Απόφαση για Κεντέρη-Θάνου

Οτιδήποτε έχει σχέση ή θα ήθελε να έχει σχέση με αθλητικά και τον αθλητισμό γενικότερα.
Post Reply
User avatar
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1896
Joined: Thu Jun 17, 2004 7:12 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Απόφαση για Κεντέρη-Θάνου

Post by rapadder » Wed Jun 28, 2006 2:25 pm

"Σήμερα μπροστά στο αθλητικό δικαστήριο οι Ελληνες αθλητές Κωνσταντίνος Κεντέρης και Αικατερίνη Θάνου δέχθηκαν την παράβαση του αντιντόπινγκ τεστ των τριών τεστ που δεν έκαναν μεταξύ της 27ης Ιουλίου και 12 Αυγούστου 2004 (παράβαση του κανόνα 32.2 d) και την αποτυχία τους στο να δώσουν ούρα και δείγμα αίματος στις 12 Αυγούστου (παράβαση κανόνα 32.2 c). Το αποτέλεσμα είναι ότι η διαδικασία έφτασε στο τέλος της". Είναι η ανακοίνωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου, όπως ανακοινώθηκε προχθές στο σάιτ της. Αν το να δεχθείς όλες τις κατηγορίες είναι απόδειξη αθωότητας, να το ξέρω και στο μέλλον αν κάποιος μου κάνει αγωγή, να πηγαίνω στο δικαστήριο και να παραδέχομαι την ενοχή μου για να φανεί πόσο αθώος ήμουν.

Το μόνο που δεσμεύθηκε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου ήταν να μην επιβάλει μεγαλύτερη τιμωρία στον Κεντέρη και τη Θάνου. Για να δείξει την ενοχή των δύο αθλητών, η IAAF συνεχίζει την τιμωρία τους μέχρι το τέλος του 2006. Η αποδοχή της ενοχής από τους δύο αθλητές ήταν χαστούκι και στη δικαστική επιτροπή του ΣΕΓΑΣ.

Φυσικά, το ΣΕΓΑΣ προσπαθεί να κλείσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα την υπόθεση, γράφοντας σε ανακοίνωσή του: «Η κοινά αποδεκτή λύση με αντίτιμο την παραδοχή εκ μέρους των αθλητών κάποιων παραβάσεων των κανονισμών, χωρίς να υπάρξει καταδίκη...». Ποιων «κάποιων παραβάσεων των κανονισμών»; Οι «οι κάποιες παραβάσεις» ήταν ολόκληρο το κατηγορητήριο. Επίσης, ο Κεντέρης και η Θάνου δεν είχαν καταδικαστεί για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Εάν κάποιος δεν εμφανίζεται και τη μαρμίτα του μάγου να έχει πιει, πάλι θα μπορεί να λέει ότι ποτέ δεν βρέθηκε ντοπαρισμένος.
Η δίκη γινόταν με προσφυγή της IAAF κατά της αθωωτικής απόφασης του ΣΕΓΑΣ. Το ΣΕΓΑΣ είχε αποφανθεί ότι ο Κεντέρης και η Θάνου δεν είχαν ειδοποιηθεί για το επίμαχο ντόπινγκ στις 12 Αυγούστου στο Ολυμπιακό Χωριό. Οτι όταν το έμαθαν το βράδυ, πήραν την μοτοσικλέτα του Τζέκου, έπεσαν, τραυματίστηκαν, μπήκαν στο νοσοκομείο και ακολούθησε το μέγα δράμα. Ολα αυτά, παρά το πόρισμα της αστυνομίας και της εισαγγελικής έρευνας ότι ατύχημα και νοσηλεία ήταν μαϊμούδες. Η IAAF στον CAS και πριν από την τελική απόφαση οι δύο Ελληνες πρωταθλητές συμβιβάζονται. Και δέχονται ότι είχαν ειδοποιηθεί και είναι ένοχοι για no show, στο ότι δεν εμφανίστηκαν για τον έλεγχο αντιντόπινγκ στο Χωριό. Πώς νιώθει τώρα η δικαστική επιτροπή του ΣΕΓΑΣ, που οι αθλητές που αθώωσε δέχονται σε άλλο όργανο την ενοχή τους; Μα@@@δώς περίεργα; Περιέργως μα@@σμένα; Επίσης, ποιους κοροϊδεύει η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ, όταν λέει «...οι αθλητές μας θα επανέλθουν σύντομα στην ενεργό αθλητική δράση, αφού παραμένει σε ισχύ η απόφαση της δικαστικής επιτροπής». Γιατί δεν επανέρχονται τώρα στην ενεργό δράση; Επειδή είναι τιμωρημένοι, σωστά; Και τι τους είχε κάνει η δικαστική επιτροπή του ΣΕΓΑΣ; Τους είχε αθωώσει, σωστά; Αντε, λοιπόν, γιατί με αυτά που λένε το «Αρχαίο πνεύμα αθάνατο» θα πρέπει να αντικατασταθεί από το «Στο τέλος θα μας πούνε και μαλάκες».
Για την έρευνα στην αποθήκη του Τζέκου, όπου είχαν βρεθεί οι απαγορευμένες ουσίες, για το σχέδιο Κόρυβος που δύο προπονητές είχαν επισκεφθεί τον τότε υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Λιάνη και του είχαν ζητήσει δύο δισ. δραχμές, για την εισαγγελική έρευνα που είχε αποφανθεί ότι δεν υπήρχε ούτε ατύχημα ούτε τραυματισμός, ας ελπίσουμε ότι θα μας πάνε σε κανένα ευρωπαϊκό δικαστήριο να μάθουμε την αλήθεια. Και ας «δικαιωθούμε»...

Το μόνο που οφείλει να κάνει το ελληνικό κράτος από εδώ και πέρα είναι να διαχωρίσει τον αθλητισμό από τον πρωταθλητισμό. Οσο τα λεφτά θα πηγαίνουν στον πρωταθλητισμό, ένα ποσοστό τους είναι βέβαιο ότι θα μετατρέπεται σε ντόπα. Εκτός αν νομίζει κάποιος ότι οι απαγορευμένες ουσίες δεν αγοράζονται με κρατικό χρήμα... Λεφτά μόνο για τον αθλητισμό, δηλαδή τους συλλόγους και εγκαταστάσεις που απευθύνονται στον κοινό άνθρωπο. Οσο για τον πρωταθλητισμό, έχει τους χορηγούς. Οι οποίοι είναι και περισσότερο προσεκτικοί για την εικόνα που δίνεται από τους αθλητές που επιδοτούν.

Αντώνης Πανούτσος
http://www.sport-fm.gr/news.jsp?newsID=50594
... αντάρτες της πορδής με τα λεφτά του μπαμπά...
User avatar
Fairy
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1733
Joined: Tue Jan 24, 2006 4:48 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Mairyland Park

Post by Fairy » Wed Jun 28, 2006 3:43 pm

Η ιστορία αυτή είναι απίστευτα θλιβερή. Άσχετα αν οι δύο αθλητές είναι στην πραγματικότητα αθώοι ή ένοχοι, όλο αυτό το ανελέητο πινγκ - πονγκ από το ένα δικαστήριο στο άλλο έχει σπιλώσει ανεπανόρθωτα τη φήμη τους. :-( :-( :-(
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
User avatar
Argi
byte level
byte level
Posts: 122
Joined: Tue Nov 09, 2004 7:22 pm

Post by Argi » Thu Jun 29, 2006 9:01 am

Συμφωνώ αν και θα έλεγα καλύτερα ότι σπιλώνεται η φήμη του αθλητισμού γενικότερα. Πάντως αφού παραδέχτηκαν την ενοχή τους είναι τελειωμένοι σαν αθλητές στα μάτια του κόσμου και αυτό είναι το σωστό. Αυτό που έμαθα μετα από όλη αυτή την ιστορία είναι ότι γίνεται της ντόπας το κάγκελο και ότι λίγες μέρες πριν τις εξετάσεις όλοι κοιτάνε να κόψουνε τις δόσεις για να μην τους πιάσουν τα τεστ. Αυτό δυστυχώς δεν είναι πρωταθλητισμός και με έχει ξενερώσει απίστευτα.
I am a nobody, and nobody is perfect; therefore I am perfect.
User avatar
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 3246
Joined: Tue Mar 16, 2004 2:47 pm
Academic status: PhD
Gender:
Location: mm.aueb.gr
Contact:

Post by tsilochr » Thu Jun 29, 2006 9:49 am

Argi wrote:Αυτό που έμαθα μετα από όλη αυτή την ιστορία είναι ότι γίνεται της ντόπας το κάγκελο και ότι λίγες μέρες πριν τις εξετάσεις όλοι κοιτάνε να κόψουνε τις δόσεις για να μην τους πιάσουν τα τεστ. Αυτό δυστυχώς δεν είναι πρωταθλητισμός και με έχει ξενερώσει απίστευτα.
Αν παίξουμε με τις λέξεις, τότε πλέον ο πρωταθλητισμός είναι συνώνυμος με αυτη τη κατάσταση. Ο αθλητισμός είναι άλλο πράγμα.
Post Reply

Return to “Αθλητισμός”