Η Επιστήμη πάει Σινεμά

Εδώ μπαίνουν θέματα σχετικά με την "έβδομη" τέχνη.
Post Reply
User avatar
enum21
Venus Former Team Member
Posts: 5436
Joined: Mon Feb 16, 2009 9:06 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Underworld

Η Επιστήμη πάει Σινεμά

Post by enum21 » Sun May 10, 2009 8:14 pm


28 ημέρες του Μαϊου, 150 ώρες προβολών, 170 επιστημονικές πρεμιέρες, 26 χώρες και 29 επιστημονικά θέματα: το Κέντρο Επιστήμης, Κοινωνίας και Τέχνης - CAID υποδέχεται το 4o Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών στον νέο του χώρο στην Πειραιώς και ξεκινά από τη Δευτέρα, 4 Μαϊου, καθημερινές προβολές ταινιών από κάθε γωνιά του κόσμου, που εξάπτουν το ενδιαφέρον και καλύπτουν κάθε επιστημονικό πεδίο.

Το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει «μέσα από το μάτι του επιστήμονα», να μάθει για την έρευνα, να γνωρίσει τον Τσε, τους Μάγια και τους Αζτέκους, να συναντήσει ρομπότ, δεινόσαυρους, μυρμήγκια και υπνοβάτες, να ταξιδέψει σε Αφρική, Αλάσκα και Ανταρκτική, να εξερευνήσει τη χαμένη Ατλαντίδα και τον Παρθενώνα, να σπάσει μυστικούς κωδικούς, να περάσει μία μέρα με τον Δαρβίνο, να κολυμπήσει στη Μεσόγειο και στον ποταμό Τουνγκούσκα, να αντιμετωπίσει το παρελθόν και το μέλλον του, να βρεθεί μπροστά σε ηθικά διλήμματα, να βρει το ελιξίριο της ζωής!

Τον Οκτώβριο Η Επιστήμη Πάει Σινεμά και τη σκυτάλη του φεστιβάλ για το διαγωνιστικό μέρος παίρνουν το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, ο κινηματογράφος «Μικρόκοσμος» και η Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Οι 5 βραβευμένες ταινίες θα φιλοξενηθούν από το Μουσείο Μπενάκη σε μια ξεχωριστή βραδιά.


Και το σινεμά πάει ... νοσοκομείο!

«Κάτω από το δέρμα μας», «Τουρίστας αυτοκτονίας», «Ο Άγγλος χειρουργός», «Τυφλές αγάπες»... Μερικοί ενδεικτικοί τίτλοι από τις εβδομήντα έξι ταινίες (σε αυτές περιλαμβάνονται παγκόσμιες και πανελλήνιες πρεμιέρες, όπως και 11 ελληνικές συμμετοχές), που θα φιλοξενήσει από 1 έως 6 Σεπτεμβρίου στην Κω το «1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Θέματα Υγείας - Ιπποκράτης».

Το μοναδικό στον κόσμο διεθνές φεστιβάλ υγείας και κινηματογράφου, στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται ο απλός άνθρωπος, έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και θα δώσει τρία βραβεία -τον Χρυσό, τον Αργυρό και τον Χάλκινο Ιπποκράτη- με βάση την κρίση της διεθνούς κριτικής επιτροπής του.

Οι Εύα Στεφανή, Ανδρέας Θωμόπουλος, Σταύρος Ψυλλάκης, Καλλιόπη Λεγάκη, Μαριάννα Οικονόμου, Νίκος Ζωιόπουλος και Νίκος Αλευράς αποτελούν την ελληνική δύναμη της διοργάνωσης, καθώς οι ταινίες τους θα παρουσιαστούν σε όλα τα τμήματα του προγράμματος, αγγίζοντας θεματικές οι οποίες ασχολούνται, μεταξύ άλλων, με τη δωρεά οργάνων, τις ψυχικές διαταραχές, τη νοητική στέρηση κ.ά.
πηγη
Post Reply

Return to “Κινηματογράφος - Τηλεοπτικά”