Page 1 of 1

Linux σε παλίο μηχάνημα

Posted: Fri Dec 22, 2006 9:19 pm
by specton
Όπως είπα και στο προηγούμενο post, θέλω να βάλω linux..

Σε παλίο μηχάνημα (Pentium 2, 300MHz με 64 RAM-λεώ να τιν κάνω επέκταση στα 192), θα τρέχουν ικανοποιητικά τα linux (μια lite έκδοση όπως Xubuntu;

Θέλω το pc για ασύρματο internet, και κείμενα, άντε κανένα powerpoint...
Ταινίες θα παίζει *όχι από CD-ROΜ, αλλά περασμένες σε .avi ή .mpg;

Posted: Fri Dec 22, 2006 9:25 pm
by tsilochr
για γραφικό περιβάλλον δεν ξέρω, δεν είμαι και guru, αλλά γίνεται ένας κυριλλέ server με χειρισμό από κοσνόλα και στήσιμο υπηρεσιών.

Posted: Fri Dec 22, 2006 10:46 pm
by AmmarkoV
Ναι θα παίζει καλά internet κτλ , τώρα για τις ταινίες επιφυλάσσομαι αφενός γιατί τα Linux boxes δεν παίζουν Video DVD λόγω patent problems και γιατί avi με DivX encoding πχ δεν γνωρίζω αν υπάρχει Linux DivX decoder :roll:
Πάντως και flash στο ίντερνετ παίζει ο Firefox αν τον βάλεις :lol: , openoffice χαλαρά για το powerpoint που λές + τα συνηθισμένα εργαλεία..

Γενικότερα για desktop χρήση με τα tools που μπορείς να βρείς και ακόμα περισσότερο για developer είναι μια χαρά..

Posted: Sat Dec 23, 2006 12:49 am
by specton
Ωραία ευχαριστώ παιδία, αν είναι να το πάρω το μηχάνημα..
Είναι ένα 10,4'' 1,4 κιλα Pentium 2 στα 300 όπως είπα, 64 RAM αλλά θα βάλω και άλλο με 6 Giga και εξωτερικό CD-ROM..
Είπαμε στα 120 ευρώ, καλά λέτε είναι;

ΥΓ: Toshiba Portege 3110CT αυτό είναι δεν το τσεκάρετε να πειτε μια γνωμη;;

Posted: Tue Dec 26, 2006 3:34 pm
by Ganther
κατα την αποψη μου αν δεν εχεις καποιον να σε βοηθησει με το linux που να ξερει ηδη δηλαδη αρκετα πραγματα, μην πληρωσεις για να αγορασεις μηχανημα σαν αυτο που περιγραφεις, το πιθανοτερο ειναι να μη το χρησιμοποιησεις τελικα, και ειναι κριμα τα 120...
Eνας ΡΙΙ 300 παντως νομιζω ειναι οριακος για να βλεπεις divx! η αποκωδικοποιηση μιας ταινιας φαινεται αστεια(απο αποψη αναγκης ισχυς επεξεργαστη) για τα PC μας τωρα, αλλα νομιζω οτι οι 300αρηδες ηταν οριακα τοτε για να δεις ταινιες... Ξερει κανεις σιγουρα???
Eπισης επειδη φανταζομαι οτι το εξωτερικο cd-rom ειναι PCMCIA και λες οτι το θες για ασυρματο internet, κοιτα αν παιρνει 2 PCMCIA καρτες ταυτοχρονα, γιατι ειμαι παθων με αυτο το πραγμα σε φορητο(να πρεπει να μπαζοβγαζεις για να δουλεψεις ποτε το ενα ποτε το αλλο)
Γενικα φορητο με εξωτερικη οπτικη μοναδα, δε θα επαιρνα ποτε πιστευω. Τι να τα κανω τα 1.4 κιλα και το μικρο μεγεθος αν πρεπει να κουβαλαω και 2η βλακεια μαζι... :???:

ΥΓ. Ταινιες avi παντως με το kubuntu παιζω μια χαρα με τον VLC και με υποτιτλους ολα κυριλε...
(με το kubuntu το μονο προβλημα που εχω ειναι οτι δεν δουλευει το ασυρματο mouse...)

YΓ2. Ειχα δει πριν απο καιρο απο εξωτερικο κατι φορητα καινουργια που ειχαν ξεμεινει σε αποθηκες καταστηματων και τα διναν κοψοχρονια... Ηταν κατι πχ ΡΙΙΙ 1000ΜΗΖ και τα ειχαν 300-350 ευρω! Δε θυμαμαι σε ποιο site τα ειχα δει, νομιζω pixmania.com Ισως ειναι καλυτερα να εξετασεις αυτη την πιθανοτητα για να εχεις ενα πληρως λειτουργικο μηχανημα (και με μπαταρια ΟΚ γιατι φανταζομαι αν ειναι μεταχειρισμενο το ΡΙΙ θα ειναι ψοφια)

ΥΓ3, εδω
http://fr.shopping.com/xPF-Ordinateurs-portables-PC-Toshiba-Produit-D-Occasion-Toshiba-Portege-3110ct-Pii-300-Mhz-Ram-64-Mo-Dd-6-Go-Modem-Res-En;jsessionid=293588319F8F3E348C0AE50934B413C0?convertedToHyphens=true
αν καταλαβαινω καλα λεει οτι παει μεχρι 128 η Ram.

Posted: Tue Dec 26, 2006 6:02 pm
by Einherjar
Ganther wrote:Eνας ΡΙΙ 300 παντως νομιζω ειναι οριακος για να βλεπεις divx! η αποκωδικοποιηση μιας ταινιας φαινεται αστεια(απο αποψη αναγκης ισχυς επεξεργαστη) για τα PC μας τωρα, αλλα νομιζω οτι οι 300αρηδες ηταν οριακα τοτε για να δεις ταινιες... Ξερει κανεις σιγουρα???

εγώ είχα έναν PII 350MHz και είχα πρόβλημα με divx

Posted: Tue Dec 26, 2006 6:19 pm
by PaP
Ούτε Firefox ούτε OpenOffice σηκώνονται πλέον τίμια σε αυτό το μηχάνημα...
Η RAM είναι πολύ λίγη και τόσα ΜΒ σχεδόν θέλει ο FF

Posted: Tue Dec 26, 2006 6:58 pm
by smoky
Δε ξέρω για openoffice η firefox πάντως divx δε νομίζω να παίζει...

Posted: Tue Dec 26, 2006 7:01 pm
by Ganther
Δεν ειχα δει οτι συζητουσαμε και για openoffice...

Ουτε για πλακα. δε ξερω ποσο υπομονη εχεις, αλλα το openoffice μου φαινεται αργο ακομα και στον athlonXP 2200+ που εχω...

Posted: Thu Dec 28, 2006 4:04 am
by ciao
Θα διαφωνίσω...σε Athlon 1200 έτρεχε μια χαρά!
Σίγουρα ήταν όλα καλά?