Configuration για PHP

Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν το networking και ευρυζωνικές συνδέσεις, providers, τηλεφωνικά δίκτυα, δίκτυα κινητής κτλ.
User avatar
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 3587
Joined: Wed Nov 23, 2005 10:58 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Configuration για PHP

Postby PASCAL » Wed Apr 16, 2008 11:34 pm

Έχω εγκαταστήσει τον server Apache 2.2 και την MySQL 6.0 στο ProgramFiles και το εργαλείο phpMyAdmin στο Apache/bin/htdocs. Κάνω έναρξη την MySQL και τον Apache, γράφω στη γραμμή διεύθυνσεων του Mozila Firefox http://localhost/phpMyAdmin/index.php και πατάω Enter αλλά αντί να μου εμφανιστεί η σελίδα PHP μου εμφανίζεται ο κώδικάς της. Ξέρεις κανείς τι μπορεί να φταίει;
User avatar
Luke
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1388
Joined: Wed Aug 09, 2006 11:19 am
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Re: Configuration για PHP

Postby Luke » Thu Apr 17, 2008 12:34 am

Νομίζω ότι από προεπιλογή τα configuration files προϋποθέτουν ότι το μονοπάτι των προγραμμάτων είναι C:\mySql\... και C:\Apache\... αντίστοιχα αλλά δυστυχώς δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για να σου πω.
Αν θες να παίζει από τα Program Files μάλλον πρέπει να βρεις τα αντίστοιχα .conf αρχεία και να τα τροποποιήσεις κατάλληλα. Ή εγκατέστησε και τα 2 κατευθείαν κάτω από το C:\. Βέβαια μπορεί να λέω κάτι λάθος αφού κανονικά δε θα έπρεπε να δείχνει ούτε τον κώδικα του index.

Περίμενε και καμία άλλη απάντηση και αν δε βρεθεί λύση με αυτές δοκίμασε να τα εγκαταστήσεις στο C:\.
Είμαι ένας μοναχικός cowboy...
User avatar
Shocker
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1072
Joined: Wed Sep 19, 2007 11:59 pm
Academic status: N>4
Location: Beehives / Anabyss
Contact:

Re: Configuration για PHP

Postby Shocker » Thu Apr 17, 2008 2:08 am

PASCAL wrote:Έχω εγκαταστήσει τον server Apache 2.2 και την MySQL 6.0 στο ProgramFiles και το εργαλείο phpMyAdmin στο Apache/bin/htdocs. Κάνω έναρξη την MySQL και τον Apache, γράφω στη γραμμή διεύθυνσεων του Mozila Firefox http://localhost/phpMyAdmin/index.php και πατάω Enter αλλά αντί να μου εμφανιστεί η σελίδα PHP μου εμφανίζεται ο κώδικάς της. Ξέρεις κανείς τι μπορεί να φταίει;




Μηπως πρεπει να ενεργοποιήσεις απο το εργαλείο phpMyAdmin την λειτουργία της MySql?γιατι μπορει να μην το εχει enabled,ξερω γω :smt017
User avatar
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 2722
Joined: Mon Mar 22, 2004 4:12 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: !! El Paso !!

Re: Configuration για PHP

Postby P3 » Thu Apr 17, 2008 9:19 am

In order to allow Apache to recognise PHP-enabled HTML files as being grist for mod_php's mill, you need to have a line like the following in your

Opened up /etc/apache2/apache2.conf

nano /etc/apache2/apache2.conf

Find the lines

ctl V untill you get to this part of the config file you may have to add a line I did for php5 make sure to uncomment the ones applicable to your system

#AddType application/x-httpd-php .php
#AddType application/x-httpd-php3 .php3
#AddType application/x-httpd-php4 .php4
AddType application/x-httpd-php5 .php5

Τσέκαρε αν ισχύουν τα παραπάνω!
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
User avatar
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 1077
Joined: Wed Apr 21, 2004 12:06 am
Academic status: Alumnus/a
Location: San Francisco
Contact:

Re: Configuration για PHP

Postby PaP » Thu Apr 17, 2008 10:57 am

γιατί πεδαίευεσαι ???
www.bitnami.org
User avatar
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 3246
Joined: Tue Mar 16, 2004 2:47 pm
Academic status: PhD
Gender:
Location: mm.aueb.gr
Contact:

Re: Configuration για PHP

Postby tsilochr » Thu Apr 17, 2008 4:06 pm

PASCAL wrote:Έχω εγκαταστήσει τον server Apache 2.2 και την MySQL 6.0 στο ProgramFiles και το εργαλείο phpMyAdmin στο Apache/bin/htdocs. Κάνω έναρξη την MySQL και τον Apache, γράφω στη γραμμή διεύθυνσεων του Mozila Firefox http://localhost/phpMyAdmin/index.php και πατάω Enter αλλά αντί να μου εμφανιστεί η σελίδα PHP μου εμφανίζεται ο κώδικάς της. Ξέρεις κανείς τι μπορεί να φταίει;


δεν αναφέρεις να έχει εγκαταστήσει την php.
User avatar
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 956
Joined: Fri Apr 02, 2004 9:56 am
Academic status: PhD
Location: eltrun.gr

Re: Configuration για PHP

Postby Sreak » Fri Apr 18, 2008 10:46 am

Όντως μην παιδεύεσαι.
Αν δεν θέλεις αυτό του PaP δοκίμασε ένα πακετάκι μόνο με apache php mysql phpmyadmin

http://www.appservnetwork.com/
User avatar
cyberpython
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 654
Joined: Wed Nov 21, 2007 8:18 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Αθηνα
Contact:

Re: Configuration για PHP

Postby cyberpython » Tue Apr 22, 2008 8:28 pm

User avatar
Shocker
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1072
Joined: Wed Sep 19, 2007 11:59 pm
Academic status: N>4
Location: Beehives / Anabyss
Contact:

Re: Configuration για PHP

Postby Shocker » Thu Apr 24, 2008 3:37 am

Καλυτερα xampp :)

Return to “Δίκτυα υπολογιστών - Internet”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 81 guests

cron