Vista στο MSDNΑΑ

Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν λειτουργικά συστήματα (Linux, *BSD, MacOS, Windows, κτλ.) .
User avatar
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2838
Joined: Thu Nov 04, 2004 2:55 pm
Gender:
Location: Reloaded @ Santa Friday
Contact:

Postby AmmarkoV » Thu Jan 04, 2007 12:33 pm

P4, 2.8GHz HT, 2Gb Ram, ATI x1600 512Mb και σου δίνει 4.1 ???
:shock: Πω..
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code.
Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα.
Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν!

Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας
Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει
gddg blog

Image
User avatar
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 2722
Joined: Mon Mar 22, 2004 4:12 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: !! El Paso !!

Postby P3 » Thu Jan 04, 2007 12:49 pm

Ε βέβαια! Μόνο με Core Duo μπορείς να ελπίζεις για το 5άρι και άμα.
Κι εγώ 2GB μνήμη έχω αλλά πολύ σπάνια έχω καταφέρει να ανεβάσω το Usage της πάνω από 60%, και αυτό άμα έχω ανοιχτές καμιά δεκαριά φωτό στο photoshop με καμιά 10αριά layers η κάθεμια. (χώρια όλες τις άλλες εφαρμογές που τρέχουν μόνιμα ... και βάλε). Πιστεύω ότι με το Aero θα έχω μόνιμα καταλλειμένο το 50%. Δεν ξέρω, ... έτσι πιστεύω!
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
User avatar
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2273
Joined: Fri Jun 18, 2004 9:31 am
Academic status: 3rd year
Gender:
Contact:

Postby Ganther » Thu Jan 04, 2007 1:26 pm

εμεις με τα ταπεινα ΧΡ 2200+ και 512ΜΒ ραμ τι να περιμενουμε δηλαδη? :(
User avatar
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 3751
Joined: Tue Jan 27, 2004 4:42 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Washington DC, USA
Contact:

Postby Einherjar » Thu Jan 04, 2007 4:23 pm

Σε κόβω για 2,4 :)
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
alexo
Venus Former Team Member
Posts: 1305
Joined: Wed Apr 21, 2004 7:00 pm

Postby alexo » Thu Jan 04, 2007 6:14 pm

Λοιπόν τα έβαλα κι εγώ.
Να διευκρινίσω ότι το score που μπαίνει δεν είναι ο μέσος όρος ,αλλά το χαμηλότερο score σε ένα "εξάρτημα".

Αναλυτικά:
Processor Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.00GHz 3,1
Memory (RAM) 1,00 GB 3,9
Graphics RADEON 9600 Series (Microsoft Corporation - WDDM) 5,9
Gaming graphics 319 MB Total available graphics memory 3,7
Primary hard disk 16GB Free (25GB Total) 5,2
User avatar
smoky
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 212
Joined: Sat May 14, 2005 5:33 pm
Academic status: N>4
Gender:
Contact:

Postby smoky » Thu Jan 04, 2007 8:01 pm

Λοιπόν τα έβαλα κι εγώ (παρέα με τα xp εννοείται).

Φοβερό περιβάλλον εργασίας.. Aero rulez!

Με Athlon X2 3800, 2Gb Ram & Ati X800XL μου έβαλε 4,8...

Με το που ξεκινησαν τα vista 1η φορά απλά 510 ram...
User avatar
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2273
Joined: Fri Jun 18, 2004 9:31 am
Academic status: 3rd year
Gender:
Contact:

Postby Ganther » Thu Jan 04, 2007 9:13 pm

rofl.
Εκτος απο τον Alexo ολοι οι αλλοι εχετε τρελα μηχανηματα...
Μαλλον δε θα τα δοκιμασω καν...

Ρε συ αλεξο, ειναι λειτουργισιμα σε εσενα η αν ανοιξεις 2-3 προγραμματα τρωει μπουκωμα???

ΥΓ. Εν τω μεταξυ εχω μια φανταστικη ΑΤΙ radeon 9100 64MB καρτα γραφικων :lol:
User avatar
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2838
Joined: Thu Nov 04, 2004 2:55 pm
Gender:
Location: Reloaded @ Santa Friday
Contact:

Postby AmmarkoV » Fri Jan 05, 2007 1:23 am

Καλά ό,τι νάναι.. πιο βαριά δεν μπορούσαν να τα κάνουν..? :-p
Οι προγραμματιστές της M$ θα πρέπει να έχουν βάλει τα εσώψυχά τους μέσα.. Θα έχουν γράψει στον κώδικα την ιστορία της ζωής του καθενός :lol:
Άκου εκεί 510MB μνήμη πρώτο boot..
Δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα γίνει όταν αρχήσει να φορτώνει το tray Applications + Antivirus + Drivers + τα γνωστά..
Τα κατέβασα από MSDNAA αλλά σιγά μην κάτσω να τα βάλω για το Aero..
XGL και ξερό ψωμί..
Θα περιμένω για τα Vienna το 2010 μήπως και λένε τίποτα ;) :lol:

Τα μηχανήματα που περιγράφετε παιδιά κανονικά όχι 5 , 10 θα έπρεπε να πάρουν.. :-p
Είναι σαν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων να αποφασίζουν να βάλουν Spoilers και πιο άνετα/εντυπωσιακά καθίσματα που ζυγίζουν έναν τόνο σε όλα τα αυτοκίνητα..
Πάντως πέρα από την πλάκα μετά από σκέψη χαίρομαι που είναι τόσο Resource Hungry γιατί θα πέσουν οι τιμές στα πάντα και θα βγουν και ακόμα πιο γρήγορα πράματα για να ικανοποιήσουν τις νέες επεξεργαστικές ανάγκες.. Σκεφτείτε τι σπίρτο μηχάνημα θα είναι ένα Vista Ready PC με κάποιο Linux πάνω..
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη

I would love to change the world, but they won't give me the source code.
Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα.
Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν!

Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας
Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει
gddg blog


Image
User avatar
smoky
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 212
Joined: Sat May 14, 2005 5:33 pm
Academic status: N>4
Gender:
Contact:

Postby smoky » Fri Jan 05, 2007 1:33 am

Drivers μέχρι στιγμής δε χρειάστηκε να βάλω.. Βρήκε τα πάντα! Επίσης έβαλα και ένα nod32 επάνω να δούμε, εγκατέστησα κ ένα acrobat. Χτυπάει κάτι 600άρια η ραμ (με 4-5 widgetakia ανοιχτά) αλλά γενικα δείχνει να συμπεριφέρεται πολύ γρήγορα το όλο σύστημα..
User avatar
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2838
Joined: Thu Nov 04, 2004 2:55 pm
Gender:
Location: Reloaded @ Santa Friday
Contact:

Postby AmmarkoV » Fri Jan 05, 2007 1:52 am

smoky wrote:Athlon X2 3800, 2Gb Ram & Ati X800XL
...
...
δείχνει να συμπεριφέρεται πολύ γρήγορα το όλο σύστημα..


Αυτό έλειπε να μην συμπεριφερόταν γρήγορα..
Δηλαδή τι θα έπρεπε να αγοράσεις ρε Smoky .. ? :-p
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη

I would love to change the world, but they won't give me the source code.
Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα.
Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν!

Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας
Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει
gddg blog


Image
User avatar
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2371
Joined: Mon May 03, 2004 1:15 am
Academic status: PhD
Gender:
Location: πίσω από την μπάλα

Postby ciao » Fri Jan 05, 2007 2:07 am

Ρε παιδιά να ρωτήσω, εγώ με :
Core Duo 1.66GHz
256Mb Nvd GF Go 7600
100Gb SATA
1Gb DDR2

Μπορώ να ελπίζω?

ΥΓ: Για το παρακάτω λέτε να υπάρχει ελπίδα...
Amd Athlon Thunderbird XP 1700+
64Mb Nvd GF2
160Gb ATA
512Mb DDR
S.S.D.D.
User avatar
smoky
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 212
Joined: Sat May 14, 2005 5:33 pm
Academic status: N>4
Gender:
Contact:

Postby smoky » Fri Jan 05, 2007 2:39 am

AmmarkoV wrote:
smoky wrote:Athlon X2 3800, 2Gb Ram & Ati X800XL
...
...
δείχνει να συμπεριφέρεται πολύ γρήγορα το όλο σύστημα..


Αυτό έλειπε να μην συμπεριφερόταν γρήγορα..
Δηλαδή τι θα έπρεπε να αγοράσεις ρε Smoky .. ? :-p


ΛΟΛ.. ναι οκ, απλά μου φαίνεται να ανταποκρίνεται λίγο πίο γρήγορα από τα xp στο ίδιο σύστημα εννοώ... Βέβαια παίζει ίσως και το ρόλο το οτι δεν εχει εγκατεστημένα πολλά πράγματα επάνω.

@ciao: το 1ο πιστεύω ναι, δεν εχει πρόβλημα. Το 2ο από χλωμό εώς πολυ χλωμό...
User avatar
xrokos
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1072
Joined: Fri Nov 04, 2005 12:59 pm

Postby xrokos » Fri Jan 05, 2007 2:49 am

ciao wrote:Ρε παιδιά να ρωτήσω, εγώ με :
ΥΓ: Για το παρακάτω λέτε να υπάρχει ελπίδα...
Amd Athlon Thunderbird XP 1700+
64Mb Nvd GF2
160Gb ATA
512Mb DDR


ciao αν το επιχειρήσεις πες μας cpu και ram usage(ίσως η ram να πιάσει peak!) γιατί δεν πολυπιστεύω τα minimum requirements. Και για τα xp τότε λέγανε βαρύ περιβάλλον αλλά εμένα δε μου είχε φανεί και τόσο.
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
User avatar
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2371
Joined: Mon May 03, 2004 1:15 am
Academic status: PhD
Gender:
Location: πίσω από την μπάλα

Postby ciao » Fri Jan 05, 2007 6:04 am

Ευχαριστώ!
Θα δοκιμάσω και θα σας πω... ;)
S.S.D.D.
User avatar
Manousos
byte level
byte level
Posts: 119
Joined: Thu May 20, 2004 12:01 pm
Location: Athina
Contact:

Postby Manousos » Fri Jan 05, 2007 10:07 am

Ρε παιδια να κανω μια ερώτηση. Η εγκαταστασή των Vista σε υποχρεώνει να βάλεις το Aero? Η microsoft λεει ότι υπάρχουν δυο ειδών εγκαταστάσεις μια για τα αχρηστα μηχανήματα, και δεν εγκαθιστά το aero ίσως και κάποια άλλα πράγματα και μια εγκατάσταση για τα super μηχανήματα που θα τρέχουν και το aero και γενικά θα έχουν όλες τις τεχνολογίες των Vista. Εγώ θα τολμίσω να τα βάλω και στα δυο PC που έχω, στο ένα αφου βάλω λίγη μνήμη ακόμα. Δεν θα ρισκάρω βέβαια να πάρω νέα κάρτα γραφικών , θα περιμένω να βγεί το καινούργιο directX 10 , για να έχουν βγεί αρκετές που το υποστηρίζουν.
User avatar
vangos
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 571
Joined: Tue Mar 16, 2004 3:14 pm
Location: Heracleia@UTA

Postby vangos » Fri Jan 05, 2007 11:21 am

Εγώ έχω βάλει XP σε μηχάνημα PII@400Mz, 196MB Ram, 10 GB σκληρό, κάρτα γραφικών on board. Μια χαρά παίζει όταν δεν έχεις ανοίξει κανένα πρόγραμμα. :-D
Λέτε να παίζουν και τα Vista; :-p :lol:
shodanjr_gr
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 810
Joined: Mon Mar 21, 2005 2:45 am
Academic status: Alumnus/a
Location: Stony Brook, NY

Postby shodanjr_gr » Fri Jan 05, 2007 1:08 pm

Manousos wrote:Ρε παιδια να κανω μια ερώτηση. Η εγκαταστασή των Vista σε υποχρεώνει να βάλεις το Aero? Η microsoft λεει ότι υπάρχουν δυο ειδών εγκαταστάσεις μια για τα αχρηστα μηχανήματα, και δεν εγκαθιστά το aero ίσως και κάποια άλλα πράγματα και μια εγκατάσταση για τα super μηχανήματα που θα τρέχουν και το aero και γενικά θα έχουν όλες τις τεχνολογίες των Vista. Εγώ θα τολμίσω να τα βάλω και στα δυο PC που έχω, στο ένα αφου βάλω λίγη μνήμη ακόμα. Δεν θα ρισκάρω βέβαια να πάρω νέα κάρτα γραφικών , θα περιμένω να βγεί το καινούργιο directX 10 , για να έχουν βγεί αρκετές που το υποστηρίζουν.


Το Aero ανοιγοκλείνει από εκεί που ρυθμίζεις τα themes (στα display properties) απότι θυμάμαι. Εμένα το είχαν κλειστό μετά την εγκατάσταση (υποθέτω λόγω μόνο 512άρας μνήμης) αλλά το ενεργοποίησα από εκεί και πήγαινε αποδεκτά.
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
User avatar
xrokos
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1072
Joined: Fri Nov 04, 2005 12:59 pm

Postby xrokos » Sat Jan 06, 2007 2:36 pm

vangos wrote:Εγώ έχω βάλει XP σε μηχάνημα PII@400Mz, 196MB Ram, 10 GB σκληρό, κάρτα γραφικών on board. Μια χαρά παίζει όταν δεν έχεις ανοίξει κανένα πρόγραμμα. :-D
Λέτε να παίζουν και τα Vista; :-p :lol:


Εγώ έβαλα Vista σε μηχάνημα με 3,0Ghz cpu ,512 Ram και 256 κάρτα γραφικών και μου έβγαλε βαθμολογία 2,6 που σημαίνει ότι είμαι στην κόψη.
Τώρα εσύ μιλάς για 256 ram και κάρτα onboard. Φυσικά και θα μπουν αλλά το θέμα είναι ότι θα σέρνονται. Πάντως δοκίμασε και πες μας για καθαρά πειραματικούς λόγους.
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
User avatar
lordelesar
byte level
byte level
Posts: 66
Joined: Mon May 29, 2006 9:34 am

Postby lordelesar » Mon Jan 08, 2007 12:48 pm

Sempron64@2ghz
1024 ram
7900gt 256mb
2x120gb hdd raid0

Στο παραπάνω βγάζει 4.1 βαθμολογία. Not bad, και είναι μετριων(επιεικώς) specs μηχάνημα.
Κάτι άλλο, έβαλε κάποιος 64bit έκδοση ή μας δίνουν μόνο την 32? Κάπου είχα διαβάσει ότι θα είναι στο ίδιο δισκάκι οι 2 εκδόσεις και θα διαλέγει ανάλογα με το hardware...Εμένα πάντως 32μπιτα έβαλε...
User avatar
xrokos
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1072
Joined: Fri Nov 04, 2005 12:59 pm

Postby xrokos » Mon Jan 08, 2007 1:03 pm

Στο μηχάνημα που είπα τα vista δουλεύουν οριακά όσον αφορά στη ram. Όταν ενεργοποιώ το aero δεν έχει καθόλου free ram, χωρίς aero έχω 15mb free ram. Άρα minimum requirements σε ram είναι στα 1024mb.
Έχω ένα χοντρό πρόβλημα, όταν πάω να ανοίξω το control panel κολλάει ο ie και κάνει restart το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ωραία ακόμα δεν αρχίσαμε και έχω τόσο μεγάλα προβλήματα!
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
User avatar
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 3751
Joined: Tue Jan 27, 2004 4:42 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Washington DC, USA
Contact:

Postby Einherjar » Mon Jan 08, 2007 2:45 pm

Βγάζουν ένα dvdακι με τα πάντα μέσα:32/64bit, home, premium,business,ultimate και ανάλογα με το κλειδακι ενεργοποιήσεις το ανάλογο περιεχόμενο. Γι'αυτό αν δεις μόλις κάνεις την εγκατάσταση υπάρχει ένα shortcut για quick upgrade, που μπορείς δηλαδή αν έχεις κλειδάκι για ultimate να κάνεις άμεσα το upgrade.
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
User avatar
lordelesar
byte level
byte level
Posts: 66
Joined: Mon May 29, 2006 9:34 am

Postby lordelesar » Mon Jan 08, 2007 2:49 pm

Κάτι θυμόμουν...Βασικά την επιλογή στην εγκατάσταση την έκανα,business, απλά δεν είδα κάτι για 32/64bit. Ίσως πρέπει να κοιτάξω καλύτερα.

Btw, μεσα σε 1 ώρα χρήσης έγιναν corrupt κάποια αρχεία συστήματος και το acronis διάβαζε το Partition σαν damaged...Νομίζω είναι προσωπικό μου ρεκόρ, reinstallation σε 60 λεπτά...Α ρε M$!

Return to “Λειτουργικά συστήματα”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest