Πρόβλημα με Wireless router...

Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν το networking και ευρυζωνικές συνδέσεις, providers, τηλεφωνικά δίκτυα, δίκτυα κινητής κτλ.
User avatar
Ισοβίτης
Venus Former Team Member
Posts: 1262
Joined: Sat Apr 21, 2007 5:45 pm
Gender:
Location: Πίσω από τα σίδερα
Contact:

Πρόβλημα με Wireless router...

Postby Ισοβίτης » Tue Feb 26, 2008 11:20 pm

Έχω ένα ακόμη πρόβλημα με το ασύρματο ρουτεράκι μου :-D

Μέχρι προχτές, είχα Ίντερνετ ως εξής: Συνέδεα ένα ενσύρματο ρούτερ με την τηλεφωνική γραμμή. Συνέδεα το ασύρματο ρούτερ μέσω Έθερνετ με το ενσύρματο και στη συνέχεια, με άλλο Έθερνετ, συνέδεα το ασύρματο με το pc.

Μέχρι προχτές, όλα δούλευαν μια χαρά και είχε τζάμπα Ίντερνετ όλη η πολυκατοικία...

Προχτές, έβγαλα το καλώδιο Έθερνετ που συνέδεε το ασύρματο ρούτερ με το pc για να το αντικαταστήσω με ένα μεγαλύτερο (ενημερωτικά, το παλιό είναι 1 μέτρο και το μεγαλύτερο είναι 20 μέτρα). Από εκείνη τη στιγμή, ο υπολογιστής μου δεν βλέπει το αύρματο ρούτερ και δεν μπορώ να μπω στο Ίντερνετ παρά μόνο αν χρησιμοποιήσω σκέτο το ενσύρματο!

Δοκίμασα να ξαναβάλω το καλώδιο του 1 μέτρου, αλλά πάλι τίποτα!

Έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να παίζει; Πώς γίνεται να χάλασε τόσο απλά; :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Δεν ξέρω αν βοηθάει: οι συσκευές δεν είναι μόντεμ/ρούτερ αλλά σκέτα ρούτερ (τριών μηνών).
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
User avatar
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 3246
Joined: Tue Mar 16, 2004 2:47 pm
Academic status: PhD
Gender:
Location: mm.aueb.gr
Contact:

Re: Πρόβλημα με Wireless router...

Postby tsilochr » Tue Feb 26, 2008 11:29 pm

ισοβίτη, πρέπει να μας δώσεις ένα dump όλων των ip που έχουν οι συσκευές, ποιες συσκευές έχουν dhcp κλπ κλπ. Μπορεί η αρχική εγκατάσταση να ήταν λάθος και να έτυχε να παίζει...
User avatar
Ισοβίτης
Venus Former Team Member
Posts: 1262
Joined: Sat Apr 21, 2007 5:45 pm
Gender:
Location: Πίσω από τα σίδερα
Contact:

Re: Πρόβλημα με Wireless router...

Postby Ισοβίτης » Tue Feb 26, 2008 11:58 pm

Ευχαρίστως να δώσω... Αλλά κινδυνεύω να γίνω γραφικός αν ρωτήσω τι και πώς; :oops:
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
User avatar
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 3246
Joined: Tue Mar 16, 2004 2:47 pm
Academic status: PhD
Gender:
Location: mm.aueb.gr
Contact:

Re: Πρόβλημα με Wireless router...

Postby tsilochr » Wed Feb 27, 2008 12:06 am

να σου πω, απλά τα συνέδεσες τη πρώτη φορά και παίξανε? δεν έκανες καμιά ρύθμιση με το χέρι? ξέρεις κάτι νουμεράκια του στυλ 192.168.1.1, 255.255.255.0, default gateway...?
User avatar
Ισοβίτης
Venus Former Team Member
Posts: 1262
Joined: Sat Apr 21, 2007 5:45 pm
Gender:
Location: Πίσω από τα σίδερα
Contact:

Re: Πρόβλημα με Wireless router...

Postby Ισοβίτης » Wed Feb 27, 2008 12:13 am

tsilochr wrote:να σου πω, απλά τα συνέδεσες τη πρώτη φορά και παίξανε?

Τα συνέδεσα όπως είπα παραπάνω και είχε κανονικά Ίντερνετ το πισί. Στη συνέχεια, μέσω του cd του ασύρματου, έκανα τις διάφορες ρυθμίσεις (username, password, κλπ) και λειτούργησε και η κεραία. Όλα ήταν μια χαρά...

tsilochr wrote:δεν έκανες καμιά ρύθμιση με το χέρι? ξέρεις κάτι νουμεράκια του στυλ 192.168.1.1, 255.255.255.0, default gateway...?

192.168.1.1 αν θυμάμαι καλά, αλλά μπορώ να το βρω αυτό... Δεν έκανα εκεί ρυθμίσεις.
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
User avatar
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2273
Joined: Fri Jun 18, 2004 9:31 am
Academic status: 3rd year
Gender:
Contact:

Re: Πρόβλημα με Wireless router...

Postby Ganther » Wed Feb 27, 2008 12:49 pm

Δεν καταλαβαινω τον λογο αυτης της ομολογουμενως παραξενης συνδεσης που εχεις κανει. Αφου ετσι και αλλιως συνδεεσαι ενσυρματα, γιατι χρησιμοποιεις σαν Switch το Ασυρματο? Τι οφελος εχεις? Εκτος και αν το μονο που σε ενδιαφερει ειναι να δινεις παντου ασυρματα (που δεν το καταλαβαινω) χρησιμοποιωντας το ασυρματο σαν Acess Point. Εχετε κανει καμμια λαμογια και πληρωνετε 5 διαμερισματα πχ 1 συνδεση ADSL Και τη μοιραζεστε ετσι??

Οι αλλοι εαν οντως υπαρχουν αλλοι που παιρνουν, το ασυρματο modem το βλεπουν ασυρματα???
Nα χαλασε επειδη αλλαξες καλωδιο δεν παιζει εκτος και αν εκανες τπτ βιαιο, ειναι ανθεκτικα αυτα τα διαολια ( :smt016 ) Για πες αυτα που ζηταει ο Tsilo να δουμε τι γινεται. Μηπως εκανες κανενα REset σε κανενα απο τα 2 modem οταν αλλαζες καλωδια?
User avatar
Ισοβίτης
Venus Former Team Member
Posts: 1262
Joined: Sat Apr 21, 2007 5:45 pm
Gender:
Location: Πίσω από τα σίδερα
Contact:

Re: Πρόβλημα με Wireless router...

Postby Ισοβίτης » Wed Feb 27, 2008 1:39 pm

Ganther wrote:Δεν καταλαβαινω τον λογο αυτης της ομολογουμενως παραξενης συνδεσης που εχεις κανει. Αφου ετσι και αλλιως συνδεεσαι ενσυρματα, γιατι χρησιμοποιεις σαν Switch το Ασυρματο? Τι οφελος εχεις? Εκτος και αν το μονο που σε ενδιαφερει ειναι να δινεις παντου ασυρματα (που δεν το καταλαβαινω) χρησιμοποιωντας το ασυρματο σαν Acess Point. Εχετε κανει καμμια λαμογια και πληρωνετε 5 διαμερισματα πχ 1 συνδεση ADSL Και τη μοιραζεστε ετσι??

Γιατί να πληρώνουν οι γονείς μου που μένουν στο πάνω διαμέρισμα ξεχωριστή σύνδεση; Επίσης, γιατί να μην μπαίνω και με το λάπτοπ ταυτόχρονα;

Ganther wrote:Οι αλλοι εαν οντως υπαρχουν αλλοι που παιρνουν, το ασυρματο modem το βλεπουν ασυρματα???

Ναι (είναι ρούτερ, όχι μόντεμ).

Ganther wrote:Nα χαλασε επειδη αλλαξες καλωδιο δεν παιζει εκτος και αν εκανες τπτ βιαιο, ειναι ανθεκτικα αυτα τα διαολια ( :smt016 ) Για πες αυτα που ζηταει ο Tsilo να δουμε τι γινεται. Μηπως εκανες κανενα REset σε κανενα απο τα 2 modem οταν αλλαζες καλωδια?

Δεν έκανα τίποτα βίαιο :-D . Απλώς, άλλαξα το καλώδιο. Reset δεν έκανα όταν άλλαζα τα καλώδια, έκανα μετά όταν διαπίστωσα ότι δεν δουλεύει.

Λοιπόν, ξανασυνέδεσα τα ρούτερ όπως περιέγραψα στο πρώτο ποστ (και πάλι δεν εντοπίζει Ίντερνετ). Άνοιξα τον browser στο 192.168.1.1 και... αισθάνθηκα σαν κομμώτρια που της ζήτησαν να εγκαταστήσει firewall! Ποιες από τις ρυθμίσεις πρέπει να αλλάξω (αν πρέπει) και γιατί; Σωστές μου φαίνονται όλες :-( ...
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
User avatar
cyberpython
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 654
Joined: Wed Nov 21, 2007 8:18 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Αθηνα
Contact:

Re: Πρόβλημα με Wireless router...

Postby cyberpython » Wed Feb 27, 2008 5:32 pm

Το να μην παίζει με το άλλο καλώδιο ίσως να οφείλεται στο οτι το ένα ήταν FTP(δικτύωση χωρίς switch) και το άλλο UTP(δικτύωση με χρήση switch). Αλλά το οτι δεν λειτουργεί πλέον ούτε με το παλιό καλώδιο είναι λίγο ανεξήγητο... Δοκίμασε να τα ξανασυνδέσεις με τον προηγούμενο τρόπο, και μη συνδέσεις το ασύρματο πάνω στο ενσύρματο αλλά το PC. Αν η σύνδεση λειτουργεί αποσύνδεσέ το και σύνδεσε το ασύρματο και μετά πάνω σ' αυτό το PC. Αν η σύνδεση δε λειτουργεί κάτι παίζει με τις ρυθμίσεις του ασύρματου ή το "δολοφόνησες" κατά την αποσύνδεση (πολύ δύσκολο βέβαια να συμβεί)....
User avatar
Ισοβίτης
Venus Former Team Member
Posts: 1262
Joined: Sat Apr 21, 2007 5:45 pm
Gender:
Location: Πίσω από τα σίδερα
Contact:

Re: Πρόβλημα με Wireless router...

Postby Ισοβίτης » Wed Feb 27, 2008 7:22 pm

Το έκανα κι αυτό... Τίποτα :cry: . Το θέμα είναι ποιες ρυθμίσεις πρέπει να πειράξω... Να το "δολοφόνησα" είναι λίγο δύσκολο. Το μόνο που έκανα ήταν να αλλάξω καλώδιο!

Πάντως, παιδιά, ειλικρινά ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και τη βοήθεια... Στο Πλαίσιο ήταν λακωνικοί: "Δεν ξέρουμε!"...
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
User avatar
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 3246
Joined: Tue Mar 16, 2004 2:47 pm
Academic status: PhD
Gender:
Location: mm.aueb.gr
Contact:

Re: Πρόβλημα με Wireless router...

Postby tsilochr » Wed Feb 27, 2008 9:14 pm

προσπάθησε για κάθε συσκευή που έχεις να μας πεις τα εξής 3 στοιχεία: διεύθυνση ΙΡ, μάσκα δικτύου και default gateway. Αυτα για αρχή...
User avatar
Ισοβίτης
Venus Former Team Member
Posts: 1262
Joined: Sat Apr 21, 2007 5:45 pm
Gender:
Location: Πίσω από τα σίδερα
Contact:

Re: Πρόβλημα με Wireless router...

Postby Ισοβίτης » Sat Mar 01, 2008 11:23 pm

Λόγω εξεταστικής δεν προλάβαινα να ασχοληθώ...

Έχουμε και λέμε:

Για το ενσύρματο Siemens:
IP: 192.168.1.1
Subnet Mask: 255.255.255.0
Default Gateway: 194.219.231.35

Για το ασύρματο NetGear:
IP: 192.168.1.1
Subnet Mask: 255.255.255.0
Default Gateway: Δεν την βρήκα αλλά να υποθέσω ότι πρέπει να είναι ίδια με του Siemens;

Ενημερωτικά, με πήραν τηλέφωνο από το Πλαίσιο και μου είπαν στο NetGear να μην έχω dynamic IP αλλά static και να θέσω την τιμή της ίση με 192.168.1.(όποιο νούμερο θέλω). Επίσης, μου είπαν να ορίσω ως default gateway το Siemens.
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
User avatar
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 3246
Joined: Tue Mar 16, 2004 2:47 pm
Academic status: PhD
Gender:
Location: mm.aueb.gr
Contact:

Re: Πρόβλημα με Wireless router...

Postby tsilochr » Sun Mar 02, 2008 6:20 pm

αχταρμάς...

Ισοβίτη, σταντέ είναι λάθος η ρύθμιση του ασύρματου γιατί έχει ίδια ip με το ενσύρματο. Το ασύρματο θα πρέπει να έχει μια ip πχ 192.168.1.2 με gateway το ενσύρματο - δλδ το 192.168.1.1

Άλλά δεν είναι τόσο απλό, γιατί υποθέτω κάθε συσκευή θα έχει κάποιο dhcp από default ανοιχτό, το ασύρματο θα κάνει bridging μεταξύ, στάνταρ θα υπάρχουν ip conflicts με το υπάρχον configuration

Δεν φωνάζεις τον erevo να στα στήσει σε 10 λεπτάκια μέσα?
User avatar
Ισοβίτης
Venus Former Team Member
Posts: 1262
Joined: Sat Apr 21, 2007 5:45 pm
Gender:
Location: Πίσω από τα σίδερα
Contact:

Re: Πρόβλημα με Wireless router...

Postby Ισοβίτης » Sun Mar 02, 2008 11:18 pm

Ο δάσκαλος δουλεύει και μάλλον δεν θα προλαβαίνει...

Αν δοκιμάσω να κάνω αυτό που μου είπαν στο Πλαίσιο, τι πρέπει να κάνω; Να αλλάξω τη LAN IP από dynamic σε static; Και έστω ότι το κάνω αυτό (έχω βρει το σχετικό πεδίο), αλλά πώς θα θέσω ως default gateway το Siemens; Δεν υπάρχει πουθενά τέτοια επιλογή...
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
User avatar
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 3246
Joined: Tue Mar 16, 2004 2:47 pm
Academic status: PhD
Gender:
Location: mm.aueb.gr
Contact:

Re: Πρόβλημα με Wireless router...

Postby tsilochr » Sun Mar 02, 2008 11:39 pm

κοιτα pm
User avatar
Serendipity
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1977
Joined: Tue Sep 19, 2006 11:16 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Sweden
Contact:

Re: Πρόβλημα με Wireless router...

Postby Serendipity » Tue Jun 24, 2008 2:38 pm

βρε παιδια μου συμβαινει το εξης κουφο...προσπαθω να μπω msn,google talk και σε ιστοσελιδες οπως το google,και δεν μου μπαινουν πουθενα εκτος απο το venus,το aueb και γενικα μονο σε ελληνικες ιστοσελιδες..τι στο καλο μπορει να συμβαινει????? :smt013 :smt013 :smt013 :smt013
-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--


ImageImage

My new blog Serendipity's thoughts!
User avatar
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 3246
Joined: Tue Mar 16, 2004 2:47 pm
Academic status: PhD
Gender:
Location: mm.aueb.gr
Contact:

Re: Πρόβλημα με Wireless router...

Postby tsilochr » Tue Jun 24, 2008 3:02 pm

υπάρχει γενικότερο πρόβλημα, μάλλον στην ΕΔΕΤ ή το ΑΙΧ
User avatar
Serendipity
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1977
Joined: Tue Sep 19, 2006 11:16 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Sweden
Contact:

Re: Πρόβλημα με Wireless router...

Postby Serendipity » Tue Jun 24, 2008 4:46 pm

ποπο παντως αργουν πολυ να το φτιαξουν... :smt011 :smt011 :smt011 :smt021 :smt021
-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--


ImageImage

My new blog Serendipity's thoughts!
User avatar
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 2722
Joined: Mon Mar 22, 2004 4:12 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: !! El Paso !!

Re: Πρόβλημα με Wireless router...

Postby P3 » Wed Jun 25, 2008 8:41 am

AUEB Network Operation Center <noc@aueb.gr>
wrote:
Αγαπητοί χρήστες,
Σας ενημερώνουμε ότι το πρόβλημα που υπάρχει εδώ και μερική ώρα στην
πρόσβαση σε web sites του εξωτερικού και στην επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικού
ταχυδρομείου οφείλεται σε πρόβλημα του παρόχου μας (ΕΔΕΤ, Εθνικό Δίκτυο
Έρευνας και Τεχνολογίας).
Δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα ο χρόνος αποκατάστασης του προβλήματος.

Κέντρο Διαχείρισης Δικτύων
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων

Return to “Δίκτυα υπολογιστών - Internet”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest