Προτεινόμενα συγγράμματα 4ο εξάμηνο

Συζητήσεις σχετικές με την λειτουργία του Πανεπιστημίου και του Τμήματος, νέα, αποφάσεις συγκλήτου, αποφάσεις συνελεύσεων πληροφορικής. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Post Reply
User avatar
leecher
Administrator
Posts: 151
Joined: Fri Jan 23, 2015 9:47 pm
Academic status: N>4
Gender:

Προτεινόμενα συγγράμματα 4ο εξάμηνο

Post by leecher » Wed Mar 23, 2016 3:38 pm

Γνωρίζει κάποιος ποια συγγράμματα έχουν προτείνει οι καθηγητές για τα μαθήματα του 4ου εξαμήνου; Δηλαδή βάσεις δεδομένων, λειτουργικά συστήματα, αλγόριθμοι, αυτόματα και πολυπλοκότητα και αγγλικά iv.
User avatar
gsgfdf
byte level
byte level
Posts: 86
Joined: Wed Feb 02, 2011 3:18 pm
Gender:

Re: Προτεινόμενα συγγράμματα 4ο εξάμηνο

Post by gsgfdf » Wed Mar 23, 2016 4:49 pm

Το μάθημα των λειτουργικών βασίζεται στο βιβλίο του Tanenbaum. Στους αλγόριθμους αναφέρει πολύ το S. Dasgupta, C.H. Papadimitriou, U.V. Vazirani: “Algorithms” και αν δεν δίνεται το βρίσκεις στα Αγγλικά και στο google. Βάσεις το μάθημα βασίζεται στο βιβλίο του καθηγητή.
Aν ο εγκέφαλος ήταν τόσο απλός ώστε να μπορούμε να τον κατανοήσουμε, τότε θα ήμασταν τόσο απλοί που δεν θα καταφέρναμε να τον κατανοήσουμε.
chr_21
Kilobyte level
Kilobyte level
Posts: 155
Joined: Thu Jan 13, 2011 4:04 am
Academic status: Alumnus/a
Gender:

Re: Προτεινόμενα συγγράμματα 4ο εξάμηνο

Post by chr_21 » Thu Mar 24, 2016 1:43 am

leecher wrote:Γνωρίζει κάποιος ποια συγγράμματα έχουν προτείνει οι καθηγητές για τα μαθήματα του 4ου εξαμήνου; Δηλαδή βάσεις δεδομένων, λειτουργικά συστήματα, αλγόριθμοι, αυτόματα και πολυπλοκότητα και αγγλικά iv.
Για τους Αλγόριθμους το σύγγραμμα "Αλγόριθμοι" των S. Dasgupta, C. Papadimitriou, U.V. Vazirani είναι μάλλον το πιο κατάλληλο, αφού φαίνεται ότι αυτό ακολουθεί στις παραδόσεις και μάλιστα πέρυσι οι εργασίες που έβαζε και αυτές που έλυναν στα φροντιστήρια περιελάμβαναν αρκετές ασκήσεις από εκεί.

Για τα Αυτόματα και Πολυπλοκότητα πιστεύω πιο κοντά στις παραδόσεις είναι το "Στοιχεία Θεωρίας Υπολογισμού" των C. Papadimitriou και H. Lewis.

Στις Βάσεις Δεδομένων αν ο διδάσκων είναι ο Γιαννακουδάκης. τότε συνήθως προτείνει το δικό του βιβλίο (αν μπορείς βρες την πιο πρόσφατη έκδοση).
Post Reply

Return to “Τμήμα - Πανεπιστήμιο”