Απορία σε εγκατάσταση router

Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν το networking και ευρυζωνικές συνδέσεις, providers, τηλεφωνικά δίκτυα, δίκτυα κινητής κτλ.
User avatar
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 3648
Joined: Sat Nov 04, 2006 2:59 am
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Απορία σε εγκατάσταση router

Postby para » Sun Nov 11, 2007 3:36 pm

Πήρα ένα wireless modem router (Netgear DG834G) και είπα να επιχειρήσω σήμερα να το εγκαταστήσω μιας και ο γείτονας έβαλε firewall


Έβαλα το cd εγκατάστασης, όπως έγραφαν οι οδηγίες, κι άρχισε να προχωράει η εγκατάσταση. Σύνδεσα κανονικά τη συσκευή σε υπολογιστή, πρίζα τηλ, πρίζα internet και μπήκα στις πιο βαθιές (κ δύσκολες!) ρυθμίσεις..
Πρώτα μου ζήτησε να βάλω κωδικό για την προστασία του δικτύου. Το κατάφερα αυτό :-D
Τώρα όμως μου ζητάει να φτιάξω τις ρυθμίσεις της static IP. Συγκεκριμένα μου ζητάει να βάλω 3 IPs (λέει τι είναι η καθεμία αλλά ούτε που ξέρω!) και 2 DNSs! Δεν έχει και καμιά βοήθεια να δω τι πρέπει να βάλω. Το μόνο που λέει είναι ότι μου τα έχει δώσει ο παροχέας αυτά. Κι όμως δε μού 'χει δώσει τίποτα :Ρ


Τι να κάνω;;; Θέλω internet!!
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...

#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
User avatar
netharis
Venus Former Team Member
Posts: 1845
Joined: Sun Jul 15, 2007 2:37 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Seattle, Washington
Contact:

Postby netharis » Sun Nov 11, 2007 3:42 pm

Έγώ έχω το DG834PN.
Σε ποio tab ρυθμίσεων είσαι;
Για τα DNS θα βάλεις τον primary και alternative dns του provider σου.
Εαν δεν τους έχεις κάπου, πες μου το provider να στους δώσω. Τώρα 3 ΙP δεν μπορώ να καταλάβω σε ποιο σημείο σου ζητάει.
Μήπως το LAN IP Setup;
Image
Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
User avatar
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 3648
Joined: Sat Nov 04, 2006 2:59 am
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Postby para » Sun Nov 11, 2007 3:50 pm

Enter your static IP settings

Your internet service provides your static IP (fixed) settings.
Be sure to enter the correct IP address for each item.

For example, be sure to enter the IP address in the IP address fields and the domain name server address in the dns fields without mixing them up.

Internet IP Address
IP Address --------
IP subnet Mask -----
Gateway IP Address ----

Domain name server (dns) address
Primary dns ------
Secondary dns -----

Όπου ---- είναι τα σημεία που πρέπει να συμπληρώσω.

Otenet έχω..
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...

#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
User avatar
netharis
Venus Former Team Member
Posts: 1845
Joined: Sun Jul 15, 2007 2:37 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Seattle, Washington
Contact:

Postby netharis » Sun Nov 11, 2007 4:05 pm

Tα DNS που πρέπει να συμπληρώσεις είναι αυτά.
195.170.0.1
195.170.2.2
Static IP δεν νομίζω να έχεις.
Γίνεται να αφήσεις κενό το IP adress?
Στο Subnet mask συμπλήρωσε 255.255.255.0
και στο gateway 192.168.0.1
Image
Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
User avatar
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 2722
Joined: Mon Mar 22, 2004 4:12 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: !! El Paso !!

Postby P3 » Sun Nov 11, 2007 4:10 pm

βασικά πρέπει το ρούτερ σου να έχει άν admin page πιθανότηατα μεσω web interface. Αν δεις τις οδηγίες λογικά θα σου λέει κάπου να ανοίξεις ένα browser και να πάς σε μία διέυθυνση τύπου: 10.0.0.1 (private IP) Από έκεί λογικά το ρούτερ σου κάνει σύνδεση με τον provider σου και παίρνει αυτόματα IP, Mask, Gateway. DNS!
Μετά ρυθμίζεις από κάπου στο ρούτερ σου να έχει ενεργοποιημένο το DHCP και μετά στο pc βάζεις στα internet Properties: Οbtain IP automatically!
Ε, voila: You have internet!!!
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
User avatar
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 3648
Joined: Sat Nov 04, 2006 2:59 am
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Postby para » Sun Nov 11, 2007 4:27 pm

netharis: Invalid IP Address. enter again (κάτι τέτοιο)

P3: Δεν έχω πουθενά τέτοιες οδηγίες.. :-( Αν και ότι μου ζητάει να γράψω, τα γράφω σε I.E.
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...

#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
User avatar
netharis
Venus Former Team Member
Posts: 1845
Joined: Sun Jul 15, 2007 2:37 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Seattle, Washington
Contact:

Postby netharis » Sun Nov 11, 2007 4:40 pm

Δοκίμασε αφού έχει συνδεθεί με το router, να μπείς με mozilla η explorer στο 192.168.0.1(των netgear συνήθως είναι αυτό.)
Λογικά θα σου ζητήσει για user/pass. Γράψε admin/password ( το default)
Kαι απο εκεί μπορείς να επεξεργαστείς τα ADSL Settings, η να πάς μέσω του wizard
Image
Resistance is futile. Join the foss-side now!
"UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity." - Dennis Ritchie
"The things that I want, by Max Payne. A smoke. A whiskey. For the sun to shine. I want to sleep, to forget. To change the past. Unlimited ammo and a license to kill. But right then, more than anything, I wanted her."
User avatar
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1363
Joined: Fri Mar 12, 2004 2:00 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: A Galaxy Far, Far Away
Contact:

Postby mikem4600 » Sun Nov 11, 2007 4:45 pm

@para
Έχω κι εγώ το DG834G (v2). Το CD εγκατάστασης αγνόησέ το - περισσότερο μπερδεύει παρά βοηθάει (αφού δεν υποστηρίζει ελληνικούς ISPs). Πρέπει να συνδεθείς στο web interface του router σου (συνήθως στην διεύθυνση http://192.168.0.1).

Αφού μπεις στο web interface, στην επιλογή Basic Settings βάζεις Internet IP Address: Get Dynamically From ISP και Domain Name Server (DNS) Address: Get Automatically From ISP.

Εδώ είναι η σελίδα του support για το router σου (έχει και το manual, αν δεν το έχεις σε έντυπη μορφή).
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
User avatar
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 3648
Joined: Sat Nov 04, 2006 2:59 am
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Postby para » Sun Nov 11, 2007 5:53 pm

success! Thnx παιδιά! Τελικά το πρόβλημα ήταν ότι δεν μπορούσε να κάνει detect τις πληροφορίες που ήθελε οπότε μου τις ζητούσε χειροκίνητα.
Αφού κατάφερε και εντόπισε ότι ήθελε δε μου ζήτησε τίποτα παραπάνω!

Thnx και πάλι ;)
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...

#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
User avatar
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 3246
Joined: Tue Mar 16, 2004 2:47 pm
Academic status: PhD
Gender:
Location: mm.aueb.gr
Contact:

Postby tsilochr » Mon Nov 12, 2007 12:28 am

άντε καλορίζικο. τώρα μάθε να κάνεις port forward - θα σου χρειαστεί.
User avatar
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 3648
Joined: Sat Nov 04, 2006 2:59 am
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Postby para » Mon Nov 12, 2007 12:36 am

omg...με τρομάζεις :???: :roll:
Θα μελετήσω την Τρίτη τι ακριβώς είναι αυτό! :smt004


Thnx για τις ευχές :)
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...

#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
User avatar
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 3246
Joined: Tue Mar 16, 2004 2:47 pm
Academic status: PhD
Gender:
Location: mm.aueb.gr
Contact:

Postby tsilochr » Mon Nov 12, 2007 10:41 am

para wrote:omg...με τρομάζεις :???: :roll:
Θα μελετήσω την Τρίτη τι ακριβώς είναι αυτό! :smt004


Thnx για τις ευχές :)


παιχνιδάκι είναι, 3 αριθμούς βάζεις όλους κι όλους. είναι απαραίτητη ρύθμιση για να:

- στήσεις ένα apache και να το βλέπεις από το υπόλοιπο Internet
- κάνεις remote desktop στο pc σου από το υπόλοιπο Internet
- δουλεύουν σωστά τα p2p προγράμματα για να κατεβάζεις το iso του Ubuntu με torrent
User avatar
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 3648
Joined: Sat Nov 04, 2006 2:59 am
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Postby para » Thu Nov 22, 2007 2:40 pm

Πρέπει να έχω static ip για να κάνω port forward?
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...

#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
User avatar
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 2722
Joined: Mon Mar 22, 2004 4:12 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: !! El Paso !!

Postby P3 » Thu Nov 22, 2007 2:53 pm

Το router σου παίρνει δυναμικά ΙΡ από τον ΙSP, στο pc σου όμως βάλε στατική κάποια private IP (πχ 10.0.0.2 αναλογα με το υποδίκτυο που χρησιμοποιείς). Σε αυτή κάνεις Port forward.
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
User avatar
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 3648
Joined: Sat Nov 04, 2006 2:59 am
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Postby para » Fri Nov 23, 2007 1:57 am

χμ.. οι ρυθμίσεις που φαίνονται δηλαδή στο step10 είναι μόνο για το δίκτυο μου κι όχι για το Ίντερνετ;
Και πώς θα ξέρω πως θα γεμίσω IPs και DNSs? :???:

Sorry για τις πολλές ερωτήσεις... :oops:
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...

#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
User avatar
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 3246
Joined: Tue Mar 16, 2004 2:47 pm
Academic status: PhD
Gender:
Location: mm.aueb.gr
Contact:

Postby tsilochr » Fri Nov 23, 2007 9:03 am

στο link που έδωσες, παίρνεις την τρέχουσα ΙΡ του υπολογιστή και την δίνεις με το χέρι. Gateway θα βάλεις την ΙΡ του router.

Αν δεν ξέρεις τους DNS του ΙSP σου, υπάρχουν δυο τρόποι.
1. Τους παίρνεις τηλ και στους λένε αυτοί
2. Βάλε για DNS την ΙΡ του router, συνήθως προωθούν τα πακέτα για DNS.

Πολύ βασικό, πρέπει να ρυθμίσεις το dhcp router είτε να μην δίνει την IP που έδωσες στο pc είτε κλείστο τελείως.
User avatar
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 2722
Joined: Mon Mar 22, 2004 4:12 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: !! El Paso !!

Postby P3 » Fri Nov 23, 2007 9:05 am

Αν δεν ξέρεις απο ποιο υποδίκτυο μοιράζει IP το router σου, τότε βάλε DHCP και άσε να πάρει το PC ΙΡ αυτόματα. Δες τι ΙΡ, μάσκα, DNS κτλ πήρε και μετά απενεργοποίησε τον DHCP και βάλε αυτά που είχες πριν χερουκλάτα! Ε, voila!!!!!
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
User avatar
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 3648
Joined: Sat Nov 04, 2006 2:59 am
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Postby para » Sat Nov 24, 2007 3:12 am

I made it!!

Ευχαριστώ πολύ παιδιά!! :) :)
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...

#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
User avatar
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 3246
Joined: Tue Mar 16, 2004 2:47 pm
Academic status: PhD
Gender:
Location: mm.aueb.gr
Contact:

Postby tsilochr » Sat Nov 24, 2007 9:49 am

καλά κατεβάσματα :)
User avatar
Ισοβίτης
Venus Former Team Member
Posts: 1262
Joined: Sat Apr 21, 2007 5:45 pm
Gender:
Location: Πίσω από τα σίδερα
Contact:

Postby Ισοβίτης » Sat Nov 24, 2007 6:29 pm

Για να μην ανοίγω άλλο θέμα, έχω κι εγώ πρόβλημα με ένα Wirless Router της NetGear, και συγκεκριμένα το WGT624.

Είχα ήδη το ενσύρματο ρούτερ της Siemens που δίνει η ForthNet στις συνδέσεις των 24Mbps. Δουλεύει μια χαρά, κανένα πρόβλημα.

Θέλω να συνδέσω και το ασύρματο της NetGear για να χρησιμοποιούν τη σύνδεση και άλλοι. Κάνω ακριβώς ό,τι λέει το manual, αλλά δεν γίνεται τίποτα. Συνδέω το ενσύρματο με το ασύρματο μέσω καλωδίου Έθερνετ. Τα έχω και τα δύο στην πρίζα. Η γραμμή τηλεφώνου είναι στο ενσύρματο. Ανοίγω τον υπολογιστή, ανοίγω και τον Εξπλόρερ, μου βγάζει τη σελίδα της NetGear για να κάνω τς ρυθμίσεις, αλλά μετά από μερικά βήματα μού πετάει μήνυμα ότι "Δεν υπάρχει σύνδεση στο Ίντερνετ"!!!!!!!!

Βλέπω ότι το φωτάκι του ασύρματου που δηλώνει το Wireless αναβοσβήνει ΠΑΝΤΟΤΕ, ενώ το manual λέει ότι πρέπει αρχικά να είναι σβηστό και στη συνέχεια να ανάψει, αφού γίνουν οι ρυθμίσεις. Παρ' όλα αυτά, το φωτάκι αναβοσβήνει από τη στιγμή που βάζω το ρούτερ στην πρίζα και δεν σταματάει ποτέ. Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να φταίει...

Τη Δευτέρα θα πάω στο Πλαίσιο, αλλά αν κάποιος έχει καμιά ιδέα ας τη ρίξει :-D
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
User avatar
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 3246
Joined: Tue Mar 16, 2004 2:47 pm
Academic status: PhD
Gender:
Location: mm.aueb.gr
Contact:

Postby tsilochr » Sat Nov 24, 2007 7:08 pm

Συνδέω το ενσύρματο με το ασύρματο μέσω καλωδίου Έθερνετ. Τα έχω και τα δύο στην πρίζα. Η γραμμή τηλεφώνου είναι στο ενσύρματο


όπα, σε έχασα εδώ. πες πιο αναλυτικά τι πάει που. οι υπολογιστές σε ποιο συνδέονται? το τηλέφωνο πάει στο siemens αλλά τα pc συδέονται με το netgear?
User avatar
Ισοβίτης
Venus Former Team Member
Posts: 1262
Joined: Sat Apr 21, 2007 5:45 pm
Gender:
Location: Πίσω από τα σίδερα
Contact:

Postby Ισοβίτης » Sat Nov 24, 2007 7:28 pm

tsilochr wrote:
Συνδέω το ενσύρματο με το ασύρματο μέσω καλωδίου Έθερνετ. Τα έχω και τα δύο στην πρίζα. Η γραμμή τηλεφώνου είναι στο ενσύρματο


όπα, σε έχασα εδώ. πες πιο αναλυτικά τι πάει που. οι υπολογιστές σε ποιο συνδέονται? το τηλέφωνο πάει στο siemens αλλά τα pc συδέονται με το netgear?

Προς το παρόν, είναι ένα το pc.

Με ένα Έθερνετ έχω συνδέσει το Siemens με το NetGear και με ένα δεύτερο Έθερνετ έχω συνδέσει το NetGear με τον υπολογιστή. Όπως τα λέει το manual. Η γραμμή του τηλεφώνου πάει στο Siemens.
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image

Return to “Δίκτυα υπολογιστών - Internet”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest