Προβλημα συνδεσης σε δικτυο

Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν το networking και ευρυζωνικές συνδέσεις, providers, τηλεφωνικά δίκτυα, δίκτυα κινητής κτλ.
asoee4ever
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 394
Joined: Fri Oct 22, 2010 8:02 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Αμπελόκηποι

Προβλημα συνδεσης σε δικτυο

Postby asoee4ever » Sun Oct 23, 2011 2:22 pm

Προσφατα αλλαξαμε συνδεση
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
απο connex σε HOL
κ εχω τεραστιο προβλημα με την ασυρματη συνδεση.Στο netbook κ στο laptop πιανει επιλεκτικα οταν θελει αυτο!Το βλεπει κανονικα το δικτυο με εξαιρετικο σημα κ μου λεει αδυνατη η συνδεση!Πηρα προχθες στο τμημα εξυπηρετησης κ μου εκαναν μια αναβαθμιση λεει αλλα τιποτα.Οσους ξερω με τη συγκεκριμενη συνδεση μου λενε τα καλυτερα αλλα εγω δεν το βλεπω πουθενα αυτο.Μονο στον σταθερο ειναι οκ αλλα τι να το κανω.Αν υπαρχει αντιστοιχο θεμα πειτε μου αν κ προσπαθησα να διαβασω σε κατι παρομοια θεματα που βρηκα αλλα δεν καταλαβαινω τιποτα. :smt085
User avatar
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 5316
Joined: Tue Sep 08, 2009 1:04 am
Gender:

Re: Προβλημα συνδεσης σε δικτυο

Postby chriskin » Sun Oct 23, 2011 2:49 pm

χωρις να σημαινει οτι αυτο θα ειναι λυση: ιδιο προβλημα εβγαζε και σε μενα, μονο απο windows, και αλλαξα τελικα το ειδος της ασφαλειας του δικτυου απο το ενα wpa που ειχε ως επιλογη στο αλλο
asoee4ever
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 394
Joined: Fri Oct 22, 2010 8:02 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Αμπελόκηποι

Re: Προβλημα συνδεσης σε δικτυο

Postby asoee4ever » Sun Oct 23, 2011 2:55 pm

Επειδη εγω ειμαι ασχετη δεν καταλαβα τι μου ειπες τωρα.Θα ηθελα καποιος να μου πει βημα βημα τι να κανω ή να με παραπεμψει καπου για να καταλαβω.Γιατι απ ο,τι ειδα σ ενα αλλο post μπορει να φταινε οι ρυθμισεις του netbook ας πουμε κ εγω να τα χω παρει τσαμπα με την εταιρεια.
User avatar
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 5316
Joined: Tue Sep 08, 2009 1:04 am
Gender:

Re: Προβλημα συνδεσης σε δικτυο

Postby chriskin » Sun Oct 23, 2011 3:05 pm

αμα εφταιγε το netbook πως θα ειχες προβλημα και στο netbook και το laptop?
αν εφταιγαν οι τοπικες ρυθμισεις θα ειχε προβλημα μονο το ενα :smt017

αυτο που ελεγα εγω ειναι να πας στο site του router (συνηθως βαζεις κατι της φασης 192.168.2.1 για διευθυνση στον browser σου - το δικο σου μπορει να ειναι καπως διαφορετικο - πχ 192.168.1.1 η καποια διευθυνση που ειναι σαν κανονικη, πχ routerlogin.net κτλ. θα το γραφει πανω η στα χαρτια του ποιο) μετα στο μερος που λεει για ασφαλεια συνδεσης (κατι σαν wireless και μετα security - παλι παιζει αναλογα με τη συσκευη), να βαλεις εκει καποια αλλη επιλογη και να πατησεις καποια αποθηκευση που θα εχει


Μια καλη κινηση για να δεις αμα πραγματι φταινε οι ρυθμισεις του ασυρματου ειναι να συνδεθεις με καλωδιο - αμα εχεις (ethernet καλωδιο, συνηθως ειναι κιτρινο η γκριζο) - και να δεις αμα λειτουργει καλυτερα απο εκει
(αμα ο σταθερος ειναι με καλωδιο προφανως αυτο το εχεις κανει ηδη)
asoee4ever
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 394
Joined: Fri Oct 22, 2010 8:02 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Αμπελόκηποι

Re: Προβλημα συνδεσης σε δικτυο

Postby asoee4ever » Sun Oct 23, 2011 3:08 pm

Με ethernet ειναι συνδεδεμενος ο υπολογιστης μου κ ειναι μια χαρα.Λοιπον θα κανω αυτο που μου ειπες κ θα σου πω αν κ δεν ειμαι σιγουρη αν θα μπορεσω να βρω τη διευθυνση γιατι θυμαμαι οταν ειχα την προηγουμενη συνδεση με ειχαν κατατοπισει απ το κεντρο εξυπηρετησης για να τη βρω.
User avatar
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 5316
Joined: Tue Sep 08, 2009 1:04 am
Gender:

Re: Προβλημα συνδεσης σε δικτυο

Postby chriskin » Sun Oct 23, 2011 3:11 pm

τωρα που την εχεις καινουρια λογικα θα εχεις και τα χαρτια της τριγυρω - η σε αυτα η στο router πανω (η και στα δυο) σιγουρα θα γραφει τη διευθυνση
αλλιως ενα google search με το ονομα του router (ε αυτο το γραφει σιγουρα καπου) θα στη βγαλει αμεσως
asoee4ever
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 394
Joined: Fri Oct 22, 2010 8:02 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Αμπελόκηποι

Re: Προβλημα συνδεσης σε δικτυο

Postby asoee4ever » Sun Oct 23, 2011 3:32 pm

Το φυλλαδιο με τις οδηγιες ειχε καπου οδηγιες για ρυθμιση router για προσβαση στο internet κ ειχε στα βηματα κ τη διευθυνση που μου ειπες.Εκανα αυτα που ελεγαν οι οδηγιες κ ελπιζω να φτιαχτει το προβλημα αλλιως θα προσπαθησω μονη μου να ρυθμισω αυτα που μου ειπες.Σ ευχαριστω παρα πολυ ειλικρινα :smt006
User avatar
enum21
Venus Former Team Member
Posts: 5436
Joined: Mon Feb 16, 2009 9:06 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Underworld

Re: Προβλημα συνδεσης σε δικτυο

Postby enum21 » Fri Dec 23, 2011 12:43 pm

Έχω connex και άλλαξα το bautec με ένα belkin. Όλα λειτουργούν οκ αλλά μου αποσυνδέεται και συνδέεται μόνο του όταν για παράδειγμα είμαι σε μια σελίδα και διαβάζω κάτι αυτό αποσυνδέεται και μετά που στέλνω αίτηση ξανασυνδέεται. Είναι κάπως ενοχλητικό αυτό να συμβαίνει όλη την ώρα. :-p
Αυτό φτιάχνεται από τις ρυθμίσεις του router? Εννοώ μήπως υπάρχει κάποια ρύθμιση έτσι ώστε όταν είμαι idle αυτό να αποσυνδέεται? Ή καμία σχέση?
User avatar
cypher
Venus Former Team Member
Posts: 6207
Joined: Mon Sep 29, 2008 9:12 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Re: Προβλημα συνδεσης σε δικτυο

Postby cypher » Fri Dec 23, 2011 12:45 pm

enum21 wrote:Μια ερώτηση. Έχω connex και άλλαξα το bautec με ένα belkin. Όλα λειτουργούν οκ αλλά μου αποσυνδέεται και συνδέεται μόνο του όταν για παράδειγμα είμαι σε μια σελίδα και διαβάζω κάτι αυτό αποσυνδέεται και μετά που στέλνω αίτηση ξανασυνδέεται. Αυτό φτιάχνεται από τις ρυθμίσεις του router? Εννοώ μήπως όταν είμαι idle αυτό να αποσυνδέεται? Ή καμία σχέση?

Τι attenuation και snr σου λέει στο status του modem; Αν έχει πουθενά ρύθμιση για το mode στο οποιο λειτουργεί η σύνδεση και είναι σε Adsl2+ αλλαξε το σε Adsl2 σκέτο μπας και βελτιωθεί λίγο η ποιότητα. Sidequestion: τί έχει ενεργοποιημένο απο τα extra (firewall, nat, qos κτλ) το modem;
ImageImageImageImageImageImageImage
User avatar
enum21
Venus Former Team Member
Posts: 5436
Joined: Mon Feb 16, 2009 9:06 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Underworld

Re: Προβλημα συνδεσης σε δικτυο

Postby enum21 » Fri Dec 23, 2011 2:26 pm

Μόλις γυρίσω από τη δουλειά θα τα τσεκάρω και θα ποστάρω. Thank you. :) Αλλά γενικά γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό?

==
SNR 26.4-11.0 db
Attenuation: 27.0-13.8 db
και έκανα το adsl2+ σκέτο adsl. To τσέκαρα λίγο πριν ποστάρω και δεν με έχει πετάξει προς το παρόν. Thank u!

nat enabled
firewall enabled
qos deactivated
User avatar
campbell's
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 459
Joined: Wed Oct 07, 2009 11:40 am
Academic status: Alumnus/a

Re: Προβλημα συνδεσης σε δικτυο

Postby campbell's » Sat May 05, 2012 8:14 pm

παιδιά σόρρυ αν είμαι σε άσχετο thread αλλά νομίζω ότι κολλάει εδώ το πρόβλημα μου!
έχω connx με router thomson tg585 v8 εγκατεστημένο στο desktop από όπου μπαίνω μια χαρά στο ίντερνετ (σήμερα όχι τόσο γρήγορα αλλά οκ).
το πρόβλημα μου είναι ότι τις τελευταίες μέρες -μια βδομάδα σχεδόν- δεν βρίσκει το δίκτυο ούτε το λάπτοπ ούτε το κινητό. δεν εμφανίζεται σε καμία συσκευή το ΟΤΕΧΧΧΧΧΧ όπως παλιά. τι να κάνω? είναι θέμα του ΟΤΕ, του router ή δικό μου?
όλα τα λαμπάκια μου ανάβουν κανονικά, αν και κάποιες φορές το power αναβοσβήνει πορτοκαλί και δεν ανάβει κανένα άλλο.
Αν δεν μπορείς να βοηθήσεις,ενόχλησε.Το σημαντικό είναι να συμμετέχεις.

Return to “Δίκτυα υπολογιστών - Internet”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests