gender:
Location: Αθήνα

Postby crash_override » Wed Dec 12, 2007 5:17 pm

Αφήστε το παιδιά, το παράτησα. Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται και πολύ φοβάμαι ότι θα κάνω και καμιά ζημιά στο τέλος. Αρκετά τα πείραξα τα pc.
What to say man...what to say....
User avatar
valentinos
byte level
byte level
Posts: 139
Joined: Thu May 17, 2007 3:32 am
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: In a state of trance

Postby valentinos » Wed Dec 12, 2007 7:23 pm

Εγώ εχω dsl στα 1024 και εχω 3 laptop laptop συνδεδεμένα ασύρματα με τον router. Άλλαξα το όνομα των workgroup για να είναι το ίδιο και στα 3, εκανα disable τα firewall και έτσι ότι έχει το ένα στο Shared Folder του μπορουν να το δουν και να το κάνουν copy τα άλλα από το Network Places. Δεν είναι ακριβώς δίκτυο αλλά για την δουλειά που το θέλεις σου κάνει.. Δοκίμασε το αν δεν βαριέσαι..
...like a rolling stone...
User avatar
fo@
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 337
Joined: Mon Jun 19, 2006 12:35 pm

Postby fo@ » Wed Dec 12, 2007 7:52 pm

Το να απενεργοποιήσεις το firewall δεν είναι καθόλου καλή ιδέα. Εκθέτεις σε υπολογίσιμο κίνδυνο όλους τους υπολογιστές. Επίσης το sharing στα windows έχω την εντύπωση ότι είναι ένας σχετικά αργός τρόπος μεταφοράς αρχείων.
"With soap, baptism is a good thing"
User avatar
valentinos
byte level
byte level
Posts: 139
Joined: Thu May 17, 2007 3:32 am
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: In a state of trance

Postby valentinos » Wed Dec 12, 2007 11:22 pm

Δεν το είπα για να είναι συνεχεια disable το firewall.. Aπλά για να το δοκιμάσει αν δουλεύει ετσι και μετά να αλλάξει τις ρυθμίσεις του και να δέχεται FTP. Είναι αργό αλλά την δουλειά σου την κάνεις. :)
...like a rolling stone...
User avatar
Zifnab
Venus Former Team Member
Posts: 7582
Joined: Tue Nov 15, 2005 2:42 am
Academic status: MSc
Gender:
Location: Connecticut
Contact:

Postby Zifnab » Thu Dec 13, 2007 12:41 am

valentinos στα vista σε μένα για να μπει σε υπολογιστή που είναι και αυτός στο δίκτυο μου ζητάει username και password που κάνεις login σε εκείνον τον υπολογιστή..
Θα ήταν "πιο δίκτυο" αν δούλευες με Network Drives....
User avatar
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2810
Joined: Wed Sep 26, 2007 3:44 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας
Contact:

Postby marios » Thu Dec 13, 2007 1:50 am

Εγώ εχω άλλο πρόβλημα: έχω συνδέσει με εξωτερική κάρτα δικτύου τον laptop με τον router... Το πρόβλημα ειναι στο ότι η κάρτα δικτύου θέλει συχνά(κάθε 2-3 ανοιγματα του υπολογιστή) να της περάσω από πάνω τον driver, αλλιώς κάνει κάτι κουφά του στυλ συνδέεται και δεν έχω net η δεν συνδέεται καθόλου... καμιά ιδέα τι να κάνω;
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
User avatar
netharis
Venus Former Team Member
Posts: 1845
Joined: Sun Jul 15, 2007 2:37 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Seattle, Washington
Contact:

Postby netharis » Thu Dec 13, 2007 2:15 am

marios wrote:να της περάσω από πάνω τον driver, αλλιώς κάνει κάτι κουφά του στυλ συνδέεται και δεν έχω net η δεν συνδέεται καθόλου... καμιά ιδέα τι να κάνω;


Χάνει το connectivity;

Δοκίμασε την επόμενη φορά πρίν περάσεις για 1000-οστή φορά το driver να κάνεις σε prompt:

ipconfig /release
ipconfig /renew
Image
Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."

Return to “Δίκτυα υπολογιστών - Internet”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest