3-14 Μαΐου - 30ή Γιορτή Βιβλίου στη Διον.Αρεοπαγίτου

Εδώ μπαίνουν θέματα σχετικά με βιβλία.
Post Reply
User avatar
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 2722
Joined: Mon Mar 22, 2004 4:12 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: !! El Paso !!

3-14 Μαΐου - 30ή Γιορτή Βιβλίου στη Διον.Αρεοπαγίτου

Post by P3 » Thu May 03, 2007 10:33 am

Η 30ή Γιορτή Βιβλίου ανοίγει τις «πύλες» της, την Πέμπτη 3 Μαΐου στις 8 μ.μ. στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, γεμάτη θησαυρούς γνώσεων, ιδεών, δρώμενα και εκπλήξεις για τους επισκέπτες της, μέχρι της 14 Μαΐου. Η έκθεση διοργανώνεται από το Σύλλογο Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργού Πολιτισμού, σε συνεργασία του Πολιτιστικού Οργανισμού Αθήνας. Την «κορδέλα» των εγκαινίων θα κόψουν ο υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης και ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ ιδιαίτερη μνεία θα γίνει στους πρωτεργάτες του θεσμού Δ. Παπαδήμα και Γ. Δαρδανό.

Σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκδοτών Βιβλίο Αθηνών Δημ Παντελέσκος ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της Γιορτής, «αναμένεται να συναντηθούν χιλιάδες κόσμου στα 254 περίπτερα, να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις και παιδικές παραστάσεις, καθώς και 300 εκδότες από την Ελλάδα και την Κύπρο». Μεταξύ άλλων θα παρουσιαστεί και έκθεση με θέμα: «30 χρόνια Γιορτή Βιβλίου» ενώ προγραμματίστηκε μεγάλο αφιέρωμα με θέμα: "Μέσα προβολής, προώθησης και διάδοσης του Βιβλίου" με θεματικές σχετικές ενότητες, οι οποίες θα αναπτύσσονται καθημερινά από την Παρασκευή 4/5 μέχρι την επόμενη Παρασκευή 11/5.

Μεγάλο αφιέρωμα σε βιβλία για τα παιδιά
Η Γιορτή, για τους λιλιπούτειους επισκέπτες της, διαθέτει μεγάλο αφιέρωμα σε βιβλία, αλλά και δρώμενα με θεατρικές παραστάσεις. Φέτος, η Γιορτή Βιβλίου προσφέρει στο κοινό της δώρα σε ταξίδια (δύο σε Λευκωσία και Αλεξάνδρεια) και βιβλία μέσα από κληρώσεις.

Αρκετοί συγγραφείς θα επισκεφθούν το χώρο -τα περίπτερα των εκδόσεών τους- και θα υπογράψουν αντίτυπα των βιβλίων τους.

Στη συνέντευξη μετείχε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Αθήνας Σόφη Δασκαλάκη Μυτηλιναίου, η οποία αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον του Δήμου απέναντι σε αυτόν το θεσμό, αλλά και σε γενικότερες σχετικές δράσεις του Δήμου Αθηναίων. Επίσης, παρέστησαν προσωπικότητες των Γραμμάτων και των Τεχνών που θα συμμετάσχουν στη Γιορτή, όπως ο Π. Μάτεσης, ο Γρ. Βαλτινός, ο Κ. Καναβούρης, Ν Σιώτης κ.α.
Πηγή: http://news.pathfinder.gr/culture/news/397027.html
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
Post Reply

Return to “Βιβλία”