Page 1 of 1

Μαθήματα Φροντιστηρίου ή Ιδιαίτερα για φοιτητές

Posted: Tue Apr 02, 2013 10:11 pm
by Dragon of Vagrancy
Καλησπερίζω τους αξιότιμους και αξιόλογοους συναδέλφους.Θα ήθελα να ρωτήσω τους παλαιότερους εάν ξέρουν που μπορώ να βρω παλαιότερους φοιτητές που κάνουν ιδιαίτερα για να μην τα σκάσω σε ξένους παρα σε συναδέλφους που να αξίζουν.Ευχαριστώ πολύ.

Re: Μαθήματα Φροντιστηρίου ή Ιδιαίτερα για φοιτητές

Posted: Tue Apr 02, 2013 10:19 pm
by ariadni
Sorry αν σπαμάρω το ποστ σου. Αλλά γιατί να χρειαστείς ιδιαίτερα και να πληρώσεις για κάτι που δίνεται δωρεάν όπως η παιδεία?
Αρκετοί από τους καθηγητές είναι προσεγγίσιμοι και υπάρχουν ακόμοι και οι συμφοιτητές που πολλές φορές είναι διαθέσιμοι να βοηθήσουν όταν χρειαστεί από κοντά ή κ εδώ στο venus.

Re: Μαθήματα Φροντιστηρίου ή Ιδιαίτερα για φοιτητές

Posted: Tue Apr 02, 2013 10:23 pm
by MpoMp
ariadni +++
Εξάλλου ήδη διοργανώνονται διαλέξεις προγραμματισμού από φοιτητές για φοιτητές. Δες εδώ: http://venus.cs.aueb.gr/forum/viewtopic ... 29&t=10894

Για τι μαθήματα ενδιαφέρεσαι, παρεμπιπτόντως?

Re: Μαθήματα Φροντιστηρίου ή Ιδιαίτερα για φοιτητές

Posted: Tue Apr 02, 2013 10:47 pm
by Dragon of Vagrancy
Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω φίλε αλλά το γεγονός ότι ψάχνω να κάνω μαθήματα δεν οφείλεται στο ότι ψάχνω να τα σκάσω αλλά επειδή δουλεύω χάνω πάρα πολλές διαλέξεις και τα κενά μου έιναι άπειρα οπότε όσο φιλότιμος και να είναι κάποιος συμφοιτητής ώστε να θέλει να με βοηθήσει δεν νομίζω να κάτσει,ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ....

--------------------------------------------------------------------------------------------

Με ενδιαφέρουν μαθήματα τοου πρώτου εαρινού εξαμήνου....

Re: Μαθήματα Φροντιστηρίου ή Ιδιαίτερα για φοιτητές

Posted: Wed Apr 03, 2013 11:45 am
by ala_mages
dragvag wrote:Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω φίλε αλλά το γεγονός ότι ψάχνω να κάνω μαθήματα δεν οφείλεται στο ότι ψάχνω να τα σκάσω αλλά επειδή δουλεύω χάνω πάρα πολλές διαλέξεις και τα κενά μου έιναι άπειρα οπότε όσο φιλότιμος και να είναι κάποιος συμφοιτητής ώστε να θέλει να με βοηθήσει δεν νομίζω να κάτσει,ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ....

Ίσα ίσα άμα δουλεύεις τότε ότι βγάζεις θα το σκας για ιδιαίτερα οπότε χάνεται και ο λόγος που πρέπει να δουλεύεις(δεν το λέω με την κακή έννοια , εννοώ άμα δουλεύεις για να πληρώσεις μαθήματα για την σχολή θα μπορούσες να μην δουλεύεις και να αφιερώσεις χρόνο για την σχολή).

Γενικά μπορείς να ξεκινήσεις να πηγαίνεις στις διαλέξεις που κάνουν τα παιδιά https://venus.cs.aueb.gr/forum/viewtopic.php?f=129&t=10894 όπως ανέφερε και ο MpoMp παραπάνω, οι οποίοι κάνουν ακριβώς αυτή την δουλειά και τζάμπα.

Καταλαβαίνω πως φαίνονται δύσκολα στην αρχή και η μόνη λύση φαντάζει να είναι τα extra μαθήματα και να σε βοηθήσει κάποιος επι πληρωμή εφόσον γενικά δεν το κάνει κάποιος για την ψυχή της μάνας του. Μπορείς όμως να οργανώσεις τον χρόνο σου τα απογεύματα μετά την δουλειά(ή τα πρωινά άμα δουλεύεις βράδυ) και να δουλέψεις μόνος σου σε συνδιασμό με τις extra διαλέξεις που κάνουν οι συμφοιτητές μας και όπου κολλάς ρωτάς εδώ στο forumη ή ρωτάς καθηγητή, συμφοιτητή κτλ.

Είναι λογικό στην αρχή να δυσκολευτείς(πχ άμα το έχεις ήδη προσπαθήσει) και μην περιμένεις σε μια μέρα ή σε μια εβδομάδα να γίνεις coder, θέλει τον χρόνο του. Λογικό είναι να κάνεις και χαζές ερωτήσεις(χέστηκες κιόλας) και να μην καταλαβαίνεις βασικά πράγματα εφόσον είναι η αρχή, αλλά μόνο έτσι μαθαίνεις. Παντού θα υπάρχουν βλάκες που θα τα ισοπεδώνουν όλα, πχ "έεελα ρε αυτό το κάνουν μέχρι και 13χρονα εσύ που κολλάς???? να κάνεις ένα request εκεί μετά αρχικοποιείς μια class κάλτσα δένεις τα κορδόνια σου και τσοοουυπ λύθηκε το πρόβλημα..." αλλά μην δίνεις σημασία κανείς δεν γεννήθηκε και να τα ξέρει όλα οπότε και συ γενικά ρώτα, ζήτα βοήθεια από βοηθούς μαθημάτων(είναι δουλειά τους να βοηθάνε) και συμφοιτητές σου και να μην ντρέπεσαι .

Αν πραγματικά κάνεις τα παραπάνω με λίιιγο ζήλο και εγωισμό 15-20 μέρες και δεν δεις πρόοδο καθόλου ή μου πεις "ρε dude εγώ βαριέμαι να μπω σε αυτή την διαδικασία" οκ σεβαστό τότε ζήτα από κάποιο άνθρωπο να κάνεις μαθήματα ιδιαίτερα κτλ

ΥΓ1: γενικά τα περισσότερα παιδιά που δυσκολεύονται στην σχολή (πλην ότι τα παρατάνε εύκολα), συνήθως σκ*τοψυχιάζονται από άλλους συμφοιτητές που είναι και καλά "οι καλοί του έτους" (οι οποίοι το παίζουν "coder-ganstasss" και δυστυχώς κάθε έτος έχει μερικούς τέτοιους) και μετά λένε "αφού δεν τα παίρνω εύκολα σαν και αυτούς θα κάνω μαθήματα", αλλά έτσι είναι η πληροφορική κάποιος που έχει ασχοληθεί έστω και 2-3 μήνες παραπάνω από σένα φαίνεται guru αλλά στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι πολύ πιο ξεκάθαρα και απλά

ΥΓ2: στο λέω γιατί και γω όταν ξεκίνησα μετα από καιρό να ασχοληθώ με την σχολή δούλευα και έχανα διαλέξεις και ήμουν στο ίδιο ακριβώς δίλημμα , να κάνω μαθήματα(γιατί όλα φάνταζαν αγγούρια και έλεγα δεν θα τελιώσω ποτέ την σχολή) ή να το δουλέψω μόνος μου, και τελικά οργάνωσα τον χρόνο μου μετά την δουλειά, σπασοπ**τσιαζα φίλους και συμφοιτητές(spam ερωτήσεων) και τελικά δούλεψε :p, και όντος τα πράγματα άπαξ και μπεις στον χορό είναι πιο εύκολα, το θέμα είναι να μπεις στον χορό, η πληροφορική είναι πολύ ωραία επιστήμη δώσε της λίγο χρόνο και θα δεις ότι όλα δουλεύουν :)

Re: Μαθήματα Φροντιστηρίου ή Ιδιαίτερα για φοιτητές

Posted: Wed Apr 17, 2013 5:56 pm
by Dragon of Vagrancy
Φίλε ala_mages δεν έστειλα ποτέ το ευχαριστώ ώς όφειλα για την τόσο λεπτομερή απάντηση σου...Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που διέθεσες για να απαντήσεις σε κάποιον που ούτε καν γνωρίζεις..Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, ελπίζω να καταφέρω με τα μαθήματα και να οργανώσω λίγο τις ώρες μου..Σε ευχαριστώ και πάλι..!!Χάρις και στις πολύτιμες συμβουλές του φίλου necrofear το βουνό δεν φαίνεται και τόσο μεγάλο πια.."Τουλάχιστον μέχρι να το ανέβω,χαχα"Σας ευχαριστώ πολύ να είστε όλοι καλά και πάντα επιτυχίες!!

Re: Μαθήματα Φροντιστηρίου ή Ιδιαίτερα για φοιτητές

Posted: Wed Apr 17, 2013 6:05 pm
by ala_mages
dragvag wrote:Φίλε ala_mages δεν έστειλα ποτέ το ευχαριστώ ώς όφειλα για την τόσο λεπτομερή απάντηση σου...Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που διέθεσες για να απαντήσεις σε κάποιον που ούτε καν γνωρίζεις..Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, ελπίζω να καταφέρω με τα μαθήματα και να οργανώσω λίγο τις ώρες μου..Σε ευχαριστώ και πάλι..!!Χάρις και στις πολύτιμες συμβουλές του φίλου necrofear το βουνό δεν φαίνεται και τόσο μεγάλο πια.."Τουλάχιστον μέχρι να το ανέβω,χαχα"Σας ευχαριστώ πολύ να είστε όλοι καλά και πάντα επιτυχίες!!

δεν κάνει τίποτα ρε συ αλίμονο, χαίρομαι που βοήθησα

καλη αρχή λοιπόν μαν και καλή επιτυχία με τα μαθήματα :-D

ΥΓ: και ότι χρειαστείς ρώτα πάλι και άμα μπορούμε να βοηθήσουμε θα βοηθήσουμε :)