Το "θρίλερ" της Τζεκο-κατάστασης συνεχίζεται...

Οτιδήποτε έχει σχέση ή θα ήθελε να έχει σχέση με αθλητικά και τον αθλητισμό γενικότερα.
Post Reply
User avatar
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1598
Joined: Fri Apr 30, 2004 4:54 pm
Academic status: PhD
Gender:
Location: MMLab

Το "θρίλερ" της Τζεκο-κατάστασης συνεχίζεται...

Post by TaRaNTuLa » Wed Sep 08, 2004 12:29 am

Επί περίπου οκτώ ώρες κατέθετε στους εισαγγελείς Σπύρο Μουζακίτη και Αθηνά Θεοδωροπούλου η Ολυμπιονίκης Κατερίνα Θάνου που κλήθηκε να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται με αφορμή τα γεγονότα της 12ης Αυγούστου και ότι ακολούθησε. Η αθλήτρια βγαίνοντας από το εισαγγελικό γραφείο δήλωσε ότι οι τελευταίες 25 ημέρες ήταν πολύ δύσκολες γι’ αυτήν και ότι αυτό που θεωρεί σημαντικό και την στενοχωρεί είναι ότι δεν κατάφερε να βρεθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο και να τρέξει. "Ήρθα να καταθέσω - είπε η Θάνου- τα γεγονότα όπως τα έζησα. Έχω μαζί μου την αγάπη του κόσμου που με στηρίζει καθημερινά. Τους ευχαριστώ πολύ και εύχομαι κάποια στιγμή όταν περάσουν όλα αυτά να καταφέρω να ανταποδώσω την αγάπη τους τρέχοντας και πάλι στους στίβους".
Είχαν κλείσει τα κινητά


Σύμφωνα με πληροφορίες, η αθλήτρια κατέθεσε ότι όταν μπήκαν το μεσημέρι της 12ης Αυγούστου μαζί με τον Κώστα Κεντέρη και τον Χρήστο Τζέκο στο Ολυμπιακό Χωριό κανείς δεν τους ενημέρωσε ότι αναζητούνται από την ΔΟΕ για έλεγχο ντόπινγκ. Η αθλήτρια φέρεται να τόνισε στους εισαγγελείς ότι με τους αθλητικούς παράγοντες που συνάντησαν στο χωριό μίλησαν για τις αθλητικές εγκαταστάσεις και για τα μετάλλια που αναμενόταν να πάρει η Ελλάδα και κανένας από αυτούς δεν τους είπε για έλεγχο ντόπινγκ.Η κ. Θάνου φέρεται επίσης να υποστήριξε ότι έφυγαν από το Ολυμπιακό χωριό γύρω στις 4.30 με 5 το απόγευμα όπου μαζί με τον Κώστα Κεντέρη πήγαν στο σπίτι της γευμάτισαν και στη συνέχεια πήγαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά για να κάνουν προπόνηση. Έτσι φέρεται και να δικαιολογεί το γεγονός ότι και οι δύο αθλητές είχαν τα κινητά τηλέφωνά τους κλειστά. Η αθλήτρια τόνισε ότι το τροχαίο τους συνέβη έτσι ακριβώς όπως έχουν δηλώσει και ότι ουδέποτε δεν έχουν κάνει χρήση αναβολικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την υπεράσπιση των τριών προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι το ειδοποιητήριο της ΔΟΕ για τον έλεγχο αντιντόπινγκ υπογράφτηκε στις 7.15 από τον αρχηγό της αποστολής κ. Παπαδογιαννάκη αλλά και από μία συνοδό ελέγχου ντόπινγκ η οποία με την υπογραφή της εμφανίζεται να το έχει επιδώσει στους αθλητές.

Σύμφωνα με τον συνήγορο των αθλητών και του κ. Τζέκου, Μιχάλη Δημητρακόπουλο το ειδοποιητήριο έπρεπε να παραδοθεί στους ίδιους τους αθλητές και δεν έπρεπε να το παραλάβει ο κ. Παπαδογιαννάκης.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Δημητρακόπουλος το περιθώριο για τη διενέργεια του ελέγχου έληγε στις 7.15 χωρίς να έχουν λάβει γνώση οι δύο αθλητές. Με αυτόν τον ισχυρισμό ο κ. Δημητρακόπουλος σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους αναρωτήθηκε αν μπορεί να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα της παρακώλυσης ελέγχου ντόπινγκ.
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
User avatar
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1598
Joined: Fri Apr 30, 2004 4:54 pm
Academic status: PhD
Gender:
Location: MMLab

Post by TaRaNTuLa » Thu Sep 09, 2004 2:23 am

Αποκαλύψεις


Μία αποκάλυψη της αθλητικής εφημερίδας "Goal news" για την πολυσυζητημένη υπόθεση του Κώστα Κεντέρη και την Κατερίνας Θάνου, φαίνεται να φέρνει στο προσκήνιο νέα στοιχεία. Το γνωστό πλέον θέμα της απουσίας τους από το Ολυμπιακό Χωριό ενώ έπρεπε να υποβληθούν σε αντιντόπινγκ κοντρόλ, αλλά και τα όσα ακολούθησαν στη συνέχεια, απασχόλησε ιδιαίτερα τόσα τα ελληνικά όσο και τα ξενά Μ.Μ.Ε., όπως φυσικά και την ΔΟΕ.


Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, παρουσιάζονται δύο έγγραφα που είναι οι προσωπικές κλήσεις για τον έλεγχο ντόπινγκ από τον οποίο έπρεπε να περάσουν οι δύο σπρίντερ μας. Βάσει της ύπαρξης αυτών, φαίνεται πως τόσο η Οργανωτική Επιτροπή όσο και η ΔΟΕ έχουν κάνει σοβαρά λάθη εκείνο το απόγευμα της 12ης Αυγούστου. Οι υπογραφές των δύο πρωταθλητών μας δεν υπάρχουν πουθενά, ενώ έχουν υπογράψει τόσο η Δέσποινα Τσαρούχα όσο και ο Δημήτρης Βαλασιάδης (υπεύθυνος ντόπινγκ της ΔΟΕ στο Ολυμπιακό Χωριό) ότι τους ενημέρωσαν, χωρίς ωστόσο να έχει συμβεί κάτι τέτοιο, όπως παραδέχονται και οι ίδιοι.

Στη συνέχεια, το ρεπορτάζ βάσει πληροφοριών του, αναφέρει ότι η κυρία Τσαρούχα που ήταν συνοδός στο ντόπινγκ κοντρόλ, δεν ήταν καν παρούσα στη διαδικασία, καθώς λόγω προβλήματος ενός συγγενικού της προσώπου είχε φύγει. Ωστόσο η ίδια είχε υπογράψει νωρίτερα χωρίς να έχει ενημερώσει την Θάνου και ύστερα από υπόδειξη του κ. Βαλασιάδη. Ετσι φαίνεται πως η κλήση ήταν προσωπική για τους αθλητές και όχι για τρίτο πρόσωπο, και έτσι δημιουργούνται ερωτηματικά πως παρέλαβε την κλήση ο αρχηγός της ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής, Γιάννης Παπαδογιαννάκης και ξεκίνησε να μετράει η μία ώρα από τις 18:15 μέχρι και τις 19:15.

Οσον αφορά το έγγραφο υπ' αριθμόν 9303 που αφορά αποκλειστικά την Κατερίνα Θάνου και φαίνεται πως έχει υπογράψει η Δέσποινα Τσαρούχα, αναφέρεται σε τρεις γλώσσες η πρόταση: "Πιστοποιώ ότι ειδοποίησα τον αθλητή-τρια για την επιλογή του για έλεγχο ντόπινγκ". Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και στο έγγραφο 9278 που αφορά τον Κώστα Κεντέρη και το οποίο έχει υπογράψει ο κ. Βαλασιάδης. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, στα σεμινάρια που έγιναν από τη ΔΟΕ και την "Αθήνα 2004" υπήρχε εντολή να μην υπογράφουν οι υπεύθυνοι ότι ειδοποίησαν τον αθλητή, αν δεν έχουν εξασφαλίσει πρωτίστως την υπογραφή του αθλητή.

Μάλιστα, στην σελίδα της εφημερίδας υπάρχουν φωτογραφίες των εγγράφων, όπου δεν φαίνονται υπογραφές των αθλητών, κάτι που δημιουργεί ερωτηματικά αφού έτσι ξεκίνησε να μετράει η μία ώρα, μετά από εντολή της ΔΟΕ. Εφόσον λοιπόν δεν είχαν υπογράψει οι δύο συνοδοί, δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει η διαδικασία. Παρόλ' αυτά, ο κ. Παπαδογιαννάκης παρέλαβε τα δύο έγγραφα και πήρε την προσωπική κλήση των σπρίντερ, αφού πρώτα τα υπέγραψε.

Παράλληλα, το ρεπορτάζ παραθέτει επτά κρίσιμα σημεία:

1. Πως πήρε ο Γ. Παπαδογιαννάκης την προσωπική κλήση των αθλητών χωρίς αυτοί να έχουν ενημερωθεί; Η κλήση αναφέρεται στους αθλητές και σε αυτούς απευθύνεται κάθε λήξη της.

2. Στο έγγραφο που μοίρασε στις 29 Ιουλίου 2004 ο Γιάννης Παπαδογιαννάκης στις ομοσπονδίες με την αναφορά "εξαιρετικά επείγον" και αναφέρεται στον κώδικα της WADA, πυο αναγράφεται ότι μπορεί τρίτο πρόσωπο να πάρει την κλήση των αθλητών;

3. Το ίδιο έγγραφο με το όνομα του Αμερικάνου Μόρις Γκριν πήγε στην αμερικανική αποστολή και οι υπεύθυνοι το απέρριψαν, λέγοντας "βρείτε τον", με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η μία ώρα για να περάσει τον έλεγχο ντόπινγκ.

4. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει η υπογραφή των αθλητών (που προηγείται της υπογραφής των συνοδών), πως μπήκαν οι δύο υπογραφές ότι ενημερώθηκαν οι αθλητές; Βάσει των εγγράφων είναι ξεκάθαρη παρατυπία, που δημιουργεί ερωτηματικά.

5. Γιατί η ΔΟΕ από τη στιγμή που είδε ότι δεν υπάρχει καμία υπογραφή αθλητών έβαλε το στενό περιθώριο της μίας ώρας, όταν μάλιστα φαίνεται ότι ο έλεγχος δεν έγινε σύμφωνα με τον κώδικα. Αν έγινε, ποια παράγραφος το λέει και σε ποιον κώδικα;

6. Γιατί βιάστηκε η ΕΟΕ να πάρει την απόφαση τη μεθεπόμενη των γεγονότων και να αποκλείσει τους αθλητές;

7. Είχε δικαίωμα μετά απ' όλα αυτά η ΔΟΕ να τους αποκλείσει από τους Αγώνες;
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
Post Reply

Return to “Αθλητισμός”