Παρουσίαση Ελληνικών περιοδικών για Linux

Συζητήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν λειτουργικά συστήματα (Linux, *BSD, MacOS, Windows, κτλ.) .
Post Reply
User avatar
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 1077
Joined: Wed Apr 21, 2004 12:06 am
Academic status: Alumnus/a
Location: San Francisco
Contact:

Παρουσίαση Ελληνικών περιοδικών για Linux

Post by PaP » Mon Apr 26, 2004 2:15 pm

Το δεύτερο τεύχος του ελληνικού περιοδικού για Linux Os είναι εδώ, αρκετό καιρό μετά από το πρώτο, που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2003. Αντίθετα με το προηγούμενο Linux OS, που περιοριζόταν περισσότερο σε παρουσίαση των διάφορων διανομών για Linux, στο συγκεκριμένο τεύχος υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία ύλης, με άρθρα γενικής θεματολογίας, παρουσιάσεις αξιόλογων εφαρμογών, αλληλογραφίας, ειδησεογραφίας από τον χώρο αλλά και συμβουλών, όχι μόνο για απλούς χρήστες, αλλά και για προχωρημένους. Συνοδευτικά μαζί με το περιοδικό έρχεται το Mandrake Linux 10 Cooker, η πλέον πρόσφατη διανομή ιδανική για αρχάριους, λόγω της ευκολίας εγκατάστασής της. Η πληθώρα των εφαρμογών που το συνοδεύουν, αν και δεν είναι η πλήρης του mandrake, είναι αρκετή ώστε να εξασφαλίσουν την άνετη χρήση του σε σχεδόν οποιαδήποτε κατάσταση. Σε γενικές γραμμές, το περιοδικό δεν πιστεύω ότι θα απογοητεύσει κανένα αναγνώστη του, εκτός αν συνεχίσει να αργοπορεί τόσο την κυκλοφορία του σε κάθε τεύχος.

H compupress από την άλλη, κυκλοφόρησε το "Linux, the complete Guide", ένα εντυπο 114 σελίδων, από τους δημιουργούς των ξενόγλωσσων "Linux Format" και "Linux Pro". Το περιοδικό έχει ξεκάθαρο στόχο την απομυθοποίηση της εντύπωσης ότι το Linux κάνει μόνο για servers. Εικοσιένα οδηγοί περιμένουν τους αναγνώστες του, με απλές αλλά λεπτομερείς οδηγιές για επεξεργασία κειμένων, κατασκευή παρουσιάσεων, γενικής διαχείρησης του υπολογιστή, επεξεργασία φωτογραφίας, εγγραφής CD και ασφάλειας. Μαζί με το περιοδικό έρχεται το mandrake, αν και η έκδοσή του δεν είναι η πιο πρόσφατη. Εύχομαι η compupress να κυκλοφορήσει και δεύτερο τεύχος, μια που το συγκεκριμένο είναι κάτι που λείπει από την ελληνική αγορά.
User avatar
vagalati
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 579
Joined: Tue Mar 16, 2004 2:46 pm
Location: 7000 miles away from aueb

Post by vagalati » Mon Apr 26, 2004 11:42 pm

Είχε πέσει στα χέρια μου το πρώτο τεύχος του LinuxOS (πρίν 1 χρόνο). It sucked! Είχε αφιέρωμα στις διανομές και οι σελίδες ήταν επαναλαμβανόμενες (και κάτι σαν copy-paste απο το internet).
Το 2ο τεύχος φαίνεται πολύ καλύτερο. Μπορεί να το πάρω για να το δώ. Το αν θα εδραιωθεί στην αγορά, χμμμ only time will tell.....
Ni!! Ni!! Ni!!
Post Reply

Return to “Λειτουργικά συστήματα”