Page 2 of 3

Posted: Sun Mar 27, 2005 12:41 am
by jimmyD
Κάτι με reiserfs υπάρχει για την περίπτωσή μου???

Posted: Sun Mar 27, 2005 1:04 am
by HdkiLLeR
Δεν σε πιάνω ποιά είναι η περίπτωση σου;

Posted: Sun Mar 27, 2005 1:14 am
by Einherjar
διάβασε και λίγο παραπάνω hd!!!
jimmyD ίσως τώρα να το έχουν φτιάξει και να παίζει και με reiserfs. αν έχεις το dvd από το debiday δεν θα παίξει. δοκίμασε να κατεβάσεις το πρώτο cd μόλις μπορέσεις και δοκίμασε να bootάρεις από αυτό να δείς αν παίζει. αν ναι πες μου για να ξέρω. εγώ πάντως έχω φτιάξει boot disk

Posted: Sun Mar 27, 2005 11:53 am
by P3
jimmyd wrote:Α και ένα δεύτερο . Σκέφτομαι να κάνω την εξής καγκουριά . Να καβατζώσω το config του knoppix και να κάνω recompile στην αντίστοιχη έκδοση του πυρήνα?? Να το κάνω ή είναι πατάτα ?? (εμένα μου φαίνεται λογικό να γίνεται αλλά δε θέλω να μπω στον κόπο άδικα)
Για αυτό δεν άκουσα καμία άποψη;Οι ειδικοί τι λένε; :idea:

Posted: Sun Mar 27, 2005 12:19 pm
by HdkiLLeR
Δεν θα έχει prob. Αλλά ο kernel που θα βγεί είναι vanilla και η όλη ιδέα είναι να φτιάξεις τον δικό σου minimal ώστε το σύστημα να λειτουργεί σωστά. Οι kernels των live-cds έχουν υποστήριξη για όλες τις συσκευές με αποτέλεσμα το image να είναι 2mb :)...Αυτό δεν γίνεται να μπεί σε production μηχανάκι, εκτός εάν θέλεις μόνο να μπαινοβγαίνεις στο linux χωρίς να το χρησιμοποιείς για να δουλέψεις. Επίσης δεν ξέρω μήπως έχει γίνει κανένα περίεργο πείραγμα ώστε να βάλουν μέσα τπτ υποστήριξη για περίεργες συσκευές.

Posted: Sun Mar 27, 2005 2:58 pm
by jimmyD
Οκ το έφτιαξα. Πληροφοριακά λοιπόν (ώστε κι εγώ να το ξαναβρώ την επόμενη φορά). Φορτώνουμε το knoppix κανονικά απο το cd. Ανοίγουμε μια κονσόλα και έπειτα δίνουμε

Code: Select all

mount /dev/hdax /mnt Όπου x το partition που είναι το linux
chroot /mnt
grub
Έπειτα στη γραμμή του grub δίνουμε

Code: Select all

root (hd0,1)
setup (hd0)
Προσοχή το grub μετράει τα partitions από το 0. Δηλ για το hda2 δίνουμε root (hd0,1)

Τέλος επαναφέρουμε το fstab σε φυσιολογική κατάσταση γιατί από την όλη διαδικασία δε βγαίνει και πολύ σοι.

Κάρτες δικτύου ΝetGear

Posted: Sun Mar 27, 2005 6:50 pm
by janag79
Αφού το πρόβλημα λύθηκε με το bootable του συστήματος, το πρόβλημα εστιάζεται τώρα στη κάρτα δικτύου (ΝetGear FA311)!. H ίδια κάρτα, δούλευε κανονικά σε μία εγκατάσταση Suse 9.1, και στην ίδια pci υποδομχή

Αν και έχω αρκετα recompile, προσθέτωντας ότι είναι δυνατό να μπορεί να χρειαστεί το networking, μέχρι τώρα, το μηχάνημα αδυνατεί να εντωπίσει την κάρτα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εμφανίσει και να χρησιμοποιήσει την διεπαφή eth0.

Yπάρχει περίπτωση το πρόβλημα να λυθεί αν πάω σε πυρήνα 2.6? Πέρα απ την πιθανή αγορά νέας κάρτας, υπάρχει καμία άλλη λύση προτεινόμενη?

/janag

Posted: Sun Mar 27, 2005 9:33 pm
by Einherjar
κοίτα αν υπάρχει υποστήριξη στον πυρήνα που κάνεις compile για την κάρτα αυτή τότε δε χρειάζεται να το κάνεις 100 φορές recompile. η κάρτα αυτή βασίζεται στο chipset της National Semiconductor DP83815. Αν υπάρχει κάτι τέτοιο στον 2.4 βάλτο. Υπάρχει περίπτωση να παίξει και με τον driver για Realtek 8139. δοκίμασε και με αυτό.
Αν δε γίνεται τίποτα από τα 2 πηγαινε σε 2.6. Τα modules που θα φορτώσεις λέγονται natsemi και rtl8139 αντίστοιχα

Posted: Mon Mar 28, 2005 1:29 pm
by HdkiLLeR
Η κάρτα αυτή wireless είναι η κανονική;

Kανονική

Posted: Mon Mar 28, 2005 2:00 pm
by janag79
Η κάρτα είναι ενσύρματη.

Προσπάθησα να βάλω kernel 2.6, αλλά όταν έκανα reboot μου έβγαλε
kernel panic!!!!!!!!!


Δεν έχω καταφέρω να παίξω αυτή τη κάρτα, και όταν πάω να βάλω το module natsemi (με modconf( μου βγάζει συνέχεια error! (module failed to install...)

Posted: Mon Mar 28, 2005 4:28 pm
by Einherjar
Προσπάθησα να βάλω kernel 2.6, αλλά όταν έκανα reboot μου έβγαλε
kernel panic!!!!!!!!!
προφανώς δεν έχεις βάλει στον πυρήνα κάτι essential για το σύστημα, όπως ide/chipset/filesystem

pali problem

Posted: Mon Mar 28, 2005 11:02 pm
by janag79
Einherjar

δοκίμασα και μία κάρτα της Micronet και πάλι ...χάλια

Που αλλού μπορεί να είναι το λάθος?

κάθε φορά που το σύστημα bootarei του λέω "ifconfig eth0 up"
για να δω αν βλέπει τη κάρτα δικτύου και μου βγάζει:

eth0: Error while getting interface flags: No such device ..........

Το λαμπάκι της κάρτας είναι κανονικά πράσινο, που σημαίνει ότι τυπικά δουλεύει..

Posted: Tue Mar 29, 2005 1:06 pm
by Einherjar
ίσως απλά να σημαίνει ότι παίρνει ρεύμα. για γράψε την έξοδο της εντολής:

Code: Select all

dmesg |grep net
&

Code: Select all

dmesg|grep eth

Re: pali problem

Posted: Wed Mar 30, 2005 4:35 pm
by HdkiLLeR
janag79 wrote: Το λαμπάκι της κάρτας είναι κανονικά πράσινο, που σημαίνει ότι τυπικά δουλεύει..
Είναι απλά up όσον αφορά την τροφοδοσία της. Δεν σημαίνει κάτι για το os και την αναγνώριση της αυτό. Πές μας τι βγάζει το dmesg όπως είπε και ο Einherjar παραπάνω.

Posted: Sat Apr 02, 2005 3:11 pm
by alexo
´Εχω αυτό το ραδιοφωνάκι ....
Υπάρχει τρόπος να το κάνω να δουλέψει από Debian ;;;

περί debian

Posted: Sat Apr 02, 2005 3:33 pm
by janag79
Χάθηκα από τι λίστα γιατι τελικά κατέληξα να τοποθετήσω στο μηχανάκι Suse 9.1 (ναι το αντέχει, αλλά καμια φορά μουγκρίζει λόγω δίσκου κυρίως)

Όλα δουλεύουν κανονικά, απλά ψάχνω για δίσκο μέχρι 20GB, γιατί παραπάνω δεν νομίζω να υποστηρίζει το motherboard και η μητρική που χρησιμοποιώ...

Re: περί debian

Posted: Sat Apr 02, 2005 4:29 pm
by HdkiLLeR
janag79 wrote:Χάθηκα από τι λίστα γιατι τελικά κατέληξα να τοποθετήσω στο μηχανάκι Suse 9.1 (ναι το αντέχει, αλλά καμια φορά μουγκρίζει λόγω δίσκου κυρίως)

Όλα δουλεύουν κανονικά, απλά ψάχνω για δίσκο μέχρι 20GB, γιατί παραπάνω δεν νομίζω να υποστηρίζει το motherboard και η μητρική που χρησιμοποιώ...
SuSe...κουράγιο...:)

Posted: Sat Apr 02, 2005 4:32 pm
by HdkiLLeR
@lexo wrote:´Εχω αυτό το ραδιοφωνάκι ....
Υπάρχει τρόπος να το κάνω να δουλέψει από Debian ;;;
Τα έχουμε πει 100 φορές δεν έχει σχέση η distro με το τι συσκευή θα παίζει και τι όχι. Πρέπει να έχεις βάλει κάτι μου φαίνεται στο USB support του kernel το οποίο δεν το θυμάμαι τώρα. Πάντος δες εδώ:

http://www.wi-bw.tfh-wildau.de/~pboettc ... site=amusb

ΥΓ: Ρίξε και ένα AVERMEDIA RADIO USB linux στο Google εάν δεν βρείς άκρη.

boot

Posted: Wed Apr 20, 2005 11:59 am
by janag79
Να ρωτήσω..

έχω 4 partition στο δίσκο μου, από τον 1 ntfs,1 fat32 και 1 ext2 και 1 swap

Στο πρώτο παίζει Windows, και στα άλλα δύο ένα debian και το αντίστοιχο swap

Έκανα format στα Windows, και προφανώς διαγράφηκε ο boot loader, οπότε τώρα υπάρχει μόνο η επιλογή για boot των Windows και όχι για Debian

Μπορείτε να μου πείτε, ποια εντολή μπορώ να χρησιμοποιήσω για να επαναφέρω το loader?

Ξέρω ότι είναι μία εντολή την οποία την εκτελείς όταν είναι το cd μέσα, αλλά δεν θυμάμαι ποια

Posted: Wed Apr 20, 2005 1:03 pm
by Einherjar
bootαρεις από το cd του linux και γράφεις linux root=/dev/<partitionId> όπου το τελευταίο, όπως θα κατάλαβες, είναι το που βρίσκεται το /

Debian boot

Posted: Thu Apr 21, 2005 10:31 am
by janag79
Του δίνω την εντολή που μου αναφέρεις,

αλλα προχωράει σε install απο το cd rom

Υπάρχει καμία άλλη ιδεά για το τι μπορώ να κάνω

Ευχαριστώ

Posted: Sat Apr 23, 2005 7:10 pm
by HdkiLLeR
Πάρε το cd της stable κάνε ακριβώς το παραπάνω και αντί για linux root=/dev/ κλπ γράψε rescbf24(ή rescue) root=/dev/... Μόλις μπουτάρει απλά δώσει lilo(για να ξαναβάλεις τον LiLo) ή grub-install για να βάλεις το grub εάν χρησιμοποιούσες αυτό.