mobile olympic wars

Οτιδήποτε έχει σχέση ή θα ήθελε να έχει σχέση με αθλητικά και τον αθλητισμό γενικότερα.
Post Reply
User avatar
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 2098
Joined: Tue Mar 09, 2004 4:03 pm
Academic status: Alumnus/a
Location: The Center of the World -> Piraeus

mobile olympic wars

Post by silegav » Mon May 17, 2004 11:49 pm

Σε αυτά που ακολουθούν μυρίζει κλασική ελληνική απάτη...συμφωνείτε???
===============================================
Αθήνα : Σε αγώνα ταχύτητας έχουν επιδοθεί οι δύο από τις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, ΤΙΜ και Vodafone, προκειμένου να είναι έτοιμες μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες και να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τους συνδρομητές τους αλλά και τα εκατομμύρια των επισκεπτών που αναμένoνται. Η Αθήνα 2004 και η κυβέρνηση καθυστέρησαν να ξεκινήσουν τις απαιτούμενες διαδικασίες, υποστηρίζουν.

Σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη στα γραφεία της ΤΙΜ, οι υπεύθυνοι της εταιρίας διατύπωσαν όχι μόνο τα παράπονά τους από την κυβέρνηση και την Αθήνα 2004, αλλά και τις επιφυλάξεις τους για το κατά πόσον θα είναι όλα έτοιμα σε μόλις 92 μέρες.

Από το 2001 η TIM έχει στείλει πάνω από 150 επιστολές στους αρμόδιους της πολιτείας αλλά και στην Αθήνα 2004, προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την εγκατάσταση του τεχνικού εξοπλισμού στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Μέχρι σήμερα, η ΤΙΜ και η Vodafone έχουν ολοκληρώσει από κοινού τις εργασίες μόνο σε δύο από τις 27 Ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Η Αθήνα 2004 έχει γνωστοποιήσει στις δύο εταιρίες κινητής τηλεφωνίας ότι θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες τους, μέχρι την 1η Ιουλίου, προθεσμία που δημιουργεί μεγάλη πίεση χρόνου, υποστηρίζει η διοίκηση της ΤΙΜ.

Σε σχέση με τους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ, οι Αγώνες της Αθήνας έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Η μετάδοση δεδομένων (ΜΜS, GPRS, βίντεο, αλλά και υπηρεσίες τρίτης γενιάς), απαιτεί μεγαλύτερες χωρητικότητες από ό,τι οι κλήσεις φωνής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία και τις εκτιμήσεις της ΤΙΜ, την περίοδο των Ολυμπιακών αναμένονται στην Ελλάδα περίπου δύο εκατομμύρια επισκέπτες, γεγονός θα αυξήσει την κίνηση έως και έξι φορές στις υπηρεσίες φωνής και δέκα φορές στις υπηρεσίες δεδομένων.

Η Αθήνα 2004 ανακοίνωσε δεν επέτρεψε στα συνεργεία των δύο εταιρειών να εισέλθουν σε τέσσερις εγκαταστάσεις (Κέντρο Γραπτού Τύπου, Διεθνές Κέντρο Ηλεκτρονικών ΜΜΕ, Δημοσιογραφικό Χωριό Παλλήνης και Ολυμπιακό Χωριό), ενώ υπάρχουν και τέσσερις «ορφανές» εγκαταστάσεις (Παναθηναϊκό Στάδιο, Γυμναστήριο Περιστερίου, Σύμπλεγμα Ελληνικού και Δημοσιογραφικά χωριά ΣΕΛΕΤΕ Αμυγδαλέζας) για τα οποία δεν υπάρχει σαφές ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Η ΤΙΜ υπογράμμισε πως έχει κάνει επενδύσεις 15 εκατομμυρίων ευρώ για τους Ολυμπιακούς. Ο απαιτούμενος εξοπλισμός έχει παραληφθεί από τα μέσα του 2003 αλλά βρίσκεται ακόμη σε αποθήκες.

Επίσης, η ΤΙΜ και η Vodafone θα πληρώνουν από κοινού επί πέντε χρόνια 1,5 εκατομμύρια ευρώ ως ενοίκιο για τον εξοπλισμό που έχουν εγκαταστήσει στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Επίσης, η TIM ενοικίασε για τέσσερις μήνες, έναντι ποσού 334.000 ευρώ, φάσμα 5 ΜΗz με αποκλειστική χρήση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η εταιρεία ελπίζει πάντως ότι με εντατική δουλειά θα μπορέσει να στήσει το δίκτυό της έγκαιρα.

ΠΗΓΗ: pathfinder.gr
===============================================
Ακολουθεί η πραγματικότητα του Athens2004
===============================================

Η Αθήνα 2004 δεν ευθύνεται για τις καθυστερήσεις στην προετοιμασία των δικτύων κινητής τηλεφωνίας για τους Ολυμπιακούς, υποστήριξε η οργανωτική επιτροπή των Αγώνων, απαντώντας στα παράπονα που εξέφρασε η ΤΙΜ την Πέμπτη. Αρμόδια για την ανάπτυξη των δικτύων και για την εγκατάσταση του αναγκαίου εξοπλισμού είναι η Πολιτεία, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η Αθήνα 2004 τονίζει ότι ήταν πάντα πρόθυμη να συνεργαστεί με την TIM, ενώ τα όποια προβλήματα εντόπισε κατά το παρελθόν η εταιρεία αφορούν τις αρμόδιες Αρχές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Αθήνα 2004 προσκάλεσε στις 29 Οκτωβρίου 2001 τις εταιρείες Vοfafone και Stet Hellas (σήμερα ΤΙΜ) σε ειδική ημερίδα με στόχο την ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τις υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών στη διάρκεια των Ολυμπιακών.
Οι εταιρείες Vodafone και Telestet δεν ανταποκρίθηκαν τότε στην πρόσκληση.

Τα σχέδια της ΤΙΜ και της Vodafone για εγκατάσταση υποδομής σε 16 Ολυμπιακές Αθλητικές Εγκαταστάσεις περιήλθαν στην Αθήνα 2004 μόλις στις 29 Απριλίου 2004. Η ΟΕΟΑ και η COSMOTE ενέκριναν τα σχέδια στις 11 Μαΐου 2004.

Η Αθήνα 2004 επισημαίνει ότι συνεργάζεται με την Cosmote, Μέγα Χορηγό των Ολυμπιακών, προκειμένου να εξασφαλίσει πλήρη κάλυψη όλων των τηλεπικοινωνιακών αναγκών στη διάρκεια των Αγώνων.


ΠΗΓΗ: pathfinder.gr
theo_
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 488
Joined: Wed Apr 21, 2004 12:00 am
Location: a world without time

Post by theo_ » Tue May 18, 2004 12:29 am

κλασσική νεοελληνική κατάσταση! τελευταία στιγμή κ στο πόδι...
παρόλα αυτά σε γενικές γραμμές τα καταφέρνουμε!

τα λεφτά(που παίρνει το ελληνικό κράτος) αυτά που πάνε...?? :twisted: :evil:

Αυτό που φοβάμαι είναι μην σκάσουν τα κινεζάκια :razz: με τα high tech κινητά τους ... και μας *** το phone network ;)
People are never more insecure than when they become obsessed with their fears at the expense of their dreams
User avatar
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 4356
Joined: Tue Jan 27, 2004 4:41 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: New York, NY
Contact:

Post by HdkiLLeR » Tue May 18, 2004 12:39 am

Εγώ αυτό που βλέπω είναι μία προσπάθεια απο το Αθήνα 2004 να πετάξει έξω τους μεγάλους αναγωνιστές τις Cosmote(ΤΙΜ,Voda). Αυτό βέβαια έχει σαν αποτέλεσμα να η κάθε εταιρία να κάνει τα δικά τις, να μην υπάρχει συνεργασία ενώ ο καθένας κανιβαλίζει/αγοράζει/νοικιάζει το φάσμα για μύρια τα οποία τσεπώνει πάλι το κράτος.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
User avatar
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 2098
Joined: Tue Mar 09, 2004 4:03 pm
Academic status: Alumnus/a
Location: The Center of the World -> Piraeus

Post by silegav » Tue May 18, 2004 11:18 am

Βασικά εγώ αναφερόμουν σε αυτό που είπε ο HdkiLLeR...μέσα στην ολυμπιάδα μάλλον θα μιλάει σε κινητό μόνο όποιος έχει cosmote ή Q(η δεύτερη επιεδή ακόμη δεν έχει πολύ κόσμο και δεν νομίζω να έχει καμία συμφωνία με εταιρεία του εξωτερικού για roaming μέσω του δικτύου της).

Αλλά το κύριο ερώτημα είναι:
Λέτε ο Αθήνα 2004 να άφησε στην απ'έξω τις άλλες 2 εταιρείες ή πράγματι αυτές να αδιαφόρησαν;;;
Δεν νομίζω ότι το ελληνικό δαιμόνιο μας επιτρέπει να έχουμε αμφιβολίες για την απάντηση της παραπάνω ερώτησης. :twisted: :twisted:
User avatar
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 3751
Joined: Tue Jan 27, 2004 4:42 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Washington DC, USA
Contact:

Post by Einherjar » Tue May 18, 2004 1:02 pm

Απ'οτι κατάλαβα δηλαδή, έχει συμφωνηθεί να καλυφθεί η κίνηση στα στάδια και από τις 3 εταιρίες, αλλά η ΑΘΗΝΑ 2004 σαμποτάρει τις κινήσεις των 2 μη Μεγάλων Χορηγών. παράγκα παίδες
Πάντως στο στάδιο της ξιφασκίας που είχα πάει για ένα test event έπιανε μόνο η cosmote μέσα
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
User avatar
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 2098
Joined: Tue Mar 09, 2004 4:03 pm
Academic status: Alumnus/a
Location: The Center of the World -> Piraeus

Post by silegav » Tue May 18, 2004 6:11 pm

Einherjar wrote:Πάντως στο στάδιο της ξιφασκίας που είχα πάει για ένα test event έπιανε μόνο η cosmote μέσα
Να και η επιβεβαίωση των υποψιών μου...όχι οτι χρειαζόταν βέβαια...
Post Reply

Return to “Αθλητισμός”