Vista DSL problem

Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν λειτουργικά συστήματα (Linux, *BSD, MacOS, Windows, κτλ.) .
alexo
Venus Former Team Member
Posts: 1305
Joined: Wed Apr 21, 2004 7:00 pm

Postby alexo » Fri Jan 05, 2007 1:28 pm

Ganther wrote:rofl.
Εκτος απο τον Alexo ολοι οι αλλοι εχετε τρελα μηχανηματα...
Ρε συ αλεξο, ειναι λειτουργισιμα σε εσενα η αν ανοιξεις 2-3 προγραμματα τρωει μπουκωμα???


Απ'όσα έχω δει μέχρι τώρα,πάει κυριλέ.
Όπως και τα Χp.
Το μόνο κακό είναι ότι ενώ αρχικά σέρφαρα κανονικά και έμπαινα msn
googletalk κτλ ξαφνικά μόνο σερφάρω και δεν μπαίνει ούτε Msn ούτε Googletalk ούτε FTP.
Έκλεισα και Firewall αλλά τπτ.
Έχω USB aDSL modem και μου δίνει deafult gateway 0.0.0.0.
User avatar
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 2722
Joined: Mon Mar 22, 2004 4:12 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: !! El Paso !!

Postby P3 » Fri Jan 05, 2007 1:43 pm

Από DHCP παίρνεις ΙΡ ή την βάζεις καρφωτά? Αν έχεις DHCP τότε ρυθμισε καρφωτά τις ΙΡ και βάλε σαν gateway την εσωτερική (private πχ 10.0.0.1)του ρουτερ σου.
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
alexo
Venus Former Team Member
Posts: 1305
Joined: Wed Apr 21, 2004 7:00 pm

Postby alexo » Fri Jan 05, 2007 1:52 pm

P3 wrote:Από DHCP παίρνεις ΙΡ ή την βάζεις καρφωτά? Αν έχεις DHCP τότε ρυθμισε καρφωτά τις ΙΡ και βάλε σαν gateway την εσωτερική (private πχ 10.0.0.1)του ρουτερ σου.


USB modem είναι.
Δεν μου έχει επιλογή για Gateway μόνο για ρύθμιση ΙΡ και DNS.
User avatar
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 2722
Joined: Mon Mar 22, 2004 4:12 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: !! El Paso !!

Postby P3 » Fri Jan 05, 2007 2:32 pm

Δεν έχεις περάσει drivers για να σου προσωμειώνει τη usb port που έχεις βάλει το modem σε ethernet? Δεν σου δίνει επιλογή στα properties του "Local Area Connection" -> TCP/IP Protocol να βάλεις gateway? Από το control panel του modem σου μήπως μπορείς να κάνεις καμια ρύθμιση να δίνει σωστά gateway o DHCP σου?
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
User avatar
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 3751
Joined: Tue Jan 27, 2004 4:42 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Washington DC, USA
Contact:

Postby Einherjar » Fri Jan 05, 2007 2:45 pm

Δε μπορώ να πω τι μπορεί να φταίει καθώς ακόμα ψάχνομαι και εγώ στα vista.
Αυτό που μπορώ να σου πω ότι ότι μπορείς να θέσεις από κονσόλα τις παραμέτρους του interface σου με χρήση της εντολής netsh.

Θα κάνεις δηλαδή κάτι του τύπου:

Code: Select all

netsh interface set address name=Local Area Connection source=static addr=IPAddress mask=SubnetMask gateway=DefaultGateway


Περισσότερες πληροφορίες για το netsh εδώ και ειδικά για το context interface εκεί.

Καλή τύχη!
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
User avatar
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 2098
Joined: Tue Mar 09, 2004 4:03 pm
Academic status: Alumnus/a
Location: The Center of the World -> Piraeus
Contact:

Postby silegav » Sat Jan 06, 2007 2:18 am

σήμερα βρήκα συζήτηση για παρόμοιο πρόβλημα στο slashdot.com

νομίζω πως βρήκαμε τα πρώτα προβλήματα των Vista! :-)
alexo
Venus Former Team Member
Posts: 1305
Joined: Wed Apr 21, 2004 7:00 pm

Postby alexo » Sat Jan 06, 2007 6:38 pm

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.
Εντόπισα το πρόβλημα.
Πρέπι να απενεργοποιήσω το TCP Window Scaling.

Αυτό γίνεται έτσι:
http://www.tech-recipes.com/rx/1744/vis ... dns_server
αλλά το κακό είναι ότι έχω usb σαν πρόβλημα βλέπει πρώτα ότι δεν έχω κάνει install network adaptor.
User avatar
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 3751
Joined: Tue Jan 27, 2004 4:42 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Washington DC, USA
Contact:

Postby Einherjar » Sun Jan 07, 2007 2:30 am

δοκίμασε κατ'ευθείαν από command

Code: Select all

netsh interface tcp set global rss=disabled
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
alexo
Venus Former Team Member
Posts: 1305
Joined: Wed Apr 21, 2004 7:00 pm

Postby alexo » Sun Jan 07, 2007 3:08 am

Einherjar wrote:δοκίμασε κατ'ευθείαν από command

Code: Select all

netsh interface tcp set global rss=disabled

το δοκίμασα αλλά τπτ. :-(
User avatar
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 3751
Joined: Tue Jan 27, 2004 4:42 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Washington DC, USA
Contact:

Postby Einherjar » Sun Jan 07, 2007 12:26 pm

Διάβασα και κάπου αλλού ότι σε κάποιον λύθηκε το πρόβλημα με συνδυασμό της παραπάνω εντολής και της

Code: Select all

netsh int tcp set global autotuninglevel=disabled
Μετά χρειάζεται reboot.

Κοίτα επίσης και αυτό.
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
alexo
Venus Former Team Member
Posts: 1305
Joined: Wed Apr 21, 2004 7:00 pm

Postby alexo » Sun Jan 07, 2007 6:23 pm

Τπτ δυστυχώς.
Και registry πείραξα ,αλλά τπτ.
alexo
Venus Former Team Member
Posts: 1305
Joined: Wed Apr 21, 2004 7:00 pm

Postby alexo » Fri Jan 12, 2007 2:42 am

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το έλυσα το πρόβλημα!!
Έκανα δίκτυο με ένα άλλο PC και ξεκόλλησε να μου λέει σαν προτεινόμενη λύση να συνδέσω τον το καλώδιο δικτίου και μου έβγαλε επιλογή να κάνω turn off το tcp-scaling.

Return to “Λειτουργικά συστήματα”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests