Το τέλος των Windows XP επηρεάζει το 95% των ATM παγκοσμίως

Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν λειτουργικά συστήματα (Linux, *BSD, MacOS, Windows, κτλ.) .
Post Reply
User avatar
MpoMp
Venus Former Team Member
Posts: 6614
Joined: Mon Oct 04, 2010 9:31 pm
Gender:
Contact:

Το τέλος των Windows XP επηρεάζει το 95% των ATM παγκοσμίως

Post by MpoMp » Tue Jan 21, 2014 5:42 pm

Ο επικείμενος «θάνατος» των Windows XP με το τερματισμό της επίσημης υποστήριξης από τη Microsoft, φέρνει στο προσκήνιο διάφορα προβλήματα τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσουν οι εταιρείες.Ένα από τα σημαντικότερα είναι η εύρυθμη λειτουργία των ATM, των γνωστών μηχανημάτων των τραπεζών τα οποία εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν καθημερινά για τις συναλλαγές τους και τα οποία στηρίζονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία στο λειτουργικό σύστημα της Microsoft.

Όπως αναφέρει η NCR η οποία είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ATM μηχανημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, ποσοστό άνω του 95% των συνολικών εγκατεστημένων ATM, τρέχουν την πλήρη έκδοση των Windows XP η την embedded έκδοση. Με τον τερματισμό υποστήριξης των Windows XP στις 8 Απριλίου και σε περίπτωση μη αναβάθμισης, όλα αυτά τα ATM δε θα έχουν τις τελευταίες ενημερώσεις προκειμένου να υπάρχει το καλύτερο δυνατό επίπεδο ασφάλειας.

Αν και η Microsoft έχει προειδοποιήσει εδώ και καιρό για την επικείμενη κατάσταση, η βιομηχανία των ATM έχει δείξει χαμηλά αντανακλαστικά, κάτι που δείχνει να αλλάζει την τελευταία στιγμή με τις περισσότερες εταιρείες να αναβαθμίζουν τα συστήματά τους στα Windows 7. Και πάλι όμως οι ρυθμοί είναι αργοί αφού σύμφωνα με την εταιρεία KAL, η πρόβλεψη αναφέρει ότι μέχρι τον Απρίλιο μόλις το 15% των ATM θα έχουν αναβαθμιστεί στα Windows 7. Η λύση για τις περισσότερες εταιρείες είναι να συνάψουν ξεχωριστά συμβόλαια υποστήριξης όπως η JPMorgan προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος μέχρι την αναβάθμιση στα Windows 7.

Η εμπειρία χρήσης των παλιών αυτών ATM δεν είναι η καλύτερη αφού εκτός από τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη λειτουργία τους, δε διαθέτουν οθόνες αφής όπως τα σύγχρονα ATM τα οποία στηρίζονται στα Windows 7. Σε πολλές περιπτώσεις θα χρειαστεί αναβάθμιση και στα τεχνικά χαρακτηριστικά των μηχανημάτων όπως στην περίπτωση της JPMorgan η οποία παραδέχεται ότι 3.000 από τα συνολικά 19.000 ATM θα πρέπει να αναβαθμιστούν προκειμένου να αντεπεξέλθουν στην νέα πραγματικότητα.
http://www.insomnia.gr/topic/515127-%CF ... %89%CF%82/

This is going to be fun... :smt024

Also, παρ' όλα αυτά, Linux ακόμα δε ψήνονται να βάλουν...
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
User avatar
pgetsos
Venus Former Team Member
Posts: 1192
Joined: Sun Oct 13, 2013 1:29 am
Academic status: MSc
Gender:

Re: Το τέλος των Windows XP επηρεάζει το 95% των ATM παγκοσμίως

Post by pgetsos » Tue Jan 21, 2014 6:37 pm

tram/metro κτλ σε μας βασιζονται σε Windows 2000? :P η λαθος θυμαμαι;

εγω παντως τα xp ακομα δε τα αλλαζω... το καλοκαιρι με την αναβαθμιση του υπολογιστη ;)
Όταν μια μαύρη γάτα περάσει από μπροστά σου, σημαίνει ότι το ζώο πάει κάπου.

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.
Post Reply

Return to “Λειτουργικά συστήματα”