Page 1 of 1

Υπάρχει τέτοιο εξάρτημα;

Posted: Tue Sep 30, 2008 4:22 pm
by PASCAL
Πρόσφατα αποφάσισα να εγκαταστήσω το Conn-X του ΟΤΕ αλλά έχω το εξής πρόβλημα με το ενσύρματο modem router: έχει μία και μόνο έξοδο για καλώδιο UTP(Ethernet)! Ρωτάω λοιπόν, μήπως υπάρχει κάποιο εξάρτημα που να κάνει αυτή τη μία και μόνη έξοδο να βγάζει περισσότερες εξόδους για να δώσω με επιπλέον καλώδια UTP internet και σε άλλους υπολογιστές;

Ευχαριστώ

Re: Υπάρχει τέτοιο εξάρτημα;

Posted: Tue Sep 30, 2008 4:33 pm
by rapadder
Φυσικά και υπάρχει. Θα πάρεις ένα switch που κάνει ακριβώς αυτήν την δουλειά. Είναι φτηνά, δεν χρειάζεται πάνω από 10-15 Ευρώ. Θα είναι συνδεδεμένο με το ConnX και θα συνδέεις με τις θύρες του τους υπόλοιπους υπολογιστές.

Re: Υπάρχει τέτοιο εξάρτημα;

Posted: Tue Sep 30, 2008 6:05 pm
by cyberpython
Μπορείς να προτιμήσεις και ένα ασύρματο router(και ακόμη καλύτερα modem/router αφού πάνω κάτω είναι στις ίδιες τιμές πλέον και θα το έχεις αν τα "φτύσει" το adsl modem σου - πολλά μάλιστα μπορούν να λειτουργήσουν και ως Access Point και ως Bridge) και να μπορείς να συνδέεις και συσκευές ασύρματα και ενσύρματα.

Re: Υπάρχει τέτοιο εξάρτημα;

Posted: Tue Sep 30, 2008 7:04 pm
by AmmarkoV
Αν θές πάντως , με ανεστραμμένο UTP καλώδιο θα δουλεύει και κατευθείαν αν το βάλεις στο PC σου..

Δηλαδή
| _________|[nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp]|___________|
| MODEM[nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp]| <- -------------------- CROSSOVER UTP ---------------------> |[nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp]PC[nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp]|
| ________ |[nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp][nbsp][/nbsp]|____________|

Μου χάλασε το PhpBB το schematic αλλά εννοώ απευθείας χωρίς καμμια ενδιάμμεση συσκευή

Re: Υπάρχει τέτοιο εξάρτημα;

Posted: Tue Sep 30, 2008 7:34 pm
by cypher
θα συμφωνησω και εγω στο switch μην παρεις ομως το πιο φθηνο,
προτίμα καποιο linkys η level-one και δωσε 3-4 ευρω παραπανω για να παρεις κατι καλο π.χ. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.616018
:)

Re: Υπάρχει τέτοιο εξάρτημα;

Posted: Wed Oct 01, 2008 1:12 am
by PASCAL
Ευχαριστώ παιδιά!

Re: Υπάρχει τέτοιο εξάρτημα;

Posted: Wed Oct 01, 2008 2:42 pm
by Dreamcatcher
cyberpython wrote:Μπορείς να προτιμήσεις και ένα ασύρματο router(και ακόμη καλύτερα modem/router αφού πάνω κάτω είναι στις ίδιες τιμές πλέον και θα το έχεις αν τα "φτύσει" το adsl modem σου - πολλά μάλιστα μπορούν να λειτουργήσουν και ως Access Point και ως Bridge) και να μπορείς να συνδέεις και συσκευές ασύρματα και ενσύρματα.


αν και γενικά τα ασύρματα σπάνε εύκολα εννοώ δίκτυα... για αυτό θέλει προσοχή στο πώς θα το προστατέψουμε... προτιμώ αυτό που διάλεξες καλύτερα ένα καλωδιάκι κάτω.. το πολύ πολύ να φάς καμία σαβούρα :-D :-D :-D

Re: Υπάρχει τέτοιο εξάρτημα;

Posted: Wed Oct 01, 2008 2:54 pm
by cypher
αν και γενικά τα ασύρματα σπάνε εύκολα εννοώ δίκτυα... για αυτό θέλει προσοχή στο πώς θα το προστατέψουμε...

wpa2 + mac address + μειωση ισχυος για να φτανει η εμβελεια μονο μεσα στο σπιτι και οχι παραπερα :-p
και δεν υπαρχει ζητημα.

Re: Υπάρχει τέτοιο εξάρτημα;

Posted: Wed Oct 01, 2008 2:56 pm
by Dreamcatcher
wpa2 μαζί σου αλλά πολύ βαριά κρυπτογράφηση... θυμάμαι στο router μου έκανε κάτι ώρες να την setάρει τέσπα μην ξεφεύγουμε...προσοχή στα ασύρματα..