Ολοκληρωμένο Image προγραμμάτων

Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν λειτουργικά συστήματα (Linux, *BSD, MacOS, Windows, κτλ.) .
Post Reply
The Punisher
Venus Former Team Member
Posts: 7561
Joined: Thu Oct 27, 2005 1:43 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Boston, MA

Ολοκληρωμένο Image προγραμμάτων

Post by The Punisher » Sat Mar 31, 2007 1:04 pm

Here's my story...

Θέλω να κάνω format γιατί το pc έχει βαρύνει πολύ. Από την άλλη όμως βαριέμαι να τρέχω να βρίσκω πάλι όλα τα προγράμματα (cd's + installers + ...)

Έτσι αναρωτήθηκα μήπως, στα πλαίσα των προγραμμάτων που τραβάνε image, μπορεί κάποιος να τραβήξει images από τα προγράμματα που θέλει να μεταφέρει και στο μετα-format pc του και μετά να τα περάσει ένα ένα αυτά τα προγράμματα. Δηλαδή εκτός από τους folders να τραβάει και τις καταχωρήσεις του στη μνήμη και ότι άλλο χρειάζεται, έτσι ώστε μετά να είναι λειτουργικό.

Αν ξέρετε κάτι θα μου γλυτώσετε πολλές ώρες !!!

Υ.Γ. WinXP Pro Sp2
User avatar
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2838
Joined: Thu Nov 04, 2004 2:55 pm
Gender:
Location: Reloaded @ Santa Friday
Contact:

Post by AmmarkoV » Sat Mar 31, 2007 2:11 pm

Δεν γίνεται να κάνεις μερικό image , ή όλο το λειτουργικό ή από εκεί και εμπρός χειροκίνητα.. Θεωρητικά θα μπορούσε να υπάρχει εργαλείο που να κάνει αυτή την δουλειά το πρόβλημα όμως είναι οτι το κάθε πρόγραμμα δεν αποθηκεύει τα στοιχεία του τοπικά σε αρχεία (/etc , λέγε με Linux) , οπού σώζοντας το κάθε folder έχεις όλες τις ρυθμίσεις , αλλά στην registry από όπου μπορείς να τα κάνεις extract σε αρχειάκια .reg αλλά η λογική αποθήκευσης με ξεπερνάει( :-p ) και έχω την εντύπωση οτι είναι system dependent.. Και δεν είναι καλό να βασιζεται κανείς σε περίεργα πράγματα..
Και η ίδια η Microsoft σαν προγραμματιστικό tip συνιστά οι ρυθμίσεις και τα λοιπά να μην αποθηκεύονται στην registry αλλά σε αρχειάκια στο dir του προγράμματος (για να μην γίνεται το μ#*^@%*^ο που γίνεται..)
Από την άλλη μια απείρως καλύτερη/απλότερη/full proof τακτική είναι όταν κατεβάζεις κάποιο πρόγραμμα να κρατάς και τον installer..
Κατα αυτό τον τρόπο γλυτώνεις το re-download σε περίπτωση που χαλάσει μπορείς να το δώσεις σε φίλους σου , και να το έχεις όταν πάρεις καινούργιο σύστημα ή αν χαλάσει το δικό σου..
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
User avatar
djsolid
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 483
Joined: Thu Dec 02, 2004 7:36 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Πετράλωνα
Contact:

Post by djsolid » Sat Mar 31, 2007 3:37 pm

Aυτό το οποίο μπορείς να κάνεις είναι...

1.Να κάνεις ενα format...

2.Nα τα περάσεις όλα πάλι... Πρόσοχή μόνο τα απαραίτητα, δλδ drivers και απαραίτητα προγράμματα όπως Νero η κάτι παρόμοιο...

3.Να πάρεις τότε ενα Image (ένα καλό πρόγραμμα που κάνει αυτή την δουλειά είναι το Αcronis True Image Enterprise Server)...

4. Κάθε φορά που βαραίνει το PC σου ή έχει κολλήσει Spyware ή οτιδήποτε άλλο περνάς το Image μέσα και είσαι έτοιμος...

Κάτι για τη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχω στο μυαλό μου, αλλά ούτε εγώ σου συνιστώ να πάρεις μερικο Image γιατι τα αποτελέσματα είναι απρόβλεπτα...
The Punisher
Venus Former Team Member
Posts: 7561
Joined: Thu Oct 27, 2005 1:43 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Boston, MA

Post by The Punisher » Sat Mar 31, 2007 7:31 pm

Οκ, προτιμώ να κουραστώ αλλά να βγει κάτι καθαρό, παρά να το κάνω γρήγορα-πρόχειρα και μετά να ξανατραβάω τα μαλλιά μου.

Μια ψυχή που είναι να βγει, ας βγει ...
Post Reply

Return to “Λειτουργικά συστήματα”