Page 1 of 3

Posted: Wed Jun 02, 2004 9:39 pm
by sudtuwup
Υπαρχει σκεψη για τυχον "επεκταση" του site; Δηλαδη να περιεχει πληροφοριες για την σχολη, τα μαθηματα η οτι αλλο γινεται.

Posted: Wed Jun 02, 2004 11:23 pm
by Einherjar
Υπάρχουν διάφορες σκέψεις για να μπουν πράγματα. Θα μπουν και αυτά που λες για ενημέρωση και των υποψήφιων φοιτητών, να ξέρουν δλδ και τι παίζει με τη σχολή, και επίσης θέλουμε να βάλουμε και πληροφορίες για τα διάφορα μεταπτυχιακά. Ότι μπορείτε να μας δώσετε και εσείς είναι χρήσιμο γιατί δεν μπορούμε να τα ξέρουμε όλα :-)

Posted: Thu Jun 03, 2004 12:31 am
by sudtuwup
Συμφωνω απολυτα. Ειναι απαραιτητο για ολους τους φοιτητες.
Και ισως ανακοινωσεις γαι την σχολη η topics για τις σπουδες στο φοβερο ΟΠΑ. Κατι αντιστοιχο εχω δει στο dtps.unipi

Posted: Thu Jun 03, 2004 12:42 am
by Einherjar
Θέλω να τονίσω ότι είναι σημαντικό να έχουμε feedback από εσάς, με την έννοια των προτάσεων και της συμμετοχής. Αν υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι κάτι θα μπορούσε ή θα έπρεπε να φαίνεται στο site, (όχι μόνο στο forum) μπορεί να επικοινωνήσει με pm με την ομάδα των Webmasters. Τη ομάδα αυτή μπορείτε να τη δείτε από το link "Ομάδες μελών" που εμφανίζεται στο πάνω μέρος της σελίδας. Η σελίδα δεν έχει πάρει ακόμη την τελική της μορφή γι'αυτό στη φάση αυτή οι προτάσεις σας είναι καθοριστικές!

Posted: Thu Jun 03, 2004 6:20 pm
by Vasilis
Λοιπόν:

1ον:Είμαι από άλλη σχολή και ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα γιατί φαντάζομαι πως το project σας είναι ανοικτό προς όλους.
2ον:Έχω μιλήσει με παιδιά στο Βόλο που ενδιαφέρθηκαν πάρα πολύ για το σιτε σας. Συγκεκριμένα όταν τους περιέγραψα την φάση μου είπανε: "Καλά αυτό γ.....!!!" Ελπίζω να μην υπαρχει πρόωλημα γνωστοποίησης της σελίδας σας σε κάποια άτομα που πραγματικά ενδιαφέρονται για δημόσια συζήτηση σε όλους τους τομείς.
3ον:Αγχωθήκατε με τη δημοσκόπηση. Αλλά ίσως να μην καταλαβατε ότι ίιιιιιιιισως υπάρχουν και κάπιοι ακόμη άσχετοι σαν εμένα που δεν έχουν καταλάβει τι ακριβώς γίνεται σ'αυτή τη δημοσκόπηση...Ας μου εξηγησει κάποιος τι ψηφίζω... :roll: Εντάξει το παραδέχομαι...δεν το έχω ψάξει πολύ αλλά σήμερα το βράδυ υπόσχομαι μετά από την εργασία μου να καθήσω να το ψάξω.
4ον:Προσοχή παιδιά με τα κομματικά...Δεν ξερω στην Αθήνα τι παίζει, αλλά κυκλοφορεί μία σκέψη φόβου μήπως σταμπαριστεί το project!Δεν θέλει και πολύ. Παντού υπάρχουν "καλόβουλοι" άνθρωποι.
5ον:Ελπίζω να συνεχίστει το Venus! Απλά μου αρέσει και χαίρομαι που υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που παίρνουν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και ασχολούνται με τα κοινά. Αν και εγώ δεν καταλαβαίνω και πολλά από τους κώδικές σας, τουλάχιστον χαίρομαι να διαβάζω τα υπόλοιπα θέματά σας και να πελαγώνω όταν κάνω απέλπιδα προσπάθεια να καταλάβω τι λέτε.

Sorry για την έκταση του κειμένου...ελπίζω να το διαβάσει και κάποιος εκτός από μένα.

Ωρίστε μας...συνέφιασε και έχασα και τον καφέ στην παραλία!
Καλό μήνα!

Posted: Thu Jun 03, 2004 6:57 pm
by silegav
1ον:Είμαι από άλλη σχολή και ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα γιατί φαντάζομαι πως το project σας είναι ανοικτό προς όλους.
Εννοείται πως το site είναι ανοικτό προς όλους και μάλιστα όλοι χαιρόμαστε όταν μαθαίνουμε πως αρέσει και σε άτομα που δεν έχουν σχέση με την σχολή και τα μαθήματα, αλλά τους αρέσουν και τα υπόλοιπα θέματα.
2ον:Έχω μιλήσει με παιδιά στο Βόλο που ενδιαφέρθηκαν πάρα πολύ για το σιτε σας. Συγκεκριμένα όταν τους περιέγραψα την φάση μου είπανε: "Καλά αυτό γ.....!!!" Ελπίζω να μην υπαρχει πρόωλημα γνωστοποίησης της σελίδας σας σε κάποια άτομα που πραγματικά ενδιαφέρονται για δημόσια συζήτηση σε όλους τους τομείς.
Εννοείται και πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Όπως είπα και πριν είναι όλοι καλοδεχούμενοι, αν όχι απαραίτητοι προκειμένου το site να είναι και χώρος γενικής επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπων
3ον:Αγχωθήκατε με τη δημοσκόπηση. Αλλά ίσως να μην καταλαβατε ότι ίιιιιιιιισως υπάρχουν και κάπιοι ακόμη άσχετοι σαν εμένα που δεν έχουν καταλάβει τι ακριβώς γίνεται σ'αυτή τη δημοσκόπηση...Ας μου εξηγησει κάποιος τι ψηφίζω...
Αν εννοείς την ψηφοφορία στην αρχική σελίδα μην αγχώνεσαι.Απλά ψήφισε ποιό όνομα σου αρέσει περισσότερο γιατί ενδέχεται το venus να αλλάξει όνομα.
4ον:Προσοχή παιδιά με τα κομματικά...Δεν ξερω στην Αθήνα τι παίζει, αλλά κυκλοφορεί μία σκέψη φόβου μήπως σταμπαριστεί το project!Δεν θέλει και πολύ. Παντού υπάρχουν "καλόβουλοι" άνθρωποι.
Γι'αυτό έχουμε φροντίσει όπως έχει ειπωθεί σε άλλη συζήτηση, αλλά έχουμε πάντα τα μάτια μας ανοιχτά και προσέχουμε μην καρπωθεί κάποια παράταξη τους κόπους φοιτητών που έδρασαν και δρουν ανεξάρτητα από κάθε είδος οργάνωσης (πολιτικής-κομματικής) τουλάχιστον όσον αφορά το venus.
Αν και εγώ δεν καταλαβαίνω και πολλά από τους κώδικές σας, τουλάχιστον χαίρομαι να διαβάζω τα υπόλοιπα θέματά σας και να πελαγώνω όταν κάνω απέλπιδα προσπάθεια να καταλάβω τι λέτε.
Μην αισθάνεσαι άσχημα, κι εγώ κάθε φορά που μπαίνω σε μερικές συζητήσεις αισθάνομαι σαν να μαθαίνω ξένες γλώσσες. :-D

Sorry και από μένα για το μέγεθος του Post, αλλά τι να κάνω; Να μην απαντήσω....;
Σε ευχαριστώ από μέρους μου για τα καλά σου λόγια!

Posted: Thu Jun 03, 2004 7:26 pm
by Einherjar
  1. Το Project είναι ανοιχτό προς όλους! Αν θέλαμε να το περιορίσουμε θα το είχαμε κάνει εξ'αρχής :-D
  2. Όσα περισσότερα άτομα συμμετέχουν στις συζητήσεις μας, τόσο πιο ενδιαφέρουσα είναι η κατάσταση! Διέδωσέ το ανεπιφύλακτα!
  3. Έχεις δίκιο και να μας συγχωρείς! Θα έπρεπε να το είχαμε εξηγήσει καλύτερα. Το όλο θέμα είναι να επιλέξουμε το όνομα που θα χρησιμοποιεί το site. Δηλαδή αντί να πληκτρολογείς http://venus.cslab.aueb.gr/ να βάζεις http://www.something-else.gr . Δεν είναι κάτι αναγκαίο για την λειτουργία αλλά θεωρούμε ότι θα είναι χρήσιμο.
  4. Ήταν από τις πρώτες μας εγνοιες να μην στιγματιστεί το project με κομματικές / παραταξιακές στάμπες! Έχουν προηγηθεί πάρα πολλές συζητήσεις μεταξύ μας σχετικά με το θέμα και έχουμε συμφωνήσει να μην αφήσουμε καμία παράταξη να προσεταιριστεί αυτή την προσπάθεια γι'αυτό και όλες μας οι κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση είναι αρκετά προσεκτικές και οργανωμένες
Τη στιγμή αυτή υπάρχουν 139 εν δυνάμει αναγνωστες του κειμένου σου. Όλο και κάποιος άλλος θα κολλήσει και θα το διαβάσει (εκτός από μένα :-D )

Προσθήκη
138... μέχρι να το γράψω ο silegav με πρόλαβε :-D

Posted: Fri Jun 04, 2004 1:04 am
by PaP
Φίλε Βασίλη,
Μόνο με χαρά μας γεμίζει το γεγονός ότι αν και είσαι από άλλη σχολή σου αρέσει τόσο το φόρουμ μας.
Για μας αυτό το φόρουμ είναι τρόπος επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων αλλά και μετάδοση της γνώσης και πίστευουμε ότι η γνώση δεν είναι δικαίωμα λίγων αλλά όλων. Επείδη είσαι σε άλλη σχολή δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να μοιραστούμε τις γνώσεις μας. Ούτως ή άλλως όλα τα σοβαρά πανεπιστήμια προσφέρουν ανοικτά και ελεύθερα μαθήματα. Όχι ότι εδώ κάνουμε μαθήματα αλλά λέμε τώρα...
Επίσης απο περιέργεια και μόνο πώς έμαθες για το site?
Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο για τα προήγουμε ιδρυτικά μέλη με κάλυψαν απόλυτα.
Η όλη ιστορία της πρωτοβουλίας βέβαια έχει πολύ γέλιο και μπορείς να τη διαβάσεις κάπου στο off-topic, hdkiller περιμένουμε τις φωτογραφίες !

Posted: Fri Jun 04, 2004 1:22 am
by lumenintervalum
εγώ πάντως παρατηρώ, ότι έχει πέσει αρκετό άγχος τις τελευταίες μέρες σχτικά με το όνομα του forum..
καλά θα ήταν ν' αλλάξει το όνομα και η διεύθυνση του μόνο αν αυτό, είναι απολύτως απαραίτητο,δηλ στην περίπτωση που δεν μπορεί το forum να συνεχίσει να φιλοξενείται στο cslab!!

Posted: Fri Jun 04, 2004 10:11 am
by silegav
Δεν είναι ότι υπάρχει άγχος για το όνομα, αλλά πρέπει να τελειώνουμε με την υπόθεση του ονόματος προκειμένου να ξεκινήσει η artistic team του project να φτιάχνει το νέο logo βασισμένο στο νέο όνομα.
Το πρόβλημα ήταν ότι έχουμε φτάσει τα 140 μέλη και έχου ψηφίσει μόνο τα 50, δηλαδή το 1/3.
Εγώ πάντως το κόβω να μένει ως έχει και πολύ θα γουστάρω!!!!

Posted: Fri Jun 04, 2004 10:36 am
by P3
Φίλε Βασίλη κατα πρώτον, να έισαι σίγουρος πως πολύς κόσμος θα διαβάσει το post σου και όχι μόνο αυτό αλλά όλα όσα κάνεις!!!

Κατα δεύτερον, με χαρά μου κι έγω υποδέχομαι τον όποιον νέο χρήστη μπαίνει στην κοινότητα του Venus.Για μένα δεν έχει σημασία από που είσαι και πού φοιτείς αλλά ότι ενδιαφέρεσαι και ασχολείσαι με τις συζητήσεις μας.Το να μαθευτεί και εκτός των ορίων τις σχολής ίσα ίσα που θα βοηθήσει και αυτούς που ίσως ψάχνουν για πληροφορίες γαι τη σχολή μας και δεν μπορούν να τις προμηθευτούν από κάπου!!Ετσι κι αλλιώς εκτός από τα topic περί των μαθημάτων τα υπόλοιπα είναι ανοιχτά προς τον οποιονδήποτε εκτος σχολής.

Κατα τρίτον, οι συζητήσεις των υπευθύνων του Venus περι των κομματικών είναι συνεχείς και γι'αυτό και τα βήματα που γίνονται ,αν γίνονται, είναι πολύ προσεγμένα και με πολύ αργούς ρυθμούς.

Κατα τέταρτον, το όνομα θεωρούμε ότι απλά πρέπει να αλλάξει και σε κάτι πιο εύχρηστο και πιο αντιπροσωπευτικό για το forum.(δεν συνεχίζω γιατί οι απόψεις επί του θεματος υπαρχουν σε αντίστοιχο topic.)

Τέλος, θέλω να τονίσω πως το μέλλον του Venus (είμαι στην ευχάριστη θέση να πώ πώς,) χτίζεται από τους επισκέπτες και αν κρίνω από τους μέχρι τώρα διαγράφεται λαμπρό!!!

Σας Ευχαριστούμε!! :cry:

Posted: Fri Jun 04, 2004 5:54 pm
by Vasilis
Φίλε Pap για το site σας έμαθα από μία συμφοιτήτριά σας, προσπαθώντας να μαθώ κάτι για το messenger. Ήδη εδώ το έχουν μάθει αρκετά άτομα (πάνω από 10!!!!) που ενδιαφέρονται να γραφτούν και θα προχωρήσει η διαδικασία, κυρίως μετά το τέλος της εξεταστικής.

Την ιστορία της πρωτοβουλίας σας την διάβασα και γούσταρα. Τι φωτογραφίες περιμένετε? :???: :-D

Posted: Fri Jun 04, 2004 6:50 pm
by Einherjar
Έχουμε τις φωτογραφίες "ντοκουμέντα" ( :-D ) από το στήσιμο του υπολογιστή. Τις ιστορικές στιγμές της δημιουργίας του Venus :lol:

Posted: Fri Jun 04, 2004 7:48 pm
by HdkiLLeR
Ναι ρε σεις θα τις scaνάρω και θα τις ανεβάσω...Πάντος ήμουν λίγο κομμάτια στο στήσιμο :) :)

Posted: Fri Jun 04, 2004 8:40 pm
by Einherjar
τι φοβάσαι? μη δεν αρέσεις στις γκόμενες :-D :-D :-D :-D

Posted: Sat Jun 05, 2004 12:17 am
by PaP
Χχεχε που να δείτε και πως βγηκε Venus και όχι αλλή θεότητα...
Και το μενού στη συνέχεια στις 5 το πρωι για κρέπες.
Επίσης θα ήθελα να πω σχετικά με τη συνέχεια του Project πέρα από έμψυχο δυναμικό, artwork και λοιπά κάποια στιγμή θα χρειαστούμε και πόρους...
Αμα περισσεύει σε κανένα κανα δισκάκι, καμια μνημούλα, κανα ελεγκτής SCSI λεμε τώρα...

Βασίλη, από ποια συμφοιτητριά σου, μήπως μια Ηλιάννα από Βόλο ; ;-)

Posted: Sat Jun 05, 2004 3:21 am
by Ethel
Einherjar wrote:τι φοβάσαι? μη δεν αρέσεις στις γκόμενες :-D :-D :-D :-D
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Posted: Sat Jun 05, 2004 3:01 pm
by sudtuwup
Χωρις να θιξω την προσπαθεια που γινεται, θα ηθελα να δω πιο πολλα πραγματα που θυμιζουν το τμημα- εκτος απο συζητησεις.
Μια προταση ειναι να υπαρχει link για το ΟΠΑ η το CS, ενας χαρτης του τμηματος και οτι αλλο σκεφτει κανεις που ταιριαζει σ αυτο.
Προσωπικα θεωρω αναβαθμιση για το τμημα την παρουσια του Venus ως forum αλλα και ως site. Οι υπευθυνοι πως το βλεπουν; αν το βλεπουν.

Posted: Sat Jun 05, 2004 4:09 pm
by PaP
Κοίτα φίλε αρκετοί καθηγητές ήταν θετικοί εξαρχήν με την ιδέα, αλλά δεν έκαναν και κάτι ιδιαίτερο να μας στηρίξουν. Στα λόγια κυρίως στάθηκαν.
Αν σου πούμε και ότι ο server δε φιλοξενείται δε μηχάνημα της σχολής αλλά σε μηχάνημα που στήθηκε από εμάς.

Εκεί που υπήρχε τεράστιο κόλλημα ήταν με τους υπεύθυνους του ΝΟΚ αν και δεν ακολούθησα όλες τις συζητήσεις γιατί έλειπα τα γραφιοκρατικά και η κλασσική ελληνική βαριεστημάρα, ωχαδερφισμός και αλλαζονεία ήταν τα προβλήματα τα μεγαλύτερα. Σκέψου ότι το μηχάνημα το είχαμε τοποθετήσει στο cslab τον Ιανουάριο και ήταν σχεδόν έτοιμο από αρχές φεβρουαρίου, χρειάστηκαν σχεδον 2 μήνες για να ανοίξει σε όλους.

Ας μην πούμε για την αντίδραση που είχαμε αρχικά να πάρουμε και account στο dias για mail. Τέλος πάντων εύχομαι να βγούμε μια formula να κάνουμε άπειρα πράματα στο venus και γιατί όχι κάποιο project τύπου cluster ή να μπορούμε να έχουμε περιοχές για να μπορούμε να παρέχουμε ότι είναι δυνατό και ότι φανταστούμε. Θα χρειαστούμε και πόρους όμως.

Καλές ιδέες είναι : portal, mail server, irc server, database εργασιών ;-)

Αλλά για να γίνουν όλα αυτά πρέπει να τα κάνουμε όλοι μαζί

Επίσης, όσοι είναι από μικρότερα έτη (πλεον 1-3) αν πούμε ότι εμείς είμαστε 4ο τώρα και είναι αρκετά ενεργοί σιγά σιγά θα πρέπει να μπαίνουν και στη διαδικασία διαδοχής.
Συμφωνείτε υποθέτω οι υπόλοιποι της πρωτοβουλίας. Αν υποθέσουμε ότι παίρνουμε πτυχίο φέτος και έχουμε φόρτο εργασίας, κατά το επόμενο έτος θα πρέπει να έχουμε και νέους moderators μαζί με μας που σταδιακά θα μας αντικαταστήσουν πλήρως.
Το πλήρωμα του χρόνου. :cry:

Posted: Sun Jun 06, 2004 1:28 am
by HdkiLLeR
Όντως υπήρξαν αρκετές δυσκολίες αλλά παρ΄όλα αυτά πλέον το site λειτουργεί οπότε σίγουρα είναι ένα βήμα. Σχετικά με αυτό που ειπώθηκε παραπάνω για χάρτη σχολής...έχω σκεφτεί μια υπηρεσία σχετικά(εάν υπάρξει αναπόκριση μπορεί να γίνει) ώστε να είναι on-line πληορφορίες σχετικά με τον χώρο και πολλά άλλα...Να τελειώσει η εξεταστική και έχουμε καιρό για όλα.

Posted: Sun Jun 06, 2004 8:06 pm
by Sreak
Υπάρχουν τόσο ιδέες όσο και όρεξη να υλοποιηθούν.
Σίγουρα είναι μια διαδικασία που καταναλώνει χρόνο σε όλους μας (σε κάποιους λιγότερο, σε κάποιους περισσότερο).
Βέβαια ας μιλάμε μετά το τέλος της εξεταστικής.
Ερώτηση: Η σχολή μέχρι πότε θα είναι ανοιχτή ώστε να μπορούμε να πηράξουμε το κουτάκι αν χρειαστεί????

Όσο φίλε sudtuwup για την στήριξη που είχαμε άστο καλύτερα.
Στα λόγια όλοι καλοί είναι. Έπειτα σου συμπεριφέρονται σχεδόν λες και θέλεις να εισβάλεις στα λιμέρια τους(όχι όλοι).

Posted: Sun Jun 06, 2004 9:02 pm
by Einherjar
Δεν κλείνουν τα εργαστήρια απ'οσο θυμάμαι παρά μόνο 1 βδομάδα το 15Αύγουστο. Ελπίζω μέχρι τότε να έχουμε βάλει κάνα UPS γιατί γίνονται και συχνές διακοπές! Άμα κλείσει ο Venus την περίοδο αυτή θα κάνει καιρό να ξανασηκωθεί :evil: