Page 1 of 1

Κόκκινη Κάρτα στην Ελλάδα

Posted: Mon Jul 03, 2006 7:19 pm
by tZoLe
Την αποβολή της Εθνικής Ελλάδος και των Ελληνικών συλλόγων από όλες τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, εξαιτίας της παρέμβασης της πολιτείας στα της ΕΠΟ, αποφάσισε η Επιτροπή Εκτάκτων Υποθέσεων της FIFA. Στην τιμωρία, η οποία έχει άμεση ισχύ, συμπεριλαμβάνεται και η διοργάνωση διεθνών αγώνων στην Ελλάδα κάτι που σημαίνει ότι αφαιρείται από την Αθήνα η διοργάνωση του τελικού του Champions League. Μοναδική ελπίδα για άρση της απόφασης είναι η τροποποίηση του επίμαχου νομοσχεδίου που θα συζητηθεί από την Τρίτη στη Βουλή. Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Γιόζεφ Μπλάτερ, έστειλε επιστολή στον Βασίλη Γκαγκάτση με την οποία του γνωστοποίησε την «ετυμηγορία» της Επιτροπής. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ με αφορμή την απόφαση της FIFA θα δώσει την, Τρίτη στις 12:00, συνέντευξη Τύπου στα γραφεία τής Ομοσπονδίας στο Ελληνικό.

Αναλυτικά η επιστολή της FIFA

«Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,

Η ΦΙΦΑ θα ήθελε να ενημερώσει την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ότι η Επιτροπή Εκτάκτων Υποθέσεων της ΦΙΦΑ που αποτελείται από πέντε Προέδρους και έναν αντιπρόσωπο των έξι Συνομοσπονδιών της ΦΙΦΑ, συζήτησε την κατάσταση της Ομοσπονδίας σας και ομόφωνα αποφάσισε να αποβάλλει την ΕΠΟ από σήμερα. Οι αρχές που διατηρούνται στο Καταστατικό της ΦΙΦΑ καθορίζουν σαφώς την ανεξαρτησία των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών και την ανεξαρτησία της διαδικασίας λήψης αποφάσεων των οργάνων που διοικούν το ποδόσφαιρο και συνθέτουν την πυραμίδα του ποδοσφαίρου σε κάθε χώρα.

Σε πολλές περιστάσεις από το 2004, αυτές οι αρχές έχουν επαναβεβαιωθεί από την ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ μέσω διαφόρων οδών και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια αρκετών συναντήσεων με τον Υφυπουργό Πολιτισμού υπεύθυνο για θέματα Αθλητισμού κ. Γεώργιο Ορφανό, η τελευταία εκ των οποίων διοργανώθηκε στη Ζυρίχη στις 29 Μαΐου 2006 παρόντος εμού και του αντιπροσώπου της ΟΥΕΦΑ Δρ. Τζόζεφ Μίφσουντ. Επιπλέον, το Σεπτέμβριο του 2005, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΦΙΦΑ πήρε την απόφαση να δώσει σε τρεις ομοσπονδίες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, προθεσμία μέχρι τις 15 Ιουλίου 2006 να διασφαλίσουν από τις κυβερνήσεις τους τις τροποποιήσεις στους διάφορους εθνικούς νόμους για τον αθλητισμό, που θα καθιστούσαν δυνατόν να συμμορφωθούν αυτές οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες με τις αρχές του Καταστατικού της ΦΙΦΑ καθώς και τους Κανονισμούς της ΟΥΕΦΑ σε αρκετά θέματα.

Δυστυχώς, η ΦΙΦΑ σημειώνει ότι, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις, η δέσμευση του Υφυπουργού κ. Ορφανού στην επιστολή του της 4ης Ιουνίου, να τροποποιήσει τον αθλητικό νόμο κατά τρόπο τέτοιο ώστε να αναγνωρίζεται ανεπιφύλακτα ότι για τα ποδοσφαιρικά θέματα μπορεί να αποφασίζει μόνο η ΕΠΟ και τα όργανά της, δεν έχει γίνει σεβαστή. Ακόμα χειρότερα, το σχέδιο του νέου νόμου περί επαγγελματικών ενώσεων που παρουσιάστηκε πρόσφατα στοιχειοθετεί ένα ακόμα παράδειγμα κατάφωρης παρέμβασης στα ποδοσφαιρικά θέματα. Σαν συνέπεια της απόφασης που ελήφθη από την Επιτροπή Εκτάκτων Υποθέσεων της ΦΙΦΑ, η ΕΠΟ και όλα τα μέλη της (σωματεία, ποδοσφαιριστές, μέλη επιτροπών κτλ) αποβάλλονται από όλες τις διεθνείς επαφές (συμμετοχή σε διεθνείς διοργανώσεις σε όλα τα επίπεδα, οργάνωση διεθνών αγώνων στην Ελλάδα, ορισμός μελών επιτροπών σε διεθνή καθήκοντα κτλ).

Ανυπομονώντας να σας δούμε ξανά σύντομα στο Μόναχο ώστε να συζητήσουμε την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου».


Το άρθρο πρoέρχεται από το http://www.sport-fm.gr
Φτου να πάρει και πηγαίναμε εμείς για το Ch.League και οι βάζελοι για το Uefa... :evil:

Posted: Mon Jul 03, 2006 7:42 pm
by tsilochr
καλά μην αγχώνεσαι, κάτι θα μαγειρέψουν

Posted: Mon Jul 03, 2006 7:55 pm
by P3
Δηλαδή παίζει να μην παίξει κανείς μας στην Ευρώπη φέτος?

Posted: Mon Jul 03, 2006 8:06 pm
by tZoLe
P3 wrote:Δηλαδή παίζει να μην παίξει κανείς μας στην Ευρώπη φέτος?
Άμα δεν ψηφιστεί νέος νόμος που να απαγορεύει στην πολιτεία να παρεμβαίνει στσ του ποδοσφαίρου κανείς δε θα παίξει. Αλλά πιστεύω πως θα τον ψηφίσουν, δεν είναι τόσο αφελείς...

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ!!!

Posted: Tue Jul 04, 2006 2:49 am
by kill bill
Μεγάλο ρεζιλίκι(αν τελικά ισχύσει γιατί ο Ορφανός ήταν καθησυχαστικός τρομάρα του).Τον λόγο δεν κατάλαβα κάλα ,επειδή δεν αρέσουν στη FIFA κάποιες διατάξεις του ελληνικού κράτους;Και δεν θα γίνει λέει και ο τελικός του Champions League του χρόνου στο Ο.Α.Κ.Α.Mα είναι δυνατόν να μείνει εκτός από κάθε ευρωπαική διοργάνωση η πρωταθλήτρια Ευρώπης;

Κάλα στο Champion League και στο UEFA αν είναι οι ομάδες μας να πάνε όπως και φέτος ας μην πάνε,δε με πειράζει,(έκτος από τον Ολυμπιακό που θα πήγαινε τελικό Champions League) καλύτερα να γυρίσουν μια ώρα νωρίτερα
σπίτια τους να μην ταλαιπωρούνται κιόλας.

Posted: Thu Jul 06, 2006 1:31 pm
by TaRaNTuLa
Το ότι η Εθνική μας είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης δεν πιστεύω ότι αποτελεί μοχλό πίεσης...Δηλαδή η Βραζιλία που έχει πάρει πόσα Mundial, θα μπορεί να κάνει ότι θέλει;; ;)

Άσχετο!Το πανό των Πορτογάλλων φιλάθλων "Where is Greece?" το είδατε;;;Τους πονάει ακόμη!Πολύ γέλιο.... :lol:
kill bill wrote:(έκτος από τον Ολυμπιακό που θα πήγαινε τελικό Champions League)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Posted: Thu Jul 06, 2006 2:26 pm
by PaP
TaRaNTuLa wrote: Άσχετο!Το πανό των Πορτογάλλων φιλάθλων "Where is Greece?" το είδατε;;;Τους πονάει ακόμη!Πολύ γέλιο.... :lol:
Μάλλον με μας γελάνε... και μετα τα τελευταία... και να είναι ο τελικός παγκοσμίου με 4 ευρωπαικές και λείπει η πρωταθλήτρια ! :-p :-D :???: :shock:

Posted: Thu Jul 06, 2006 2:51 pm
by P3
Άκουσα πάντως ότι η Fifa παρόλο που πήρε πίσω πράγματα ο Ορφανός αν δεν ψηφιστεί το νομοσχέδιο δεν θα άρει την τιμωρία!

Posted: Thu Jul 06, 2006 2:54 pm
by tsilochr
νομίζω σήμερα άλλαξαν την τροπολογία

Posted: Thu Jul 06, 2006 3:28 pm
by Fairy
TaRaNTuLa wrote: Άσχετο!Το πανό των Πορτογάλλων φιλάθλων "Where is Greece?" το είδατε;;;Τους πονάει ακόμη!Πολύ γέλιο.... :lol:
Ε, τώρα ψάχνουμε αυτούς, τι καταλάβανε; Get over it, guys!
(Αν κι αν μας αποκλείσει η FIFA , μάλλον θα αρχίσουμε να ψάχνουμε εμείς τους εαυτούς μας...)

Posted: Thu Jul 06, 2006 4:38 pm
by tZoLe
To αναλάβει το Μαξίμου λένε. Αλλά ρε παιδιά όσο καθυστερούμε, τόσο πιο δύσκολα γίνονται τα πράγματα....

Posted: Wed Jul 12, 2006 12:02 pm
by tZoLe
Στις τάξεις της FIFA επιστρέφει η ΕΠΟ και οι ελληνικές ομάδες. Τα μεσάνυχτα της Τρίτης υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τις επαγγελματικές ενώσεις το οποίο περιέχει και την επίμαχη τροπολογία για τις σχέσεις Πολιτείας και ΕΠΟ. Πλέον αυτό που απομένει είναι να άρει την απόφαση αποκλεισμού της ΕΠΟ και των ελληνικών ομάδων η FIFA, η οποία και θα εξετάσει το νόμο. Ήδη αυτός βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης στα χέρια του προέδρου της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ και αναμένεται να φτάσει και σε αυτά του εκτελεστικού διευθυντή της ομοσπονδίας, Λαρς Κρίστερ Όλσον, ο οποίος και θα «ανάψει πράσινο» για την επιστροφή της Ελλάδας στο διεθνές προσκήνιο. Αυτό αναμένεται να γίνει και τυπικά εντός της Τετάρτης ή το αργότερο ως την Πέμπτη. Ο πρώτος αγώνας της Λάρισας με την Καϊσερίσπορ για τον τρίτο γύρο του Ιντερτότο θα διεξαχθεί κανονικά το προσεχές Σάββατο, αφού άλλωστε η UEFA έχει ήδη ορίσει διαιτητές και ώρα έναρξης της αναμέτρησης (21:45).
Eυτυχώς θα πάμε του χρόνου στον τελικό...