Page 1 of 1

Μειώνονται τα εισιτήρια στο σινεμά

Posted: Tue Apr 22, 2008 11:11 am
by tsilochr
από το in.gr
Μεγάλη κρίση αντιμετωπίζει το σινεμά τα τελευταία χρόνια. Τα εισιτήρια μειώνονται συνεχώς, το αντίτιμο αυξάνεται με αποτέλεσμα πολλοί να προτιμούν να κατεβάσουν τις ταινίες μέσω Διαδικτύου, ενώ οκτώ αίθουσες ετοιμάζονται να βάλουν λουκέτο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, το σινεμά βρίσκεται σε ένα μεγάλο σταυροδρόμι. Από τη μία αντιμετωπίζει μεγάλη κρίση, με τα εισιτήρια της φετινής σεζόν να είναι κατά 661.378 λιγότερα από πέρυσι, και με πληροφορίες να θέλουν τουλάχιστον οκτώ μεμονωμένες αίθουσες να κατεβάζουν ρολά. Οι φήμες μιλούν για το Αστρον στους Αμπελοκήπους, τα Μαρούσι 1 και 2 και το Αβάνα.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ακόμα και οι μεγάλες ταινίες της σαιζόν δεν κατάφεραν να κόψουν πολλά εισιτήρια. Το οσκαρικό Καμιά πατρίδα για τους μελλοθάνατους έκοψε περίπου 140.000, ενώ η Εξιλέωση δεν κατάφερε καν να φτάσει τις 200.000.

Και δεκάδες άλλες παραγωγές εξαφανίζονται μετά από μία ή δύο εβδομάδες προβολής στις αίθουσες. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι και ο αριθμός των ταινιών που προβάλλονται είναι ιδιαίτερα αυξημένος και θεωρείται αποτρεπτικός παράγοντας.
ολόκληρο το άρθρο

Re: Μειώνονται τα εισιτήρια στο σινεμά

Posted: Tue Apr 22, 2008 11:44 am
by rigo
Λογικό αφού τα εισιτήρια έχουν πάει 8-9 ευρώ και πλέον όλοι έχουμε DSL. Το κακό είναι οτι οι περισσότεροι προτιμούν να πηγαίνουν στα multiplex που γίνεται χαμός, έχουν μέτριες αίθουσες και πανάκριβο εισιτήριο αντί να πάνε σε πιο μικρά σινεμά που και πιο προσεγμένα είναι και πιο φθηνά και λιγότερο γεμάτα!

Απλά νόμιζω οτι οι περισσότεροι δεν πάνε να δούνε μια συγκεκριμένη ταινία, απλά εκεί που πάνε για καφέ λένε να δούνε και καμιά σαχλαμάρα να περάσει η ώρα! Και προφανώς θα πάνε σε κάποιο multiplex που σίγουρα θα παίζει κάτι εκείνη την ώρα (οτιδήποτε - δεν έχει σημασία). Για ποιό άλλο λόγο άλλωστε το Μόλις χώρισα (που παιζόταν ταυτοχρόνως σε 5-6 αίθουσες, όπως κάθε άλλη ελληνική πατάτα) έκοψε 300.000 τη στιγμή που το Νo country for old men μόλις 140.000;! Τραγικό!

Re: Μειώνονται τα εισιτήρια στο σινεμά

Posted: Tue Apr 22, 2008 2:34 pm
by Serendipity
ε κατανταει κλεψια πια 9 ευρω να πας να δεις μια ταινια,καλυτερα να περιμενεις να βγει σε dvd.επισης,πολυ κινηματογρφαοι δεν εχουν φοιτητικο εισητηριο

Re: Μειώνονται τα εισιτήρια στο σινεμά

Posted: Tue Apr 22, 2008 2:42 pm
by Ganther
Όταν θες το λιγότερο ένα 10ευρο για να πας σινεμά, και 15ευρο εάν πάρεις κ κανά ποπ κορν, δεν τους λυπάμαι καθόλου.
Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω τι πάει να πει "Δεν έχω φοιτητικό" :smt013
Τα multiplex είναι σιχαμερά, και το χειρότερο δεν είναι οι αίθουσες, αλλά ο κόσμος που μιλάει συνέχεια και χαβαλεδιάζει την ώρα της ταινίας, αλλά έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα οτι λές πχ 10 η ώρα εκεί, και ότι βρούμε βλέπουμε!

Re: Μειώνονται τα εισιτήρια στο σινεμά

Posted: Tue Apr 22, 2008 2:44 pm
by ~~Wind~~
Serendipity wrote:επισης,πολυ κινηματογρφαοι δεν εχουν φοιτητικο εισητηριο
εγω δεν ξερω ουτε εναν με φοιτητηκο :smt017 :cry:
7,50 ευρο ειναι το απλο εισητηριο, εδω νοτια τουλαχιστον..
τεσπα, το κυριο προβλημα ειναι η τιμη.

Re: Μειώνονται τα εισιτήρια στο σινεμά

Posted: Tue Apr 22, 2008 2:46 pm
by tsilochr
rigo wrote:Το κακό είναι οτι οι περισσότεροι προτιμούν να πηγαίνουν στα multiplex που γίνεται χαμός, έχουν μέτριες αίθουσες και πανάκριβο εισιτήριο αντί να πάνε σε πιο μικρά σινεμά που και πιο προσεγμένα είναι και πιο φθηνά και λιγότερο γεμάτα!
Το multiplex είναι αποδεκτά για περιπέτειες/blockbuster που απαιτείται νέας τεχνολογίας σύστημα ήχου και προβολής. Η γενικότερη ατμόσφαιρα multiplex όμως νομίζω σκοτώνει την *μαγεία* του κινηματογράφου.

Αντ αυτού υπάρχουν (ειδικά στο κέντρο) μερικές αίθουσες καταπληκτικές (απόλλων, αττικόν, ιντεάλ, δαναός). Όσες φορές πήγα για ταινία εκεί πάντως δεν ήταν άδεια η αίθουσα, περίμενα αρκετά στην ουρά του ταμείου. Και το εισιτήριο τους δεν ήταν και πολύ πιο φτηνό από τα multiplex - το αττικόν είναι και πιο ακριβό :eek:
wind wrote:εγω δεν ξερω ουτε εναν με φοιτητηκο :smt017 :cry:
πήγαινε καθημερινή στις αίθουσες που αναφέρω παραπάνω

Re: Μειώνονται τα εισιτήρια στο σινεμά

Posted: Tue Apr 22, 2008 2:58 pm
by *estrngd
8 (+;) ευρώ... έχουν ξεφύγει... Κι αν θέλουν οι "μικροί" να ανταγωνιστούν τους "μεγάλους" πρέπει να σκεφτούν κι άλλο το θέμα της τιμής κι όχι να παραπανιούνται μας έφαγε το βίντεο, το ντιβιτνι κλπ. Παρατηρώ μάλλον ότι υπήρξε μια αναζωογόνηση στο σινεμά μετά από μια λεγόμενη κάμψη - ή όχι;
Μια κίνηση που είχε κάνει το άστυ, με τους νέους ιδιοκτήτες του, ήταν να έχει πολύ καλή τιμή (σε σχέση με τα 8) για την πρώτη προβολή της ημέρας - νομίζω 4 ευρώ, δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα.
Αλλά, άκου 8 ... ακατέβατα!

(καμιά φορά - σπανιότατα - τα μούλτιπλεξ παίζουν ωραίες ταινίες επειδή τυγχάνει να είναι κάπως εμπορικές ή για όποιον άλλο λόγο. αν πας καθημερινή - πχ τετάρτη - ίσως πετύχεις και χαμηλή τιμή και κανέναν στην αίθουσα).

Για μένα, μόνο πολύ λίγες και πολύ καλές ταινίες πια (ή με καλή παρέα :) ), και άν. Επίσης τώρα το καλοκαίρι υπάρχουν και κάποιοι του στυλ δημοτικοί, ίσως, με καλές τιμές. Και κάποιες φωτεινές και ελάχιστες εξαιρέσεις.

Re: Μειώνονται τα εισιτήρια στο σινεμά

Posted: Tue Apr 22, 2008 10:49 pm
by Proxenos
*estrngd wrote: Για μένα, μόνο πολύ λίγες και πολύ καλές ταινίες πια (ή με καλή παρέα :) ), και άν. Επίσης τώρα το καλοκαίρι υπάρχουν και κάποιοι του στυλ δημοτικοί, ίσως, με καλές τιμές. Και κάποιες φωτεινές και ελάχιστες εξαιρέσεις.
Θερινό σινεμά... :smt023

Re: Μειώνονται τα εισιτήρια στο σινεμά

Posted: Wed Apr 23, 2008 2:39 am
by dexter
μπορεί η μείωση των εισιτηρίων να μην οφείλεται μόνο στην τιμή αλλά και στο είδος των ταινιών που προβάλλονται
στους κινηματογράφους..
προσωπικά έχω βαρεθεί τις χολλυγουντιανές υπερπαραγωγές με το απόλυτα προβλέψιμο σενάριο..
που δεν έχουν πλοκή ούτε τίποτε διαφορετικό η μία από την άλλη..
είναι όλες της ίδιας σχολής χωρίς καμία διαφορά στον τρόπο παραγωγής τους..
ζήτω ο ευρωπαικός κινηματογράφος :smt023

Re: Μειώνονται τα εισιτήρια στο σινεμά

Posted: Wed Apr 23, 2008 9:01 pm
by xrokos
Πανάκριβα εισιτήρια, ευκολότερη πειρατεία και μετρημένες στα δάχτυλα οι καλές ταινίες κάθε σεζόν. Και τα multiplex κάποτε θα τα πάρει ο διάολος, μην ανησυχείτε. Δέστε τι απέγινε το ιστορικό Village Center στο Μαρούσι, άνοιξε απέναντι το Kosmopolis της Odeon (με καλύτερες τιμές) και τα Village στο Mall και πάει το κάποτε κατάμεστο πρώτο multiplex.
Αν δεν κρατήσουν τα εισιτήρια σε λογικά επίπεδα και έχουν νοοτροπία "δώσε blockbuster" κάποτε αναπόφευκτα θα πεθάνουν.
Τώρα για τα μικρά σινεμά πρέπει να μην έχουν εισιτήριο πάνω από 5 ευρώ αν θέλουν να κρατήσουν, εκτός και αν έχουν κάνει τέτοιο όνομα ώστε να είναι εγγύηση στην προσέλευση του κόσμου(αυτό σπάνια γίνεται).
Πλησιάζει και το καλοκαίρι και θα αρχίσουν τα θερινά τα οποία παρεπιπτόντως είναι και αυτά πολύ ακριβά. Για λίγο χαλίκι,μία καρέκλα καφενείου,ένα πανί και δύο ηχεία της σειράς πρέπει να πληρώσω 7,5+ ευρώ;
Όχι δε θα πάρω! Θα κατεβάσω την ταινία από το internet, θα φτιάξω ποπ κορν και θα καλέσω τους φίλους σπίτι να δούμε ταινία πρώτης προβολής παρέα.

Re: Μειώνονται τα εισιτήρια στο σινεμά

Posted: Wed Apr 23, 2008 10:38 pm
by Joanna
dexter wrote: ζήτω ο ευρωπαικός κινηματογράφος :smt023
dexter++++++

και δη ο γαλλικός :-)

Re: Μειώνονται τα εισιτήρια στο σινεμά

Posted: Thu Apr 24, 2008 11:24 am
by Proxenos
Joanna wrote:
dexter wrote: ζήτω ο ευρωπαικός κινηματογράφος :smt023
dexter++++++

και δη ο γαλλικός :-)
Ευρώπη δεν είναι μόνο η Γαλλία...

Re: Μειώνονται τα εισιτήρια στο σινεμά

Posted: Thu Apr 24, 2008 1:21 pm
by Joanna
Proxenos wrote: Ευρώπη δεν είναι μόνο η Γαλλία...
Δεν είπα κάτι τέτοιο, απλά τελευταία έχω δει μερικές πολύ ενδιαφέρουσες γαλλικές.

Πίσω στο θέμα, πιστεύω πως είναι αρκετά τραγικό το εισιτήριο 7,5++ ευρώ τόσο για τα multiplex όσο και για τις μικρές αίθουσες... Όσο για το πού θα προτιμήσει κανείς να πάει, πιστεύω είναι και θέμα ταινίας. Για παράδειγμα για να δει κανείς τη χολυγουντιανή, μάλλον θα προτιμήσει το "αμερικάνικο" περιβάλλον ενός multiplex, ενώ για κάποια πιο σοβαρή ή ψαγμένη ταινία θα καταφύγει σε κάποιο μικρότερο σινεμά. (Για το δεύτερο ίσως να μην υπάρχει και η επιλογή των multiplex, που δεν φημίζονται κιόλας για την εκλεκτικότητά τους στις ταινίες που προβάλλουν...)

Re: Μειώνονται τα εισιτήρια στο σινεμά

Posted: Thu Apr 24, 2008 7:40 pm
by zweistein
adsl ftw

yeeeeeeee! :P

Re: Μειώνονται τα εισιτήρια στο σινεμά

Posted: Thu Apr 24, 2008 8:08 pm
by crash_override
Μην ξεχνάμε και τις υπερπροσφορές για τους φοιτητές!!!
Μείον 1 ευρώ!!! (και σε συγκεκριμένες μέρες...)

Re: Μειώνονται τα εισιτήρια στο σινεμά

Posted: Fri Apr 25, 2008 5:33 pm
by Fairy
Πέρα από την κακή ποιότητα των λεγόμενων μπλοκμπάστερ, νομίζω πως και οι λεγόμενοι "συνοικιακοί κινηματογράφοι" το έχουν παρακάνει με το εναλλακτικό. Μερικοί έχουν περάσει στο άλλο άκρο να παίζουν μόνο "βαριές" ή ευρωπαϊκές ή τελοσπάντων ταινίες που δεν απευθύνονται για τον άλφα βήτα λόγο σε όλους. Η ισορροπία θα τους ευνοούσε περισσότερο.

Όσο για τα multiplex συμφωνώ πως κυνηγώντας τα μπλοκμπάστερ κατέληξαν να παίζουν μόνο σαχλαμάρες, άντε και παιδικές ταινίες. Μόνο το Φλεβάρη (βλ. Όσκαρ) παίζεται τίποτα που να τραβά λίγο την προσοχή. Και κατά διαβολική σύμπτωση τότε έχουμε εξεταστική!