EYΣΤΑΘΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑΤΑΛΙΑ.Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Εδώ μπαίνουν θέματα σχετικά με βιβλία.
AGGELOS197
byte level
byte level
Posts: 68
Joined: Sun May 06, 2007 5:16 pm
Location: ΑΘΗΝΑ

EYΣΤΑΘΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑΤΑΛΙΑ.Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Post by AGGELOS197 » Wed Jul 04, 2007 6:19 pm

Ευστάθιος και Ναταλία
Η αληθινή ιστορία

Στις 13 Απριλίου 1204 η Κωνσταντινούπολη καταλήφθηκε από τους Σταυροφόρους και παραδόθηκε επί τρεις ημέρες σε άγρια λεηλασία και σφαγή. Αιτία ήταν η επιθυμία τόσο των Σταυροφόρων όσο και των Βενετών για δόξα και χρήμα. Η Δημοκρατία της Βενετίας που είχε αναλάβει τη μεταφορά των Σταυροφόρων είχε αποκτήσει σημαντικά εμπορικά προνόμια στα εδάφη της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας με αποτέλεσμα ο αυξανόμενος αριθμός των Βενετών εμπόρων να επισύρει την εχθρότητα των Ελλήνων. Η εχθρότητα αυτή είχε εκδηλωθεί με συλλήψεις Βενετών και εκτελέσεις Λατίνων στην Κωνσταντινούπολη γεγονός το οποίο εξόργισε τον Ερρίκο Δάνδολο ηγέτη της Βενετίας.. Αφορμή ήταν η έκκληση του Αλεξίου Δ΄ Αγγέλου, γιου του Ισαάκιου Β΄, προς τους Σταυροφόρους για συμπαράσταση στην ανακατάληψη του θρόνου από τον πατέρα του, με την υπόσχεση να τους παραχωρήσει υπέρογκα ποσά.

Οι Σταυροφόροι της Δύσης διαμοιράστηκαν τη λεία τους σύμφωνα με τη συνθήκη που είχαν συνομολογήσει έξω από τα τείχη της Κωνσταντινούπολης το Μάρτιο του 1204. Ο Βονιφάτιος Μομφερρατικός, σημαντικός εκπρόσωπος του φεουδαρχικού οίκου του Μομφερράτου της Άνω Ιταλίας, έλαβε το βασίλειο της Θεσσαλονίκης, η επικράτεια του οποίου κάλυπτε τη μεταξύ Αξιού και Έβρου περιοχή, τη Βοιωτία, την Εύβοια και τη βορειοανατολική Πελοπόννησο.

Έτσι το Διδυμότειχο παραδόθηκε στον Βονιφάτιο Μομφερρατικό. Εν συνεχεία περνάει στα χέρια του Γοδεφρείδου Βιλλεαρδουίνου, λόγιου στρατηγού και χρονογράφου, που γεννήθηκε στην Καμπανία της Γαλλίας γύρω στο 1148 και άσκησε μεγάλη επιρροή τόσο στην προετοιμασία όσο και στην πραγματοποίηση της Δ΄ Σταυροφορίας, και ο οποίος έγραψε το αξιόλογο χρονικό της Φραγκικής κατακτήσεως. Ύστερα δίνεται ως τιμάριο στον Κόμη Ούγκο ντε Σαιν Πωλ.

Κατά τη διάρκεια της Λατινικής κυριαρχίας έχουμε και τη γνωριμία της Ελληνίδας πριγκίπισσας Ναταλίας με το Γάλλο Ευγενή και Ιππότη Ευστάθιο. Το βεβαιώνουν έγγραφα της εποχής του Μοναχού Διονυσίου, που βρέθηκαν μέσα σε μία σπηλιά στον λόφο του Καλέ στο Διδυμότειχο, σε μία από τις 40 κάμαρες που χρησιμοποιούνταν ως αποθηκευτικοί χώροι κατά την διάρκεια του Βυζαντίου.

Η πριγκίπισσα Ναταλία, όπως μαρτυρούν τα σωζόμενα αυτά έγγραφα, ήταν πολύ ωραία. Είχε ύψος κοντά στο μέσο όρο των Ελληνίδων, δηλ. στα 1.65 μέτρα, καστανόξανθα μαλλιά, μελί μάτια και ένα πολύ όμορφο και γλυκό πρόσωπο, ενώ χαρακτηριζόταν για την παιδεία, την ευγένεια και την καλλιέργειά της. Φορούσε όπως όλες οι γυναίκες μανδύες-μεταξωτούς ή λινούς -με μακριά μανίκια και κάλυμμα της κεφαλής πάνω από το στιχάριο (χιτώνα), και φρόντιζε τα μαλλιά της ενώ αντίθετα με τις υπόλοιπες απέφευγε το μακιγιάρισμα.

Ο Ευστάθιος, ανιψιός του Γοδεφρείδου Βιλλεαρδουίνου, χαρακτηριζόταν από όλες τις αρετές του ιπποτισμού. Εντιμότητα, γενναιότητα, συνέπεια, σεβασμό προς τις γυναίκες, ευγένεια, καλλιέργεια, μόρφωση, προστασία των αδυνάτων και υπεράσπιση της πίστης και της εκκλησίας.

Γνωρίστηκαν στο πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου του Παλαιοκαστρίτη, όπου το 1341 εστέφθη αυτοκράτορας ο Ιωάννης Καντακουζηνός και ο οποίος βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο του οχυρωμένου λόφου, στην περιοχή που είχε κρατήσει το όνομα «Παληό». Ως γνωστόν, στην επαρχία γίνονταν ετήσια πανηγύρια που εξελίσσονταν σε λαϊκές γιορτές. Συνέρρεαν εκεί όχι μόνο όλος ο ντόπιος πληθυσμός, αλλά κάθε είδους άνθρωποι από παντού. Οι σκηνές στήνονταν σε δύο παράλληλες γραμμές αντικριστά, Οι γραμμές τραβούσαν μακριά, αφήνοντας ανάμεσά τους να ανοίγεται ένας πλατύς διάδρομος, ώστε να υπάρχει δίοδος για το ορμητικό πλήθος. Υπήρχαν κάθε είδους ρούχα. Από τον Εύξεινο Πόντο, την Ιταλία, την Φοινίκη, την Αίγυπτο, την Ισπανία και τις Ηράκλειες Στήλες, όπου φτιάχνονταν και τα ωραιότερα έπιπλα.

Ο Ευστάθιος από την πρώτη στιγμή είχε πέσει θύμα της γοητείας, της γλυκύτητας και της καλλιέργειας της Ναταλίας. Δεν έχανε ευκαιρία να της το λέει ή να της το δείχνει σε κάθε τους βόλτα και συζήτηση.
Συζητούσαν για το σχίσμα του 1054 απόρροια της αξίωσης της Pώμης για το πρωτείο και για το δικαίωμα επίβλεψης στα εσωτερικά των άλλων πατριαρχείων. Για τις Σταυροφορίες που πολλάκις είχαν παρεκκλίνει της πορείας τους και είχαν στραφεί κατά των Βυζαντινών κτήσεων με αποκορύφωμα την κατάληψή της Κων/πολης το 1204. Για τις σφαγές και τις λεηλασίες των δημόσιων κτιρίων, των ιδιωτικών κατοικιών, των ναών και των μοναστηριών που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Για την προσπάθεια των Λατίνων να μεταφυτέψουν στην ελληνική γη τους θεσμούς και τις αντιλήψεις της φεουδαρχικής Δύσης. Για την αντίδραση του ελληνικού πληθυσμού που ποτέ δεν τους δέχτηκε με αποτέλεσμα εκείνοι να αισθάνονται πάντοτε ξένοι με τον τόπο και το λαό που κατάκτησαν. Η Ναταλία υπερτερούσε με το δίκιο των απόψεών της , την ευφράδεια και τα επιχειρήματά της. Η μόνη συζήτηση στην οποία συμφωνούσαν ουσιαστικά ήταν για την λαμπρότητα και σπουδαιότητα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.
Η πριγκίπισσα , αν και της άρεσε που ήταν ψηλός, καστανόξανθος, με πράσινα μάτια, ευγενικός, καλλιεργημένος και θαύμαζε τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό – τα μνημεία και τα συγγράμματα- δεν ήθελε ούτε μπορούσε να ενδώσει συναισθηματικά στον Φράγκο κατακτητή. Ιδιαίτερα και λόγω της κακής συμπεριφοράς των Φράγκων ομοεθνών του.

Βέβαια ο Ευστάθιος διέφερε. Δεν είχε συμμετάσχει στην 4η Σταυροφορία για να εξυπηρετήσει τα πανούργα, φιλόδοξα και εμπορικά σχέδια των Βενετών που στρέφονταν κατά του Βυζαντίου αλλά πίστευε όπως και ο Πάπας Ιννοκέντιος ο Γ΄ ότι η εγκαθίδρυση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολεως θα έφερνε μια επανασύνδεση των δυο εκκλησιών, της Ανατολικής και της Δυτικής, η οποία θα μπορούσε να αντέξει στη φθορά του χρόνου. Επίσης ποτέ δεν είχε φερθεί βίαια ή με κακό τρόπο στους Βυζαντινούς πολίτες, τους οποίους σεβόταν αφού τους θεωρούσε απογόνους των αρχαίων Ελλήνων. Του Αχιλλέα, του Σωκράτη, του Οδυσσέα, του Περικλή, του Λεωνίδα, του Μέγα Αλέξανδρου, του Ιπποκράτη και του Αριστοτέλη, για τους οποίους είχε τόσα διαβάσει και θαύμαζε. Άλλωστε δεν του το επέτρεπαν η ευγενική του καταγωγή και η ανθρωπιστικής και ελληνιστικής κατεύθυνσης παιδεία και καλλιέργεια που είχε λάβει.

Η Λατινική κατοχή διήρκεσε ένα χρόνο. Λόγω της κακής συμπεριφοράς των Λατίνων, οι αριστοκράτες ξεσηκώθηκαν μετά το θάνατο του Κόμη Ούγκο ντε Σαιν Πωλ, τον Φεβρουάριο του 1205, έσφαξαν τη φρουρά και προσεταιρίστηκαν τον τσάρο των Βουλγάρων Ιωαννίτση. Ο Ευστάθιος είχε σωθεί από την Ναταλία, η οποία γνωρίζοντας για την εξέγερση που θα λάμβανε χώρα, τον είχε απομακρύνει από το κάστρο του Διδυμοτείχου πηγαίνοντας μαζί του για ιππασία στην περιοχή του Πυθίου. Εκεί του αποκάλυψε τι συνέβαινε την ίδια ώρα στο Διδυμότειχο και του ζήτησε να απομακρυνθεί προσεκτικά προς άλλες περιοχές που κατείχαν οι ομοεθνείς του, ώστε να μην διατρέξει κίνδυνο η ζωή του. Εκείνος την ευχαρίστησε με μια ιπποτική υπόκλιση στα γόνατα και ένα χειροφίλημα και της υποσχέθηκε ότι θα ανταποδώσει την ευεργεσία που του έκανε, αφού αφενός του είχε σώσει τη ζωή αλλά και επειδή από τη στιγμή που την είχε γνωρίσει είχε αποκτήσει άλλο νόημα και ομορφιά η ζωή του.

Ο Ευστάθιος , μετά τη φυγάδευση του από την Ναταλία στις 14 Απριλίου 1205 , οπότε και έλαβε χώρα η αποφασιστική μάχη στην Ανδριανούπολη , που κατέληξε σε θρίαμβο της ελληνοβουλγαρικής συμμαχίας εναντίον του φραγκικού στρατού, περισυνελλέχτηκε όπως και οι περισσότεροι διασκορπισμένοι Φράγκοι , από τον θείο του Γοδεφρείδο Βιλλεαρδουίνο, ο οποίος συμμετείχε ως διοικητής της οπισθοφυλακής στην εκστρατεία του φραγκικού στρατού για την εξουδετέρωση του Βουλγαρικού στρατού, και οδηγήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. (Στη μάχη της Ανδριανούπολης το 1205 ο Βαλδουίνος νικήθηκε και αιχμαλωτίστηκε, πέθανε δε φυλακισμένος την ίδια χρονιά).


Οι Σταυροφόροι ωστόσο δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια ανακατάληψης του Διδυμοτείχου. Με πολιορκητικές μηχανές και υπό τον Ερρίκο της Φλάνδρας, αδελφό του Κόμη της Φλάνδρας Βαλδουίνου, του πρώτου Λατίνου αυτοκράτορα της Κωνσταντινουπόλεως, πολιόρκησαν την πόλη το καλοκαίρι του 1205. Ωστόσο ο Ερυθροπόταμος –γεγονός που αποδόθηκε σε θαύμα- ξεχείλισε από ισχυρές βροχοπτώσεις και προξένησε τεράστιες καταστροφές στους πολιορκητές, εδραιώνοντας την κυριαρχία των Επαναστατών.

Τότε ο Βούλγαρος τσάρος Ιωαννίτσης, ο αποκαλούμενος και Σκυλόγιαννης για την σκληρότητά του, θεωρώντας την υποταγή του Διδυμοτείχου και της Ανδριανούπολεως ως το έπαθλο ολόκληρου του πολέμου, έστειλε το στρατό του εναντίον της πόλης και την πολιόρκησε με 16 μεγάλους καταπέλτες. - Να κάνουμε μια παρένθεση εδώ και να αναφέρουμε ότι το κάστρο του Διδυμοτείχου αποτελείται από 18 πύργους. Αυτοί είχαν 50 με 100 μέτρα μεταξύ τους απόσταση, ήταν τετράπλευροι, κυκλικοί, πεντάπλευροι, πολυγωνικοί και είχαν σχεδιασμένα γεωμετρικά μοτίβα όπως ο σταυρός, ο ρόμβος, το ημικύκλιο, η τεθλασμένη γραμμή και το δέντρο της ζωής.

Βλέποντας τον επερχόμενο κίνδυνο η ηγεσία της πόλης ζήτησε την βοήθεια των Λατίνων της Κωνσταντινουπόλεως, αναγνωρίζοντας την επικυριαρχία των , με τον όρο να τοποθετηθεί άρχοντας ο Θεόδωρος Βρανάς, βυζαντινός στρατηγός, γιος του στρατηγού Αλεξίου Βρανά και εκπροσώπου της ντόπιας φεουδαρχίας, ο οποίος ήταν σύζυγος της πριγκίπισσας Αγνής, κόρης του βασιλιά της Γαλλίας Λουδοβίκου Ζ΄ και της Αδέλας της Καμπανίας, με την οποία απέκτησε μια κόρη. Η πρόταση έγινε δεκτή από τους Φράγκους.

Οι Βούλγαροι που εντωμεταξύ παρέκτρεψαν την κοίτη του Ερυθροπόταμου , ώστε να αποκοπεί η τροφοδοσία της πόλης από τα υδραγωγεία , όταν πληροφορήθηκαν ότι πλησίαζαν οι Λατίνοι έκαψαν τις πολιορκητικές μηχανές και αποσύρθηκαν βιαστικά στις 24 Ιουνίου 1206. Όμως τέλη Αυγούστου επανήλθαν. Και στη δεύτερη αυτή πολιορκία οι ταλαιπωρημένοι υπερασπιστές και τα μισογκρεμισμένα τείχη νικήθηκαν. Η πόλη ισοπεδώθηκε. Τα τείχη καταστράφηκαν. Οι ευγενείς εφονεύθησαν. Ο πληθυσμός σύρθηκε σε αιχμαλωσία. Το μόνο που κατάφερε ο νέος αυτοκράτορας της Κωνσταντινουπόλεως Ερρίκος, ο αδερφός του Βαλδουίνου της Φλάνδρας και ο ίδιος που πολιορκούσε την πόλη το καλοκαίρι του 1205, ήταν να σώσει τους περισσότερους αιχμαλώτους.

Μέσα στον φραγκικό στρατό που έσπευσε για βοήθεια ήταν και ο Ευστάθιος. Είχε δώσει όρκο στον εαυτό του να ανταποδώσει στην Ναταλία την ευεργεσία που του είχε κάνει και είχε παρακαλέσει τον Θεό –στον οποίο πίστευε πολύ και ήταν σίγουρος ότι άκουγε κάθε προσευχή του- να διασταυρωθούν ξανά οι ζωές τους και να την κάνει γυναίκα του.


Η Ναταλία είχε την τύχη να μη φονευθεί αλλά να συλληφθεί αιχμάλωτη και χωρίς να ατιμαστεί. Οι Βούλγαροι είχαν σεβαστεί την ευγενική της καταγωγή, αλλά και την ομορφιά, τη λάμψη και τη γοητεία που εξέπεμπε. Ο Ευστάθιος με πείσμα, πάθος και αποφασιστικότητα ρίχτηκε έφιππος στη μάχη για να σώσει τους αιχμαλώτους και να ξαναβρεί την αγαπημένη του... Μετά από αρκετές μάχες στήθος με στήθος, με τον μεταλλικό ήχο των σπαθιών να κυριαρχεί καθώς χτυπούσαν μεταξύ τους αλλά και πάνω στις ασπίδες και στις πανοπλίες, βρήκε την αγαπημένη του και την ανέβασε στο άλογο.

Έπειτα κάλπασαν προς την Κωνσταντινούπολη και στη νέα τους κοινή πορεία. Προς χάριν της αγαπημένης του έγινε ορθόδοξος και παντρεύτηκαν στην Αγία Σοφία υπό τις ευλογίες του Πατριάρχη Μιχαήλ Αντωριανού, ο οποίος έδρευε στο κράτος της Νίκαιας που είχε ιδρύσει ο Θεόδωρος Λάσκαρις, αυτοκράτορας του Βυζαντινού κράτους της Νίκαιας (1204-1222), γαμπρός του αυτοκράτορα του Βυζαντίου Αλεξίου Γ΄ Αγγέλου (1195-1203), άριστος στρατηγός που είχε διακριθεί για τη γενναιότητα του στα πεδία της μάχης και ο οποίος κατά την πολιορκία της Κωνσταντινουπόλεως από τους Σταυροφόρους πολέμησε με μεγάλη γενναιότητα, παρά τη σφαγή του Αλεξίου του Γ΄ και το θάνατο των διαδόχων του Ισσακίου Β΄ και Αλεξίου Α΄.

Ο Πατριάρχης Μιχαήλ Αντωριανός μπόρεσε να πάει στην Κωνσταντινούπολη και να παντρέψει το ζευγάρι αφού το 1207 συνομολογήθηκε ειρήνη δυο ετών μεταξύ του Ερρίκου της Φλάνδρας, διαδόχου του Βαλδουίνου στο θρόνο της Κωνσταντινουπόλεως και του Θεόδωρου Λάσκαρι, γιατί ο τσάρος των Βουλγάρων Καλοιωάννης είχε εισβάλλει ως γνωστόν στη Θράκη.

Ο θείος του τους χάρισε ως γαμήλια δώρα στον μεν Ευστάθιο μία εντυπωσιακή ασπίδα όπου ο ιππότης εμφανιζόταν γονατιστός μπροστά στην δέσποινά του. Vous ou la mort (Σε σας ή στον θάνατο) έγραφε η ταινία που ήταν πάνω από το κεφάλι του ενώ στο βάθος εμφανιζόταν ο θάνατος. Στην δε Ναταλία μεταξωτά, ένα χρυσό περικάρπιο και 1 ασημένια τιάρα διακοσμημένη με διαμάντια, αντάξια μιας πανέμορφης βυζαντινής πριγκίπισσας.

Έζησαν αγαπημένοι και ευτυχισμένοι ως τα 85 τους οπότε και ευτύχησαν να δουν την ανάκτηση της Βασιλεύουσας στις 25 Ιουλίου του 1261 από τον στρατηγό Αλέξιο Στρατηγόπουλο και την θριαμβευτική είσοδο του Μιχαήλ Η΄ Παλαιολόγου στις 15 Αυγούστου 1261. Έκαναν δύο παιδιά την Μαρία και τον Κωνσταντίνο.Ναταλία Δούκισσα Βατάντζη: Γεννήθηκε το 1180 στο Διδυμότειχο. Καταγόταν από σημαντική στρατιωτική οικογένεια. Έλαβε αξιόλογη παιδεία (ως γνωστό μετά τον 11 αιώνα οι γυναίκες είχαν πρόσβαση τόσο στην παιδεία όσο και στα κοινά). Διακρινόταν για την καλλιέργεια, την ομορφιά και τη γλυκύτητα της. Ξαδέλφη του Ιωάννη Γ΄ Δούκα Βατάντζη, που γεννήθηκε το 1193 στο Διδυμότειχο, διατέλεσε ο σημαντικότερος αυτοκράτορας της Νίκαιας (1224-1254), και πέτυχε να καταλάβει την παραλία του Ελλησπόντου, την Καλλίπολη και τη Θεσσαλονίκη και να θέσει τα θεμέλια για την ανάκτηση της Κωνσταντινουπόλεως από τον Μιχαήλ Η΄ Παλαιολόγο στις 15 Αυγούστου 1261.

Ευστάθιος Β΄ Βιλλεαρδουίνος: Ανιψιός του Γοδεφρείδου Βιλλεαρδουίνου ο οποίος ήταν ιππότης-στρατάρχης (Mareshal) της Καμπανίας- και ιστορικός που συμμετείχε και περιέγραψε την Δ' Σταυροφορία στο βιβλίο του "Χρονικό της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης".
Ο Ευστάθιος γεννήθηκε στην Καμπανία της Γαλλίας το 1178. Συμμετείχε ενεργά στην πραγματοποίηση της Δ΄ Σταυροφορίας. Όντας μέλος επιφανούς οικογένειας της Γαλλίας προωθήθηκε γρήγορα σε υψηλά στρατιωτικά αξιώματα, στα οποία και διακρίθηκε για την γενναιότητα και τις ικανότητές του.


ΘΕΛΕΙΝ ΕΣΤΙΝ ΔΥΝΑΣΘΑΙ
User avatar
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1896
Joined: Thu Jun 17, 2004 7:12 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Post by rapadder » Wed Jul 04, 2007 8:07 pm

Μπορεί να γίνει και διαφήμιση του Johny Walker... ;)
... αντάρτες της πορδής με τα λεφτά του μπαμπά...
User avatar
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 3648
Joined: Sat Nov 04, 2006 2:59 am
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Post by para » Wed Jul 04, 2007 9:20 pm

Θες να πεις ότι το διάβασες όλο αυτό? :-D

Αυτό τώρα είναι διαφήμιση για το βιβλίο ή είναι ολόκληρο το βιβλίο?!?!?!
(ή δεν είναι βιβλίο? :roll: )
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
User avatar
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2569
Joined: Fri Jun 15, 2007 12:30 pm
Gender:
Location: Over the hills and far away..

Post by emperormario » Wed Jul 04, 2007 9:41 pm

para wrote:Θες να πεις ότι το διάβασες όλο αυτό? :-D

Αυτό τώρα είναι διαφήμιση για το βιβλίο ή είναι ολόκληρο το βιβλίο?!?!?!
(ή δεν είναι βιβλίο? :roll: )
Είναι μια ''συνοπτική'' παρουσίαση του βιβλίου. Ετσι ρε παιδί μου να πάρεις μια ιδέα :-D
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
User avatar
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2371
Joined: Mon May 03, 2004 1:15 am
Academic status: PhD
Gender:
Location: πίσω από την μπάλα

Post by ciao » Wed Jul 04, 2007 9:41 pm

Εγώ απλά αναρωτιέμαι αν το εν λόγω θέμα αποτελεί πρόταση, παρουσίαση ή κάτι άλλο...
(όπως και ο para)
S.S.D.D.
AGGELOS197
byte level
byte level
Posts: 68
Joined: Sun May 06, 2007 5:16 pm
Location: ΑΘΗΝΑ

Post by AGGELOS197 » Wed Jul 04, 2007 10:45 pm

δεν ειναι βιβλιο
ουτε προταση , ουτε παρουσιαση
ειναι 1 μικρη ή μαλλον καλυτερα συνοπτικη ιστορια
User avatar
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2569
Joined: Fri Jun 15, 2007 12:30 pm
Gender:
Location: Over the hills and far away..

Post by emperormario » Wed Jul 04, 2007 11:18 pm

AGGELOS197 wrote:δεν ειναι βιβλιο
ουτε προταση , ουτε παρουσιαση
ειναι 1 μικρη ή μαλλον καλυτερα συνοπτικη ιστορια
Εσύ την έγραψες??
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
AGGELOS197
byte level
byte level
Posts: 68
Joined: Sun May 06, 2007 5:16 pm
Location: ΑΘΗΝΑ

Post by AGGELOS197 » Wed Jul 04, 2007 11:22 pm

ναι.
εγραψα την ιστορια του διδυμοτειχου κατα τηνδιαρκεια της δ σταυροφοριας και παραλληλα εβαλα και 1 ερωτικη γνωριμια-σχεση
User avatar
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 3648
Joined: Sat Nov 04, 2006 2:59 am
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Post by para » Wed Jul 04, 2007 11:23 pm

xaxaxaxa!! καλή φάση :smt023
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
User avatar
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2371
Joined: Mon May 03, 2004 1:15 am
Academic status: PhD
Gender:
Location: πίσω από την μπάλα

Post by ciao » Thu Jul 05, 2007 12:31 am

Δεν είναι άσχημη!
Καλό είναι. Έτσι απλά σου ήρθε ή γράφεις από χόμπυ?
S.S.D.D.
User avatar
Serendipity
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1977
Joined: Tue Sep 19, 2006 11:16 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Sweden
Contact:

Post by Serendipity » Thu Jul 05, 2007 1:30 am

εχει γραψει και αλλη 1 επισης,πολυ κορυφαια,σαν παραμυθι απο οτι θυμαμαι λεγεται...
-Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
--Albert Einstein--


ImageImage

My new blog Serendipity's thoughts!
AGGELOS197
byte level
byte level
Posts: 68
Joined: Sun May 06, 2007 5:16 pm
Location: ΑΘΗΝΑ

Post by AGGELOS197 » Thu Jul 05, 2007 4:06 pm

ναι σαν παραμυθι..θα το βρειτε στο http://www.booksinfo.gr
ευχαριστω serendipity για τα καλα σου λογια..
απο χομπυ..
αν μου ερθει καμια ιδεα
και εχω ορεξη
καθομαι και γραφω
μου αρεσει
γιατι δημιουργω τον δικο μου ομορφο κοσμο
και εκφραζω σκεψεις,συναισθηματα και προσδοκιες
User avatar
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 956
Joined: Fri Apr 02, 2004 9:56 am
Academic status: PhD
Location: eltrun.gr

Post by Sreak » Thu Jul 05, 2007 4:45 pm

Βάλε και κανά καλό link να μην το ψάχνουμε ;)

http://www.booksinfo.gr/literature/sanp ... index.html
AGGELOS197
byte level
byte level
Posts: 68
Joined: Sun May 06, 2007 5:16 pm
Location: ΑΘΗΝΑ

Post by AGGELOS197 » Thu Jul 05, 2007 5:57 pm

ευχαριστω πολυ spreak
User avatar
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 3246
Joined: Tue Mar 16, 2004 2:47 pm
Academic status: PhD
Gender:
Location: mm.aueb.gr
Contact:

Post by tsilochr » Thu Jul 05, 2007 6:30 pm

διάβασα την πρώτη ενότητα της ιστορίας και με κατασυγκίνησε. Απότι είδα έχει άλλες 9. Δεν ξέρω το περιεχόμενο τους, αλλά από το πρόλογο που κάνεις με κέρδισες αμέσως.

Το μόνο που μπορώ να πω είναι ευχαριστώ που υπάρχουν άνθρωποι με τέτοια χαρίσματα και τα μοιράζονται μαζί μας.
AGGELOS197
byte level
byte level
Posts: 68
Joined: Sun May 06, 2007 5:16 pm
Location: ΑΘΗΝΑ

Post by AGGELOS197 » Thu Jul 05, 2007 6:38 pm

εγω ευχαριστω που σας αρεσαν...
ξερεις δεν αρεσουν σε ολουσ..
καπου αλλου μου ειχαν πει τι μαλ....εσ ειναι αυτα
καπου αλλου κατω απο την διευθυνση του σαν παραμυθι ειχαν βαλει διευθυνσεις με τσοντες ως απαντηση
καπου αλλου μου ειπαν οτι 29 χρονων αντρας γραφεις παραμυθια;
και σε αλλουσ απλα δεν αρεσαν
οσο για τον προλογο χαιρομαι που σου αρεσε και σε αγγιξε
ευχαριστω πολυ παιδια.με κανετε πολυ χαρουμενο
ελπιζω να σας κανω λιγο να ταξιδεψετε στο παρελθον , σε μερη ή σε στιγμες
User avatar
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 4917
Joined: Mon Oct 02, 2006 11:37 am
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: στη φωλιά μου κοιτώντας ένα χωράφι με στάρι...

Post by sandra » Thu Jul 05, 2007 11:17 pm

Πολύ καλή δουλεία!
Μου επιτρέπεις να σταθώ σε μερικά σημεία? Δεν ξέρω ποιο ήταν το σκεπτικό σου, πάντως αν και η ιστορία αγάπης σε κάποια σημεία είναι καθαρή ιστορική αφήγηση. Φάνηκε ότι το έχεις ψάξει το θέμα και δεν έγραψες τυχαία, όμως νομίζω πως δεν ξεκαθάρισα κάτι. Είναι ιστορικό μυθιστόρημα, ιστορία, ιστορία αγάπης? Δεν νομίζω ότι πρέπει να μπαίνουν σαφή όρια, καλό θα είναι όμως αφού το΄χεις μέσα σου από ότι φαίνεται και σε εκφράζει ;) να προσπαθήσεις να δώσεις έναν πιο προσωπικό τόνο στο κείμενο σου. Επιφυλάσσομαι γιατί δεν έχω διαβάσει ακόμα την πρώτη ιστορία σου. Όπως και να'χει συνέχισε αυτό που κάνεις και μην αφήσεις κανέναν να σε αμφισβητήσει. Όταν σε κάτι βάζεις την ψυχή σου κανένας δεν μπορεί να στο κακοχαρακτηρίσει. Συγχαρητήρια και πάλι και αναμένουμε τις επόμενες ιστορίες σου...
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Costantine
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 203
Joined: Sun Sep 17, 2006 12:41 am

Post by Costantine » Fri Jul 06, 2007 3:02 am

.
Last edited by Costantine on Fri Nov 14, 2008 1:47 am, edited 1 time in total.
User avatar
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 2371
Joined: Mon May 03, 2004 1:15 am
Academic status: PhD
Gender:
Location: πίσω από την μπάλα

Post by ciao » Fri Jul 06, 2007 3:56 am

Έχεις σκεφτεί την πιθάνοτητα μελλοντικά να τις εκδόσεις?
S.S.D.D.
User avatar
mary_
bit level
bit level
Posts: 36
Joined: Sun Jun 17, 2007 3:57 pm

Post by mary_ » Fri Jul 06, 2007 3:06 pm

http://www.booksinfo.gr/literature/sanp ... index.html

Πραγματικά πολύ συγκινητικό!!! :cry:
Μπράβο AGGELOS197!
Είναι αληθινή ιστορία?(το ''Σαν παραμύθι'' εννοώ)

Και μην ακούς τα αρνητικά σχόλια... ;)
Έχεις ταλέντο στο γράψιμο!Συνέχισε...! :)
AGGELOS197
byte level
byte level
Posts: 68
Joined: Sun May 06, 2007 5:16 pm
Location: ΑΘΗΝΑ

Post by AGGELOS197 » Sat Jul 07, 2007 9:45 am

σας ευχαριστω πολυ ολουσ..
ναι mary_ ειναι αληθινη ιστορια απλα δεν ειχε το τελος που δινω:((
αλλα επειδη το ηθελα πολυ...εδωσα αυτο το τελοσ
το διαβαζω και παρηγορουμαι..
μακαρι βεβαια να αρεσε σε καποιον σκηνοθετη η σεναριογραφο και να το εκανε ταινια..
θα το ηθελα..και θα ημουν ο πιο ευτυχισμενος ανθρωπος στον κοσμο
οχι ciao δεν εχω σκεφτει την πιθανοτητα να τα εκδοσω
αλλωστε δεν πιστευω οτι ειναι κατι το ιδιαιτερο
ωραιοποιημενες εμπειριες ζωης γραφω.απλα φτιαχνω τον δικο μου ωραιο παραμυθενιο κοσμο
σαντρα τα ιστορικα γεγονοτα ειναι αληθινα..
απλα εχω βαλει να εξελισσεται παραλληλα και 1 ιπποτικοσ-πριγκιπικος ερωτας
ξερω ειναι μικρο και το πεταω σαν ιστορικη αφηγηση αλλα δεν ειχα περισσοτερη εμπνευση
σας ευχαριστω και παλι ολουσ
User avatar
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 4917
Joined: Mon Oct 02, 2006 11:37 am
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: στη φωλιά μου κοιτώντας ένα χωράφι με στάρι...

Post by sandra » Sat Jul 07, 2007 5:22 pm

aggele θα'θελα να'ξερα σε ποιο σημείο σταμάτησε να είναι αληθινή η ιστορία σου... Ήταν πανέμορφη...
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Post Reply

Return to “Βιβλία”