Θέλετε να κλείσει το "Ρώτα κάτι τον επόμενο"?

Οτιδήποτε αφορά την (online και μη) κοινότητα του Venus. Προτάσεις, προβλήματα, meetings...

Θέλετε να κλείσει το "Ρώτα κάτι τον Επόμενο"?

Όχι
21
54%
Ναι
18
46%
 
Total votes: 39
User avatar
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 1077
Joined: Wed Apr 21, 2004 12:06 am
Academic status: Alumnus/a
Location: San Francisco
Contact:

Post by PaP » Wed Feb 07, 2007 4:38 pm

Παιδιά και λίγο self-regulation δε βλάπτει μη φτάσουμε 20+ σελίδες χωρίς λόγο στο κάτω κάτω ένα φόρουμ είναι όχι η παρέα κάποιου απλά δίνετε το μήνυμα ότι θέλουμε πιο χαλαρά off-topic αυτή ίσως θα έπρεπε να είναι η ψηφοφορία. Και αν μεγάλος αριθμός χρηστών συμφωνεί ίσως τότε ισχύσει αυτό και να βγουν και νέοι mods ειδικά για αυτό. Που θα έχουν όμως ευθύνη.
Είναι πολύ λογικό η διαχειριστική ομάδα να έχει διαφορετικές απόψεις αν όμως η πλειοψηφία των χρηστών θέλει αλλάγες τότε ας γίνουν σεβαστές για το venus ανήκει στο τμήμα και τους φοιτητές του όπως προείπα.
Ομως το venus έχει ένα προσανατολισμό και χρήση. Μη φτάσουμε στο σημείο τα offtopic να υπερτερούν γιατί θα γίνουμε σαν το δελτίο του Image.

my 0.02$

PS media to the masses Cool

PS2 self regulations leads to less regulation
Last edited by PaP on Wed Feb 07, 2007 4:44 pm, edited 1 time in total.
User avatar
TaRaNTuLa
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1598
Joined: Fri Apr 30, 2004 4:54 pm
Academic status: PhD
Gender:
Location: MMLab

Post by TaRaNTuLa » Wed Feb 07, 2007 7:13 pm

Κατ'εμένα, όχι... Εδώ τα topics με τα θέματα της παιδείας φυτρώνουν σαν κολοκύθια εδώ και εκεί και ένα topic, όπου μήνες τώρα λέμε κάτι λίγο πιο χαλαρό, πάει για κλείσιμο. Ας μεταφερθεί στα off-topics και να μην ανήκει σε καμία κατηγορία.

tsilochr wrote:Καταρχάς εγώ δεν έθεσα θέμα ψηφοφορίας για να κλείσει ή όχι με "ρώτα κάτι τον επόμενο". Το post μου μεταφέρθηκε αυτούσιο από αλλού και η ψηφοφορία άνοιξε από κάποιο mod. Δεν είχα κανένα σκοπό να δημιουργήσω "ζήτημα", σε περίπτωση που έχει δημιουργηθεί δλδ.
Θα έκρινα αναγκαίο να υπάρχει ένα σχόλιο του moderator, ο οποίος μετέφερε το post του tsilo και για ποιο λόγο έκρινε ότι έπρεπε να ανοίξει η ψηφοφορία... Ιδιαίτερα οι moderators οφείλουν να να δίνουν ένα λόγο για τέτοιου είδους "πράξεις" και να μην ενεργούν απρόσωπα. Μια παρέα είμαστε...


-Edit- Όσοι ψηφίζετε, γράψτε και δύο λογάκια σε ένα post... Γιατί το θέαμα με 30 votes και posts από 7-8 άτομα είναι λίγο γελοίο...
Tamiya rulezZz....

TL-01 Full Carbon, TL-01 Upgraded, FF-01 Upgraded, M03, CC-01, ΤΤ-01 TypeE, Volvo και Scania Trucks και η λίστα συνεχίζεται...
User avatar
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Posts: 3246
Joined: Tue Mar 16, 2004 2:47 pm
Academic status: PhD
Gender:
Location: mm.aueb.gr
Contact:

Post by tsilochr » Wed Feb 07, 2007 7:41 pm

χάρη τη ψηφοφορία είπε πως την άνοιξε η alberta. το αρχικό post έφυγε και έγινε νέο θέμα από mod
User avatar
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Posts: 1896
Joined: Thu Jun 17, 2004 7:12 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Post by rapadder » Wed Feb 07, 2007 8:27 pm

Είμαι υπέρ του να κλείσει γιατί έχει καταλήξει λίγο chat και δεν προσφέρει γνώση στο forum, παρά μόνο ορισμένες στιγμές χαλάρωσης σε όσους συμμετέχουν. Δεν μου αρέσει που είναι το μεγαλύτερο topic αυτή την στιγμή, αλλοιώνει τον χαρακτήρα του venus. Νομίζω ότι ήταν απλά ένα καλό παιχνίδι, θα μπορούσε να είχε κλείσει και νωρίτερα.
Για να μην είμαι πάλι ο γκρινιάρης, ο αρνητικός, θα πρότεινα να υπάρχουν αντίστοιχα topic απλά να έχουν κάποια ημερομηνία λήξης. Για παράδειγμα, το topic "Τι Βιβλίο διαβάζεις τώρα;" είναι έξυπνο γιατί συζητάμε και λίγο για Βιβλία, δεν είναι κάτι επίπεδο. Θα μου πείτε τώρα "γιατί σου είπε κανένας ότι θέλουμε να το κάνουμε φιλολογική λέσχη, να δώσουμε κυριλέ χαρακτήρα;". Εγώ θα ήθελα το venus να είναι μια νησίδα ξε - αποβλάκωσης. Με topic (σαν αυτό που πάμε να κλειδώσουμε) δεν κινούμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση. Ειδικά τα νεότερα μέλη του venus θα αποκτήσουν λάθος εικόνα.
... αντάρτες της πορδής με τα λεφτά του μπαμπά...
User avatar
Filia
Mbyte level
Mbyte level
Posts: 658
Joined: Sun May 07, 2006 10:57 am
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Post by Filia » Thu Feb 08, 2007 2:07 am

Αν και ψήφισα κατά του κλειδώματος (για "ιστορικούς/συναισθηματικούς" λόγους), συμφωνώ απόλυτα με αυτό :
rapadder wrote: Ειδικά τα νεότερα μέλη του venus θα αποκτήσουν λάθος εικόνα.
Πέρα απ'αυτό, νομίζω ότι το καλύτερο θα ήταν μια μέση λύση...(δλδ να μην ποστάρουμε οτιδήποτε χωρίς να αναλογιζόμαστε τις συνέπειες)...
User avatar
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Posts: 3751
Joined: Tue Jan 27, 2004 4:42 pm
Academic status: Alumnus/a
Gender:
Location: Washington DC, USA
Contact:

Post by Einherjar » Thu Feb 08, 2007 11:47 am

  1. Λαμβάνοντας υπόψιν την επιθυμία των χρηστών για την παραμονή του τόπικ "Ρώτα κάτι τον επόμενο" ως ενεργό, αναιρούμε την απόφαση κλειδώματος του.
  2. Στα πλαίσια αυτής της αναίρεσης θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι όλα τα μέλη του φόρουμ θα τηρούν τους κανόνες ηθικής και της λογικής που διαθέτουμε ως άτομα, κοι οι ερωτήσεις δεν θα οδηγούν σε παρεκτροπές.
  3. Σε περίπτωση παρεκτροπής του topic (ξανά) θα προχωρήσουμε άμεσα σε τελικό κλείδωμα χωρίς άλλη προειδοποίηση. Αυτή η ανακοίνωση είναι από μόνη της μια προειδοποίηση.
  4. Αναγνωρίζουμε ότι το Venus το κρατάνε ζωντανό και το συντηρούν οι χρήστες του, όμως ταυτόχρονα πρέπει να κινούμαστε και μέσα στα πλαίσια, που όλοι συμφωνήσαμε κατα την εγγραφή μας σε αυτό. Η ομάδα συντονισμού έχει υποχρέωση να τηρεί μια στάση που θα ισορροπεί τις καταστάσεις.
  5. Η ψηφοφορία αυτή δεν άνοιξε από κανένα μέλος της ομάδας συντονισμού αλλά τη λαμβάνουμε ως θεμιτό feedback το οποίο είναι πάντα αποδεκτό.
  6. Παρακαλούμε να ηρεμήσουν τα πνεύματα, γιατί αυτή η τεταμένη κατάσταση δε βοηθάει κανένα, αλλά ούτε και οδηγεί πουθενά.
  7. Η ανακοίνωση μας αυτή αποτελεί προιόν παραγωγικού διαλόγου μεταξύ των μελών της ομάδας συντονισμού και διαχείρισης.Η καθυστέρηση της οφείλεται σε αυτόν το διάλογο ο οποίος κατέληξε και στο παρόν αποτέλεσμα.
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
Locked

Return to “Venus Community”